Skocz do zawartości

Zdjęcie

Uczniowie rezygnują z religii w szkole

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
187 odpowiedzi w tym temacie

zbyszek11.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja na religie chodze tylko po to zeby spokojnie zjesc sniadanie itp bo przerwa 5 min to troche mało :) Poza tym ciekawy temat jak na portal z rzeczami paranormalnymi x]

To lepiej żebyś nie chodził bo widzę, że nie umiesz się zachować i nie masz żadnego szacunku dla innych.

Lekcja Religii winna uczyć co jest dobre a co złe. Niestety miast wskazywac młodym ścieżki moralne, katecheci uprawiają wesołe pogadanki na temat dziewicy Maryji która była dziewicą i już. A gimnazja coraz bardziej zaczynają przypominać poprawczaki.
Dlatego uważam iz lekcję Religii albo powinno się wyrzucić albo tak zmienić jej formułe aby uczniowie wynieśli z niej co innego niż oparcia od krzeseł.

Przecież nikt cię nie zmusza na chodzenie na religię, ale jak już chodzisz do zachowuj się jak należy.

Dla mnie równie "świętą księgą" są np. Dzienniki Gwiazdowe. Możecie wyznawać swoją wiarę, ale nie żądajcie szacunku dla niej, dla sprzecznych dogmatów i książki pisanej przez ludzi po marihuanie.

Uważaj o tej wierze co chcesz, ale nie obrażaj tej wiary na forum publicznym.
  • 0

Don Corleone.

Dispositif

• Tematów: 68
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Twoją wiarę szanuję w takim stopniu, w jakim szanuje się czyjeś zdanie, że jego żona jest piękna a dzieci mądre. Uważasz, że jestem taki zły to pooglądaj Pata Condella na YouTube'ie.
  • 0

zbyszek11.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Twoją wiarę szanuję tak, jak szanuje się czyjeś zdanie, że jego żona jest piękna a dzieci mądre. Uważasz, że jestem taki zły to pooglądaj Pata Condella na YouTube'ie.

To bardzo dobrze, że szanujesz widzę, że na tyle jesteś inteligentny, że umiesz uszanować czyjeś zdanie.
Pata Condella oglądałem i nie uważam, że jesteś zły przez twój ateizm, ale w niektórych swoich postach odnosisz się źle do katolików.
  • 0

Don Corleone.

Dispositif

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Chyba ciut źle mnie zrozumiałeś, ale mniejsza z tym, amicabilis concordia.
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Możecie wyznawać swoją wiarę, ale nie żądajcie szacunku dla niej, dla sprzecznych dogmatów i książki pisanej przez ludzi po marihuanie.

Zdaję sobie sprawę, że powyższa wypowiedź to efekt ślepego zapatrzenia w "Boga urojonego" R. Dawkinsa, ale czy masz coś na poparcie powyższych stwierdzeń (szczególnie tego wyróżnionego pogrubieniem)?

Oczywiście, argumenty w stylu Bo Dawkins tak powiedział możesz sobie darować.
  • 0

zbyszek11.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No własnie Don Corleone cały swój ateizm i swoje argumenty opiera na Bogu Urojonym, a nie na własnym życiu.
  • 0

Don Corleone.

Dispositif

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

http://www.bible.ca/s-marijuana.htm
Hipokryzja; ja opieram swoje życie na czyichś przemyśleniach? A kto lata co niedziela do kościoła i klepie wyuczone formułki? Ślepe owieczki, a może barany?
  • 0

zbyszek11.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hipokryzja; ja opieram swoje życie na czyichś przemyśleniach? A kto lata co niedziela do kościoła i klepie wyuczone formułki? Ślepe owieczki, a może barany?

Oj widzę, że się dalej nie rozumiemy już wolę chyba oglądać modę na sukces nisz ci to wszytsko tłumaczyć.
  • 0

Don Corleone.

Dispositif

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Oj widzę, że się dalej nie rozumiemy już wolę chyba oglądać modę na sukces nisz ci to wszytsko tłumaczyć.

I vice versa.
  • 0

Dybas.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W szkole powinny być takie przedmioty jak: Chrześcijaństwo, Buddyzm, Islam. Kto chce się kształcić w takim kierunku to niech sam wybierze, a nie ktoś Ci narzuca taką religie i koniec kropka. Jest chyba wolnosc wyboru co?
  • 0

Cahir.
  • Tematów: 74
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Odniosłem dawno już wrażenie, że mamy traktować Twoje wypowiedzi jako aksjomaty i zero dyskusji bo inaczej zostaje się idiotą, baranem i ciemniakiem. W końcu najłatwiej rozmówcę zakrzyczeć i poniżyć.

Każdy ma swoje formułki wybite na pamięć czy to od Dawkins'a, Rudd'a i innych panów oraz pań czy nie :->
  • 0

Dybas.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To odnosisz złe wrażenie bo nie mam nic takiego na celu, a że tak rozumujesz moje wypowiedzi to mi przykro.
  • 0

Cahir.
  • Tematów: 74
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To nie było do Ciebie :)
  • 0

zbyszek11.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W szkole powinny być takie przedmioty jak: Chrześcijaństwo, Buddyzm, Islam. Kto chce się kształcić w takim kierunku to niech sam wybierze, a nie ktoś Ci narzuca taką religie i koniec kropka. Jest chyba wolnosc wyboru co?

Nie w szkole jest chrześcijaństwo bo tego wyznania najwięcej jest ludzi w Polsce ,a ci co wyznaja inne religie niech chodzą na nią gdzie indżej.
  • 0

Dybas.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To nie było do Ciebie :)

Sorka :D

Nie w szkole jest chrześcijaństwo bo tego wyznania najwięcej jest ludzi w Polsce ,a ci co wyznaja inne religie niech chodzą na nią gdzie indżej.

No widzisz. Religia jest narzucana. Gdyby jej nie uczyli w szkołach to nie była by narzucana. Taki juz jest kościół i ta religia. Poluje na nowe kąski by potem ciągnąć kase od ludzi :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych