Skocz do zawartości

Zdjęcie

616 - prawdziwa liczba bestii

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
64 odpowiedzi w tym temacie

Pingwin.
  • Tematów: 28
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[/quote] ... jak zwykle ... niesamowicie wyczerpująca i ... bezsensowna wypowiedzi Pingwina... :]
[/quote]

Słuchaj powiem ci tak x| po co był ten komentarz :?: wiesz po co żebyś sobie mógł posta nabić . A do bezsensownych wypowiedzi to można zaliczyć twoją :D

Wracając do tematu to mam nr. szafki w szkole o nr. 616 i nic mi się nie stało nie mam pecha bestią CHYBA też nie jestem ^^

Pozdrowienia z Sopotu :))
  • 0

Geniusz.
  • Tematów: 23
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

No i teraz poinformowani sataniści będą wstawać pewnie o 6:16 xD

No o 6:66 to raczej nie mogli wstać :D To taka lokalna niemożliwość ;)
  • 0

Sk8.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

xD A sataniści zachodzili w głowę, czemu do licha pan ciemności im się nie objawiał na czarnej mszy..
  • 0

Baki.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No o 6:66 to raczej nie mogli wstać :D To taka lokalna niemożliwość ;)

No jak by się kto uparł to mógł by wstawać o 7:06... :P
  • 0

misk0.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Śmieszne jest, że ktoś w ogóle wierzy w Boga, Szatana, czy inne cuda niewidy... W Boga na uparłego można jeszcze jakoś wierzyć, ale ten Szatan, to już kompletna pomyłka. Pomyślmy. Powiedzmy, że jest Bóg, więc jakiś psychopata musiał wymyślić kogoś złego, no bo w końcu Bóg jest podawany za kogoś dobrego. Na pewno zapytacie o te egzorcyzmy, a najprawdopodobniejszy jest tej polskiej dziewczynki. A więc tak. Moim zdaniem zapadła na coś, w stylu opętania, ale nie przez Szatana, a własnego umysły. Nie potrafię tego dokładnie sklecić, ale wydaje mi się, że Szatana oraz Boga nie ma.

Co do tematu: Dla mnie liczba Szatana może być nawet i 199, a i tak w go nie uwierzę. Nie mam żadnego znajomego, który zetknąłby się z liczbą 13 i miał pecha. Albo coś w stylu tych 666, 616. Jednym słowem bujda...
  • 0

goodwill.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

kazdy ma swoja teorie :P ja zas uwazam i wiem ze Bog jest jest jeden jedyny, szatan tez jest, demony tak samo :P wystarczy choccby dowody w opetaniach ... coz wiecej szukac nie trzeba :P wystarczy spojrzec na swoje czyny :P robisz zle bedziesz mial do tego warunki by bylo jeszcze gorzej :P proste i vice versa
  • 0

Qliffot.
  • Tematów: 5
  • Artykułów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

O zmianie Liczy Bestii, podobnie jak o innych ciekawostkach, jakie przychodzi mi po czasie komentować, również kiedyś już tam słyszałem. Suma summarum różnicy to nie robi, jednakowoż czy nie miło byłoby dla odprężenia (a potrzebuję, bo wciąż nie czuję się najlepiej po dzisiejszym "zwykłym" dniu i tematach, w jakich toczą się bieżące dyskusje, które mnie najbardziej interesują) zająć się chwilę numerologią i pogdybać, cóż taka zmiana z "szóstkami" oznacza?
Zacznę od "nowej", bo tę koncepcję prościej wyłożyć i uzasadnić.
6+1+6 to, jak każdy chyba wie, 13. A więc zarówno koniec, jak i zmiany, radykalne nawet. Tak czyta się m.in. XIII kartę Wielkich Arkan Tarota. 1+3 daje 4. A cztery to na pewno nie liczba człowieka.
Obstawiam przy starej, dobrze znanej wersji z 666. Cztery oznacza świat, poznanie, władzę (i to jeszcze tę prehistoryczną, za matriarchatu), ziemię i księżyc, co kojarzyć można z jednej strony z egipskim Apisem (tyle tylko, że ten jako bóstwo solarne ma słońce). Ujarzmienie. Poddanie się. Panowanie. Cztery kierunki świata, cztery wiatry, krzyż i swastyka. Ale nie człowiek. Ten najczęściej utożsamiany jest z piątką (aka pentagram chociażby), tak przestawia go np. da Vinci. Koło. Okrąg. Macica ziemi. Człowieczeństwo, zmysły. Szóstym są bliżej nieokreślone paranormalne zdolności, dar od bogów. Już samo uzmysłowienie sobie tego wskazuje na istotę Antychrysta - wybrańca, choć nie boskiego. Trzy szóstki dają 18, a to zarówno na pół, jaki i dodając cyfry, daje 9 - liczbę końca jako progu, możliwości, rozwoju, gdyż 10 jest już, jak jedynka, zarezerwowana jedynie dla Boga.
Sześć jest także cyfrą prapoczątku. Bóg stwarza świat w 6 dni, z szóstką identyfikować możemy heksagram. Sześć ukazuje także człowieczeństwo jako połączenie organów płciowych mężczyzny i kobiety, w miłosnym uniesieniu, które za podstawowy cel ma dawać życie (mam nadzieję, że tym ostatnim nikogo nie obraziłem; opowiadam się stanowczo za związkami homoseksualistów, czasem samemu zdaje mi się, że jestem bi). Podobna jest w tym do dwójki - połączenia pierwiastków w Yin-Yang, Absolucie. Kolorem przyporządkowanym szóstce jest zaś... indygo. Sześć traktować można jako ścieżkę, rozwój ku doskonałości Człowieczeństwa takiego, z jakiego dumny miał być w Edenie Jahwe, czy takiego, jakie osiąga się na najwyższym poziomie pracy z kundalini, czy podczas odblokowania wszystek czakr... Dążenie i pożądanie Boskiej doskonałości nawet.
Tak, jak już napisałem. Jestem pod tym względem tradycjonalistą i kiedy już mam się w interpretację Janowej Apokalipsy zabawiać, pozostaję przy kochanym 666.
  • 0

Biermacht.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Haa, piosenka Slayera - Hell Awaits, która powszechnie jest uważana, za satanistyczną ( w intro puszczanym od tyłu wyraźnie słychac 'join us! join us! ' ) trwa dokładnie 6:16 ;p
  • 0

Mroczny Mędrzec.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Z tą liczbą to prawda , tak samo pentagram nie jest symbolem szatana :)
  • 0

Darkan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

z tym pentagramem to różnie bywa.. wystarczy go ustawić jednym ramieniem w dół i narysować w środku głowe kozła ( przypomniała mi się piosenka napisana przez umęczone dusze, jak to ktoś na forum napisał :mrgreen: KLIK ). co do 666 to słyszałem że w jakiejśtam kultóże cyfra 6 oznacza niedoskonałość a trzy szóstki "doskonałą niedoskonałość" (w sensie ze niedoskonałą a nie doskonałą, nooo... chodzi o to że maksymalną). tak jak 7 oznacza doskonałość a trzy siudemki "doskonałą doskonałość" a 777 jest ponoć liczbą boga/chrystusa. Wg. mnie to six six six is number of the beast :))
  • 0

Ixodides.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Uwazam, ze liczba pod ktora widzimy "zlo" jest ta wlasciwa.
  • 0

zbyszek11.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Powiedzcie mi co mają wogóle liczby to zła czy do religi?
  • 0

Don Corleone.

Dispositif

• Tematów: 68
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Powiedzcie mi co mają wogóle liczby to zła czy do religi?

Dobre pytanie! ;)
  • 0

zbyszek11.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale chyba nikt nie zna na nie odpowiedzi.
  • 0

Darkan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

to mają liczby do zła i do religii że w Biblii było napisane że

Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy: liczba to bowiem człowieka. A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych