Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odszkodowania za dzwony kościelne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

Indoctrine.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

W Europie to jest jeszcze rzadkie, dotyczy głównie dzielnic islamskich, lecz ekspansja postępuje. Nie można zakazać, bo byłoby to rasistowskie i niezgodne z politykę wielokulturowości Europy. Przecież rok temu w Wielkiej Brytanii zakazano spożywać na widoku posiłki przez kadry biurowe w czasie ramadanu, bo uraziłoby to pracowników muzułmańskich poszczących w tym czasie, a we Włoszech ukarano organizację rozdającą zupę bezdomnym i biednym bo była na wieprzowinie gotowana..
  • 0

DrGreenthumb.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

:x rasistowskie?! to samo mozna powiedziec o dzwonach

To, ze muzlumanie sa mniejszoscia nie znaczy ze moga wiecej.
Prawo powinno obowiazywac wszystkich takie samo, a na to, ze kilku muzlumanow uznaje to za rasistowskie powinno sie "lac".
To, że Europa jest "wielokulturowa" nie powinno wplywac na prawa cywilne np cisze nocna.
A motyw o zakazaniu na widoku posilku podczas ramadanu jest przesmieszny. Rownie dobrze ja moge uznac jedzenie paleczkami przez japonczykow, bo razi mnie to i przeszkadza.

nonsens....
  • 0

Rafalisko.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Księżula wogóle przesadzają, nie dość że centralnie budują sobie u nas, czyli w jednej z częstochowskich dzielnic ( między blokami ) tzw. dom boży wyglądem przypominający bunkier przeciw atomowy z amerykańskich filmów SF, to na dodatek co godzine zapodają jakąś muze z trąbkami...
Całe szczęście że mieszkam na tyle daleko, że nie jest to dla mnie dokuczliwe.
Przynajmniej na razie, bo kto wie, czy nie wpadnie któremuś plebanowi do głowy pomysł, by wybudować nowy kościół pod moimi oknami...
Dodam że na mojej "betonowej" dzielnicy liczącej 40 tyś. ludzi znajduje się już około 6 kościołów...
  • 0

Don Corleone.

Dispositif

• Tematów: 68
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

DrGreenthumb - to ukazuje wielką potęgę religii. W dzisiejszych czasach religia może zdziałać w sądach cuda.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych