Skocz do zawartości

Zdjęcie

najnowsze zdjęcia Nibiru

• Please log in to reply
179 replies to this topic

Vaherem.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Spokojnie panowie, Nibiru ma byćwidoczna w 2009 roku, w końcu dostaniemy te jej "najnowsze" zdjęcia. ;)

O ile samo istnienie planety kiedyś tam dawno dawno temu jest możliwe w to jej nagłe pojawienie się absolutnie wątpie.
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@iskiero,
japońska symulacja sugeruje istnienie ciała porównywalnego wielkością do Ziemi (ale zapewne ok. 2-3 mniej masywnego ze względu na mniejszą jego gęstość typową dla obiektów TNO). Obiekt ten zbliżający się do Słońca na odległość nie mniejszą niż 12 mld km nie miałby żadnego zauważalnego wpływu na planety U.S (nawet Neptun krążący 4,5 mld km od Słońca nie byłby zauważalnie perturbowany). Jedynymi ciałami, którym ów nieznany obiekt wyraźnie zaburzałby orbity, byłyby względnie małe, daleko krążące TNO. I te właśnie zaburzenia orbit (a raczej pewne trudne do wytłumaczenia ich regularności) zaobserwowali astronomowie.

@meth777yl
Póki będę miał ochotę i czas będę się udzielał :)
Dzięki za słowa wsparcia.
  • 0

Śledziu.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Koledzy czy ostatnio naszły was jakieś słuchy o ew. nie sfabrykowanych zdjęciach bądź filmach przedstawiających Płanetę X ?, przyjmując ze istnieje ;) .Znowu przyjmując ze istnieje w jakim okresie będzie widoczna na naszej szerokości geo.? Gdzieś wyczytałem ze w maju w innym przypadku ze czerwiec-lipiec.Tak szczerze mówiąc to za parę miesięcy będzie wszystko wiadomo,jak się nie ukaże to chciałbym zobaczyć minę ludzi z Projektu Cheops jak i na odwrót miny sceptyków no ale i nasze forum jeden dział by niestety straciło gdzie cały czas przekomarzaliśmy się nieustanie z dowodami i sfabrykowanymi zdjęciami ;)
  • 0

iskiero.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jakby bylo ja widac to napewno teraz nie siedzialbm w domu tylko budowal bunkier albo czerpal z zycia 120% :)
  • 0

Śledziu.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Znalazłem ten filmik na youtub'ie :

Wygląda w miarę przekonująco.
  • 0

Vaherem.
  • Tematów: 9
Reputacja

Napisano

A dla mnie w ogóle nie jest przekonujące. Poza tym film jest z grecji, a Nibiru miała być widoczna najpierw na południowej półkuli w Australi.
  • 0

sebcio.
  • Tematów: 0
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

W conajmniej kilku przypadkach na tym filmiku, wydaje sie ze mamy planete Wenus
  • 0

Śledziu.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wiem czy koledzy przeczytali info od autora filmiku,tylko tym się sugerowałem bo jak dobrze wiemy Wenus min. u Nas w styczniu charakteryzuje się większa jasnością na niebie.
  • 0

avallach.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wiem czy koledzy przeczytali info od autora filmiku,tylko tym się sugerowałem bo jak dobrze wiemy Wenus min. u Nas w styczniu charakteryzuje się większa jasnością na niebie.

Hmmm jeśli na filmiku o tak niskiej rozdzielczości potrafisz oszacować, jaką jasność powinna mieć Wenus to gratuluję. Jasność jest w przypadku tego nagrania cechą drugorzędną liczy się położenie, które pasuje.
  • 0

#130 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Dobrze powiedziałeś Śledziu... Wenus U NAS ma większą jasnośc.. ale filmik nie był nakręcony U NAS...

haha :)
  • 0

Dager.
  • Tematów: 64
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Od początku Stycznia jasność planety WENUS wynosi -4.4 magnitudo i ta wielkość jest stała dla obserwatora w Polsce, Grecji czy w Australii. Fiimik jest z datą 23.12.2008 a więc ewidentnie sfilmowano złączenie planet Jowisz i Wenus na tle zorzy wieczornej.
  • 0

#132 Gość_Murky

Gość_Murky.

Napisano

Gość sobie najwyraźniej jaja robi :) Nie jestem specem od astronomii, więc jak w którymś momencie się mylę to niech ktoś mnie poprawi

Bright Object In Western Greece Sky...Must View!!!
(autor: eurovirgoman, data dodania: 16 stycznia 2009)
filmik: http://pl.youtube.co...h?v=HbR5scYGjIU

"This object has been in the same position for months and not moved at all."
"This object has been in the same position for about five months now. Hasn't moved just got brighter. We veiw it around 5.15pm and it sets around 8.30pm everynight."

Dobra, teraz musicie pomyśleć trochę przestrzennie i wyobrazić sobie Układ Słoneczny. 5 miesięcy to prawie pół roku, a więc Ziemia pokonuje prawie połowę swojej orbity i przemieszcza się na całkiem inną pozycję w US. Jak to możliwe, że jakikolwiek obiekt (czy to planety z US, czy odległe gwiazdy) nie zmienił położenia na sferze niebieskiej? Taki obiekt musiałby się przemieszczać po całym kosmosie naprawdę szybko i dziwnym ruchem, tak aby dopasować swoje położenie i być widzianym z Ziemi o tej samej porze i w tym samym miejscu...

"This is a response to the videos Strange Star/Planet Western Greece."
No dobra, to przejdźmy do tego filmiku...

Strange Star/Planet 23/12/2008 Western Greece
(autor: BillyGreekboy, data dodania: 23 grudnia 2008)
filmik: http://pl.youtube.co...h?v=hXzWM-cgFIg

Spójrzcie na dokładnie drugą sekundę tego filmiku, oraz 27 sekundę poprzedniego filmiku ;) To dwa takie same filmiki, albo co najmniej robione z tego samego miejsca. Co więcej eurovirgoman stworzył swoje konto na youtube dokładnie 23 grudnia 2008 ; ) Pytanie, po co?

Ogólnie jak ktoś chce się pobawić w poszukiwanie Nibiru to polecam program Stellarium - http://stellarium.org/ Można go ściągnąć za free, a bardzo fajna i przydatna rzecz to jest :) Pozwala znajdować obiekty, które Nibiru na pewno nie są ]:->
  • 0

22z.
  • Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja

Napisano

Hmm...
Jabym sie zaczal zastanawiac czy to jest fake?. Sam kilka razy widzialem jakies pare dni temu cos podobnego.
Wychodze sobie na spacer z psem mniej wiecej o godzinie 11 - 12 wieczorem. Pogoda, mozna tak powiedziec - nie widac zadnych gwiazd. A tu nagle spojrzalem sie przypadkowo w gore i patrze ze cos swieci. Pierwsza rzecza jaka mi przyszla do glowy to byla wenus. Ale po kilku obserwacjach dochodze do wniosku ze to nie moglaby byc wenus, tylko np. mars albo zewnetrzna planeta - co raczej tez odpada bo sa slabo widoczne, chyba ze w jakis sposob podwyzszylo sie Albedo.

PS. Chcialbym zeby to byla Nibiru :) ale czas pokaze.
  • 0

#134 Gość_Murky

Gość_Murky.

Napisano

Jeśli widziałeś faktycznie jakiś jasno świecący obiekt, który nie był samolotem, satelitą, ufo, ani niczym w tym rodzaju, to całkiem prawdopodobne, że obserwacja, której dokonałeś jest powtarzalna :) Czy możesz zatem dokładniej opisać położenie obiektu na sferze niebieskiej oraz podać okres czasu w którym jest widoczny? :) Mówienie jedynie że się "widziało", było się "świadkiem" w przypadku takich rzeczy, bez dawania bardziej precyzyjnych danych jest jedynie grą na emocjach innych :) Jedna osoba mówi, że coś widziała, a cała reszta zaczyna się cieszyć.

Tymczasem pojawienie się nowej planety nie jest na tyle subtelnym zjawiskiem (jakimi są np. odczuwanie energii, obe, widzenia zjaw), że nie można by go jednoznacznie potwierdzić i bardziej precyzyjnie opisać. Chyba, że cała ta Nibiru jest w innym niefizycznym wymiarze.

Sprawa kolejna to to, że my tutaj często ograniczamy się do obserwacji nieba gołym okiem lub w lepszym wypadku przy pomocy jakiejś lornetki. Na świecie jest jednak cała masa amatorskich obserwatorów nieba, dysponujących całkiem niezłej klasy teleskopami i bardzo dobrze znających układ gwiazdek na niebie, a przede wszystkim mających dużą wiedzę w tej sferze. Jestem pewien, że jakby zauważyli coś niezwykłego, to z pewnością informacja ta szybko obiegłaby cały Internet. A tymczasem co mamy? Filmiki na youtube nakręcone przez komórkę...
  • 0

#135 Gość_Murky

Gość_Murky.

Napisano

Oczywiście to nie jest Nibiru, ale już rozsądniejsze jest szukanie takich informacji: http://www.universet...-is-on-the-way/

Kometa odkryta całkiem niedawno bo rok temu, z początku była brana za asteroidę. Obecnie zmierza w stronę Ziemi i jest to najprawdopodobniej jej pierwsza wizyta w naszym Układzie Słonecznym. Jej orbita jest o tyle nietypowa, że kometa będzie się poruszać w kierunku przeciwnym do ruchu planet.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych