Skocz do zawartości

Zdjęcie

Poziom naszego forum...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
146 odpowiedzi w tym temacie

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Halloween. Akurat ty to jesteś jednym z naczelnych spamowiczów. :P Co ujawniłeś na dodatek tym postem.
  • 0

Ariel.
  • Tematów: 36
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Moja propozycja jest dość prosta i praktycznie nie wymaga żadnych większych modyfikacji technicznych.

Po pierwsze:
Wróciłbym do pełnej jawności w kwestii ostrzeżeń. Obecnie forumowicze nie tylko nie mają wglądu w uzasadnienia ostrzeżeń przyznanych innym użytkownikom, ale nawet nie posiadają informacji o "stanie konta" danej osoby (przynajmniej u mnie tak jest). Brak tych informacji na pewno ułatwia wszelkim trollom i spamerom forumową działalność.
...

W pełni popieram ten pomysł, postaram się dowiedzieć, czy info o warnach może wejść ponownie w życie i napiszę stosowną informację na ten temat.
  • 0

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Działy "nasze historie" mają to do siebie, że trafiają się w nich różne "kfiatki", ale na szczęście nie jest tych "kfiatkuf" na tyle dużo, aby pozbawiać normalnych userów możliwości opowiedzenia czegoś ciekawego. Nowa jakość polega na tym, żeby klasyczne neokidy od razu banować - ostrzeganie nic nie daje, zresztą system ostrzeżeń jest przeznaczony dla użytkowników aktywnych, którym "powinie się noga". Neokid przychodzi tu, żeby nabałaganić i zwykle po banie daje sobie spokój. Ban to naprawdę nie jest wielka procedura - od wpłynięcia raportu do zakończenia sprawy mija zwykle kilka, kilkanaście minut. Wszystko zależy od tego, czy mod danego działu akurat jest na forum, bądź korzysta z sieci.

Co do ogólnej jakości - osobiście, jako użytkownik uważam, że nie jest aż tak źle. Jako moderator zaś jestem odpowiedzialny za to, aby nie było gorzej. Każde forum w sieci ma swoich dyżurnych uprzykrzaczy, każde zmaga się z neokidami. Taka jest charakterystyka "międzysieci"
  • 0

Halloween.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Halloween. Akurat ty to jesteś jednym z naczelnych spamowiczów. :P Co ujawniłeś na dodatek tym postem.

No jasne, nie dość, że nie odpowiedziałeś na pytanie, to jeszcze próbujesz mnie bezpodstawnie obrażać. Wzbudzasz litość ;]
  • 0

Ariel.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

chłopaki, to nie jest wątek do współdzielenia swoich osobistych animozji, trzymajcie się tematu zamiast jechać po sobie i współczuciu ;)
  • 0

Ariel.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

postaram się dowiedzieć, czy info o warnach może wejść ponownie w życie i napiszę stosowną informację na ten temat.

Z uwagi na chwilową walkę z notorycznie powracającym błędem przeciążenia 503 włączenie podglądu ostrzeżeń dla ogółu użytkowników jest niemożliwe. Istnieje możliwość zapytania każdego z moderatorów i super moderatorów o konkretne ostrzeżenia nadane wskazanym użytkownikom, więc pomimo tego, że nie dokładnie w sugerowany wcześniej sposób, każdy może się dowiedzieć o tym kto, kiedy i za co został nagrodzony ostrzeżeniem.
  • 0

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Halloween. Widzisz, ja stwierdziłam fakt (który podziela zresztą wiele osób, w tym jeden modek ;) ), a ty mnie obrażasz. :( Przykro mi.

A nie możnaby było stworzyć jakiegoś msgboxa pokazującego reputację na życzenie? To by znacznie ograniczyło ssanie transferu, a jednak umożliwiłoby w nagłych przypadkach sprawdzenie wiarygodności usera.
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

mylo dobry pomysł, systemu reputacji usuwać nie zamierzam, ale drobna optymalizacja może być wskazana.
  • 0

Halloween.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Halloween. Widzisz, ja stwierdziłam fakt (który podziela zresztą wiele osób, w tym jeden modek ;) ), a ty mnie obrażasz. :( Przykro mi.

Nie wiem, co chcesz osiągnąć tym postem, nie zaimponujesz nikomu prowokowaniem. Jak chcesz wyżalić się na mój temat, to zapraszam na PW.

Jeśli zasłużyłem na warna, to proszę, wstawcie mi go - będzie on moim pierwszym.
  • 0

shiny_toy_gun.
  • Tematów: 8
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Witam.
Od paru miesiecy pojawiaja sie tematy uzytkownikow - nowo zarejestrowanych, ktorzy pisza totalne pierdoly
w stylu widzialem, 2 lata temu widzialem dzis mi sie przypomnialo, a co to, moja historia i tym podobne ŚCIERWA.
Moim zdaniem tego typu posty psuja forum, posty sa typowo 'onetowe'.

Moja propozycja
1. Utworzyc nowy dzial np. 'moje histerie', ktory bylby olewany
2. Wrzucac takie posty do smieci.
-
I kolejna mysl:
- czy pisza to nowi uzytkownicy chcacy zaistniec
- czy pisza to starzy wyjadacze, ktorzy zakladaja nowe konta po to aby zasmiecic forum
?

nie chce zwrocic na siebie uwagi bo mi to powiewa
proponuje stworzyc osobny dzial dla postow wymienionych w temacie
dlaczego? - dlatego ze to forum upada, nie ma juz tego 'klimatu' ktory byl rok temu

oby dotrwalo do 2012 czemu wam i sobie zycze ;]
---
Ps. Nie ma juz klimatu forum, 'powoli zanika jak woda na marsie'.
Wolalem ta strone jak byla mniej znana - fajne artykuly [chocby znalezione w sieci] - to tworzylo klimat, a teraz kilkana -scie -set \c*eli\ robi sobie szopke - moze dla reklamy [konspiracja ;) na wzor onetu.

ps. mam prosbe - wywalajcie tematy \c*eli\, chyba ze checie zrobic forum typu 'bo majkel dzakson pierdnal'

ps2. chcialbym zeby to forum wrocilo do korzeni - czyli do klimatu

Legenda:
* = w
\cwel\ = prowokator
  • 0

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jest na to jedna odpowiedź. Wakacje, każde forum przeżywa wtedy nalot znudzonych.

A tak czy siak, twój post jest obraźliwy. Niemal "onetowy". Wole mase tamatów w których nie ma słów "cwel", mimo że często mają mały sens. Niż jednego użytkownika narzekającego na poziom forum, gdy jednocześnie tworzy posty na poziomie hmm... ;)

Można to samo napisać bez tych emocji.
  • 0

Rukius.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zakazać opisywania "Własnych Historii" w każdej postaci, ewentualnie bez zdjęć (jeżeli są potrzebne)
Ukróciłoby to tematy typu "widziałem UFO dziś w XXX było okrągłe i się świeciło.Co o tym sądzicie.Jak mi nie wierzycie to nic nie piszcie w tym temacie", "Mój dziadek widział ducha, pobiegł po widly a ducha już nie było, było to w lasku koło Warszawy, widział go ktoś tam jeszcze" ITP ITD, bo te tematy nie służą niczemu, zazwyczaj są to prowokacje a w najlepszym wypadku fantazje.Jeżeli ktoś w nią uwierzy i napisze to w danym topicu, załozyciel nie ma dosyć i tą historię coraz bardziej ubarwia do tego stopnia aż wszyscy się od niego odwrócą.

Coraz mniej jest dobrych artykułów, a coraz więcej takich tematów, i nie służą one niczemu niż trollowaniu i nabijaniu postów.
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mam pytanie - czy posiadanie punktów jest nobilitacją ?

Można ten dział " historii " pozbawić punktów.
Można go omijać jeśli ktoś zechce.

Poziom forum jest taki jak chcą forumowicze. Można utrzymać poziom ale trzeba również mieć koncepcje.
  • 0

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Hmm. Posiadanie wielu minusowych pkt. na pewno nią nie jest. :P
To znaczy, że ktoś musiał kogoś chamsko zjechać.
Ja często ludzi upominam i wskazuje błędy, a jakoś nie rzucają mi się hurtowo do mojego minusika pod postem. :P
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Może powinno się weryfikować minusy tak aby nie były interpersonalne. Takie po uważaniu.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych