A akcje w Iraku są wymierzone w kogo?Były wymierzone w zdrajców (nie kierowano się czy ktoś jest żydem czy katolikiem czy buddystą, tylko tym czy jako Polak nie kolaborował z Niemcami).
Napisano 28.05.2006 - 15:05
A akcje w Iraku są wymierzone w kogo?Były wymierzone w zdrajców (nie kierowano się czy ktoś jest żydem czy katolikiem czy buddystą, tylko tym czy jako Polak nie kolaborował z Niemcami).
Napisano 28.05.2006 - 15:24
Tak, ale oni mają zakaz całkowity używania przemocy narzucony przez religię - chrześcijanie, muzułmanie i żydzi nie mają takich zakazów.
Chrześcijanie też mają zakaz używania przemocy. Są POJDYNCZE wyjątki gdy można jej użyć. Nigdy nie może to odbyć się kosztem ludzi niewinnych.
Muzułmanie nie uznają pojęcia "niewinny" albo "cywil", dla nich każdy z kraju uważanego za wroga, musi być zabity.Rzeczywiście, w większości wysadzają się muzułmanie - ponieważ powstają w ich społeczności odpowiednie warunki i nie jest to związane bezpośrednio z religią
Islam jest religią ksenofobiczną, izolacjonistyczną, absolutnie nierelatywistyczną. Do tego nie podlega ewolucji i zmianom. Może to i dobrze, ale ideałem społeczeństwa są dla nich wspólnoty plemmienne średniowiecznej Arabii.
mam na mysli polakow ktorzy nie bali sie zydow w swoich wioskach i ich mordowali
To jest nie tylko islam, zgodzę się, także kultura Arabska.Tu chodzi głównie, że reżimy w krajach arabskich są wspierane przez rząd USA -
Arabia Saudyjska i Kuwejt (akurat tam reżimu nie ma). Trochę Pakistan, ale to nie kraj arabski.
Palestyna, Jordania, Afganistan, Iran... Tam nie ma wpływu USA, a zamachowców masa.A nasi nie mordowali zydow, cywilow?
Masz na myśli niektóre akcje AK podczas okupacji?
Były wymierzone w zdrajców (nie kierowano się czy ktoś jest żydem czy katolikiem czy buddystą, tylko tym czy jako Polak nie kolaborował z Niemcami).
Napisano 28.05.2006 - 16:40
A akcje w Iraku są wymierzone w kogo?
mam na mysli polakow ktorzy nie bali sie zydow w swoich wioskach i ich mordowali
Napisano 28.05.2006 - 16:53
A akcje w Iraku są wymierzone w kogo?
W przypadkowych ludzi w dużym stopniu. Tak aby wywołać chaos. Poza tym, jak Jordańczyk może dokonać patriotycznego aktu, zabijając irakijczyka kolaburojucego z USA?
Muchad--> Rób coś z cytowaniem, bo źle się czyta.mam na mysli polakow ktorzy nie bali sie zydow w swoich wioskach i ich mordowali
Masz na myśli incydent z Jedwabnego? Pojedyncza sytuacja, gdzie Polacy dokonali zbrodni a Niemcy z karabinami się z boku przyglądali i grozili ich rodzinom?
Napisano 28.05.2006 - 16:58
Napisano 28.05.2006 - 18:51
ytat:
Tak, ale oni mają zakaz całkowity używania przemocy narzucony przez religię - chrześcijanie, muzułmanie i żydzi nie mają takich zakazów.
Chrześcijanie też mają zakaz używania przemocy. Są POJDYNCZE wyjątki gdy można jej użyć. Nigdy nie może to odbyć się kosztem ludzi niewinnych.
Muzułmanie nie uznają pojęcia "niewinny" albo "cywil", dla nich każdy z kraju uważanego za wroga, musi być zabity.
Cytat:
Rzeczywiście, w większości wysadzają się muzułmanie - ponieważ powstają w ich społeczności odpowiednie warunki i nie jest to związane bezpośrednio z religią
Islam jest religią ksenofobiczną, izolacjonistyczną, absolutnie nierelatywistyczną. Do tego nie podlega ewolucji i zmianom. Może to i dobrze, ale ideałem społeczeństwa są dla nich wspólnoty plemmienne średniowiecznej Arabii.
To jest nie tylko islam, zgodzę się, także kultura Arabska.
Napisano 28.05.2006 - 18:52
Wybacz, ale Twój dziadek nie jest miarodajnym źródłem informacji (mój jakby żył, też by nie był).
Dane historyczne wskazują, że sporadycznie zdarzały się różne rzeczy, ale naprawdę bardzo sporadycznie. Przytocz mi choć jedną relację, gdzie zabito żydów ze strachu przed Niemcami.
Napisano 28.05.2006 - 19:42
Napisano 28.05.2006 - 21:24
Mortyr--> Wszyscy obrońcy praw człowieka powinni szukać miejsc gdzie naprawdę są one łamane, a nie czepiać się Polski na przykład.
Prawie cały bliski wschód, Chiny, Ameryka Łacińska, Kuba, Korea Płn, duża część Afryki. Ale tam to się wspomina mimochodem, tylko o nich. Hipokryzja i tyle.
Napisano 29.05.2006 - 10:02
Mortyr--> Wszyscy obrońcy praw człowieka powinni szukać miejsc gdzie naprawdę są one łamane, a nie czepiać się Polski na przykład.
Prawie cały bliski wschód, Chiny, Ameryka Łacińska, Kuba, Korea Płn, duża część Afryki. Ale tam to się wspomina mimochodem, tylko o nich. Hipokryzja i tyle.
Muhad--> Siem nie obrażaj, bo to gupio wygląda.
Napisano 30.05.2006 - 19:27
Napisano 30.05.2006 - 19:30
Rozmowa zeszla z teamtu a mi w dlaszym ciagu nikt nie odpowiedzial na moje pytania?
W ogole nikt mi tutaj jeszcze nie odpowiedzial na zadne pytanie tylko kazdy zmienia temat, ciekawe macie sposoby na poszukiwanie Prawdy...
Napisano 30.05.2006 - 19:37
Napisano 30.05.2006 - 19:40
prawa człowieka na wojnie, konwencja genewska, cywilizowna wojna, :hmm: taakie pojęcie podczas wojny sa nie znane gdyż liczy się informacja a nie człowiek
Napisano 31.05.2006 - 12:05
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych