Napisano 31.05.2007 - 16:44
Napisano 31.05.2007 - 20:39
Napisano 17.06.2007 - 20:12
Napisano 22.06.2007 - 19:19
Napisano 22.06.2007 - 22:56
Napisano 25.06.2007 - 20:03
Napisano 26.06.2007 - 19:26
Napisano 26.06.2007 - 21:14
Napisano 29.06.2007 - 23:19
Napisano 30.06.2007 - 15:49
Napisano 30.06.2007 - 21:59
Napisano 01.07.2007 - 22:15
Za 100, czy 200 lat będziemy kalifatem, bo nie ma u nas żadnej woli oporu,
Dlatego np. pacyfiści w latach 30stych są tak samo odpowiedzialni za II wojnę światową jak Hitler, bo kiedy można było małym kosztem rozbroić III Rzeszę, to oni bredzili o "pokoju", a kiedy Adolf urósł w siłę, było już za późno i efektem tego jest 55 milionów ofiar,
W jednym z dawnych postów napisałeś, że przyczyną terroryzmu jest bieda. Jest to bardzo rozpowszechniony mit, ciężko z tym walczyć, ale spróbuję.
W przypadku terrorystów w Iraku dochodzi jeszcze to, że oni wysadzają sie na bazarach, w miastach itp. Tam, gdzie zupełnie nie ma Amerykanów. Mordują w zasadzie sami siebie, czyli irackich cywili, z pełną premedytacją.
Setki tysięcy biedaków w Afryce nie para się terroryzmem,
anihilacja naszej cywilizacji dokonana przez nowych barbarzyńców.
ubodzy w Europie nie wysadzają się w autobusach. Biedota we wschodniej Azji nie masakruje ładunkami wybuchowymi nikogo...
W jednym z dawnych postów napisałeś, że przyczyną terroryzmu jest bieda. Jest to bardzo rozpowszechniony mit, ciężko z tym walczyć, ale spróbuję.
Napisano 01.07.2007 - 22:52
Nie dlatego. Powodem będzie wymieranie naszego społeczeństwa z powodu niskiego przyrostu naturalnego. Będziemy mniejszością.
Przyjadą tu inne nacje, które nas zastąpią.
Można to było zrobić bez wojny. Uważam, że należy "przekształcić" nieco demokrację, tak, aby do władzy nie mogli dochodzić ekstremiści i ludzie bez odpowiedniego wykształcenia. To wystarczy, by szaleńcy pokroju Hitlera nie doszli do władzy.
Tak, tylko, że np. w Palestynie większość bojówek działa jak armia. Ludziom jest płacony żołd. Większość z nich ma rodziny i z tego żołdu utrzymują swoich bliskich. Jest tam ok. 60% bezrobocie i większość ludzi obarcza winą za to państwo Izraelskie. Spora część członków takich bojówek jest w nich także z powodu braku innej pracy.
o jest niezwykle skomplikowana sprawa... , ale powiem wprost, że z tego co wiem to:
- nie ma żadnych dowodów przeciwko nikomu, kto miałby dokonywać takich ataków np. na bazarach
- nie ma żadnego aresztowanego, ani oficjalnie oskarżonego o takie ataki na zwykłych cywili w Iraku
Dlaczego?
Przecież są tam wojska koalicji, wojska irackie, policja iracka, a tu żadnych mocnych dowodów.
I tu jest pewien brak informacji dla całego społeczeństwa "świata zachodu".
To jest jedna z tych rzeczy, które mnie wkurzają. Trąbienie o arabskich terrorystach, partyzantach itp. a zero informacji, że podobne wydarzenia mają miejsce w Afryce:
Po prostu zanik jednej kultury na skutek wymierania społeczeństwa i rozwój innych. Temu nie jest winna żadna religia, czy poglądy polityczne. Musimy znaleźć odpowiedź,na pytanie "dlaczego europejczycy nie mają dzieci ?"
- Być może powinniśmy porównać terroryzm i wiele związanych z nim zagadnień do bomby. Terroryzm to wybuch, a towarzyszące mu zjawiska to skutki eksplozji. Bomba składa się z wielu części, lecz żeby doszło do eksplozji muszą one stanowić sprawną jedność. Jeśli jakiś czynnik zawiedzie, bądź proporcje pomiędzy czynnikami są złe, to do eksplozji nie dojdzie, bądź będzie miała niewielki zasięg.
- Myślę, że w wielu krajach Afrykańskich bądź Azjatyckich rozwinąłby się podobny terroryzm, co w krajach arabskich, lecz brakuje niektórych czynników (jeśli mam napisać, co od razu przychodzi mi na myśl, to będzie to np. brak obecności obcych wojsk wyznających inną religię, brak pieniędzy na atakowanie celów poza krajem konfliktu, zaangażowanie tylko w lokalny konflikt na ograniczonym terytorium.)
Napisano 02.07.2007 - 00:09
Przecież są dziesiątki filmów (sam je zresztą w tym wątku prezentujesz na pęczki) pokazujące ataki na cywilów, to nie jest dowód?
Są przeprowadzane procesy i są skazywani ludzie za terroryzm w Iraku
Szczerze mówiąc nie wiem jak interpretować to co napisałeś, twierdzisz, że te dziesiątki tysięcy ofiar wśród Irackich cywilów to manipulacja mediów, albo efekt "terroru" Amerykanów?
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych