Napisano 25.06.2008 - 14:07
Napisano 25.06.2008 - 15:14
Napisano 25.06.2008 - 15:24
Napisano 25.06.2008 - 15:35
Napisano 25.06.2008 - 15:38
Prawdopodobnie korzystałaś z książki Jonatana Dunkel "Apokalipsa: Ostatnie wydarzenia na ziemi w proroctwach Pisma Świętego".Celem Szatana jest wyniszczenie ludu Bożego dlatego jego Bestia jest jednakowo niebezpieczna dla wierzących tak w formie teokratyczne jak ateistycznej. Złem był papieski system gdzie kościół rządził państwem (teokracja). Złem okazał się postulowany przez Platona a wprowadzony w Rewolucyjnej Francji i Rosji system gdzie państwo decyduje za swych obywateli (komunizm). Jedynym lekarstwem na zło jakie niosą te skrajności jest zasada rozdziału kościoła od państwa gdzie kościół nie wtrąca się w sprawy polityczno-ustrojowe a państwo nie ingeruje w kwestie religijne. Tego nauczał Pan Jezus (Mt.22:21).
Napisano 25.06.2008 - 15:44
Napisano 25.06.2008 - 15:44
Napisano 25.06.2008 - 15:50
Napisano 25.06.2008 - 16:31
Napisano 25.06.2008 - 17:56
Napisano 25.06.2008 - 18:35
Napisano 26.06.2008 - 12:57
W Apokalipsie napisane jest:"I ujrzałem Niewiastę siedzącą na Bestii szkarłatnej, pełnej imion bluźnierczych, mającej siedem głów i dziesięć rogów".Mój znajomy twierdz że siedem głów to siedem państw władających bronią jądrową.
Oficjalnie istnieje siedem mocarstw jądrowych:
1. Stany Zjednoczone
2. Federacja Rosyjska
3. Wielka Brytania
4. Francja
5. Chińska Republika Ludowa
6. Indie
7. Pakistan
Do tego lepszego świata(Ziemi- mój znajomy twierdzi że po oczyszczeniu Ziemi z całego syfu(ludzi złych itp.)ludzkość dostanie we władanie Ziemię tylko bez zła)trafią wszyscy dobrzy ludzie.Nie ważne czy wierzyli czy wierzyli w coś innego -dobrzy. Bóg jest miłością więc jest niemożliwe aby skazał 4 miliardy ludzi na unicestwienie tylko dlatego że w niego nie wierzyli.Da im szanse w tym lepszym świecie.
Napisano 26.06.2008 - 14:00
Napisano 27.06.2008 - 10:16
Słyszymy pogłoski o wojnach, to tu to tam, o kataklizmach, widzimy co się zaczyna robić z ekonomią światową, planeta jest przeludniona, klimat wariuje, ludzi zatracili duchowość i popadli w obłęd materializmu, kościoły się zdegenerowały,
wartości przewartościowały, zło przebiera się by zagrać dobro, które w tych czasach nisko upadło, jakość prowadzonej polityki jaka jest - każdy widzi, ludzie mądrzy zeszli ze światowej sceny by ostatni akt zagrać mogły upiory, zakłamanie stało sie powszechne tak jak i przyzwolenie na kradzieże w majestacie prawa, które dobrym szkodzi a łotrów i łajdaków chroni, słyszymy pogłoski o coraz większych niedoborach żywności, o recesji, to tu to tam, problem braku zatrudnienia dotyka coraz większe rzesze ludzi, wbrew cukierkowej propagandzie rządzących, system emerytalny wali się na naszych oczach, podatki coraz większe, ceny też, poziom edukacji w szkołach katastrofalny, i to dające sie wyczuć w powietrzu wyczekiwanie na COŚ (ufff...)..
Napisano 27.06.2008 - 10:19
Szczerze powiedziawszy tekst Apokalipsy wg św. Jana jest na tyle nieprecyzyjny, że każdy może go interpretować na dowolny sposób. W wyniku tego tekst ten traci na wiarygodności w moich oczach, podobnie z resztą jak przepowiednie Nostradamusa interpretowane dopiero PO przełomowych wydarzeniach.
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych