Napisano 15.05.2006 - 17:33
Napisano 15.05.2006 - 20:07
Owszem, jeśli podasz jakieś przekonywujące dowody ;->a zadowoli Cie to ze jeszcze tak mocno nie swiecily?
Napisano 15.05.2006 - 20:30
Właśnie to mnie w całej tej historii zastanawia najbardziej - jest wręcz fascynujące, bowiem NASA mogłaby po prostu stwierdzić:A zadowoli cię to (
), ze NASA twierdzi, że to jest nie gwiazda, nie artefakt z przeróbki, tylko złom z Apollo?
Napisano 15.05.2006 - 20:52
Właśnie to mnie w całej tej historii zastanawia najbardziej - jest wręcz fascynujące, bowiem NASA mogłaby po prostu stwierdzić:A zadowoli cię to (
), ze NASA twierdzi, że to jest nie gwiazda, nie artefakt z przeróbki, tylko złom z Apollo?
-To gwiazda.
I nie byłoby więcej pytań lub niepotrzebnych domysłów, lecz tak nie jest. Złom z Apollo? Takiej wielkości? Tak blisko Słońca?
Napisano 15.05.2006 - 21:09
Napisano 15.05.2006 - 21:09
Generalnie tak, choć wydaje mi się, że muhadowi chodziło o gwiazdy w ogólności ;->Mówimy o zdjęciach z pierwszego posta tego topicu? Tak?
Nie ;-P Mógłbym teraz z perfidną satysfakcją odesłać Cię kilka postów wyżej, do miejsca, w którym już udzieliłem Ci odpowiedzi, ale mogę powtórzyć: NASA nic takiego nie stwierdziła w odniesieniu do prezentowanych fotografii. Podane w pierwszym poście linki i cytaty są zwykłą manipulacją.A zadowoli cię to ( :P), ze NASA twierdzi, że to jest nie gwiazda, nie artefakt z przeróbki, tylko złom z Apollo? :P
Napisano 15.05.2006 - 21:14
Generalnie tak, choć wydaje mi się, że muhadowi chodziło o gwiazdy w ogólności ;->Mówimy o zdjęciach z pierwszego posta tego topicu? Tak?
Napisano 15.05.2006 - 21:17
Cieszę się, że kogoś oprócz mnie bawi obserwowanie nieba :-) I w związku z tym, jako kogoś o podobnych zainteresowaniach, chciałbym Cię prosić o doprecyzowanie: jak jasnych gwiazd? Wiesz jaką jasność mają wymienione przeze mnie beta i delta Virginis?Jesli chodzi Ci o dowody to sadze ze dla Ciebie bylyby malo przekonywujace, dlaczego? chocby dlatego ze niebo obserwuje odkad pamietam i nigdy nie widzialem tak jasnych i czasem wydawaloby sie wiekszych gwiazd...ale to taki szczegol, detal ;-)
Napisano 15.05.2006 - 21:20
Napisano 15.05.2006 - 21:25
Cieszę się, że kogoś oprócz mnie bawi obserwowanie nieba :-) I w związku z tym, jako kogoś o podobnych zainteresowaniach, chciałbym Cię prosić o doprecyzowanie: jak jasnych gwiazd? Wiesz jaką jasność mają wymienione przeze mnie beta i delta Virginis?Jesli chodzi Ci o dowody to sadze ze dla Ciebie bylyby malo przekonywujace, dlaczego? chocby dlatego ze niebo obserwuje odkad pamietam i nigdy nie widzialem tak jasnych i czasem wydawaloby sie wiekszych gwiazd...ale to taki szczegol, detal ;-)
Napisano 15.05.2006 - 21:41
Przepraszam, może jestem przewrażliwiony, ale chciałbym się upewnić: czy to jest jakaś reakcja na mojego posta z godz. 22:09? ;->Bezsens dlaczego nasa nie powie że to gwiazdy?
Rozumiem. I na podstawie znajomości 3, w porywach 4 gwiazd wnioskujesz, że na długoczasowych fotografiach rejestrowanych na matrycy CCD gwiazdy powinny wyglądać inaczej niż wyglądają?Mialem na mysli z 4 gwiazdy, moze 3
Napisano 15.05.2006 - 23:49
Pierwszy z nich dotyczy doniesień o odkryciu kilkumetrowej średnicy obiektu oznaczonego jako J002E3 krążącego na chaotycznej orbicie wokół Ziemi. To o nim jest mowa jako o złomie z misji Apollo.
Drugi link prowadzi do notatki z 1998 r. o zatwierdzeniu pogramu poszukiwania drobnych ciał przelatujących w pobliżu Ziemi, czyli programu NEO. Nawiasem mówiąc, na stronach NEO nie ma nawet odnośnika do strony SOHO.
Trzeci link prowadzi do informacji BBC na temat odkrycia J002E3.
Napisano 16.05.2006 - 09:15
Ponieważ w żadnym z przytoczonych artykułów nie pojawia się słowo 'SOHO'. Nie sądzisz, że gdyby chodziło o obiekt(y) na tych zdjęciach, to była by o nich jakaś wzmianka? Ba, może nawet reprodukcja fotografii? ;->Otoz wlasnie, skad pewnosc ze nie jest to mowa akurat o "tym" obiekcie?
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych