Napisano 12.08.2008 - 19:31
Napisano 12.08.2008 - 19:40
Jestem przerażony postawą naszych mediów.....wszędzie pieją o pomocy humanitarnej, podawane są numery kont do wpłat itp. Lecz wszystkie dotyczą pomocy dla ludności cywilnej Gruzji. A co z pomocą dla ludności Osetii ? Ani słowa. Ona najbardziej ucierpiała i niech jakiś fanatyk nie wyskoczy tutaj z hasłem że Rosja się sprzeciwi, akcja humanitarna Janiny Ochojskiej zdobyła światowy rozgłos pomagając ludności Czeczenii. Bez problemu docierała w rejon konfliktu nawet podczas jego trwania. Fałsz i obłuda naszych mediów, liczy się ludność cywilna naszego sojusznika.
Napisano 12.08.2008 - 19:44
Ludności Osetii pomaga Rosja - narobili to muszą posprzątać
Napisano 12.08.2008 - 19:58
Ludności Osetii pomaga Rosja - narobili to muszą posprzątać
Ludności Iraku pomaga Ameryka - narobili to musza posprzątać......lecz nasza pomoc humanitarna docierała i tam![]()
Zapomniałem....pomocy humanitarnej w Iraku oraz Afganistanie udzielało też USA, na swój demokratyczny sposób.
Ach te biedne małe głodne dzieci bez szkolenia wojskowego
LINK
Napisano 12.08.2008 - 20:14
Napisano 12.08.2008 - 20:20
Do tego niestety coraz bliżej. O ile Gruzji nie jesteśmy w tym momencie w stanie pomóc, o tyle Białorusinom podobnie jak Ukraińcom jesteśmy. Tyle że Białorusini muszą sami zrobić swoją "Pomarańczową rewolucję", bo nikt za nich tego zrobić nie może. Wtedy przy pomocy Ukrainy oraz Polski i Polaków, jak było na Ukrainie (myślę że możemy być bardzo dumni z naszych polityków, dziennikarzy i ogólnie z ludzi, którzy angażowali się w rewolucję. Naprawdę pomogliśmy Ukraińcom, bez nas byłoby im znacznie trudniej), ta rewolucja mogłaby się powieść.
Napisano 12.08.2008 - 21:25
Temat rewolucji na Białorusi sobie możesz wstawić między książki... Jak tam według przecieków w ostatnich wyborach Łukaszenko bez żadnych fałszerstw dostał ok. 50% ... To już prędzej u nas przeciwko Kaczce będzie powstanie
Mam pytanko
Co by się stało gdyby np. Rosja zaatakowała Ukrainę a Polska dała by jej wsparcie militarne by razem przeciwstawić się agresji. Potem Rosja zaatakowałaby także Polskę. Czy w takiej sytuacji NATO musiało by udzielić pomocy Polsce zgodnie z zawartym paktem, czy w takiej sytuacji gdzie Polska dobrowolnie (bez zgody NATO) zaangażowała sie w konflikt taka pomoc nie byłaby możliwa ?
Napisano 12.08.2008 - 21:47
Lech Kaczyński wygłosił przemówienie do gruzińskiego narodu, jak i do Rosji i pozostałych państw Unii. - Jesteśmy tu po to aby podjąć walkę - mówił prezydent Polski na wiecu.
Napisano 12.08.2008 - 22:36
Napisano 12.08.2008 - 22:40
Napisano 12.08.2008 - 22:42
Napisano 12.08.2008 - 23:00
Napisano 12.08.2008 - 23:25
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych