Skocz do zawartości

Zdjęcie

Gruzja vs. Rosja

• Please log in to reply
655 replies to this topic

kuki.
  • Tematów: 34
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Czasami żałuje, że ludzie zeszli z drzewa. Tak środowisko byłoby czyste, my siedzielibyśmy na drzewie i grzebali kijaszkiem w korze w poszukiwaniu robaków, a jedyne walki jakie by były to o samiczkę :) i życie byłoby piękne
  • 0

KriSSnt.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A ja mam takie pytanie do niektórych osób, które się tu wypowiadają.

Piszecie, że 3 wojna jest blisko. Już nawet Chiny w to mieszacie, juz snujecie najczarniejsze scenariusze, i co lepsze, staracie się jakby wmówić innym (IMO, tak to odbieram), że ten scenariusz jest prawdziwy i MUSI tak być bo... BO MUSI (może bo przepowiednie tak mówią? sic!). Już znów ktoś pisze, że same atomówki będą latać w powietrzu.... matko..

Tylko najgorsze jest to, że osoby, które to piszą, piszą w taki sposób (oczywiście ja tak to odbieram) jakby nic się nie stało, jakby nie dotyczyło ich to albo co gorsza - jakby miało być to fajne :/

Tu chyba jednak wychodzi na jaw zbyt niski rozwój emocjonalny (bez urazy oczywiście), za dużo gier, filmów i chyba jakaś dziwna chęć, by świat był inny.

Nie wiem, po co snuć te domysły, czasem absurdalne, "strasząc" innych. Bo akurat mnie cała ta wojna przeraża, bo choć wątpię, żeby w konsekwencji wszystkiego i na nas spadały bomby, to jednak nas też to wszystko dotyczy. Tymbardziej, że KACZKA już musiała dziobem nakłapać, niczym cesarz Europy, nieważne, że wbrew woli większości społeczeństwa.
Moim zdaniem można się bać, bo jednak mimo, że może nas nikt nie zaatakuje, to nie chcę żyć jeszcze bardziej uzależniony od Rosji czy kogokolwiek innego. Chcę isc do sklepu i móc kupić to co chcę, a nie czekać miesiąc za butami...

Pozdrawiam
  • 0

Alpha lyr.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nikt nie ma w interesie rozpoczynania wojny...

Wojna to największy interes..

Zgadza się ale powoli już przestaje być. Obecnie wszystko załatwia się wpływami i pieniędzmi, nie toczy się wojen na terenach gdzie niczego nie ma.
  • 0

kuki.
  • Tematów: 34
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tymbardziej, że KACZKA już musiała dziobem nakłapać, niczym cesarz Europy, nieważne, że wbrew woli większości społeczeństwa.

Nasz kartoflany Napoleon zawsze mówił szybciej niż myślał, ale nie można Rosji pozwolić na takie ruchy. Rosja prowokuje zachód chcąc sprawdzić czy zachód jest w stanie mówić jednym głosem (w co wątpię przykład Niemcy ). Jeżeli Zachód teraz nie zareaguje i odpuści to obawiam sie, że po Gruzji przyjdzie kolej na inne państwo bo Ruskie nadal maja w pamięci ZSRR i myślą, że cały ten region im się należy.
  • 0

kondzik123.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy wy już we wszystko musicie mieszać Kaczyńskiego? Jakieś kompleksy macie ludzie.
  • 0

FraBle.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Niedługo będzie że ta wojna to przez niego.
  • 0

gomp.
  • Tematów: 24
  • Artykułów: 16
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie chce tutaj wyjść na jakiegoś proamerykaniste bo nim niejestem ale musze powiedzieć że ostatnimi laty to właśnie Rosja jest największym zagrożeniem dla światowego pokoju...

-Czeczenia
-Gruzja
-Rakiety które mają zostać wycelowane w tarcze antyrakietową

Naprawde Federacja rosyjska zachowuje się tu jak jakiś prymityw z epoki kamienia łupanego, który nie potrafi się dogadać a tylko ,,rzucać kamieniami" :/ Nie wspominając już o Putinie, gdyby miał odrobine przyzwoitości to nie zaatakował by ich w dniu rozpoczęcia igrzysk! Nie rozumiem czy jest aż takim ignorantem czy jest aż tak perfidny...

Tylko najgorsze jest to, że osoby, które to piszą, piszą w taki sposób (oczywiście ja tak to odbieram) jakby nic się nie stało, jakby nie dotyczyło ich to albo co gorsza - jakby miało być to fajne

Tia, podobnie jak w tematach o abdukcjach o0 Każdy mówi że by chciał, co to by on nie zrobił a w realu to by 99% (wliczając mnie) popuściło kisiel doktora etkera. Trzeba chyba jak najszybciej przerzucić się na gaz norweski bo tak to Putin ma nas w szachu X.x Zresztą to całe Oseti to chyba raczej tylko przykrywaka, bo chyba nikt nie uwierzy że rurociągi które potencjalnie miały dostarczać surowce do Europy to tak przypadkowo zostały zbombardowane :F

Parafrazując tekst z otwarcia kreskówki ,,Pinky and The Brain" powiem:
Miedwiediew do Putina-Władimir czym się będziemy zajmować dzisiejszej nocy?
-Tym co zawsze Dmitriju będziemy próbowali podbić świat!

:P [edydtnięte ;p ]

/A Kaczyński to lepiej niech coś z tymi polipami czy czymś tam zrobi bo się nie dobrze robi od tego jego mlaskania :x
  • 0

Berith.
  • Tematów: 26
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Zgadza się ale powoli już przestaje być. Obecnie wszystko załatwia się wpływami i pieniędzmi, nie toczy się wojen na terenach gdzie niczego nie ma.

Czyżbyś sugerował, że Gruzja nie ma nic cennego dla Rosji?

Czy wy już we wszystko musicie mieszać Kaczyńskiego? Jakieś kompleksy macie ludzie.

To nie my go we wszystko mieszamy, on sam to robi. Dobrze wie, że nic nie zyska przemówieniami (a może właśnie nie wie), a może stracić bardzo wiele.

Co do wybuchu III wojny światowej, to jest nic więcej, ponad naiwne przypuszczenia wysnute na podstawie proroctw o końcu świata. Nie dojdzie do otwartej walki - Rosja umocni swe pozycje w Osetii i Abchazji, wróci do domu i na tym się skończy. Udowodni, że jest potężna i to jej wystarczy.

Zaraz biorą się głosy, że ONZ musi interweniować, UE musi interweniować, a ja wam powiem, że nie musi robić kompletnie nic, bo i nie ma powodu. Gruzja nie należy do żadnej z tych wspólnot, więc nikt nie ma zamiaru narażać się Rosji. Zebrania są farsą potrzebną po to, by ludzie widzieli, że coś się robi.

Miedwiediew do Putina-Władimir co będziemy robili dzisiejszej nocy?

Chyba powinno brzmieć: czym się będziemy zajmować dzisiejszej nocy? :P
  • 0

FraBle.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To nie Putin atakował, tylko Miedwiedwiew.
  • 0

gomp.
  • Tematów: 24
  • Artykułów: 16
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Miedwiedwiew to ma tyle do gadania na ile mu się Putin pozwoli wypowiedzieć ;)
  • 0

above.
  • Tematów: 46
  • Artykułów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

oby z tego nie wyszedl plan wprowadzenia NWO : | kto wie, jaka prawda stoi za tym konfliktem
  • 0

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

...a możesz zaprzeczyć, że nie maczał paluchów w nocnej zbrodni na ludności cchinwali , jak myślisz o czym kaczyński rozmawiał z szaakaszwilim na 10 minut porzed atyakiem na śpiace miasto ....

..a nieodpowiedzialność tego ataku pasuje jak ulał do jego patologicznej nienawiści rosjan oraz równie patologicznego wielbienia usmanów,..myślę, że z czasem te nie ciekawe kgruzińskie karty wyjda na jaw , a jezeli nawet nie to i tak przywódcy innych krajów ue będą WYKORZYSTYWALI PRZECIW NAM TEN NIEODPOWIEDZIALNY NASZ UDZIAŁ W TEJ ZBRODNICZEJ GŁUPOCIE,...i tak szakaszwili dał ruskim siebie i gruzję na talerzu, ...a nasz omnipotent dał po raz kolejny na talerzu polskę coraz bardziej licznym przeciwnikom polskiej buty i nieopowiedzialności,..

...vide, bór komorowski i powstańcza rzeź ludności stolicy w sierpniu i wrześniu 1944 roku
  • 0

#238 Gość_Alucard

Gość_Alucard.
  • Tematów: 0

Napisano

11:33 Ukraina ostrzega Rosję: jeśli rosyjskie okręty Floty Czarnomorskiej włączą się w działania militarne u wybrzeży Gruzji, dostaną zakaz powrotu do ukraińskich portów

dziennik.pl

Ukraina ostrzega Rosję

Ukraina ostrzegła Rosję przed możliwym udziałem okrętów rosyjskiej Floty Czarnomorskiej w konflikcie gruzińsko-osetyjskim - podało w niedzielę MSZ w Kijowie.

"By zapobiec sytuacji, w której Ukraina może zostać wciągnięta w konflikt zbrojny i działania militarne poprzez udział w nich formacji Floty Czarnomorskiej Rosyjskiej Federacji, tymczasowo stacjonującej na terytorium Ukrainy (...) strona ukraińska zastrzega sobie prawo (...) zakazania powrotu na terytorium Ukrainy okrętów i jednostek, które mogą wziąć udział we wspomnianym konflikcie aż do jego rozwiązania" - głosi oświadczenie ukraińskiego ministerstwa spraw zagranicznych.

tvn24.pl
  • 0

Slawex.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

coraz ciekawiej sie robi.Ale wojny swiatowej raczej niebedzie.A jak tak to byle jak najdalej od nas.
  • 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mam male pytanie:Rosja wg niektorych jest,,papierowym tygrysem'',wiec jesli dojdzie do swiatowego konfliktu na pelna skale, to czy pojda w ruch atomowki?Bo mi sie jakos nie widzi wojna konwencjonalna:Mocarstwo vs Mocarstwo vs Mocarstwo=Atomowki vs Atomowki Vs Atomowki...

Użycie bomb atomowych w wojnie, będzie precedensem. Nikt nie będzie ich chciał na początku używać, ze strachu. Bo jeśli poleci jedna, polecą wszystkie. Dopiero przegrywająca strona będzie na tyle zdesperowana by to zrobić.

coraz ciekawiej sie robi.Ale wojny swiatowej raczej niebedzie.A jak tak to byle jak najdalej od nas.

Typowe... Wojna Światowa nie od kozery nazywa się "Światowa". Nie ma miejsca gdzie możnaby było się przed nią uchronić.

Wg. mnie to bedzie kolejna mało znacząca wojenka, na pewno nie wywoła wojny światowej. Rosja najprawdopodobniej obali Sakaszwiliego, wprowadzi swojego kacyka, i wróci do domu.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych