Skocz do zawartości

Zdjęcie

Co to za znak ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

Millowisck.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Więc ostatnio, często w snach widzę taki oto znak http://img222.images...iwnyznaktx4.png

Nie jestem specem od tego typu rzeczy, próbowałem coś znaleźć na ten temat ale mi się nie udało, może któryś z forumowiczów widział kiedyś coś podobnego.
  • 0

Stevie Wonder.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mi sie kojarzy ze swastyką x| :mrgreen:

EDIT: Bomaw
Jeśli nie masz nic konkretnego do napisania, to nie pisz wcale.

• 0

Jummanji.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moje 2 propozycje interpretacji tego sennego znaku:

- Przewracanie gnoju widłami.
- Problemy w pralni.
  • 0

2007.
  • Tematów: 21
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Symbol jednej z ras.
Nie jestem w stanie teraz znaleźć ale jest ten znak (gigantyczny) zrobiony, odciśnięty ? na jakimś pustkowiu, przy czym istnieje do tej pory; nie wiadomo od kiedy. Wygląda jak znak/symbol z Nazca w sensie formy, nie treści.
  • 0

Vorlon.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

mi to wyglada na ukraiński tryzub po szarzy husarskiej :mrgreen: być może pochodzisz z tamtych stron? zresztą nie pekaj mi się co jakiś czas snią
uae znane tez jako ufo. sny są bardzo realne ale w i e m że to są tylko sny. ot podświadomość lubi w snach różnego rodzaju figle płatać.
  • 0

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Może napisz coś więcej o tych snach? W jakich okolicznościach symbol się pojawia? I tak właściwie z czym tobie się kojarzy?

Mi to przypomina kran ale raczej nie o to chodzi xD
  • 0

Who.Am.I.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wiem co to oznacza, nie wiem też czy to tylko moja wyobraźnia, ale jak tylko zobaczyłem ten znak odczułem niepokój. To tylko moje odczucia, chyba pierwszy raz to widzę (przynajmniej w tym życiu).
  • 0

Roseb.
  • Tematów: 9
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

To przez tą kanciastość i "ostrość". Na mnie też zrobił takie wrażenie.
Mi się kojarzy z logiem Quake'a i Obliviona. Nie grałeś czasem w którąś z tych gier ostatnio? Wiem, że nie jest dokładnie taki sam, ale nie musiałeś zapamiętać go dokładnie takiego jakim był w śnie.
  • 0

neopostman.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ciekawe, z samego początku ten symbol przypomina ma jakiegoś ptaka, mam tu na myśli głównie kruka, a kruk (tu cytat)

Kruk to oczywiście ptak, padlinożerca. W wielu kulturach jest uznawany za zły omen

. Należy poszukać sensu tej symboliki głębiej, a tutaj spotykamy kolejne znaczenia:

Kruk. Młot (Mjolnir) - symbol Thora, używano go w ceremoniach błogosławieństwa.

, głębiej:

Kruk, to żywy symbol poszukiwania i tajemnicy, strasznej i cudownej tajemnicy.

.
  • 0

panzer39.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Według mnie to prawdopodobnie kruk albo orzeł (lub jak kto woli sarkastycznie - wrona :P ) - uproszczony symbol III Rzeszy, wiec stąd pewnie Twój niepokój. Przypomnij sobie czy nie oglądałeś ostatnio jakichś filmów opowiadających o okultyzmie SS, Hitlerze czy w ogóle Niemczech z okresu lat 1934-45. Lub czy też sam nazizm Cię nie zafascynował i poprzez sny budzi się w Tobie moralność.
  • 0

Millowisck.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dobrze, dziękuję że niektórzy w miarę normalnie podchodzą do tego tematu, ok, po kolei teraz :

1. Nie pochodzę z Ukrainy :) chyba że to było w innym życiu.
2. Może zabrzmi to trochę dziwnie ale, symbol ten pojawia się w chaotycznych snach które mniej więcej wyglądają jakby ktoś rzucał jedno zdjęcie na drugie. Jakie obrazy wtedy widzę ? Różne, ale raczej złe, od wojen i katastrof, do znajomych i ludzi którzy się zatracają. Symbol ten powoli zaczyna się pojawiać ( materializować ? ) na pierwszym planie tego wszystkiego no i w końcu zasłania już wszystko, sen się wtedy zazwyczaj kończy. Osobiście ten znak kojarzy mi się z jakimś ptakiem i czymś raczej niebezpiecznym ( to pewnie przez tą ostrość )
3. Grałem w Q2 ( jeszcze na Playstation ) i Q3, ale to było bardzo dawno temu, w Obliviona nie grałem. Morrowind + Tribunal + Bloodmoon, w to grałem namiętnie ale 2 lata temu :)
4. Nie oglądałem ostatnio żadnego filmu związanego z II WŚ, nazistowskimi Niemcami, Hitlerem, SS itd. Ogólnie mało telewizji oglądam.
5. W ogóle nie kojarzę tego znaku, nie mam pojęcia skąd się znalazł w mojej głowie i czy istnieje znak naprawdę podobny do tego co pokazałem.
  • 0

KriSSnt.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Moje skojarzenia dokładnie takie jak Panzer'a39...

Ten znak to jeszcze nic... ja to miałem dzis sen:D wyśniłem sobie nowy hymn... że jakiś przewrót był i rewolucja i coś i ludzie szli przez las i śpiewali: "Idzie Polska burym lasem, mokradełka wokół, mokradełka wokół" LOL OMG...

To już tak na marginesie ;)
  • 0

Koszmar senny.
  • Tematów: 11
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Widziałem kiedyś stronę z tysiącami alfabetów, jak znajde stronę i ten, lub bardzo podobny znak to dam znać.

Lista znaków podobnych, może coś ci się przypomni dokładniej:
۳ - arabskie 3
۴ - arabskie 4

a to ta strona

A tu w prawym dolnym rogu jest prawe taki sam znak:
Alfabet to Naxi script

Dołączona grafika
  • 0

DrGreenthumb.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dosc podobny znak...
Dołączona grafika

z gry wolfenstein enemy territory

edit; @down: raczej chodzilo o znak me-3
  • 0

Millowisck.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Koszmar senny, chodzi Ci o znak bu ? No z ET nawet podobny . . .
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych