Napisano 13.08.2008 - 13:20
Napisano 13.08.2008 - 13:46
Bo Gruzja to dla nas ważny kraj.Nie wiem po co pakujemy się w konflikty nie dotyczące nas samych
Napisano 13.08.2008 - 13:54
Prezydent wykonał dobrą robotę?! Chyba żartujecie...
Ta osoba kompletnie nie zna się na gospodarce i prawdziwej polityce. Potężne mocarstwo jakim jest Polska z pewnością wygra wojnę z Rosją i jej partnerami. Aha zapomniałem jeszcze o tak kluczowych partnerach jak Łotwa Litwa i Estonia.
Prezydenci USA i UE poradzili sobie z tym problemem. Przykład? Francja! Potrafili to załatwić skutecznie, zarówno jako partnerzy Gruzji i Rosji. Mamy durnia za prezydenta-jak powiedział wybitny polityk.
P.S. Popierajcie dalej takie działania i tego oszołoma. Naraża bezpieczeństwo energetyczne w Polsce kiedy na świecie trwa załamanie. Poczekam sobie aż odetną nam gaz i ropę...na wezwanie z WKU też sobie poczekam...
Chyba coś Ci umyka Argentum.
Pierwsze wypowiedzi Sarkoziego legitymowały działalność Rosji słowami: "Rosja ma prawo bronić swoich obywateli". Tych samych obywateli, którym rozdawano obywatelstwo od lat aby doprowadzić do dzisiejszej sytuacji. Ponadto Rosja zakpiła sobie z tego niby-zawieszenia broni bo kilka godzin po nim przeprowadziła kolejne ataki i bombardowania. Powiedzieć Ci co zrobił Sarkozy... dobre wrażenie, aby zmniejszyć poparcie dla sprzeciwiających się państw europy środkowo-wschodniej. Żeby można było powiedzieć, "sprawa załatwiona, więc o co te polskie pieniacze się kłócą?".
Czy chociaż raz, ktokolwiek na tym forum powiedział na serio że jesteśmy imperium i damy radę Rosji, albo że mamy silnych sojuszników? NIE! Za to powiedziałem wcześniej, że nie mamy wyboru, bo my małe państwa Europy środkowo-wschodniej musimy reagować bo inaczej nie ma dla nas przyszłości. Przejrzyj na oczy i ciesz się że reagujemy w sprawie oddalonej od nas Gruzji, a nie dopiero w momencie jak Białoruś z polecenia Rosji zaatakuje nas czy Ukrainę a Rosja przyjdzie im tylko na pomoc aby uhonorować pakty militarne.
Kaczyński i pozostali prezydenci którzy się z nim zabrali mają swoje sztaby analityków i robią to bo dostrzegają jak się układa sytuacjia. Wiedzą, że wszyscy tu w europie środkowo-wschodniej byliśmy zawsze polem walk i wpływów dla polityki światowej, słowem wszyscy mamy przejebane od zawsze, kwestia tego że jeśli ma być wojna to tym razem możemy wiedzieć o niej wcześniej. Powtórzę raz jeszcze, że zmuaszmy wszystkich do odsłonięcia kart.
"Jeśli chcesz pokoju, szykuj się na wojnę."
Platon
Za nic bym nie chciał aby doszło do jakiejkolwiek wojny z naszym udziałem, ale z tego co widzę możemy kolejny raz nie mieć wyboru. Co do prezydenta to jego metody są prostackie, ale narazie on jest prezydentem, tak więc skoro nie mamy nikogo innego to on musi dostać teraz nasze pełne poparcie. Następnym razem głosujcie z rozumem.
TenebrosuS - Bynajmniej, w budowie mamy gazociąg północny --> http://hotnews.pl/artswiat-826.html
Nam zakręcą kurek a Europie zachodniej nie.
Napisano 13.08.2008 - 14:20
A ja to zywkłem mawiać że największy pokój jest 100 kilometrów za linią frontu"Jeśli chcesz pokoju, szykuj się na wojnę."
Platon
Napisano 13.08.2008 - 14:21
Napisano 13.08.2008 - 14:28
A teraz pare komentarzy:
![]()
Brawo, hej szable w dłoń, na Moskwę, pokażemy Rosjanom, kto rządzi Europą, my POTĘGA - NIEDOŁĘGA, a pomogą nam mocarstwa typu Litwa,Łotwa itp. potęgi. Nie pozwolimy gnębić naszego strategicznego partnera! FARSA, kupa śmiechu, mąż to może i on jest, ale swojej żony i to nie napewno.
Kaczyński musi podjąć walkę ale nie walkę na słowa! To za mało. Musi przebrać się w mundur powstańca warszawskiego (uwielbia przecież opowiadać o powstaniu) i ruszyć z bronią w ręku (najlepiej taką jaką mieli powstańcy) w kierunku Cchinwali. Słowami jeszcze nikt niczego nie wyzwolił. Liczą się czyny!
To oczywiste, że dzisiaj gruzja, jutro ukraina, pojutrze polska. Zaatakujmy ich zanim oni nas zaatakują. WODZU Kaczyński prowardź nas na MOSKWĘ
Dyziek pewnie ma pelne portki oberwnie mu sie od merkelowej, Sarkozy tez robil w Moskwie maslane oczy, wstyd
Słoń w składzie porcelany!!! Po co Sarkozy leciał do Moskwy? Po co mediował? Po co całe to porozumienie z prezydentem Rosji? Kaczyński przyleciał wieczorem i co? Szkoda słów!
To co powiedział, to prawda ale.... chyba troche za mocno. Mam tylko jedno pytanie : kiedy znowu nam podłączą gaz i kiedy dostane wezwanie z WKU?
I co ze słów prezydenta wynika dla Polski? Dalsze pogorszenie relacji z Moskwą? Wzmocnienie pozycji w Unii, uznanie nas za regionalne mocarstwo, otwarty rynek zbytu na nasze produkty? Słowa, słowa, słowa...które nie kosztują wypowiadającego- za które jednak zapłaci 38 milionów. A wszystko z powodu przerostu ambicji jednego człowieka. Smutne...
Wylacznie na dzioby,tylko czy Miediewiew zamiast stanac do walki
nie powie:spieprzaj dziadu.Hej szable w dłoń! Nie będzie ruski pluł Nam w twarz . Już raz byliśmy pod Moskwą.Tylko koni żal...
Najsmieszniejsze jest to ze Sikorski polecial , zeby pilnowac Kaczynskiego...Coz chyba mu sie nie udalo.
Z tego co sie orientuje to byla chyba tylko polowa wystapienia , poniewaz zostala przerwana z powodu problemow technicznych.. (Moze Ruscy wylaczyli prad??)
Napisano 13.08.2008 - 14:34
Spokojnie, informacja o tym, że rosyjskie czołgi jadą na Tibilisi pojawia się od dwóch dni co kilka godzinJakie zawieszenie broni człowieku!
Rosyjskie czołgi właśnie jadą w kierunku Tbilisi!
Jak to jest zawieszenie broni to ja jestem Św.Faustyna
Napisano 13.08.2008 - 14:38
Zawieszenie broni i rozmowy, to cieszy ale nie wiem jak wy ale ja uważam, że jesteśmy bardzo blisko III Wojny Światowej.
Jakie zawieszenie broni człowieku!
Rosyjskie czołgi właśnie jadą w kierunku Tbilisi!
Jak to jest zawieszenie broni to ja jestem Św.Faustyna
Napisano 13.08.2008 - 14:57
Napisano 13.08.2008 - 15:30
Napisano 13.08.2008 - 16:00
Napisano 13.08.2008 - 16:17
Napisano 13.08.2008 - 16:47
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych