Primo - Cinex, co do działu Religia i Filozofia - Jeśli chcę porozmawiać o religii chrześcijańskiej to idę na stronę koscioł.pl bądź podobną gdzie jest przytłaczająca większość katolików lub też na ateista.pl gdzie jest przytłaczająca większość ateistów. Ale to na VRP i na niewielu innych stronach można znaleźć tak wielu ludzi o tak różnych światopoglądach - od racjonalizmu po całkowity irracjonalizm, od ateizmu, przez new age, aż po katolicyzm. IMO bez tego działu ta strona straci bardzo wiele. Nie jestem też entuzjastą forum całkowicie monotematycznego. Wg. mnie zmniejsza to atrakcyjność forum - wole pogadać w jednym miejscu na różne tematy. Chcemy chyba, żeby stało się ono mniej atrakcyjne dla idiotów-prowokatorów, a nie dla wszystkich użytkowników.
Cinex poza tym "polityki" na forum już oficjalnie nie ma

.
>>klik<<BTW. Nieco rozbawiło mnie nieco to, że obok "wiara" postawiłeś domenę .com, wszak jest to domena, której nazwa pochodzi od "commercial" i dla stron o takim charakterze jest przeznaczona

.
Secundo - pomysł z wymaganą minimalną ilością postów wydaje mi się kiepski. Lepiej już chyba 5 debilnych postów w jednym temacie, niż 55 na całym forum. Osobiście skłaniałbym się do propozycji "entuzjastki ciastek"

. Pręgierz Aquilli też jest IMO pomysłem wartym rozpatrzenia.
Tertio - Ilość ostrzeżeń potrzebnych do bana wg. mnie też jest zbyt duża - 3 to IMO odpowiednia liczba. Eurycide pomysł z kasowaniem ostrzeżeń po pewnym czasie IMO jest dobry ale czas zbyt krótki.
Quatro - z naszej administracji jestem raczej zadowolony. Padło kilka decyzji z którymi się nie zgadzam, ale ogólnie sprawują się dobrze. Największym problemem jest IMO to:
7.11 Decyzje moderatorów o ostrzeżeniach są nieodwracalne i nie podlegają dyskusji.
Na innych forach istnieje zwykle temat lub nawet dział służący do skarg i odwoływania się od decyzji moderatorów. Ten punkt skutecznie utrudnia porozumienie z użytkownikami.
Tyle ode mnie Pozdrawiam