Ktosiuf, robisz dyskusje, ktora zmierza w kierunku mocnego odchylenia od tematu z powodu jednej 'błahej' teorii Wiesio_PL...
1. Obojętnie co by powiedział, jeżeli to nie obraża nikogo stąd i tamtąd, nie masz prawa mu ubliżać nawet aluzjami!! Sposób konstrukcji zdań i czegokolwiek nie może być 'niewygodny', nietolerancyjny itp., powinieneś tolerować czyjąś myśl i chęć aktywności czy to nie przejaw dobrej woli. Samo w sobie?
2.Wiesz pewnie o tym, iż USA (ten kraj to głównie rozpoczął) robi tajne narady, w których są zgromadzeni pisarze, dziennikarze, naukowcy, osobniki pospolitego społeczeństwa i praktycznie z każdej warstwy społecznej są przedstawiciele. Na takich tajnych spotkaniach robi się dyskusje na różne tematy, znaczy jedno spotkanie - jeden problem. I na takich spotkaniach wszystko jest nagrywane, nikt nie komentuje tego co się mówi itp. po prostu mówisz co ci się na język naniesie! Tutaj tak oczywiście być nie powinno... ale toleranja MUSI być wobec myślenia innych, chyba że chcesz powiedzieć, że on nie myślał... Automatycznie bez myślenia wykonał napisanie posta etc.
Co do papieża, jestem sceptykiem i nie wieżę w takie "tajemnicze związki", sądze że gdyby tak wziąc 1000 osób jak nie więcej i by przebadali, to by znaleźli takich osób dziesiątki! Może nie o tej samej liczbie '13' ale o innej, ale z pewnością znaleźli by ogromną ilość związków jego życia z daną liczbą, mam takie przekonanie.
Co do biblii, też jestem nieciekawie nastawiony wobec teorii z liczbami i takimi tam... weźcie pierwszą lepszą książke z ponad 300stronicami i po 2-5 latach badań jak nie więcej dojdziecie pewnie do podobnych wniosków... To tak jak z wieloma aspektami starożytnych budowli i nie tylko, mnożąc, dzieląc, dodając ich wysokości itp... dostajemy wyniki związane z tym i z tym... jestem w tym temacie baaaardzo sceptyczny

Dla mnie to czysty przypadek rzeczy, to tak jakby mówić, że mamy tyle lat OO ktoś tam mając tyle samo lat zrobił coś podobnego!! (coś w tym stylu)