Skocz do zawartości

Zdjęcie

USA - IRAK cała prawda

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
478 odpowiedzi w tym temacie

QLIG.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Były wymierzone w zdrajców (nie kierowano się czy ktoś jest żydem czy katolikiem czy buddystą, tylko tym czy jako Polak nie kolaborował z Niemcami).

A akcje w Iraku są wymierzone w kogo?
  • 0

#77 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Tak, ale oni mają zakaz całkowity używania przemocy narzucony przez religię - chrześcijanie, muzułmanie i żydzi nie mają takich zakazów.

Chrześcijanie też mają zakaz używania przemocy. Są POJDYNCZE wyjątki gdy można jej użyć. Nigdy nie może to odbyć się kosztem ludzi niewinnych.
Muzułmanie nie uznają pojęcia "niewinny" albo "cywil", dla nich każdy z kraju uważanego za wroga, musi być zabity.

Rzeczywiście, w większości wysadzają się muzułmanie - ponieważ powstają w ich społeczności odpowiednie warunki i nie jest to związane bezpośrednio z religią

Islam jest religią ksenofobiczną, izolacjonistyczną, absolutnie nierelatywistyczną. Do tego nie podlega ewolucji i zmianom. Może to i dobrze, ale ideałem społeczeństwa są dla nich wspólnoty plemmienne średniowiecznej Arabii.

mam na mysli polakow ktorzy nie bali sie zydow w swoich wioskach i ich mordowali
To jest nie tylko islam, zgodzę się, także kultura Arabska.

Tu chodzi głównie, że reżimy w krajach arabskich są wspierane przez rząd USA -

Arabia Saudyjska i Kuwejt (akurat tam reżimu nie ma). Trochę Pakistan, ale to nie kraj arabski.
Palestyna, Jordania, Afganistan, Iran... Tam nie ma wpływu USA, a zamachowców masa.

A nasi nie mordowali zydow, cywilow?

Masz na myśli niektóre akcje AK podczas okupacji?
Były wymierzone w zdrajców (nie kierowano się czy ktoś jest żydem czy katolikiem czy buddystą, tylko tym czy jako Polak nie kolaborował z Niemcami).

• 0

Indoctrine.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

W przypadkowych ludzi w dużym stopniu. Tak aby wywołać chaos. Poza tym, jak Jordańczyk może dokonać patriotycznego aktu, zabijając irakijczyka kolaburojucego z USA?

Muchad--> Rób coś z cytowaniem, bo źle się czyta.

mam na mysli polakow ktorzy nie bali sie zydow w swoich wioskach i ich mordowali

Masz na myśli incydent z Jedwabnego? Pojedyncza sytuacja, gdzie Polacy dokonali zbrodni a Niemcy z karabinami się z boku przyglądali i grozili ich rodzinom?
  • 0

#79 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

W przypadkowych ludzi w dużym stopniu. Tak aby wywołać chaos. Poza tym, jak Jordańczyk może dokonać patriotycznego aktu, zabijając irakijczyka kolaburojucego z USA?

Muchad--> Rób coś z cytowaniem, bo źle się czyta.

Masz na myśli incydent z Jedwabnego? Pojedyncza sytuacja, gdzie Polacy dokonali zbrodni a Niemcy z karabinami się z boku przyglądali i grozili ich rodzinom?

wystapil blad dlatego nie bylo pojego posta.

Kiedys dziadek opowiadal mi ze polacy w wielu wioskach jak nie wypedzali to rowniez zabijali zydow ze strachu. RObili to wrozny sposob wiec dajmy spokoj.Ty nie pamietasz tych czasow ani ja...najlepiej wiedza CI co ja przezyli.

to nie tyczy sie tylko Jedwabnego.Czesto bylo tak ze zydow zabijano z obawy przed wojskami niemieckimi.Nie bylo zydow we wsi, nie bylo jako tako rozpierduch
  • 0

Indoctrine.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Wybacz, ale Twój dziadek nie jest miarodajnym źródłem informacji (mój jakby żył, też by nie był).
Dane historyczne wskazują, że sporadycznie zdarzały się różne rzeczy, ale naprawdę bardzo sporadycznie. Przytocz mi choć jedną relację, gdzie zabito żydów ze strachu przed Niemcami.
  • 0

mortyr.
  • Tematów: 46
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

ytat:  
Tak, ale oni mają zakaz całkowity używania przemocy narzucony przez religię - chrześcijanie, muzułmanie i żydzi nie mają takich zakazów.  

Chrześcijanie też mają zakaz używania przemocy. Są POJDYNCZE wyjątki gdy można jej użyć. Nigdy nie może to odbyć się kosztem ludzi niewinnych.
Muzułmanie nie uznają pojęcia "niewinny" albo "cywil", dla nich każdy z kraju uważanego za wroga, musi być zabity.

Cytat:  
Rzeczywiście, w większości wysadzają się muzułmanie - ponieważ powstają w ich społeczności odpowiednie warunki i nie jest to związane bezpośrednio z religią  

Islam jest religią ksenofobiczną, izolacjonistyczną, absolutnie nierelatywistyczną. Do tego nie podlega ewolucji i zmianom. Może to i dobrze, ale ideałem społeczeństwa są dla nich wspólnoty plemmienne średniowiecznej Arabii.
To jest nie tylko islam, zgodzę się, także kultura Arabska.

Tu nie chodzi o ksenofobię, ani o inne rzeczy, które opisałeś. Udowodnię to nieco póżniej.
A teraz przeczytaj to - jest to moja notatka z informacji, które podano w Radiu TokFM dnia 23.05.2006r. - fragmenty corocznego raportu Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka:

nastąpiła "erozja bezwzględnego zakazu tortur" - po raz pierwszy stwierdzono, że tortury mogą być stosowane w niektórych sytuacjach.

Oto kraje, gdzie prawa człowieka nie są przestrzegane:

1.Uzbekistan - w maju policja zabiła od 300-500 osób biorących udział w pokojowej demonstracji, "ulice spływały krwią".

2. Rosja i Czeczenia - "zaczystki", porwania, morderstwa,gwałty - stosowane przez rosyjskich żołnierzy na ludności cywilnej, jako usprawiedliwienie wojny z terroryzmem.

3. Kolumbia oraz Demokratyczna Republika Kongo

POLSKA - po raz drugi pojawia się w raporcie w kontekście łamania wolności obywatelskich (wypowiedzi i zgromadzeń), ksenofobicznych wypowiedzi polityków,
rasistowskiego podtekstu w atakach na romów (policja nie widzi w tym problemu?).

• 0

#82 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Wybacz, ale Twój dziadek nie jest miarodajnym źródłem informacji (mój jakby żył, też by nie był).  
Dane historyczne wskazują, że sporadycznie zdarzały się różne rzeczy, ale naprawdę bardzo sporadycznie. Przytocz mi choć jedną relację, gdzie zabito żydów ze strachu przed Niemcami.

nie zrobie tego bo widze ze wiesz najlepiej
  • 0

Indoctrine.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Mortyr--> Wszyscy obrońcy praw człowieka powinni szukać miejsc gdzie naprawdę są one łamane, a nie czepiać się Polski na przykład.
Prawie cały bliski wschód, Chiny, Ameryka Łacińska, Kuba, Korea Płn, duża część Afryki. Ale tam to się wspomina mimochodem, tylko o nich. Hipokryzja i tyle.

Muhad--> Siem nie obrażaj, bo to gupio wygląda.
  • 0

mortyr.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Mortyr--> Wszyscy obrońcy praw człowieka powinni szukać miejsc gdzie naprawdę są one łamane, a nie czepiać się Polski na przykład.
Prawie cały bliski wschód, Chiny, Ameryka Łacińska, Kuba, Korea Płn, duża część Afryki. Ale tam to się wspomina mimochodem, tylko o nich. Hipokryzja i tyle.

One są łamane na całym świecie. W Polsce dzieje się to samo, tylko w innej skali.
Musimy walczyć o poszanowanie naszych praw obywatelskich, bo inaczej obudzimy się w drugiej Białorusi, mam tam znajomego polaka i on mówi, że polska idzie w podobnym kierunku, tylko że w sprawach religijnych (ojciec Grzybek i jego bawełniana świta, wspierana przez drób hodowlany, małorolnego rolnika i Romka Nazistę :mrgreen: )
  • 0

#85 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Muhad--> Siem nie obrażaj, bo to gupio wygląda.

NIe obrazam sie ale skoro uwazasz relacje osob starszych za nieprawdziwe i malo wiarygodne, osob ktore zyly w tamtych czasach to nie wiedze sensu dlaszej dyskusji na ten temat z Toba INdoctrine.
  • 0

AquaManiac.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Rozmowa zeszla z teamtu a mi w dlaszym ciagu nikt nie odpowiedzial na moje pytania?
W ogole nikt mi tutaj jeszcze nie odpowiedzial na zadne pytanie tylko kazdy zmienia temat, ciekawe macie sposoby na poszukiwanie Prawdy...
  • 0

mortyr.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Rozmowa zeszla z teamtu a mi w dlaszym ciagu nikt nie odpowiedzial na moje pytania?
W ogole nikt mi tutaj jeszcze nie odpowiedzial na zadne pytanie tylko kazdy zmienia temat, ciekawe macie sposoby na poszukiwanie Prawdy...

Nie wiem czy czytałeś już fragment artykułu, który umieściłem w tym temacie na stronie 4 ?

On chyba wiele tłumaczy, podobnie jak wyniki badań naukowych.
Postaram się umieścić kilka ciekawych fragmentów innych artykułów.
Zrobię to w najbliższy czwartek.
  • 0

waluta.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

prawa człowieka na wojnie, konwencja genewska, cywilizowna wojna, :hmm: taakie pojęcie podczas wojny sa nie znane gdyż liczy się informacja a nie człowiek ;(
  • 0

mortyr.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

prawa człowieka na wojnie, konwencja genewska, cywilizowna wojna, :hmm: taakie pojęcie podczas wojny sa nie znane gdyż liczy się informacja a nie człowiek ;(

Ale chyba czas coś zmienić na tym świecie. Bo z tego co mówią naukowcy wynika,
że działania prowadzone przez rządy niektórych krajów odnoszą skutki odwrotne do zamierzonych. Zamiast "zwyciężać w wojnie" z terroryzmem oni sami go produkują.

Apropo islamu i pytań związanych z tą religią - tu macie odpowiedzi:

http://islam-in-pola...emu_spoecznego/
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dwie wersje dotyczące jednego wydarzenia :

Apache w roli głównej. Jedna z teorii mówi iż helikotper walczył z wojownikami Irakijskimi, druga iż byli to farmerzy. Zobacz obie opcje i oceń. Na jednej ze stronek poznikały fotki ...

US Apache Helicopter massacring Iraqis

Analiza tego wydarzenia (globalresearch)

Poczytajcie komentarze pilotów i analize tego wydarzenia - całość English.

Niezłą chłopaki mieli przy tym zabawe ... :mad:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych