Skocz do zawartości

Zdjęcie

USA - IRAK cała prawda

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
478 odpowiedzi w tym temacie

kudi.
  • Tematów: 9
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Święte słowa

jak sami amerykanie nie zrozumieją ze rząd ich oszukuje, to ta sytułacja nie bedzie miała konca

dokładnie to samo chciałem powiedzieć oszusty jedne :| te fotki to 1 osoba :hmm: :hmm:
  • 0

Chessman.
  • Tematów: 11
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Naprawdę smutne ;(
  • 0

mortyr.
  • Tematów: 46
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Kompilacja scen z próbnymi eksplozjami atomowymi:

http://video.google....9&q=atomic bomb

[ Dodano: 2006-07-04, 21:10 ]
Kolejne dowody dla teorii, którą przedstawiłem:
http://serwisy.gazet...81,3440647.html

Ten fragment jest najważniejszy:

Gdyby nie istniał prorosyjski rząd w Groznym, prowadzenie wojny byłoby dla nas dużo trudniejsze. Najgorsze dla nas były pierwsze dwa lata obecnej wojny - rok 1999 i 2000 - kiedy w Groznym nie było jeszcze kolaboracyjnego rządu. W końcu jednak Kreml go powołał i do Czeczenii popłynęła rzeka pieniędzy. Jedna trzecia z nich szła na pomoc dla zwykłych ludzi, jedną trzecią wydawano na żołd i karabiny dla prorosyjskiej milicji. A ostatnia trzecia część trafiała do partyzantów.

Jeśli nic się w najbliższym czasie nie zmieni, czeczeński ruch oporu nie będzie miał najmniejszych problemów z przetrwaniem i walką. Dziś praktycznie każdy urzędnik prorosyjskiej administracji w Czeczenii płaci co miesiąc podatek na partyzantów.

W kraju działają obok siebie dwa państwa - niepodległa Iczkeria i okupowana Czeczenia. W każdym większym aule siedzi po dwóch przedstawicieli równoległych władz - jeden od nas, drugi wyznaczony przez Rosjan. Nie potrzebujemy żadnej pomocy z zagranicy, żeby prowadzić wojnę. Pieniądze dostajemy z Banku Centralnego Rosji, a w broń zaopatrują nas rosyjskie wojsko i policja.

[ Dodano: 2006-07-04, 21:19 ]
Oto żródło finansowania "terrorystów" lub partyzantów (możecie nazywać zgodnie z własnym przekonaniem). Oglądałem kilka miesięcy temu film dokumentalny - izraelscy żołnierze przyznali, że ich koledzy sprzedają nielegalnie broń do Palestyny.

Apropo znalezionego telefonu Zarqawiego - obecne władze Iraku podały, że znajdowały się w niej numery telefonów do m.in. irackich polityków i ministrów obecnego rządu Irackiego.

[ Dodano: 2006-07-05, 22:05 ]
UWAGA !!!

Mam kolejne złe wieści. Tym razem chodzi o to co dzieje się obecnie w Palestynie.
Znalazłem nowy filmik. Słychać w nim tą samą ścieżkę dzwiękową co w filmach z Iraku.
Jest tam jakiś uzbrojony człowiek, w prawym górnym rogu logo organizacji.
Puszczają w tle przemówienie Osamy, i pokazują jego zdjęcie.

To oznacza, że za tą organizacją może stać Al-Kaida.
Przypominam o tym, że w kodzie Biblii jest przepowiednia o ataku atomowym Al-Kaidy w Izraelu w 2006r. Przepowiednia zaczyna się realizować.

tu jest zdjęcie:
http://img253.images...66/wayah0um.jpg

a tu filmik:
http://www.megaupload.com/?d=SW3M41JP
http://www.uploadspy...p?file=4e091582

[ Dodano: 2006-07-05, 22:06 ]
TO JEST FILM Z PALESTYNY.

[ Dodano: 2006-07-05, 22:09 ]
To chyba ta sama organizacja porwała tego izraelskiego żołnierza.

[ Dodano: 2006-07-10, 19:16 ]
Żelazny krawat i korytarz śmierci
Byłem chłopakiem z Moskwy
Rosjanie kazali mi klęczeć pod ścianą z uniesionymi rękami przez sześć godzin. Kiedy słabłem, tłukli mnie po gnijącej nodze kolbami karabinów i deptali ją buciorami.
Dziś nie mam nogi, ale i tak mogę powiedzieć, że mam w życiu niesłychane szczęście: przecież przeżyłem obóz koncentracyjny w Czernokozowie.

Nazywam się Jusup Egijew. Mam 34 lata. Niestety, nie może mi pan zrobić zdjęcia. Dlaczego? Polska leży za blisko Rosji. Jestem Inguszem. Ingusze to mały naród, którego ziemie sąsiadują z Czeczenią. Oba narody żyją ze sobą w przyjaźni.

Moi rodzice nie żyją. Ojciec zginął w 1992 roku zabity przez osetyjski OMON. Matka odeszła w 2003 roku. Nie wytrzymała tego, co spotkało mnie.

Przed wojną mieszkałem w stolicy Czeczenii, Groznym. Byłem nauczycielem wychowania fizycznego. Młodość spędziłem w Moskwie, gdzie uczyłem się w szkole sportowej. W 1989 roku wróciłem do Groznego. Podczas pierwszej wojny nie walczyłem, ale pomagałem bojownikom.

W listopadzie 1999 roku znowu do Czeczenii wkroczyli Rosjanie. Dla takich jak ja nie było czasu na ważenie politycznych racji. Myślałem tak jak wszyscy: jeśli chcemy godnie żyć, musimy walczyć. Zgłosiłem się do oddziału generała Chamzata Gełajewa. Nazwisk moich bezpośrednich dowódców nie mogę podać, bo niektórzy z nich nadal żyją.

Jako absolwent szkoły sportowej zostałem żołnierzem czeczeńskiego specnazu. Brałem udział w obronie Groznego. Mój oddział osłaniał miasto od strony południowo-zachodniej. Zajmował się też ochranianiem personelu medycznego.

Bili przez cały dzień

W lutym 2000 roku Rosjanie wyparli nas z Groznego. Wraz z kilkuset bojownikami dotarliśmy do wsi Jermołowka. Miałem pecha – trafiłem na minę, która niemal urwała mi nogę. Nie byłem zdolny do dalszej walki. Zostałem w Jermołowce razem ze stu czterema rannymi. Tam dopadli nas Rosjanie.

Czterdziestu rozstrzelali od razu. Resztę przewieźli do wsi Tołstoj-Jurt. Umieścili nas w magazynach dawnych zakładów owocowo-warzywnych. Ogrodzili je kolczastym płotem. Przez wiele dni umundurowani pracownicy prokuratury poddawali nas oględzinom. Ściągali odciski palców, liczyli zęby. Tak rozpoczęło się najdłuższe pięć miesięcy mojego życia.

Czernokozowo, Piatigorsk, Stawropol – to miejsca, w których trzymali mnie Rosjanie. W Czernokozowie trafiłem od razu do betonowego pomieszczenia zalanego lodowatą wodą. Rosjanie dosypali do niej chloru. Musiałem stać w tej wodzie dwie doby. Noga gniła coraz bardziej, więc usiłowałem stać na drugiej.

Obóz w Czernokozowie to budynek w kształcie litery „U”, długości około 150 metrów. Wolno było nam chodzić po nim jedynie na czworakach, bez unoszenia głowy. Bili nas przez cały dzień, tylko w nocy na kilka godzin robili przerwę.

Często kazali nam klękać na korytarzu i podnosić do góry ręce z palcami rozcapierzonymi na ścianie. Palce mojej ręki musiały dotykać ręki następnego więźnia.

Musieliśmy tak klęczeć około sześciu godzin. Kiedy słabłem, a do tego gnijąca noga dawała mi się we znaki, żołnierze tłukli mnie po ranach kolbami i deptali nogę buciorami.

Polewali wodą i podłączali prąd

Ulubioną zabawą rosyjskich żołnierzy było wpychanie nam igieł pod paznokcie. W jednym z pokoi stało dwupoziomowe metalowe łóżko. Do niego Rosjanie przywiązali mojego przyjaciela. Do palców nóg przyczepili mu przewody. Polewali go wodą i podłączali prąd – zwiększając i zmniejszając na przemian napięcie. Nazywaliśmy tę torturę „żelaznym krawatem”.

Wielu z nas straciło zęby w wyniku kolejnej zabawy Rosjan. Chwytali więźnia za głowę i wpychali mu w usta nabój. Potem w nabój wbijali gwóźdź. Proch wybuchał w ustach.

Tłukli kolbami i szczuli psami

W czasie transportowania nas do kolejnych więzień Rosjanie ustawiali się w szpaler. Nazywali to korytarzem. Każdy musiał przez niego przebiec. A oni tłukli nas kolbami i szczuli psami. Kto upadł, ten ginął zatłuczony lub zagryziony przez psy. To cud, że przeżyłem biegnąc z bezwładną nogą.

Przez półtora miesiąca żadnemu z nas nie udzielono pomocy medycznej. Nie było oczywiście mowy o żadnych lekarstwach. Za to rzekome oględziny ran przeprowadzano bardzo często. Najpierw kazali nam się rozbierać. Potem kilku żołnierzy nas trzymało, a inni powolutku, z okrucieństwem zdzierali z nas brudne opatrunki, które zdążyły wrosnąć w ciało. Wyrywali je razem ze skórą i z mięsem.

Wymyśliłem sposób skracania cierpienia – starałem się szybko sam zedrzeć sobie opatrunek przed oględzinami. Potajemnie praliśmy opatrunki we własnym moczu. Obmywaliśmy nim rany. Mocz uratował wielu z nas życie – piliśmy go też jako jedyny dostępny lek.

Dopiero po półtora miesiąca trafiłem do więziennego szpitala w Gieorgijewsku. Tam amputowali mi nogę. I odwieźli z powrotem do Czernokozowa.

Chcę żyć

Dlaczego przeżyłem? Dzięki rozgłosowi, jaki nadały sprawie organizacje humanitarne. Razem z nami aresztowano czeczeńskich lekarzy, których ochranialiśmy. Mieli wcześniej kontakt z lekarzami z innych krajów. Przez to o sprawie zrobiło się głośno. Zostałem zwolniony w ramach amnestii związanej z kampanią wyborczą Putina w 2000 roku.

Wróciłem do Inguszetii. Przez pół roku byłem w tak silnym szoku, że nie wychodziłem z domu. Poza tym nie miałem jeszcze protezy.

Gdy Putin mianował prezydentem Inguszetii generała FSB Murata Ziazikowa, włączyłem się w działalności opozycji. Brałem udział w protestach, głodówkach, żeby zwrócić uwagę świata na to, co dzieje się w Czeczenii. Dwukrotnie wzywano mnie na milicję.

Z czasem w Inguszetii też zaczęło być niebezpiecznie. Dziś powtarza się tam ten sam scenariusz, co w Czeczenii. Też odbywają się zaczystki i działają punkty filtracyjne. Miejscem tortur jest siedziba FSB w Magasie, stolicy Inguszetii, pod którą zbudowano sieć podziemnych korytarzy. Pół roku po śmierci matki udało mi się uciec do Polski, gdzie dostałem status uchodźcy.

Dziś Czeczenia to jeden wielki obóz koncentracyjny. Tak zwane punkty filtracyjne, w których torturuje się ludzi, działają w każdej wiosce. Teraz trafiają do nich niemal wyłącznie cywilni mieszkańcy. Rosjanie wyłapują w szczególności młodych ludzi – dziewczęta i chłopców. Nie przeszkadza im fakt, że nie mieli w rękach broni. Uznają, że mogą stanowić zagrożenie w przyszłości.

Bojownicy do obozów filtracyjnych praktycznie nie trafiają, bo Rosjanie nie chcą z nimi zadzierać. W górach, na terenach przez nich opanowanych, jak Wiedieno czy Nożajurt, boją się nawet wystawiać swoich posterunków.

Cieszę się, że zdołałem stamtąd uciec. Plany na przyszłość? Nie zrozumie mnie nikt, kto nie przeżył obozu koncentracyjnego. Moje plany streszczają się w jednym krótkim słowie: żyć.

Nazwisko bohatera tekstu zostało zmienione ze względu na jego bezpieczeństwo

żródło:
http://wiadomosci.on...1,kioskart.html
http://wiadomosci.on...2,kioskart.html
  • 0

Fender.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

takie pytanie: czy ktos tu usprawiedliwia terrorystow dzialajacych w Iraku ?
  • 0

mortyr.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

takie pytanie: czy ktos tu usprawiedliwia terrorystow dzialajacych w Iraku ?

Nie, Ktoś tu próbuje m.in. wyjaśnić, czy zjawisko nagłej eskalacji terroryzmu nie jest przypadkiem sterowane. Szukamy dowodów za lub przeciw - że terroryści są kierowani przez polityków i biznesmenów lub tajne organizacje masonów.

[ Dodano: 2006-07-19, 20:04 ]
Nie po raz ostatni George Bush uzyl wówczas wyrazenia oswieconych – „Tysiac Punktów Swietlnych”. Wielokrotnie wrócil do niego podczas swojej kampanii prezydenckiej. W historycznym przemówieniu, State of the Union, wygloszonym w przeddzien inwazji Kuwejtu i Iraku przez oddzialy U.S.A. i Narodów Zjednoczonych, George Bush raz jeszcze podkreslil, ze jego celem jest „oswiecenie ludzkosci tysiacem punktów swietlnych”. Fundacja Punkty swietlne George Bush z takim powodzeniem zawladnal wyobraznia ogólu tym wciaz na nowo powtarzanym wyrazeniem, ze zdecydowal, wraz ze swoimi doradcami, o utworzniu Fundacji Punkty Swietlne. Zaangazowano znakomitego piosenkarza muzyki country, Randy Travisa, by wylansowal piosenke zatytulowana „Punkty Swietlne” i co tydzien Bialy Dom dawal jakiejs grupie lub osobie w Ameryce nagrode i dyplom „Punkty Swietlne”. Fundacja Punkty Swietlne rozpoczela swoja dzialalnosc dysponujac piecioma milionami dolarów z dotacji Kongresu Stanów Zjednoczonych i prezydenta. Jej pierwszym przewodniczacym byl J. Richard Munro, poprzednio przewodniczacy Time Warner, Inc., - przedsiebiorstwa, którego znakiem firmowym jest wszystkowidzace oko. Nic dziwnego, ze symbol Fundacji Punkty Swietlne ma równiez okultystyczny charakter. Na pierwszy rzut oka wydaje sie, ze przedstawia on zlota tarcze slonca wewnatrz której umieszczona jest zapalona pochodnia. Przyjrzyjcie sie uwazniej. Czyz nie jest to ukryty wizerunek dwóch twarzy – meskiej i kobiecej, zwróconych ku sobie? Filozofowie okultystyczni moga z latwoscia rozpoznac tych dwoje jako Boga Slonce i jego Boginie. W ogloszeniu opublikowanym przez Fundacje Punkty Swietlne, ale finansowanym przez Firme Coca-Cola, znajdujemy nastepujaca informacje: „Inicjatywa rozpoczeta przez „Punkty Swietlne” miala na celu podzielenie sie swiatlem, które nosimy w sobie… Zapraszamy, twórzcie wraz z nami niegasnace swiatlo na przyszlosc, a takze oredzie dla ludzi w naszym kraju o oswieconej Ameryce, jaka chcemy sie stac”. Fundacja Punkty Swietlne przyznaje teraz zaslugujacym na to miastom miano „Miasta Swiatla”. Pierwszym amerykanskim „Miastem Swiatla” zostalo Orlando na Florydzie, znane z „Magii Dysneya” i Myszki Mickey w szpiczastym kapeluszu czarnoksieznika. Na wielkiej uroczystosci z tej okazji bawili sie i wyglaszali mowy prezydent Bush z zona Barbara, burmistrz Orlando i inne osobistosci. Rozdano ludziom kosztowne, ilustrowane broszury. Podaje czesc informacji zwartych w tej broszurze. Sprawdzcie, czy potraficie juz odszyfrowac zawarty w niej, zakodowany komunikat oswieconych: - „Dawno, dawno temu, ale takze i dzisiaj, istnieja czarodziejscy ludzie – jakby obdarzeni indywidualna moca… Ich tajemnica nie kryje sie ani w bogactwie, ani w dostojenstwach, ale w potedze jaka odkryli w umiejetnosci dawania. Ich obecnosc promieniuje oswieconym duchem, jak swiatlo. Rozniecaja w swojej spolecznosci zar, który odczuwac bedzie caly kraj, jezeli uda sie nam go zwielokrotnic. Te energie, w postaci wizji znanej jako „Punkt Swietlny”, trzeba pielegnowac i wykorzystac. Wzywamy tych wizjonerów, aby pomogli oswietlic droge powrotna do domu, do miejsca ciepla, zaufania i miejsca pokoju. Liczymy na bogatych duchem, by skierowali nas z powrotem ku podstawowym wartosciom, które uznaja ludzi za najbardziej niepowtarzalna czesc zycia. Jezeli kazdy wizjoner rozpalilby plomien w jednym czlowieku, który z kolei podzielilby sie tym sekretem z kims innym, zaczelibysmy tworzyc cos, co nazwac mozna „Miastem Swiatla”. Taki plomien milosci, nadziei i pokoju moze rozzarzyc caly kraj, moze zmienic oblicze naszego narodu na zawsze. Zapraszamy do wziecia udzialu w narodzinach tego dziela poprzez przyaczenie sie do naszej Uroczystosci, Zlotu Ducha Wspólnoty. Stan sie czescia ruchu, który moze zmienic nasza wspólnote na zawsze. Badz czescia swieta: Orlando, Pierwsze Miasto Swiatla w Ameryce. Bialy Dom: LATARNIA MORSKA? Czy to „Punkty Swietlne” Busha zainspirowaly okultyste i pisarza New Age, Joshua Halperna, który w swojej ksiazce, „Children of the Dawn: Visions of the New Family” (Dzieci jutrzenki: wizje nowej rodziny), chelpi sie: „Do 2000 roku…Bialy Dom zamieni sie w latarnie morska. Promienie swiatla beda emanowac z Waszyngtonu”. To niemozliwe, gdyz ksiazka Halperna zostala wydana w 1983 roku, na dwa lata przed slynnym przemówieniem George’a Busha, w którym po raz pierwszy uzyl wyrazenia „tysiac punktów swietlnych”. Prawda jest taka, ze plan od dawna zakladal powolanie sluzebnych jednostek i grup okultystycznych, które sa „punktami swietlnymi” w kazdym narodzie na ziemi. John G.Bernett pisze, ze z takich osrodków „zarodki nowego swiata moga rozprzestrzeniac sie na calej kuli ziemiskiej – prawdopodobnie szybciej, niz to sobie wyobrazamy”. Zenujace, ze wiele z tych grup, jezeli nie wiekszosc, które George Bush i Fundacja Punkty Swietlne uznali za „Punkty Swietlne”, nie maja pojecia o okultystycznym znaczeniu tego wyrazenia. Wiekszosc z nich jest w rzeczywistosci godna szacunku i uznania za pelna poswiecenia prace dla swoich wspólnot. Okultystyczna idee „Tysiaca Punktów Swietlnych” po mistrzowsku zasiano w umyslach milionów chlonnych, ale zupelnie nieswiadomych ofiar. Niektórzy rozpoznaja mroczny, okultystyczny „sygnal”, jaki do nich dociera; wiekszosc jednak nie rozpoznaje. Tak wyglada czesc planu wolnomularzy i New Age indokrynacji swiata humanistyczna ewangelia swiatla. Jest to parapsychologiczny, magiczny wysilek powiazanej grupy ludzi: Osrodki swiatla rozwinely sie w ogólnoswiatowa siec, która celowo powiazana jest telepatycznie… by sluzyc jako „nadswiadomosciowe stacje nadawcze, odbiorcze i bazy”. Istnieje wiele takich grup. Widzielismy ich migoczace „swiatla” w Rosji. Wiele rozpoznawalnych jest tylko intuicyjnie, ale wiele wie o sobie nawzajem i jest w bezposrednim kontakcie. Powyzsze slowa napisali w 1983 roku, a wiec piec lat przed propagowaniem przez George’a Busha idei „tysiaca punktów swietlnych” w calej Ameryce, LaVedi Lafferty i Bud Hollowell, zalozyciele popierajacego New Age „Collegians Universal Church”. Okultystyczne znaczenie cyfry 1000 Co znaczy dla Iluminatów cyfra „1000” w wyrazeniu „tysiac punktów swietlnych”? Sposród wielu przyczyn, dla których ta wlasnie cyfra jest tak czesto uzywana, wymienie nastepujace: * Cyfra ta odnosi sie do astrologicznego znaku Wodnika, powiazanego z New Age i Nowym Porzadkiem Swiata – Nowym Tysiacleciem (1000 lat). * Przedrzeznia zblizajace sie tysiaclecie królowania Chrystusa (zobacz Apokalipse 19:22) * Odnosi sie do weza, lub Lucyfera. Jego hinduska wersja jest Sesha, „waz wiecznosci” o tysiacu glowach, który cyklicznie przynosi czlowieka „Nowego Wieku”. * Glowa meduzy, zlej greckiej bogini, maila byc rzekomo pokryta 1000 wijacych sie, jadowitych wezy. * Jest to mistyczne okreslenie oznaczajace nieskonczona i niepoliczalna cyfre, lub po prostu „mnogosc”. W jednej z ogólnoswiatowych publikacji New Age zaproponowano niedawno, by dac Narodom Zjednoczonym mozliwosc nakladania podatków i wystawiania obligacji, w celu zdobycia dochodów i „szerokiego poparcia ogólu”. Redaktor pisma stwierdzil, ze to zapewni „milion punktów swietlnych”. * Oznacza nowy poczatek – nowy okultystyczny cykl i epoke dla ludzkosci. W mistycznym systemie zydowskiej kabaly Alfa jest poczatkiem, cyfra 1. Alfa z pauza (nowy cykl) oznacza 1000. * W poganskich uroczystosciach celtyckich w noc sw. Jana, zapalano diabelskie ognie, pisze Aleksander Hislop, autor The Two Babylons. „Gdy zblizal sie wieczór zapalano najpierw jedno ognisko, potem dwa, trzy i cztery. Potem tysiac ognisk palilo sie na wzgórzach, az caly kraj stal w pozodze”. * Cyfra 1000 oznacza „lotos o tysiacu platkach” w mistycyzmie Wschodu i Orientu. W ksiazce „Women’s Encyclopedia of Myths and Secrets” (Encyklopedia mitów i tajemnic dla kobiet) Barbara Walker wyjasnia: „Poprzez odpowiednie cwiczenia seksualne, prawdziwy medrzec moze osiagnac ostateczny rozkwit objawienia, okreslany jako swietlany lotos o tysiacu platkach”. * W pismie Reader’s Digest, z pazdziernika 1982 roku (str.203), Lucis Trust oplacil pelnostronicowe ogloszenie Wielkiej Inwokacji. W ogloszeniu tym wyeksponowany byl wyraznie lotos o tysiacu platkach wraz z nastepujacym tekstem: „Niech splywa swiatlo wglab ludzkich umyslów z punktu swiatla w Umysle Boga”. Tajemniczy Zakon Ahepa Wymienienie przez George’a Busha Zakonu Ahepa razem z Rycerzami Kolumba i innymi „sluzebnymi” grupami nie bylo przypadkowe. Niewielu Amerykanów slyszalo o tej grupie. Dlaczego zostala wspomniana w przemówieniu Busha? Byla to kolejna zaszyfrowana wiadomosc: Zakon Ahepa jest wolnomularskim zakonem dla Amerykanów greckiego pochodzenia! Wiele wyjasniajaca ksiazka Dr. D.C. Yermaka, „The Axis of Death” ujawnia nastepujace fakty Ahepa: „W niespelna tydzien lub dwa po przybyciu do Stanów, grecki emigrant dowiaduje sie od przyjaciól lub rodziny, ze aby „do czegos dojsc” i zbudowac sobie nowe zycie, musi wstapic do bardzo silnej grecko-amerykanskiej instytucji, bezwzglednie patiotycznej i prawoslawnej (jak twierdza). Przekona sie równiez, ze organizacja ta jest bardzo wplywowa politycznie i ma wszedzie swoich ludzi, nawet w Senacie Stanów Zjednoczonych. Bedac pod duzym wrazeniem, grecki emigrant wstepuje do organizacji…zeby stac sie „pelnym czlonkiem, zapraszany jest na niektóre zamkniete zebrania… Staje sie pelnym czlonkiem AHEPY! Ale dla nas ta rzekoma organizacja jest niczym innym jak LOZA MASONSKA, której glównym celem jet oderwanie naszego rodaka od Wiary Jego Ojców i od jego kraju. Raz „wrzucony na tasme”, nie moze juz zareagowac. Oswiecenie ludzkosci Jakie jest znaczenie tajemniczego okreslenia „oswiecenie ludzkosci”? - Joseph Cambell, profesor mitologii hinduskiej i poganskiej, popularny dzieki swoim specjalnym programom na kanale PBS (Public Broadcasting Service), które sa finansowane przez czlowieka CFR Billa Mayersa i czesciowo przez Laurence Rockefellera, wyjasnia we wspólnie z Moyersem napisanej ksiazce „The Power of Myth” (Potega Mitu), ze oswiecenie odnosi sie do przetworzenia i restrukturyzacji wszechswiata. Wedlug Josepha Cambell, masonski symbol punktu swietlnego wewnatrz okregu, znany jest jako „zródlo oswiecenia”. Oswiecenie czlowieka, wyjasnia Cambell, jest procesem w którym uzywa sie alchemii i magii, by przeksztalcic czlowieka i jego swiat. Realizacja tego procesu dokonuje sie poprzez jednosc lub synteze – polaczenie przeciwnosci w jedna calosc. Cambell cytuje powiedzenie chinskiego filozofa Lao Tzu: „z wielu, jeden”. Jest to ten sam proces oswiecenia finansowany przez wieki przez wolnomularstwo i nalezace do niego tajne stowarzyszenia. Wolnomularskim mottem jest „z chaosu, porzadek”, a równowaga (jednosc i synteza) jest, zgodnie z wolnomularska doktryna, nieuchronnym przeznaczeniem ludzkosci. Nowa harmonia: równowaga W tym zaszyfrowanym jezyku mozna wiec odczytac prawdziwe znaczenie Nowego Porzadku swiata zapakowane w równiutki, harmonijny pakunek. Rzeczywiscie harmonia jest kolejnym slowem, które kandydat na prezydenta, George Bush, uzyl w 1988 roku. Wice-prezydent Bush powiedzial: Mam nadzieje opowiedziec sie za nowa harmonia, wieksza tolerancja. Duzo osiagnelismy, ale sadze, ze potrzeba nam nowej harmonii. „Nowa Harmonia” oznacza slodkie poddanie sie – poddanie sie wszystkich przeciwienstw wiekowemu spiskowi Iluminatów. Oznacza jednosc w roznorodnosci, glówny motyw New Age. Nowa Harmonia znaczy pierestrojke, koncowy efekt oswiecenia, restrukturyzacji wszechswiata. Oznacza nowa synteze, nowy final heglowskiego i marksistowskiego procesu dialektycznego, ostateczne rozwiazanie nieustajacego konfliktu przeciwienstw. Promienny cel Nic dziwniego wiec, ze w swoim przemówieniu o Stanie Panstwa prezydent George Bush powiedzial narodowi: „Obietnica odnowionej Ameryki jest w zasiegu naszych rak. Mozemy odnalezc sens i satysfakcje sluzac celowi wyzszemu od nas – promiennemu celowi, oswieceniu tysiacem punktów swietlnych”. Lord Maitrreya, falszywy „Chrystus” lansowany przez Benjamina Cr?me i innych jako mesjasz zblizajacego sie Nowego Wieku (New Age), nazywany jest „jednym inicjatorem, którego swiatlo promieniuje”. A co znaczy powiedzenie George’a Busha, ze jako Amerykanie „mozemy odnalezc sens i satysfakcje sluzac celowi wyzszemu od nas”? Niewatpliwie zadowoleni byli z tego stwierdzenia Triangles, filia swiatowej organizacji Goodwilla. Ich ulotka „Units of Service” (Odzialy sluzby) informuje nas, ze: „Jedna z najwiekszych potrzeb w dzisiejszym swiecie jest powiazanie grup w ogólnoswiatowa siec swiatla… Oddzialy sluzby (grupy) sa niezbedna, zywa czescia takiej siatki… Dzieki ich bezinteresownemu poswieceniu sluzbie ludzkosci sa oni prawdziwymi zwiastunami Nowego Wieku.” W tej samej ulotce reklamowej wydrukowana byla Wielka Inwokacja. Zawiera ona nastepujacy, pasujacy do poprzedniego, fragment: -„Ze srodka, w którym znana jest Wola Boza. Niech cel prowadzi dobre checi ludzi – Cel, znany sluzacym mu Mistrzom”. Czy jest to ten sam cel, o jakim mówi George Bush? Najwidoczniej tak, skoro „Bóg” swiatowego Goodwilla i Lucis Trust jest tym, który odzwierciedla wiele „punktów swietlnych” dzialajacych wszedzie okultystów. Te punkty swietlne, czy sa to grupy, czy jednostki, maja tylko jeden cel: „Oswiecenie ludzkosci – Wielkie Dzielo wszystkich okultystycznych stowarzyszen. Papiez i promienie Boga Slonce Papiez Jan Pawel II wydaje sie równiez podzielac ten promienny cel. W 1988 roku, w Assissi we Wloszech, papiez stanal w jednym kregu trzymajac za rece buddyjskich mnichów, zaklinaczy wezy z Togo, hinduskich guru, protestanckich ksiezy odstepców, islamskich ayatollahów i afrykanskich czarowników. W swoich wypowiedziach papiez zapewnil ich, ze wszyscy modla sie do tego samego „Boga”. Bóg ten, powiedzial papiez, jest jak wszechpotezne i wzbudzajace groze slonce. Wobec tego, we wszytkich religiach mozna znalezc „ziarnko Slowa, promienie jednej prawdy”. Waz i Slonce Madre okultystyczne sformulowania Busha ucieszyly równiez przywódce wolnomularzy. W magazynie „Royal Arch Mason”, w artykule „Let Your Light Shine Forth” (Niech swieci twoje swiatlo), brat mason R.S. Sagar stwierdza: „Wolnomularstwo jest najstarszym, najwiekszym i najwspanialszym braterskim stowarzyszeniem na swiecie. Stalo sie takim, poniewaz mialo palacy sie plomien, który zachecal czlonków… Wolnomularstwo powinno byc jak latarnia morska…Wy, poszczególni masoni, jestescie jak lampy – zródla swiatla… Do was nalezy odbudowanie mostu i rozwiniecie flagi wolnomularstwa.” 28 stopien wtajemniczenia wolnomularskiego nazywany jest „Rycerz Slonca”. Zdobywajac ten stopien, wtajemniczony dowiaduje sie o idei „Punktów Swietlnych”, która obecnie jest publicznie i entuzjastycznie propagowana na swiecie przez George’a Busha. W podreczniku masonskim „A Bridge to Light” (Most do Slonca) Rex Hutchens, mason 32 stopnia wtajemniczenia, naucza: „Wieksze swiatlo pochodzi od slonca, a przezroczystosci (czlowiek) dostarczaja mniejszego swiatla… Slonce, lub wieksze swiatlo, jest symboliczna Prawda, a mniejsze swiatla sa symbolicznym wyobrazeniem Prawdy przez czlowieka”. Zaszokuje was teraz, co Hutchens ma do powiedzenia na temat najwazniejszego symbolu wolnomularzy, który reprezentuje „wielkie swiatlo” tajnych stowarzyszen – slonce wolnomularzy. Twierdzi on, ze jest to „gnostyczny robak ouroboros, który jest uproszczonym smokiem lub wezem kasajacym wlasny ogon”. Zgodnie z tym, co Hatchens podaje w swoim podreczniku, opublikowanym w 1988 roku przez Rade Najwyzsza 33 i Ostatniego Stopnia Obrzadku Szkockiego Dawnego wolnomularstwa, najwieksza organizacje wolnomularska na swiecie, „Bogiem” – masonskim Bogiem – jest nikt inny tylko waz! Wtajemniczany w 28 stopien dowiaduje sie o tym z nastepujacego wykladu: „Istnieje w swiecie Zasada Zycia, uniwersalny czynnki, w którym sa dwie natury i podwójny prad milosci i nienawisci… Jest to promien oderwany od chwaly Slonca…To Duch swiety, uniwersalny Posrednik – Waz…” Bez wzgledu na to, czego naucza wolnomularstwo, kazdy chrzescijanin, czy nie-chrzescijanin, potrafi bez problemu rozpoznac tozsamosc weza. Zapewniam was, nie jest on Bogiem!. Wedlug Hutchensa, „waz kasajacy swój ogon jest symbolem wszystkich cyklicznych procesów, szczególnie czasu” Innymi slowy czas teraz na powrót wielkiego weza, lub smoka. Juz na nastepnej stronie ksiazki „A Bridge to Light”, staje sie jasne, ze Hutchens odwoluje sie do diabla lub Lucyfera, gdy mówi swoim czytelnikom: „Widzialne jest ujawnieniem niewidzialnego” i „to, co jest nad podobne jest temu, co jest pod”. „Wobec tego” – ujawnia Hutchens – „czarne i biale, mroczne i swietlne musza zjednoczyc sie w jedno”..Uzywa on lacinskiego wyrazenia Lux E Tenebris, które znaczy „swiatlo w ciemnosci” oraz twierdzi, ze pentagram, czy tez gwiazda, jest symbolem tego nowego rodzaju swiatla. Gwiazdy: olsniewajaca róznorodnosc Bardzo odpowiednie bylo wiec uzycie przez George’a Busha slowa „gwiazdy” w przemówieniu z 1988 roku. Oto jego dokladne slowa: „Olsniewajaca róznorodnosc rozsypie sie jak gwiazdy, jak tysiac punktów swietlnych na spokojnym niebie. Nastepnego roku, podczas swiat Bozego Narodzenia, prezydent i Barbara Bush zapalili dokladnie 1000 gwiazd w ksztalcie pentagramu. Ich ilosc nie byla przypadkowa, tak jak nieprzypadkowo uzyty byl wyraz „gwiazdy” w przemówieniu George’a. W Biblii Zly opisany jest jako „gwiazda, która spadla z nieba”. Rzeczywiscie w Biblii czesto okresla sie anioly, nie tylko czarne, jako „gwiazdy”. Warto równiez zauwazyc, ze wielka boginii babilonska nazywana byla Astrate i Isztar – „boginii gwiazd”. Podczas Rewolucji Francuskiej wolnomularze upowszechnili ja jako „Boginie Rozumu”. Joseph Cambell, opisujac w The Power of Myth cele wolnomularstwa, twierdzi, ze ta wolnomularska bogini gwiazd jest swieta Boginia restrukturyzacji i przemiany. Krótko mówiac, jest bogninia oswiecenia i iluminacji. Religie mistryjne wymagaly od ludzi sluzenia, czczenia i wielbienia bogini gwiazd. Powiedziane bylo, ze dzieki sluzbie, wyznawcy bogini zdobywali wlasna moc, a dzieki dobrej pracy dostepowali oswiecenia. Mogli tez stac sie bóstwami – malymi, migoczacymi punktami swietlnymi!. W pogoni za lepszymi aniolami Od dawna okultystyczni filozofowie nauczali, ze bogaci maja luksus wolnego czasu, latwiej im wiec kontynuowac studia w zakresie praktykowania magii, symbolów, alchemii i innych okultystycznych przedmiotów.

żródło:
http://www.ejsi.com....i=74139&t=74139

Ten koleś na forum nie podał jednak żródła swoich informacji.

[ Dodano: 2006-07-19, 20:05 ]
Jeszcze jeden tekst z tego samego forum:

Oto jedynie kilka niezwykle dokladnych przepowiedni biblijnych dotyczacych spisku w ostatnich dniach przed powtórnym przyjsciem Jezusa: 1.)Ogólnoswiatowy spisek: spisek bedzie olbrzymi, o swiatowym zasiegu, z udzialem wielu ludzi, jezyków, grup etnicznych i narodów. "Pochlonie on cala ziemie". (Apokalipsa 13:8, Ksiega Daniela 7:23). 2.)Religia oswiecona: spiskowcy beda wyznawac obcego "boga zywiolów", a nie osobowego Boga. Ich religia bedzie uniwersalistyczna, tajemna religia. (Ksiega Daniela 11:36-39; 2 list do Tesaloniczan 2). 3.) Masowa hipnoza: ludziom swiata dane bedzie "wielkie zwodzenie" by uwierzyli "klamstwu". - (list do Tesaloniczan 2; Ksiega Izjasza 28, 29; Apokalipsa 13:14). 4.)Rzadzaca elita: mala grupa bedzie kontrolowala caly swiat. Dziesieciu przywódców, którzy "maja jeden zamysl" oddadza w przymierzu "potege i wladze swa" jednemu najwyzszemu przywódcy. (Ksiega Daniela 11:23; Apokalipsa 13:8; 17:12-17). 5.) Miedzynarodowy porzadek ekonomiczny: najbogatsi beda prosperowac dzieki pieniadzom i miedzynarodowemu handlowi. (Apokalipsa 13:16-17; 18; Ksiega Ezechiela 28:16). 6.)Spisek pieniadza: spiskowcy osiagna swoje bogactwo i dobra przez okradanie innych ludzi. Kontrolowac beda handel zlotem i srebrem. (List sw. Jakuba 5; Ksiega Daniela 11:37-38). 7.) Okultyzm: spisek spozytkuje "Umiejetnosci" (czary) i magie by uwiesc masy. (Ksiega Izjasza 44; Ksiega Daniela 8:23-25; 11:37-38; 1 List do Tymoteusza 4:1-3). 8.)Oszukiwanie: oszukane masy zgodza sie na zapoczatkowanie Nowego Porzadku Swiata uknutego przez elitarna klike (Ksiega Daniela 11:23-32; Ksiega Izjasza 28:15-18; Apokalipsa 13). 9.) Kryzysy i chaos: spiskowcy spowoduja krwawe i wyniszczajace wojny, plagi, glód i zanieczyszczenie. (Apokalipsa 6; Ewangelia sw. Mateusza 24:21; Ksiega Zachariasza 14:12; Ksiega Izjasza 1:7-12; 24:6; 25:5). 10.) Koncowa kleska: w koncu spiskowcy zostana calkowicie pokonani, poniewaz Bóg jest i zawsze bedzie Panem i Wladca. Pozwala spiskowcom istniec jedynie, by wypelnila sie Jego wola. (List do Filipian 2:9-11; Ksiega Daniela 7:27; 28:18; Apokalipsa 19; 1 List sw. Jana 5:4). Odkrycia A.K. Chestertona Brytyjczyk A.K. Chesterton, który cwierc wieku temu dokladnie zbadal podstawy swiatowego spisku, zlozyl w swojej ksiazce The New Unhappy Lords: An Exposure of Power Politics (Nowi nieszczesliwi panowie: zdemaskownie polityki wladzy) jednoznaczna deklaracje: "Twierdze z pokora, ze to, co zostalo napisane na tych kartach dowodzi istnienia spisku zmierzajacego do unicestwienia tradycyjnego zachodniego swiata. Bedzie to pierwszy krok do zapedzenia ludzkosci, jak stada owiec, do jednej ztyranizowanej zagrody swiata. Jezeli mysl o spisku na taka skale wydaje niedorzeczna, jej niedorzecznosc jest nieporównywala z przypuszczeniem, ze powojenne uksztaltowanie swiata jest pozbawione planu." (16). Praca A.K. Chestertona o spiskowcach dowodzi, ze przypuscili oni "dziki szturm na patriotyzm". Autor odslania równiez, ze planem spiskowców jest "znieczulenie wszystkich pozostalych narodów na wchloniecie ich przez ciala federalne, w rodzaju Europejskiej Wspólnoty Gospodarczej, a docelowo przez jedna Federacje swiata".
  • 0

JFKO25.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam, jestem nowy na tym forum ale wydaje mi się że mogę zabrać głos w tejże dyskusji. Wydaje mi się, że wszystko co mówicie może być prawdą gdyż terroryzm jest po prostu potrzebny rządzącym. Bo jak inaczej odsunąć oczy ludzi od kłopotów własnego kraju jak nie poprzez wskazanie wroga który może zniszczyć nasz kraj. Tak postępują rządzący od wieków i nic tego nie zmieni. Czytajac wcześniejsze posty coniektórych mozna odnieść wrażenie że tylko muzułmanie wysadzają sie w powietrze... Szczerze mówiąc, to tylko muzułmanów tak uciskają, a po drugie to oni są na głównym planie. Nikt nie interesuje sie Afryką więc cholera wie czy tam też się nie wysadzają. W Tybecie może byc podobnie tylko że nikt tego nie ujawni bo Tybet jest ściśle pilniowany przez kochane ChRL. Ja czasem staram się zrozumieć terrorystów. Jeśli wkroczyłyby do Polski obce wojska walczyłbym do ostatniej kropli krwi starając sie tylu zabic innych aby ich było mniej. Był bym gotów poświęcić dla tej idei życie: Nie zginąć do póki nie zabijesz conajmniej dwóch. A wysadzenie sie w powietrze jest dobrą metodą... Trzeba czasem po prostu wczuć się w obie strony - i powstrzymać się od wydawania opinii, bo każde morderstwo nawet w odpowiedzi na terroryzm jest złe.
  • 0

mortyr.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Znalazłem link do filmu. Właśnie go ściągam. To jest dokument na temat powiązania masonów z III rzeszą.

Naziści - Spisek okultystów część 1

OPIS: Na zgliszczach, które pozostawiła po sobie I wojna Światowa Adolf Hitler chciał zbudować nowy zbrodniczy porządek świata. U jego steru stanąć miała aryjska rasa nadludzi szerzących terror jakiego do tej pory jeszcze nie znano. Uważano, że naziści wskrzesili szczególną duchowość i przywrócili do życia praktyki okultystyczne, które drzemały na terenie Europy od tysięcy lat. Dokumenty dowodzą jednak, że stanowiły one dziwaczną interpretację dawnych obrzędów pogańskich, wypaczającą ideę walki dobra ze złem. Dzięki faktom odkrywamy przerażającą prawdę. III rzeszą rządzili mistycy, szaleńcy i mordercy.

żródło i link do filmu na stronie:
http://www.oslozone....rticle&sid=2490

[ Dodano: 2006-07-19, 21:00 ]
I jeszcze jeden film dokumentalny:

Control Room (2004)

OPIS: Film dokumentalny poświęcony wojnie w Iraku. Skupia się na katarskiej telewizji Al-Jazeera, która, zdaniem twórców, pokazuje to, czego Bush i jego administracja woleliby nie ujawniać.

żródło i link na stronie:
http://www.oslozone....article&sid=967

[ Dodano: 2006-07-19, 21:50 ]
Ten film o nazistach i masonach jest też w google video:
http://video.google....ult Conspiracy

[ Dodano: 2006-07-19, 22:36 ]
Znalazłem zabawny wideoclip nawiązujący do tematu - Death Star - sami zobaczcie :mrgreen:

http://video.google....81&q=death star

[ Dodano: 2006-07-19, 23:06 ]
Znalazłem to na stronie Kodu Biblii:

Pentagon pictures suggest an AGM-86 cruise missile struck on 911.:
http://www.exodus2006.com/missile2.htm

Dołączona grafika
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

rense.com

• 0

mortyr.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Teorie które przedstawiamy zdobywają rzesze zwolenników - oto dowód:

Kłamstwo i iluzja
Ludzie !!! Opamiętajcie się. Tam nie było żadnego porwania dwóch żołnierzy. Ci żołnierze siedzą w jakiejś zapuszczonej chatce na pustyni. Codziennie dowożą im pizzę i colę. Ci żołnierze nie mogą się doczekać, kiedy przy obecności kamer z całego świata zostanie zaaranżowane uwolnienie ich przez "bohaterskie" wojsko izraelskie. Izrael z polecenia Waszyngtonu zaatakował Liban. Chodzi o pretekst, by w następnej kolejności Stany Zjednoczone zaatakowały Iran, który niby to wspiera Hezbollah. Od dawna już Bush i jego ekipa mają chętkę na irańską ropę. Przy okazji zostanie też "wyzwolona" Syria. Wtedy to Stany Zjednoczone stworzą na Bliskim Wschodzie swoje zamorskie dominium (Syria+Irak+Iran+Afganistan), z którego będą doić ropę. A co myślicie? Że te zamachy w Iraku to dzieło Arabów? Jestem pewien, że ten cały Zarkawi, który nie zginął, lecz skończyła się jego kadencja na stanowisku szefa Al Kaidy w Iraku był jakimś amerykańskim agentem. Stany Zjednoczone zabijają w tych zamachach własnych żołnierzy i niewinnych irackich cywilów. Stany Zjednoczone muszą mieć pretekst do dalszej obecności w Iraku. A tak w ogóle, to Osama Bin Laden (nazwisko tego człowieka po angielsku w wolnym tłumaczeniu znaczy: Załadowany Kosz Na Śmieci - czyżby Osama lubił zbierać śmieci?), który był, trzeba to przyznać złym człowiekiem, zginął dawno temu w jakiejś jaskini podczas bombardowań Afganistanu. A żeby podsycać strach, CIA co jakiś czas wypuszcza filmiki z przemówieniami od dawna martwego człowieka. Co zaś się tyczy tego nieszczęsnego despoty Saddama Husajna, który ostatnie dni na wolności spędził w jakiejś szczurzej norze (jeśli siedzenie tygodniami po ciemku w ziemiance dwa metry na dwa można nazwać wolnością). Saddam zdobył władzę właśnie dzięki CIA. Przypuszczam, że Saddam Husajn tak naprawdę kiedyś był niezrównoważonym aktorzyną z hollywoodzkiej piątej ligi, którego CIA zatrudniła, by przejął władzę w Iraku. Mówię wam. Za jakiś czas Saddam Husajn z czyjąś pomocą powiesi się na sznurze lub połknie truciznę w celi. I nikt nie będzie wiedział, w jaki sposób dostarczono mu którąś z tych rzeczy. I rzecz najważniejsza. 11 września to bujda na resorach. Te samoloty były napakowane materiałami wybuchowymi i były zdalnie sterowane przez technologię Global Hawk. Nie było żadnych dziewiętnastu terrorystów. Ci Arabowie, którzy niby to porwali te samoloty, nigdy nie istnieli. Co zaś się tyczy niewinnych pasażerów tych samolotów (mężczyzn, kobiet i DZIECI), którzy przecież według oficjalnej wersji zginęli w tych samolotach, to zostali oni bestialsko rozstrzelani przez agentów amerykańskich, a ich ciała wrzucono na statek, który został zatopiony. I pamiętajcie, ludzie. To co pokazują w telewizjach całego świata (szczyty G8, newsy o decyzjach Busha i takie tam brednie), to kłamstwo i iluzja stworzone dla zwykłych ludzi. Nawet Bush, Putin i ci wszyscy żałośni ludzie na szczytach władzy to pionki. Decyzje o przyszłości ludzkości zapadają gdzieś w mrocznych zakątkach tego świata. Mówię wam ludzie. Światem rządzą ONI !!! Pewnie się zapytacie, skąd to wszystko wiem. Powiem wam. Wiem to od ojca. A wiecie, kim jest mój ojciec? Wiecie? Na pewno nie. Powiem wam. Mój ojciec to BÓG !!!

~Big Bang, 25.07.2006 11:52

żródło:
http://wiadomosci.on...05,0,forum.html
  • 0

Indoctrine.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tak, końcówka tego wpisu bardzo dużo mówi o autorze...
  • 0

mortyr.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tak, końcówka tego wpisu bardzo dużo mówi o autorze...

Nie znamy autora,ale może to był sam ojciec dyrektor :mrgreen:
  • 0

tH.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A co to ma do rzeczy? Dla mnie może być nawet synem żyrafy, mimo wszystko podzielam jego zdanie w 100%
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

rense.com

• 0

mortyr.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A tak zachowują się żołnierze USA podczas ataku nieprzyjaciela na bazę w Iraku:

http://gorillasguide...-for-their.html

-jest tam bardzo ciekawy filmik.

[ Dodano: 2006-07-30, 21:45 ]
A to potwierdza moje posty o złym traktowaniu więżniów. Uważam, że to celowe działania.

USA: Rząd chroni żołnierzy przed oskarżeniami o zbrodnie wojenne

Administracja prezydenta George'a W. Busha zabiega w Kongresie USA o podjęcie działań, które uchroniłyby żołnierzy amerykańskich i ich przełożonych przed ewentualnymi oskarżeniami o zbrodnie wojenne - twierdzi "Washington Post".
Ewentualne oskarżenie o zbrodnie wojenne grozi żołnierzom sił USA na podstawie amerykańskiej ustawy z 1996 roku.

Uchwalona wtedy tzw. Ustawa o Zbrodniach Wojennych przewiduje kary za naruszenie Konwencji Genewskich o prawach jeńców wojennych, w tym nawet karę śmierci w wypadku, gdyby jeniec zmarł w amerykańskim areszcie wojskowym w wyniku brutalnego traktowania.

Groźba ścigania żołnierzy na mocy tej ustawy pojawiła się dopiero niedawno, kiedy Sąd Najwyższy USA zdecydował, że podejrzani o terroryzm obcokrajowcy przetrzymywani w amerykańskich więzieniach wojskowych podlegają ochronie wynikającej z Konwencji Genewskich. Poprzednio rząd USA odmawiał im statusu jeńców wojennych.

Prokurator Generalny i Minister Sprawiedliwości Alberto Gonzales rozmawia z republikańskimi ustawodawcami w Kongresie, aby ich przekonać o konieczności uchwalenia ustawy, która chroniłaby wojskowych oskarżanych o brutalne traktowanie czy torturowanie jeńców w wojnie z terroryzmem.

Może to dotyczyć setek żołnierzy, którym zarzucono maltretowanie jeńców. Według organizacji obrony praw człowieka Human Rights First, co najmniej 35 podejrzanych o terroryzm zmarło wskutek brutalności ich strażników w aresztach kierowanych przez wojsko lub CIA.

Pentagon twierdzi, że były to przypadki nielegalnego postępowania żołnierzy ignorujących rozkazy i wytyczne przełożonych. Adwokaci oskarżonych utrzymują jednak, że żołnierze działali według instrukcji z góry.

Prawnicy z Ministerstwa Sprawiedliwości nalegają, aby Kongres uchwalił ustawę, która ograniczyłaby ewentualne oskarżenia na podstawie Ustawy o Zbrodniach Wojennych tylko do przypadków "wstrząsających sumieniem". Proponują też, aby tę ostatnią ustawę tę interpretowano zgodnie z amerykańską interpretacją Konwencji Genewskich.

Chodzi tu o zabezpieczenie się przed oskarżeniami przed sądami w USA ze strony obcych państw, obywatele których stali się ofiarami brutalności amerykańskich władz wojskowych.

Ustawę o Zbrodniach Wojennych uchwalono w 1996 roku z inicjatywy republikańskich kongresmanów, którzy chcieli w ten sposób ochronić amerykańskich żołnierzy służących w misjach zagranicznych, np. w Bośni czy Somalii, i mogących dostać się do niewoli. Konwencje Genewskie chronią jeńców na całym świecie.

Na wniosek Pentagonu ustawę sformułowano jednak w ten sposób, aby umożliwiała także ściganie w USA żołnierzy amerykańskich oskarżonych o torturowanie jeńców.

żródło:
http://wiadomosci.on...37,12,item.html

[ Dodano: 2006-07-30, 21:47 ]
Premier Iraku do USA: Nie przysyłajcie złych żołnierzy

Premier Iraku Nuri al-Maliki zaapelował do dowództwa wojsk USA, aby lepiej szkoliło i dobierało żołnierzy przed misją w Iraku i nie przysyłało ludzi "uprzedzonych" i "lekkomyślnych".
Premier nawiązał do sprawy pięciu żołnierzy USA oskarżonych lub podejrzanych o zgwałcenie irackiej nastolatki i zabicie jej oraz trzech członków jej rodziny w marcu tego roku w Mahmudii, 30 km na południe od Bagdadu.

"Incydent w Mahmudii i inne, wcześniejsze incydenty wywołują u Irakijczyków smutek, ból i potępienie" - oświadczył Maliki reporterom po posiedzeniu gabinetu.

Premier opowiedział się za przeprowadzeniem w sprawie tej zbrodni niezależnego śledztwa z udziałem strony irackiej.

Naciskany przez swych rodaków, żądających przykładnego ukarania winnych, premier skrytykował dekret władz amerykańskich wyłączający żołnierzy sił wielonarodowych spod jurysdykcji prawa irackiego, wydany w okresie, gdy Irak był formalnie pod okupacją USA i W. Brytanii.

Maliki powiedział, że dekret ten "ośmiela" żołnierzy i dodał, iż "sprawę immunitetu trzeba na nowo zbadać".

W środę podczas wizyty w Kuwejcie Maliki oświadczył, że dekret o immunitecie "zachęca żołnierzy koalicji do popełniania z zimną krwią tego rodzaju przestępstw" jak w Mahmudii.

Incydent w Mahmudii jest w ostatnich miesiącach piątym przypadkiem przemocy wojsk USA wobec bezbronnych cywilów irackich. Najpoważniejszy z nich dotyczy żołnierzy, którzy w listopadzie zeszłego roku, wzburzeni śmiercią swego kolegi w wybuchu przydrożnej bomby pułapki w mieście Hadisa w zachodnim Iraku, wtargnęli do okolicznych domów i zabili 24 cywilów, w tym kobiety i dzieci.

Agencja Associated Press pisze, że incydenty takie jak w Hadisie czy Mahmudii podsycają rebelię i stawiają w trudnej sytuacji irackich przywódców.

Z jednej strony nie mogą oni lekceważyć skarg swoich rodaków, choćby dlatego, że inaczej przestaną być wiarygodni. Z drugiej strony - dodaje AP - nie mogą krytykować wojsk USA za bardzo, bo w ten sposób dostarczaliby argumentów tym, którzy domagają się szybkiego wycofania z Iraku wojsk amerykańskich i innych oddziałów koalicyjnych.

żródło:
http://wiadomosci.on...49,12,item.html
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

rense.com