Skocz do zawartości

Zdjęcie

Poziom naszego forum...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
146 odpowiedzi w tym temacie

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Eee... A kto by to miał robić? :P Po za tym każde plusy czy minusy są interpersonalne. Bo ktoś daje plusa, za coś za co inny by nie dał. Albo za zdanie z którym inna osoba się nie zgadza.
  • 0

reesvin.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A nie można np. obok kategorii głównych typu parapsychologia, Ufo i obce cywilizacje utworzyć nowej kategorii pod nazwą "wszystko inne" I tam wrzucać wszystkie tematy które nie są związane z parapsychologią a także z serii "Moja Historia". Najlepiej jak by te tematy nie wyświetlały by się wogółe po kliknięciu na "zobacz nowe posty". Jak by się komuś nudziło ty by przejrzał. Tak samo znajdowały by się tam tematy kierowane tylko do pewnych userów.
Inną możliwością jest tylko chyba kasowanie "nie(wy)godnych" tematów.
  • 0

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Problem leży w tym, że pewni ludzie odpowiadają w takich tematach. Widać lubią to robić. Lubia je czytać. Więc czemu coś co niektórym się podoba i może z tego powodu tu siedzą, ma być usuwane.
Rozumiem gdy ktoś sobie robi jaja jak arbuzy, ale jak ktoś jest ciekawy co mógł kiedyś przeżyć, to czemu nie może się o to spytać. Taki jest urok dużych for. Coś co podoba się niektórym, może być nie akceptowane przez innych.

Osobiście wcale mi nie przeszkadzają te tematy. Po prostu w nie nie wchodzę. Tak jak i w tematy o PSI, ufolach i większości duchów.

Omijanie myszką takich tematów dużo nie kosztuje, a najwyraźniej skoro są tam odpowiedzi, ktoś je lubi.
  • 0

reesvin.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zgadzam się z tobą w 100%!! Dlatego napisałem że jest to "inną" możliwością czytaj jedyną możliwą (chyba), dla mnie nie jest problemem omijać tematy które mnie nie interesują. Sam prowadzę dwa tematy które tak naprawdę niczego ciekawego nie wprowadzają na forum. Jednak stworzyłem je z myślą że jak kogoś to nie interesuje to nie musi wchodzić. Jednak przeczytałem cały ten temat i doszedłem do wniosku że wielu ma proble z omijaniem bzdur.
Innym tematem są ludzie którzy spamują ciekawe tematy nie pisząc na dany temat...

Edit: +.....
Nie cytuj całego posta, do którego się odnosisz. Cytat został usunięty.

• 0

shiny_toy_gun.
  • Tematów: 8
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Może powinno się weryfikować minusy tak aby nie były interpersonalne. Takie po uważaniu.

w wiekszosci przypadkow jest tak ze kotos nie zgadza sie z czyimis pogladami - strzal minusik.
w argumentacji pisze jakis 'smiszne' wyjasnienie i jest fajnie
zreszta nie o to mi chodzi

chodzi o to ze od jakiegos czasu pojawia sie masa debilnych postow w stylu - widzialem cos, moja historia i inne bzdety
mozna to zrozumiec [chociaz jest to naciagane] uzytkownikow ktorzy przedstawia zdjecie - w 99.9% przypadkow marne i prowokacyjne.

ale nie 'czaje' postow w stylu widzialem 5 lat temu zabe i miala 10 nog, albo moja babcia mi opowiadala ze kiedys po imprezie przed wojna widziala ducha, kota co nie mial ogona itp.

ponawiam pytanie kto robi sobie takie jaja - nowi uzytkownicy [iscie onetowi], czy 'stare forumowe pryki' ktorym odbila tzw. szajba

jezeli tak bedzie dalej ta witryna przeksztalci sie w spamerskie forum, bedziemy plywac w szambie...

Zgadzam się z tobą w 100%!! Dlatego napisałem że jest to "inną" możliwością czytaj jedyną możliwą (chyba), dla mnie nie jest problemem omijać tematy które mnie nie interesują. Sam prowadzę dwa tematy które tak naprawdę niczego ciekawego nie wprowadzają na forum. Jednak stworzyłem je z myślą że jak kogoś to nie interesuje to nie musi wchodzić. Jednak przeczytałem cały ten temat i doszedłem do wniosku że wielu ma proble z omijaniem bzdur.
Innym tematem są ludzie którzy spamują ciekawe tematy nie pisząc na dany temat...

Mam pytanie do adminow/modow.
Zrobic dzial worek, gdzies na obrzezach forum i tam wstawiac posty nowych uzytkownikow - do oceny, jezeli temat bedzie ciekawy puszczamy go do odpowiedniego dzialu, jezeli nie wypad i ban. Chociaz ban nie jest efektywny bo wiekszosc ma tymczasowe/zmienne ip. Ale moze to jakies wyjscie/
  • 0

Argentum.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja za to odnoszę wrażenie, że większą popularnością na tym forum cieszy sie dział hydepark. A na tym forum chyba właśnie dziwne zjawiska, religie, teorie konspiracyjne powinny być na topie.
Powinno sie radykalnie ograniczyć dział Hydepark (czyt. nabijacz postów).
  • 0

Cahir.
  • Tematów: 74
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Posty w HP nie są naliczane.

Zlikwidowano np. dział Polityka więc część dyskusji właśnie się tu przeniosła.
  • 0

KriSSnt.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A ja mam taki mały pomysł.

Zauważyłem, że często po zamieszczeniu typowo prowokacyjnego posta/tematu, znajduje się 10 uzytkowników, którzy albo wyśmiewają autora, albo go opieprzają jaki to robi bajzel na forum. I o ile już zaczyna się to od drugiego postu w danym temacie, często po kolejnych 5 jest on zamykany. Ale zdarzaja się sytuacje w popularnych tematach, gdzie jakiś neokid musi sobie ulżyć i zaczyna robić się syf za przeproszeniem.

Więc w myśl zasady "nie karmić trolla" może warto by wprowadzic do regulaminu dodatkowy punkcik dotyczący zakazu wyśmiewania, wytykania prowokacji itp dla "zwykłych" userów? Chodzi mi o to, żeby jakoś odgórnie i oficjalnie zakazać polemiki z prowokatorem/kims nie majacym pojęcia o czym pisze a nakazać właśnie raportowanie? Zwykły uzytkownik zamiast opisywać głupkowi jakiemuś, kliknie RAPORTUJ, a mod zrobi juz porzadek:)

pozdrawiam
  • 0

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

KriSSnt. To czasem silniejsze od człowieka, żeby wytknąć komuś głupote. Jakie to przyjemne kiedy można kogoś zwyzywać, i to na forum publicznym! Raportowanie już nie jest takie widowiskowe.

Więc twój pomysł byłby niezły.
  • 0

KriSSnt.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Na forum nie ma co na nikogo krzyczeć i wyzywać, bo to tylko takie dzieciaki rozbudza bardziej. Gdybyśmy sobie jakieś spotkania organizowali i dyskutowali to jeśli by się odważny jakiś troll znalazł i robił syf to gdybym na niego ryknął albo by wyleciał za drzwi to by pewnie ze łzami uciekł. A tak, lipa, bo dziecko przed klawiaturą czuje się bezbronne...

Jest taka gra towarzyska na refleks, gdzie się trzyma takie metalowe banany, kto ostatni wcisnie przycisk po sygnale tego razi prąd :]

Powinniśmy takie specjalne myszki skonstruować, przy rejestracji wpłacałoby się 30 zł, myszka paranormalne.pl przychodzi pocztą i tylko nią by można klikac po forum. Taka ładna metalowa by była i do tego z takim wykrywaczem wbudowanym, jak by ktoś chciał zatwierdzić głupi post do wysłania to go tak przez ta myszkę od razu 10 000 V :)

To tak już lekko offtopowo:) te 2 ostatnie akapity...

Pozdrawiam
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Gdyby ktoś pokusił się i przedstawił procentowo ilość tematów związanych z para... do pozostałych.
  • 0

#102 Gość_CriticalErr0r

Gość_CriticalErr0r.
  • Tematów: 0

Napisano

ja osobiscie liczę, że w kolejnych miesiącach, począwszy od września będzie znacznie
lepiej z "poziomem naszego forum".

powód?

konczą się wakacje i " xD " nie będą miały tyle wolnego czasu żeby na forum siedzieć :)
  • 0

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

xDxD Nie licz, że się mnie tak łatwo pozbędziesz. :evil: :evil:

Tak jak mówiłem. Ludzie z nudów głupoty piszą, jak będą mieć zajęcia na uczelni, albo lekcje do odrobienia. To przestaną. Już nie mogę się doczekać.
  • 0

darokrol.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie liczyłbym na to, że ktoś przez szkołę nie będzie miał czasu na pisanie głupot, na to nie trzeba dużo czasu :)
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Darakrol - masz rację, głupota jest ponad czasowa. Nie zna ograniczeń i na pewno nie jest nią czas ^Y^

Mylo - mówisz o swoich zajęciach ? Będziesz tutaj rzadko ? buuu i buuu ii ^Y^
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych