Napisano 27.05.2006 - 08:54
Napisano 27.05.2006 - 15:16
Napisano 27.05.2006 - 20:20
mortyr a ja sie spytam tylko jedno:
na swiecie jest pelno biedy ale w powietrze wysadzaja sie jakos wylacznie islamisci. Ciekawe dlaczego? Bo jakos nie slyszalem o zamachowcach samobojcach buddystach, konfucjonistach, hindusach, prawoslawnych i innych a wylacznie o islamistach? A bieda jest w Indiach nie mniejsza niz w krajach arabskich a nawet wieksza bo ja czytalem o Arabach co maja po pare tysiecy samochodow? Co mi na to odpowiesz?
A jesli nie wiesz co odpowiedziec to Ci podpowiem: przeczytaj Koran, tam znajdziesz odpowiedz na moje pytanie.
A jeszcze trzecie pytanie: jaka inna religia poza Islamem obiecuje w Niebie nagrode za zabicie czlowieka ktory wierzy w co innego? Powiem wiecej: jaka religia NAKAZUJE zabijac innowiercow?
Napisano 27.05.2006 - 22:06
Napisano 27.05.2006 - 22:26
Napisano 27.05.2006 - 22:29
Bo buddystom,konfucjonistom,prawoslawnym i innym NIKT na siłę nie narzuca "demokracji" i NIKT na siłę nie "wyzwala" ich państw.
Napisano 27.05.2006 - 23:18
Napisano 28.05.2006 - 00:28
Napisano 28.05.2006 - 09:57
Zdziwisz się,ale słyszałem Jest tu dyskusja o Iraku,zauważ,że celem terrorystów nie są tu Boga ducha winni cywile.Terroryści atakują cywilów stojących w kolejce po pracę w Irackiej marionetkowej armii,policji,cywilów współpracujących z marionetkowym rządem Irackim,cywilów pomagającym siłom okupacyjnym itp itd.Czy ktoś leci z bombą przy pasie wysadzać przechodniów na ulicy? (nie myl tego z wysadzaniem się w świątyniach,bo to czysta wojna religijna,zabijają się tak na świecia nawet katolicy z muzułmanami-jak masz pojęcie o świecie,to wiesz gdzie...)To tak jakbyś stwierdził,że AK mordowało cywilów-bo przecież zabijano "volksdeutschów"-czyż nie byli to "tylko" cywile? Sytuacja ta sama jak w Iraku-zabija się ludzi współpracujących z przeciwnikiem (wrogiem).A zinnej beczki:Nie słyszałeś,żeby nikt poza muzułmanami zabijał?To powiedz,ile morderstw popełniają muzułmanie a ile "katolicy i chrześcijanie"?-co dzień słyszy się o kolejnych zabójstwach "dla zabawy" ,dla paczki fajek itp.Ile cywili zginęło od "chrześcijańskich" bomb Amerykańskich?Nie usprawiedliwiam muzułmanów,ale robią to bo są zmuszeni do tego przez "chcących pokoju" katolików.żydów i innych...Popatzr też z tej strony.nie maja najmniejszego pojecia i nie slyszeli nigdy o np. Tybecie
Napisano 28.05.2006 - 10:01
Nie badzcie naiwni, nikt Wam tutaj nie odpowie na takie pytania, najwyzej napisza ze jestescie glupi i nie potraficie czytac ze zrozumieniem
@mortyr
Reduta Ordona to utwor literacki taki sam jak "Wladca Pierscieni" wiec argument w dyskusji raczej marny.
Kamikaze byli 60 lat temu.
To nie sa odpowiedzi na moje pytania no ale niczego innego sie tez nie spodziewalem, tu jeszcze nikt nigdy nie odpowiedzial na moje pytania a zadalem ich chyba ze 100
Fachowcy :
"Bo buddystom,konfucjonistom,prawoslawnym i innym NIKT na siłę nie narzuca "demokracji" i NIKT na siłę nie "wyzwala" ich państw." - to jest najlepsze, nie wiedzialemze w XXI wieku istnieja jeszcze ludzie ktorzy o swiecie nie maja najmniejszego pojecia i nie slyszeli nigdy o np. Tybecie
Napisano 28.05.2006 - 11:38
Reduta Ordona to utwor literacki taki sam jak "Wladca Pierscieni" wiec argument w dyskusji raczej marny.
Buddyści tybetańscy mają narzucany raj komunistyczny z Chin. I jakoś się nie wysedzają razem z chińskimi dziećmi.
Napisano 28.05.2006 - 11:56
Napisano 28.05.2006 - 12:11
"profesorka od j.polskiego, która mnie uczyła w liceum." - w takim razie profesorka nie powinna uczyc nawet w podstawowce. Zreszta nawet gdyby rzeczywiscie byla oparta na faktach to marny to argument. To nie byl przeciez atak na cywilow
"Tak, ale oni mają zakaz całkowity używania przemocy narzucony przez religię - chrześcijanie, muzułmanie i żydzi nie mają takich zakazów." - no to moze w koncu wyjasnisz dlaczego wysadzaja sie akurat Muzulmanie?
Napisano 28.05.2006 - 12:33
"profesorka od j.polskiego, która mnie uczyła w liceum." - w takim razie profesorka nie powinna uczyc nawet w podstawowce. Zreszta nawet gdyby rzeczywiscie byla oparta na faktach to marny to argument. To nie byl przeciez atak na cywilow
"Tak, ale oni mają zakaz całkowity używania przemocy narzucony przez religię - chrześcijanie, muzułmanie i żydzi nie mają takich zakazów." - no to moze w koncu wyjasnisz dlaczego wysadzaja sie akurat Muzulmanie?
Napisano 28.05.2006 - 14:57
Tak, ale oni mają zakaz całkowity używania przemocy narzucony przez religię - chrześcijanie, muzułmanie i żydzi nie mają takich zakazów.
Rzeczywiście, w większości wysadzają się muzułmanie - ponieważ powstają w ich społeczności odpowiednie warunki i nie jest to związane bezpośrednio z religią
Tu chodzi głównie, że reżimy w krajach arabskich są wspierane przez rząd USA -
A nasi nie mordowali zydow, cywilow?
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych