Skocz do zawartości

Zdjęcie

USA - IRAK cała prawda

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
478 odpowiedzi w tym temacie

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Chodziło mi o to co napisałem w nastepnym zdaniu: Zauważ że strony z których sam korzystasz są dostępne po zalogowaniu albo oświadczeniu o pełnoleniości i tak samo trzeba postępować i tutaj.
Tu można wejść bez logowania ani oświadczenia pełnoletności.
  • 0

mortyr.
  • Tematów: 46
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Chodziło mi o to co napisałem w nastepnym zdaniu: Zauważ że strony z których sam korzystasz są dostępne po zalogowaniu albo oświadczeniu o pełnoleniości i tak samo trzeba postępować i tutaj.
Tu można wejść bez logowania ani oświadczenia pełnoletności.

oświadczenia pełnoletności - oświadczyć to może w ten sposób nawet 5-latek, a może napisać, że ma 75 :mrgreen:
  • 0

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

:rotfl: rozwalasz mnie....

Może nawet roczne dziecko człowieku ale nie ma już niebezpieczeństwa odpowiedzialności karnej za treści zmieszczone na forum. Wiedz że zgodnie z polskim prawem za treści odpowiadają zarówno użytkownicy jak i własciciele forum.
  • 0

mortyr.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

:rotfl: rozwalasz mnie....

Może nawet roczne dziecko człowieku ale nie ma już niebezpieczeństwa odpowiedzialności karnej za treści zmieszczone na forum. Wiedz że zgodnie z polskim prawem za treści odpowiadają zarówno użytkownicy jak i własciciele forum.

To ty mnie rozwalasz. Treści znajdują się poza serwerem. Te same zdjęcia które tu wkleiłem możesz znależć w wielu gazetach takich jak: Fakt, Super Express, Gazeta Wyborcza, Życie, AGORA... Ja w niektórych znalazłem link do strony ogrish i zdjęcia obciętych głów.
Na tych gazetach nie ma żadnych ostrzeżeń i ograniczeń wiekowych! Nie ma nawet informacji. W TV w serwisach informacyjnych podaje się takie zdjęcia i nikt nie mówi, że dzieci nie mogą tego oglądać! Taką Gazetę może kupić nawet 5 latek i serwisy informacyjne w TV też może oglądać! Za to co on robi odpowiadają rodzice. Jeśli obejrzy wiadomości i zabije sąsiada, to odpowiadają za to rodzice, a nie dziennikarze i prezenterzy. Czy ty nie wiesz, że dzieci w szkołach podstawowych i gimnazjach wchodzą na takie strony - w klasie u mojego 13letniego brata dzieci wchodzą na stronę ogrish w czasie zajęć z informatyki - nikt ich nie kontroluje, puszczają na całą głośność HUTĘ99, jeśli wiesz co to jest!

Na stronę www.irak.pl nie musisz się logować, ani oświadczać pełnoletności, a znalazłem tam wiele szokujących treści i zdjęć. To samo na stronie viva.palestyna

Patrz na to:
http://pl.indymedia..../11/17293.shtml

I co nie są drastyczne? - ŻADNEGO LOGOWANIA, WERYFIKACJI WIEKU OSOBY PRZEGLĄDAJĄCEJ TREŚCI !!!

Wiesz co ja myślę... tobie chyba płacą, za to, żebyś walczył z prawdą, dostępem do informacji i demokracją - albo żyjesz w poprzednim systemie i ci się wydaje, że jesteś agentem SB, albo ZOMO-wcem :mrgreen:

[ Dodano: 2006-06-09, 17:19 ]

Poza tym uważam twoje komentarze za stronnicze. Od stycznia do czerwca 2006 w samym tylko Bagdadzie zginęło 6 tys. osób! I to nie amerykanie ich zabili ale właśnie terroryści i fanatycy religijni. Nie powinno się tego pomijać pisząc o Iraku. Sam napisałeś, że "Manipulacja odbiera ludziom zdolność zauważenia "wpadek", elementów nie pasujących do całości" wiec też nie pomijaj wątków które nie pasują do twojej całości bo to też manipulacja.

Moje komentarze nie są stronnicze - uważam, że za zamachachami na cywili stoją nie amerykanie, nie terroryści, nie żydzi - to jest ogólnoświatowa działalność pewnej grupy niezidentyfikowanych ludzi, którzy mają swoich agentów w każdym państwie we wszystkich służbach, wielkich korporacjach itp.. Możesz ich nazwać lożą masońską, albo iluminati itp. Moim zdaniem oni preparują np. filmy z Iraku i wiele innych rzeczy, po to, aby ludzie się wycinali w pień maczetami, grozili sobie bronią atomową i jeżdzili po sobie czołgami. Oni mają z tego pieniądze i jeszcze większą władzę.

[ Dodano: 2006-06-09, 17:30 ]

w sytuacji w której zamieszczasz jakiś materiał opatrzony odpowiednim komentarzem/analizą to jest ok ale w sytuacji w której wrzucaś coś bez słowa komentarza albo w ogóle nie związanego z tematem (cały czas nie mam pojęcia co ze spiskiem mają wspólnego drastyczne zdjęcia martwych dzieci albo pieśni wojenne islamistów) to jest to nieuzasadniona propaganda/okrucieństwo etc.

Co mają wspólnego ze spiskiem ? To dzieło tych samych ludzi. Oni preparują masowo wszystko. Bo niby człowieku - skąd amerykanie mieli film na którym Zarqawi ma problemy ze strzelaniem? Stąd, że "ONI" im to dali, żeby ci się cieszyli jak małe dzieci.
Wielu amerykanów uważa, że ich krajem nie rządzi tak naprawdę demokratycznie wybrany rząd, tylko grupa pacynek, marionetek. Ktoś ma nad nimi władzę i rządzi z "tylnego siedzenia."

Tak samo w tych "propagandowych filmach" wiele rzeczy mi się nie zgadza. Już ci pisałem o "płonącym" samolocie AIRBUS i o Talibie obwieszonym złotem - niczym gwiazda amerykańskiego HIP HOPU. Czy to nie jet według ciebie podejrzane?
Nie, dla ciebie jest to normalne... Gdyby pokazali ci "Bin Ladena" ze skośnymi oczami i żółtą cerą, w słomkowym kapeluszu, to też byś uwierzył. :mrgreen:

Już napisałem, dlaczego przez dłuższy czas nie komentowałem tych materiałów. Chciałem pokazać takim jak ty, że obejrzą te filmy i nie zobaczą nic podejrzanego np. w "Talibie" obwieszonym złotem i "dziwnym ogniu" wydobywającym się z AIRBUSA.
To dowód na to, że można ludziom wciskać kit przy pomocy efektów specjalnych.
Ci ludzie chcą, żebyś myślał, że to są "prawdziwe filmy prawdziwych terrorystów".
Ty je oglądasz i nie widzisz, że oni z ciebie kpią - oni chcą wywołać w tobie np. nienawiść do muzułmanów. "ONI" w ten sposób mogą osiągnąć każdy cel. Ty chyba czytasz to co napisałem bez żadnego zrozumienia tekstu i przesłania w nim zawartego? Jaką czcionką mam pisać, żebyś zrozumiał co chcę udowodnić? rozmiaru 72? Jedna litera na całą stronę? :mrgreen:

• 0

Chessman.
  • Tematów: 11
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ufff to się naczytałem. Od siebie napiszę tak: nic nigdy nie jest czarne albo białe, jakkolwiek sprawa terroryzmu może być faktycznie ogromnym spiskiem. Ja osobiście uważam, że nim JEST. Co do pokazywania drastycznych zdjęć to chodzi chyba o to żeby pokazać do czego prowadzi przemoc i wojna. Kiedyś czytałem, że ludzie którzy zobaczyli do czego może doprowadzić np wypadek samochodowy(pokazywanie zwłok) bardziej szanują życie. Co innego jest zobaczyć okrutne sceny w komercyjnym filmie, czy grze a co innego zobaczyć to w rzeczywistości. A pieśni chyba mają pokazać jacy ci ludzie są i co nimi kieruje czyż nie? Takie jest moje zdanie i nikt się nie musi z nim zgadzać.
  • 0

mortyr.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ufff to się naczytałem. Od siebie napiszę tak: nic nigdy nie jest czarne albo białe, jakkolwiek sprawa terroryzmu może być faktycznie ogromnym spiskiem. Ja osobiście uważam, że nim JEST. Co do pokazywania drastycznych zdjęć to chodzi chyba o to żeby pokazać do czego prowadzi przemoc i wojna. Kiedyś czytałem, że ludzie którzy zobaczyli do czego może doprowadzić np wypadek samochodowy(pokazywanie zwłok) bardziej szanują życie. Co innego jest zobaczyć okrutne sceny w komercyjnym filmie, czy grze a co innego zobaczyć to w rzeczywistości. A pieśni chyba mają pokazać jacy ci ludzie są i co nimi kieruje czyż nie? Takie jest moje zdanie i nikt się nie musi z nim zgadzać.

Tak, ty właśnie zrozumiałeś najwięcej z tego, co chciałem wyrazić.

1. Co do pieśni, to równie dobrze można puścić irakijczykom "zakazane piosenki" z Polski z czasów II wojny światowej i powiedzieć, że to była "propaganda". Nieznając tekstów, ani języka jakim posługują się artyści wykonujący te utwory nie możemy uznawać ich za "propagandę". Z tego co słyszałem, to znany amerykański artysta CAT STEVENS, który wiele lat temu przeszedł na islam śpiewa teraz tylko wersety koranu. My też słysząc te utwory moglibyśmy je uznawać za "propagandę terrorystów", gdyby ważne osobistości np. związane z CIA tak stwierdziły.
Oto strona tego piosenkarza:
http://www.yusufisla.../yi2/index.html

2.Chcę dowieść po prostu, jak łatwo ktoś może manipulować całą populacją ludzką na świecie. Przecież jeśli ktoś wie jak będziemy reagować na pewne informacje, to może bez problemu manipulować opinią publiczną poprzez wykorzystanie do tego mediów.

3. Tak, zdjęcia są dowodem do czego prowadzi nienawiść i wojna. Są też dowodem, że strony konfliktu tańczą, tak jak im zagrają "ONI". Gdzie dwóch się bije, tam trzeci korzysta. Uważam, że "ONI" m. in.:

a) Preparują wiele filmów z Iraku i Afganistanu, po to by wzbudzić nienawiść ludzi z kultury chrześcijańskiej do muzułmanów, wzmocnić podziały kulturowe,społeczne itd.
oraz po to, żeby omamić wielu wyznawców islamu, którzy pojadą na "świętą wojnę" wykreowaną przez "NICH".

B) Mają wtyki w służbach specjalnych, dowództwie wojskowym, rządach, więc załatwiają więżniom tortury,bombardują cywilów, wprowadzają ustawy łamiące prawa człowieka itd.

Zauważ, że jeśli ktoś ogląda te "propagandowe filmy" to z góry uznaje je za rzeczywistą propagandę i dopowiada sobie fakty, których nie widać na tych filmach.
Nikt nie zwraca uwagę na niepokojące niezgodności, szczegóły, których można łatwo nie zauważyć.

Każdy może np. w USA: zdobyć pozwolenie na broń, wyjechać na odludzie, przebrać się za taliba po uprzednim odwiedzeniu solarium i strzelać w powietrze z okrzykiem: ALLAH AKBAR. Jego kolega to filmuje, dorzuca na kompie kilka arabskich napisów, umieszcza w necie. Ludzie to ściągną i pomyślą, że to "film terrorystów".
Chciałem, żeby niektórzy przekonali się o tym na własnej skórze i zobaczyli jakie efekty mogą osiągnąć "ONI" bez ogromnych nakładów finansowych.
"ONI" wysyłają spreparowane filmy do odpowiednich ludzi i udają terrorystów.
Byćmoże mają także wtyki w samej AL-KAIDZIE i decydują o tym co się będzie działo np. z jej przywódcami.

Ja osobiście po przeczytaniu innych postów, analiz i dowodów związanych z "atakami z 11 września" (gdzie występują dziwne anomalie np. w związku z atakiem na pentagon),
oraz z fałszywymi wystąpieniami OSAMY, stwierdzam, że:

1. Występuje podobieństwo w tych materiałach - talib z dużą ilością złota oraz "OSAMA" ze złotym pierścieniem.

2. Anomalie związane z interpretacją materiałów przez RZĄDY i MEDIA, a tym co widzą użytkownicy tego forum (to nie samolot uderzył w pentagon) w związku z wątkiem - "co uderzyło w pentagon" i "filmami terrorystów".

[ Dodano: 2006-06-10, 23:25 ]
MAM KOLEJNE WNIOSKI (na podstawie setek godzin "propagandowych filmów" które obejrzałem, na podstawie informacji prasowych i tego co przeczytałem w innych tematach na tym forum) :

1 . AL-KAIDA rzeczywiście powstała w Afganistanie, ale zauważcie, że nie ma żadnych propagandowych filmików z okresu ich walki z sowietami. Al-Kaida istniała przez wiele lat, trenowała tysiące bojowników, wysyłała na wojnę w Czeczenii, w Bośni itd. I nie dokonywała żadnych "sfilmowanych spektakularnych ataków". Nie było o niej głośno w mediach. Aż nagle 11września uderzyli na terytorium USA.
To mi przypomina film "Dzień Niepodległości", albo nową wersję "Wojny Światów" - nagle pojawia się wróg (o którym wiedział rząd USA) który atakuje amerykanów w straszliwy sposób, sieje śmierć i zniszczenie.Ten wróg istniał gdzieś w uśpieniu i czekał na koniec odliczania, na znak do ataku. - to wygląda tak, jakby nagle zaczął się realizować ten scenariusz, tylko, że marsjańskich, zielonych kosmitów zastąpili arabscy terroryści o ciemniejszej karnacji. KTOŚ NAM WCISKA KIT !!!

2.Odwiedzałem wiele arabskich "propagandowych stron", ale znalazłem tylko kilka filmów z BOŚNI i kilkanaście z Czeczenii. Z Palestyny prawie nie było dotąd żadnych takich filmów. TO KOLEJNY DOWÓD, że terroryzm przed 11 września 2001r. NIGDY nie miał aż takiej skali i nigdy nie był tak chętnie filmowany.
Ktoś powie, że kamery były drogie,duże itp. Ale chyba ktoś z póżniejszych "terrorystów" miał chyba kamery na tych wojnach? Technologia istniała w tamtych czasach, bo nie są aż takie odległe (lata 80 i 90 XX wieku).
OBECNIE -"Terroryści" z Czeczenii i Palestyny nadal "niechętnie" używają kamer w porównaniu z ich "kolegami" z Afganistanu a zwłaszcza z Iraku.

3. Po rozpoczęciu wojny z Irakiem zostaliśmy "zalani" w Internecie przez prawdziwą falę takich produkcji.

4. Obecne filmy z Iraku i Afganistanu różnią się tym, że "TERRORYŚCI" doskonale radzą sobie z Internetem, kamerami, programami graficznymi itd. Uczyli się przez te wszystkie lata przed "11 września"? NIE SĄDZĘ!
Ci ludzie tworzą strony internetowe, robią dość skomplikowane animacje,reżyserują filmy(wiele w taki sposób, że niewiele przemawia za tym, kto stoi za kamerą - jedynym tropem są często okrzyki "ALLAH AKBAR" wydawane gdzieś z tyłu, z otoczenia za kamerą.

[ Dodano: 2006-06-11, 13:45 ]
W odpowiedzi na prośbę jednego z użytkowników forum zamieszczam teraz linki do najnowszych produkcji Czeczeńskich rebeliantów (umożliwi to m.in. porównanie ich z filmami z "IRAKU i AFGANISTANU"):

1. Szamil Basajew (2006):

http://video.kavkazc...acar_shamil.wmv

Dołączona grafika

2. Kolejny film z 2006r:

http://ia300232.us.a...pler/3mayis.mpg
Dołączona grafika

3. I jeszcze jeden z roku 2005 (niestety nie znalazłem zdjęć):

http://video.kavkazc...ctions_2005.wmv

4. Film dwuczęściowy z roku 2004:

Część1:
http://www.archive.o..._Imam-video.wmv

Część2: http://www.archive.o..._Imam-video.wmv

5. Następny film z 2005r. :

http://www.archive.o..._Imam-video.wmv

To co do tej pory napisałem w sprawie zasadniczych różnic między tymi produkcjami możecie sami zaobserwować i ocenić.
  • 0

MatoIto.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

mortyr serdeczne dzieki :beer: to rozumie

juz se sciągam :>
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Al-Kaida grozi atakami, które "wstrząsną wrogiem"

Dołączona grafika

Al-Kaida w Iraku odgraża się w oświadczeniu zamieszczonym w internecie, że przeprowadzi ataki na dużą skalę, które "wstrząsną wrogiem" po śmierci przywódcy organizacji Abu Musaba az-Zarkawiego.
Jego następcy al-Kaida w Iraku nie wymienia.

Organizacja podała, że po śmierci Zarkawiego odbyło się spotkanie jej kierownictwa, na którym przedyskutowano strategię i zaplanowano duże akcje skoordynowane z innymi frakcjami Rady Mudżahedinów, które "wstrząsną wrogiem niczym trzęsienie ziemi i odbiorą mu sen".

"Odnawiamy naszą lojalność i posłuszeństwo wobec przywódcy al-Kaidy, Osamy bin Ladena, (...) który ucieszy się akcjami swych żołnierzy w Iraku, jeśli taka będzie wola Allacha" - czytamy w oświadczeniu w internetowej witrynie dżihadystów.

Wiarygodności tego oświadczenia jeszcze nie potwierdzono. Zostało ono wystosowane w imieniu al-Kaidy w Iraku, ale zamieszczone przez Radę Szury (zgromadzenia) Mudżahedinów, która zrzesza pięć ugrupowań bojowników.

Zarkawi, zabity w środę w zbombardowanym domu w miejscowości na północ od Bagdadu, był namiestnikiem Osamy bin Ladena w Iraku. Po jego śmierci al-Kaida, w internetowym oświadczeniu podpisanym przez zastępcę Zarkawiego, "drugiego emira" Abu Abdula Rahmana al-Irakiego, obiecała prowadzić dalej walkę z rządem w Bagdadzie i okupacją Iraku przez siły koalicyjne pod dowództwem USA.

W niedzielnym oświadczeniu al-Kaida zapowiada, że będzie kontynuować świętą wojnę, na którą śmierć Zarkawiego nie ma wpływu. "Dla tych, którzy prowadzą święta wojnę w imię Zarkawiego, Zarkawi nie żyje. Ale dla tych, którzy walczą w imię Boga, Bóg żyje i jest wieczny". W zdaniu tym dźwięczy echo słów pierwszego kalifa - Abu Bakra, teścia Mahometa, wypowiedzianych po śmierci proroka i wzywających do szerzenia islamu.

wiadomosci.onet.pl
  • 0

General.
  • Tematów: 0
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Powiem krotko.
Postuluje natychmiastowe usuniecie tego tematu!

Jak ktos jest chory psychicznie i lubi ogladac pozabijanych ludzi to niech szuka ujscia dla swoich dawiacji gdzie indziej. Co z tego, ze napisaliscie ostrzezenie?!? Dla mlodych ludzi z jeszcze nie do konca uksztaltowana psychika takie ostrzezenie dziala jak plachta na byka a tresci moga byc dalece destrukcyjne...

Naprawde niech administratorzy sie zastanowia, bo taki temat moze miec swoje konsekwencje...
  • 0

MatoIto.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A ja sądze ze niech łepki wiedzą w jakim swiecie zyją i co nas czeka jak tak dalej bedzie

A tyle krwi jest w grach w które codziennie grają niech sie zastanowią czy granie w szczelanki jest czyms normalnym :smile:

Mortyr widze ze bracia z Czeczeni sie dobrze trzymia a ruscy juz dawno powinni dac im wolnosc, tyle ich ginie w naszym wieku, wysyłac dzieci na wojne
  • 0

mortyr.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Powiem krotko.
Postuluje natychmiastowe usuniecie tego tematu!

Jak ktos jest chory psychicznie i lubi ogladac pozabijanych ludzi to niech szuka ujscia dla swoich dawiacji gdzie indziej. Co z tego, ze napisaliscie ostrzezenie?!? Dla mlodych ludzi z jeszcze nie do konca uksztaltowana psychika takie ostrzezenie dziala jak plachta na byka a tresci moga byc dalece destrukcyjne...

Naprawde niech administratorzy sie zastanowia, bo taki temat moze miec swoje konsekwenc

Czy czytałeś moje posty w tym temacie na stronie 8 i 9 ? Ty myślisz, że to jest "propaganda", ale niestety będzie to najgorsza wiadomość w twoim, moim i życiu wszystkich ludzi - to jest "MISTYFIKACJA" i to większa niż wszystkie inne do tej pory.
Ktoś nas oszukuje - "terroryzm islamski" jest sztucznym tworem, który funkcjonuje obecnie w swojej formie od 11 września 2001r.
Czy ty nie widzisz różnic, które wskazałem w swoich ostatnich postach.
Twoja reakcja to wynik propagandy którą tworzą "ONI".
"ONI" chcą osiągnąć swoje cele, więć podrabiają filmy z IRAKU i AFGANISTANU.
Tak naprawdę, to takie filmy można nakręcić w każdym rejonie świata.
Wiele rzeczy ludzie sobie dopowiadają. Twoja reakcja jest związana z nieznajomością tematu i brakiem wiedzy psychologicznej.
Wszystko się da spreparować - te arabskie teksty podpisane przez AL-KAIDĘ w Iraku równierz. Znając język arabski i ton wypowiedzi mógłbyś sam je rozsyłać w Necie.
One nie stanowią żadnego dowodu na to, że rzeczywiście istnieje jakikolwiek "Islamski Terroryzm".

To nie jest dewiacja - to dowód, że te filmy ty sam mógłbyś nakręcić krzycząc "ALLAH AKBAR" i wszyscy by pomyśleli, że to arabscy terroryści to robią.

ADMINISTRATORZY MOGą ZROBIć COś LEPSZEGO - NIECH ZABLOKUJą DOSTęP DO TEGO TEMATU UżYTKOWNIKOM PONIżEJ 18 ROKU żYCIA. wIDZIAłEM TAKIE ROZWIąZANIA NA WIELU STRONACH INTERNETOWYCH. KAżDY ZAREJESTROWANY UżYTKOWNIK FORUM, KTóRY ZADEKLARUJE, żE MA POWYżEJ 18 ROKU BęDZIE MIAł DOSTęP DO TEGO TEMATU.
pODEJRZEWAM , żE TO ROZWIąZANIE POWINNO CIę ROZZłOśCIć, BO JESTEś POD WPłYWEM TEJ SAMEJ PROPAGANDY ANTYARABSKIEJ CO 99,9 % NASZEGO SPOłECZEńSTWA.

Mam link do dokumentalnych filmów, które mogą dopełniać moja teorię spiskową. Część z tych filmów chyba znacie.
http://www.prawda.ne...filmy.html#nazi

Ale najciekawsze są dwa do których dali linki na tej stronie:

1. Ujawnia dziwne anomalie w zamachach z 11 września 2001r.
http://www.prawda.ne...ada.pl/911.html

2. Ujawnia dziwne powiązania obecnego rządu USA z Ideologią Nazizmu.
http://www.archive.o...ails/Illuminazi

ZNALAZŁEM TO:
Zdjęcia tego samolotu, który mieli zestrzelić partyzanci Zarqawiego w Iraku:
http://www.airdisast.../oo-dll/3.shtml

Jest ich 6. Ale najciekawsze są małe uszkodzenia. Przecież ta rakieta by mu rozwalia doszczętnie całe skrzydło. Oto kolejna manipulacja. Ten samolot w starciu z taką rakietą nie mógłby przetrwać w prawie idealnym stanie. "Oni" go uszkodzili na ziemi, żeby był dowodem. Sfilmowali dwie sceny. Pierwszą jak sobie chodzą z wyrzutnią i strzelają. Drugą z samolotem na niebie. Złączyli je w całość, dorobili dziwny ogień wydobywający się z samolotu, rozesłali w Necie i gotowe. Potem na dowód całego zajścia uszkodzili mu skrzydło małym ładunkiem wybuchowym. To są Hollywoodzkie Efekty Specjalne w Iraku. Gratulacje dla mistrzów propagandy z pentagonu. BRAWO :mrgreen: [/b]
  • 0

General.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Posluchaj mortyr.
Kazdy ma prawo do swoich pogladow na wszelkie sprawy. Ja nikomu tego nie bronie. Ale jednak jakies normy spoleczne trzeba zachowac - nawet w internecie. Moze i marny ze mnie psycholog ale do niektorych spraw nie trzeba byc psychologiem, aby stwierdzic ze maja one zly wplyw na psychike. Ogladanie taki scen na okraglo prowadzi do oswojenia sie z takimi obrazami i z czasem czlowiek reaguje na to jak na cos normalnego. Jakie moga byc tego konsekwencje - dopowiedz sobie...(taki dobry z Ciebie psycholog)
Aha jeszcze wracajac do tych pogladow. Roztrzasanie tematu czy Islamski terroryzm to fikcja, propaganda itp to jedna bajka a pokazywanie takich scen(tutaj) to juz zupelnie co innego.
Czy ja jestem pod wplywem propagandy antyarabskiej?!? NIE - nie mam nic do arabow. Jedyny problem to fanatycy. Chlopie otworz wreszcie oczy - czy Ty nie widzisz ile ludzi codziennie ginie z rak tych wykolejencow??? Moze sam pojedz do Iraku i sie przekonaj... Porwania, masowe morderstwa, obcinanie glow to wg. Ciebie tez propaganda??? I skoncz z tym doszukiwaniem sie wszedzie spisku, bo to jest nic innego jak dziecinada.
W twoim glosie odczowam bijaca fascynacje zeby nie napisac fanatyzm tym tematem, co biorac pod uwage Twoj wiek powinno dac bardzo do myslenia Administratorom.

Inna sprawa to fakt, ze niektore linki to jawne propagowanie TERRORYZMU...

Pomijajac juz to wszystko, uwazam, ze taki temat jest zdecydowanie za ciezki jak na ta strone.
  • 0

mortyr.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

W twoim glosie odczowam bijaca fascynacje zeby nie napisac fanatyzm tym tematem, co biorac pod uwage Twoj wiek powinno dac bardzo do myslenia Administratorom.

Inna sprawa to fakt, ze niektore linki to jawne propagowanie TERRORYZMU...

Pomijajac juz to wszystko, uwazam, ze taki temat jest zdecydowanie za ciezki jak na ta strone.

Ja w przeciwieństwie do ciebie interesuję się między innymi: Sztuką, Muzyką, Paleontologią, Parapsychologią, Psychologią, Wydarzeniami Ze Świata (Polityką też).... mogłbym tak wyliczać przez cały dzień!

Nikt tu nie propaguje terroryzmu. Gdybym go propagował, to bym pisał teksty w stylu: "Nasi Bracia W Wierze Dokonali Kolejnej Zwycięskiej Akcji W Imię Allaha"
Nigdy w tym temacie nie napisałem podobnego tekstu. Nadal jestem przekonany, że ktoś nas wszystkich oszukuje. Przykładem są ostatnie newsy na temat śmierci Zarqawiego.
Nauczyciel historii w szkole mojego brata powiedział, że widział jakieś inne zdjęcia Zarqawiego w prasie i na każdym inaczej wyglądał. Powiedział cytuję: "To tak jakby wziąć zdjęcia 9 różnych osób".

[ Dodano: 2006-06-12, 21:29 ]

Aha jeszcze wracajac do tych pogladow. Roztrzasanie tematu czy Islamski terroryzm to fikcja, propaganda itp to jedna bajka a pokazywanie takich scen(tutaj) to juz zupelnie co innego.

Nadal nie widzisz różnic w tych filmach. Część z nich jest na 100% spreparowana.
Ty sam możesz iść na solarium, założyć szmacianą chustę i krzyczeć ALKLAH AKBAR.
Jak to sfilmujesz np. w lesie i dodasz arabski napis i muzyczkę, to nikt się nie połapie że to fałsz.

[ Dodano: 2006-06-12, 21:35 ]

Moze i marny ze mnie psycholog ale do niektorych spraw nie trzeba byc psychologiem, aby stwierdzic ze maja one zly wplyw na psychike. Ogladanie taki scen na okraglo prowadzi do oswojenia sie z takimi obrazami i z czasem czlowiek reaguje na to jak na cos normalnego. Jakie moga byc tego konsekwencje - dopowiedz sobie...(taki dobry z Ciebie psycholog)

Ludzie którzy mnie uczą pracowali m.in dla policji. Mam kolegę policjanta, mieszka po drugiej stronie ulicy. Będziemy mieli z tym do czynienia na codzień. Jakie to będzie miało skutki - dopowiedz sobie sam... (taki dobry z Ciebie ekspert)

[ Dodano: 2006-06-12, 21:39 ]

Ty nie widzisz ile ludzi codziennie ginie z rak tych wykolejencow???

Jakich wykolejeńców? Masz chyba na myśli amerykańskich żołnierzy i policjantów z czasów Saddama. :mrgreen:

Gdzie są dowody, gdzie są skazańcy? Dlaczego zabito Zarqawiego, a nie postawiono przed sądem? Dlaczego do tej pory nie ma procesów ludzi z Guantanamo?
Bo może dowodów nie ma !

Terroryzm islamski to lipa taka sama jak broń ABC w Iraku!
Rozmawiałem z paroma znajomymi osobami, wszyscy potwierdzają moje spostrzeżenia w tym temacie.
  • 0

Chessman.
  • Tematów: 11
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

General, powiem tak: nie lubię oglądać rozerwanych ludzkich szczątków, czy wogóle makabrycznych widoków, ale widziałem takich wiele(choćby w tym temacie) i nie jestem taki pewien czy może właśnie powrzechne pokazywanie tego typu scen, okrucieństwa wojny i przemocy nie byłoby dobrą rzeczą. Nie mówie, żeby pokazywać, ale zastanawiam się nad tym. Co innego przemoc w grach a co innego makabra w rzeczywistości. Dopiero takie skrajne widoki mogą komuś uświadomić, że to jest ZŁE. I wg mnie bardziej szkodliwe dla umysłu młodego człowieka są np kłótnie w rodzinie, zwykła agresja słowna, a nie makabryczne widoki Przecież ile ludzi gra np w bardzo brutalną grę Mortal Kombat w wieku np 10 lat i mają się dobrze? Podkreśle jeszcze raz, że to jest tylko moje zdanie i opieram się na własnych obserwacjach. A co do przesłania tematu to nie wiem, ja nie widze tutaj chęci propagowania terroryzmu tylko pokazywanie prawdy i innej strony wydarzeńw Iraku. Nic nie jest czarne albo białe, żeby coś zrozumieć musimy to jak najlepiej poznać, zobaczyć z innej perspektywy. A co do stwierdzenia, że szukanie "teorii spiskowych" to dziecinada, to tu się całkowicie nie mogę zgodzić, to właśnie szukanie innych dróg i nie poddawanie się propagandzie i opiniom innych jest wg. mnie oznaką dojrzenia do pewnych spraw, otwartości umysłu. Jeśli nie będziemy szukać to będziemy jak w klatce, przekonani, że to jest nasz świat...
  • 0

General.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

mortyr
O przepraszam bardzo a od kiedy Ty wiesz czym ja sie interesuje?!?! Tak dla Twojej informacji zapewniam Cie, ze mam szerokie spektrum zainteresowan. Ale widze, ze jak Tobie brakuje argumentow to zaczynasz robic osobiste wycieczki. Dlatego dla mnie temat jest skonczony. Nie mam zamiaru wdawac sie w pyskowki. Pozatym po Twoim sposobie pisania i tak widze, ze masz w glebokim powazaniu to co mowie dlatego nie mam zamiaru ciagnac dalej tej jalowej dyskusji.

BOLD nauczyl Cie czegos?
- NIE, szkoda.
- TAK, ciesze sie.

Edit.
OK znam juz zdanie administratorow. :wall:
Nic tu po mnie, niech tylko maja swiadomosc, ze oni odpowiadaja za strone a nie mortyr... :stop:
EOT.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych