Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kontakt 14 października 2008

• Zamknięty Temat jest zamknięty
268 odpowiedzi w tym temacie

Alpha lyr.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Z punktu widzenie tematu są to bardzo trafne pytania, nie można zamykać tematu kiedy ktoś napisze że kontaktu nie będzie, a otwierać kiedy wypłynie na powierzchnie donos o przypadkowych obserwacjach. Słusznie ktoś zauważył że scenariusz być może ułoży się w sposób którego byśmy nie chcieli - ogłoszą wielką pomyłkę spowodowaną błędnym odczytaniem przekazu, albo że ludzkość nie potwierdziła swojej gotowości... tego byśmy nie chcieli. Im więcej racjonalnych pytań tym lepiej dla tematu, w przeciwnym razie będzie wielkie rozczarowanie.
  • 0

BioComp.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Taa, do tego kryzysu gospodarczego potrzeba nam już tylko obcych. Totalny bigos się wtedy zrobi :P Nawet jak tylko sobie polatają, może to faktycznie projekt BuleBeam? Może ta upadająca gospodarka wpisuje się w harmonogram tworzenia nowego porządku świata, teraz już tylko UFO pokazać ludziom i gotowe :>

@sechmet - na podanych przez Ciebie stronach, nie ma danych z października :(
  • 0

Śledziu.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Taa, do tego kryzysu gospodarczego potrzeba nam już tylko obcych. Totalny bigos się wtedy zrobi :P Nawet jak tylko sobie polatają, może to faktycznie projekt BuleBeam? Może ta upadająca gospodarka wpisuje się w harmonogram tworzenia nowego porządku świata, teraz już tylko UFO pokazać ludziom i gotowe :>

@sechmet - na podanych przez Ciebie stronach, nie ma danych z października :(

Tez podobnie ostatnio myślałem ze USA spróbuje się jakoś uratować za pomocą ufo ( BlueBeam ),na tym świecie nie takie przekręty się robiło ;) Ta wiadomość głownie mnie podsyca z tego względu iż w przepowiedni szamana na 2008 r. jest przekaz iż właśnie w tym roku ma publicznie i bez żadnych tajemnic pojawić się inteligencja pozaziemska.Szczerze mówiąc gdyby nie ten fakt ten cały 14.10 uznał bym za fantastykę abstrakcyjna choć i tak pewnie bym czekał ;) a nóż coś pierdyknie z nieba i będzie afera ;d.

Nie mam teraz czasu na napisanie tego co bym chciał ;d bo jestem w pracy ale jak sadzicie,jeśli bluebeam jest prawda to co chcą wskórać Amerykance za pomocą hologramu statku obcych? Macie Jakieś inne pomysły od całkowitego strachu,przerażenia i globalnego systemu zbrojeń dzięki proszącej na kolanach o to ludzkości?

Tak poza tematem ;d.Wobec 14.10.2008 r. mam takie nadzieje iż na prawdę pojawi się ten obiekt i tym wszystkim pseudo dzieciom neo na onetach,wp itd. włosy dęba staną bo jak czasami widze komentarze dotyczące pewnych zjawisk paranormalnych i teorii konspiracyjno-spiskowych to na prawdę porażka ;p
  • 0

gomp.
  • Tematów: 24
  • Artykułów: 16
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie mam teraz czasu na napisanie tego co bym chciał ;d bo jestem w pracy ale jak sadzicie,jeśli bluebeam jest prawda to co chcą wskórać Amerykance za pomocą hologramu statku obcych? Macie Jakieś inne pomysły od całkowitego strachu,przerażenia i globalnego systemu zbrojeń dzięki proszącej na kolanach o to ludzkości?

Nad spanikowanym tłumem łatwiej zapanować i zawsze można ogłosić stan wojenny z byle powodu. Ale przecież gdyby to miał być jakiś hologram to przecież proroctwo by się nie wypełniło.
  • 0

Cthulhu.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak poza tematem ;d.Wobec 14.10.2008 r. mam takie nadzieje iż na prawdę pojawi się ten obiekt i tym wszystkim pseudo dzieciom neo na onetach,wp itd. włosy dęba staną bo jak czasami widze komentarze dotyczące pewnych zjawisk paranormalnych i teorii konspiracyjno-spiskowych to na prawdę porażka ;p

Jak wczoraj zobaczyłem ten link co dał Millowisck- artykuł o piktogramach powstających w tym roku to się załamałem. Jak zwykle były komentarze typu "za tym wszystkim stoi PO". Jakie my mamy społeczeństwo? Ja mam gdzieś politykę jak widzę, że musi wchodzić w każdy element życia.

Co do BlueBeam- ja mam pomysł o co im chodzi, ale głupi i nieprawdziwy :) Rząd ukrywał prawdę o UFO, a teraz chce oswoić ludzi z tym zjawiskiem, najpierw pokazując kontrolowany obiekt, ponieważ nie chcą paniki, kiedy pojawi się więcej statków obcych naraz :)
  • 0

Millowisck.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Właśnie doszedłem do dziwnego wniosku, że byłoby znacznie lepiej gdyby żadne UFO się nie pojawiło. A dlaczego ? To mogłoby właśnie posłużyć jako pretekst do wprowadzenia sytuacji wyjątkowej w wielu krajach, pierwszym który przychodzi mi na myśl jest oczywiście USA, sytuacja na giełdach wiemy jaka jest, pojawienie się UFO tylko pogorszy sprawę. Notowania na giełdzie na pewno nie podskoczą do góry tylko poszybują lotem nurkowym w dół, wtedy dopiero się zacznie masowa panika ludzi. Chociaż może taki szok by się nam przydał ? ( Oglądając Endgame, cały czas mam wrażenie że ktoś mógłby to perfidnie wykorzystać na swoją korzyść, a może to wszystko jeden wielki plan ? Istna fantastyka :) )
  • 0

Cahir.
  • Tematów: 74
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dlaczego pojawienie się gości ma sprowokować takie reakcje?
  • 0

Millowisck.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Może nie samo pojawienie się jak to nazwałeś " gości " ale to będzie bardzo łatwo obrócić przeciwko społeczeństwu,chodzi mi o to że przestraszonych ludzi łatwiej kontrolować niż tych co myślą trzeźwo i logicznie. Wiem że większość osób na tym forum by była ucieszona gdyby kontakt nastąpił ale, wątpię w to że moja matka nie byłaby przerażona widokiem gigantycznego statku obcych za oknem. Potem wystarczy jej wmówić ( jak i 90% społeczeństwa ) że teraz np. trzeba słuchać się rządu bo on ma 100% racje i wie jak nam zapewnić bezpieczeństwo/przetrwanie. Kryzys gospodarczy może tylko pogłębić obawy, strach ludzi i łatwiej byłoby siać panikę. Od czasu 09.11.2001, jak wiemy, inwigilacja i kontrola obywateli w różnych krajach znacznie wzrosła, zresztą nawet teraz, samo napisanie tej daty w tym poście jest równoznaczne z tym że jakiś filtr już wyłapie cały post.
  • 0

taght.
  • Tematów: 10
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Przypuśćmy taki scenariusz, że ten mający nastąpić 14 paź. kontakt to blue beam. Może to być tak, że Amerykańce tego użyją, ludzie się przestraszą bo gdy czegoś nie rozumieją to się boją i sami będą błagać rząd o pomoc a rząd który problem stworzył równie szybko go rozwiąże i stanie się bohaterem w ślepym spojrzeniu obywateli którzy za pomoc sami będą chcieli aby to USA zostało głową światowego rządu. Tak działa machina napędzana strachem. Oczywiście to tylko moja wymyślona na szybko teoria huehue. Co do samego kontaktu... lepiej nic nie mówić w końcu zostało tylko 5 (nie całych) dni.
  • 0

fartuess.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zgadzam się całkowicie z Millowisckiem w sprawie ułatwienia kierowania ludźmi, ale zakładając, że dla rząd też jest zaskoczony pojawieniem się obcych, to im samym mogłoby nieco się zwariować, możliwe iż zachowywałby się chaotycznie, a całe społeczeństwo za nimi :) no chyba, że to ujawnienie byłoby dość łagodne i nie wzbudzające zbytnio poczucia zagrożenia :)
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dodam coś od siebie ;) ja widzę dwa rozwiązania

a) 14 jest tylko zagranym aktem w tajnych aktach USA tz. w celu :
-wprowadzenia światowego rządu etc.ble ble NWO poprzez wywołanie konfliktu...z rzekomymi Et

b) 14 jest prawdziwą datą ujawnienia się obcej cywilizacji w celu uspokojenia napięcia być może zatrzymania działań zbrojnych/wojny (IIIWW???)

tak czy inaczej jest dużo śladów wskazujących ,że koniec roku następne dni/tygodnie będą bardzo "interesujące" osobiście jestem zdania ,że cokolwiek by się stało kontakt z obca cywilizacją dałby nam same korzyści...

Jackowski przewidział konflikt i wydaje się być całkiem blisko zobaczymy tylko w jakim celu "ukaże" się nam obca cywilizacja wojna/pokój ???

mam też plan extra DD

dd) prawdziwy konflikt USA z Obcymi...
  • 0

frosti.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

2 października nad australią pojawił się 2000 milowy prostokąt. Co ciekawe Blossom mówiła o 2000 milowym statku obcych który ma sie pokazac 14 października. Przypadek? Można pomyślec, że to błąd programu ALE obiekt wchodząc w atmosferę zrobił z chmurami mniej więcej to samo co motorówka robi z falami na wodzie. Potem zaczoł wysyłac długie na około 900 km trójkątne statki zwiadowcze. Oczywiście w google earth często pojawiają się trójkątne dziury w chmurach ALE nie tak idealne i w oczywisty sposób kierujące się "czubkiem" w kierunku w którym się poruszają. Osobiście widziałem ten obiekt w Google Earth i trójkątne statki zwiadowcze 8 października zanim wszystko zaczęło byc jeszcze lepiej maskowane niż zwykły prostokąt w chmurach. Zmierzyłem go i wyszło około 3,145 km prawie 2000 mil. Przypadek? Nie wydaje mi się. Teraz prawdopodobnie wisi nad północnym czubkiem planety gdzie jak wiemy ;) znajduje się wejście do wnętrza planety(także w oczywisty sposób maskowane w Google Earth...). Tam go ostatnio dokładnie widziano.

Zdjęcia obiektu z 2 października .

Edycja : dj_cinex
Temat ten bezpośrednio nawiązuje do wątku "14.10.08", nie widzę powodu aby tworzyć osobne miejsce na tego typu dyskusje.

Edycja [10.10.08] AlienGrey
Po zapoznaniu się ze zdaniem bardziej doświadczonego moderatora, zdecydowałem się połączyć topic użytkownika Frosti z tym topiciem, ponieważ nawiązuje on poniekąd do znanej wszystkim daty.
Proszę tylko trzymać się konkretnych tematów, o których mowa w temacie.

• 0

sechmet.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Edycja [10.10.08] AlienGrey
Po zapoznaniu się ze zdaniem bardziej doświadczonego moderatora, zdecydowałem się połączyć topic użytkownika Frosti z tym topiciem, ponieważ nawiązuje on poniekąd do znanej wszystkim daty.
Proszę tylko trzymać się konkretnych tematów, o których mowa w temacie.

dodam w temacie, link wskazuje na zupełnie inne informacje
ale wiele informacji układa się w elegancki i piękny obrazek z puzzli

zatem proszę aby tym razem moderator nie usuwał posta, bo naprawdę niespecjalnie mi zależy na "reputacji" oraz medialnym istnieniu na forum, ale na informacjach które moga nam pomóc w ustaleniu stanu faktycznego

http://www.realitysa...tions_emergency

Over the last few days, I have received several warnings from people that I consider more knowledgeable than most about the potential for a severe socio-economic disruption within the next week. The Arlington Institute, a future trends think tank, has been doing a study of precognitive dreams. Of course, dreams are imprecise yardsticks, but based on past patterns, they do seem to reveal aspects of what may take place. John Peterson, the director of TAI, believes that this data, along with other indicators he tracks, reveals the potential for a severe crisis that could unfold this weekend or early next week. Possibilities include a “terrorist” event such as an electro-magnetic pulse weapon, detonated on the East Coast of the US. Such an explosion could lead to a temporary wipeout of electronic equipment and hard drives, forcing the financial system itself to "reset." Another option may be some development connected with Iran or Russia.

• 0

Ravage.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przylecą - nie przylecą?

Jak nie przylecą to osoba co o tym powiedziała zostanie "przeklęta" przez wszystkich, chodź z drugiej strony kto wie czy ona teraz nie siedzi gdzieś na Karaibach i się śmieje z Nas. ( Oczywiście kasę dostała od jakiegoś rządu lub innej instytucji której zależało na wymyślaniu takich cudów). Dodatkowo ludzie zaczną wątpić we wszystkie roki 2012, itp.

Przylecą - no to się nieźle zdziwię. Na wszelki wypadek zrobię sobie jakąś imprezę czy coś w tym stylu, kto wie czy nie ostatnią. Będzie to miało ogromny wpływ na sprawy globalne, hmmm jest tyle możliwości jak się wszystko potoczy że w ogóle nie chce nic przypuszczać. Jednak jakoś mi jest trudno sobie wyobrazić prezenterkę w wiadomościach mówiącą o statku UFO zamiast o Lepperze czy Kaczyńskim. No na pewno masa jakiś świrusów - sekty itp. będą takie "cuda"odstawiać że dojdzie do zamieszek i buntów. Liczba odwiedzin Paranormalne.pl wzrośnie o 100 % i w końcu potwierdzenie uzyska powiedzenie: "Prawda zwykłych ludzi może sprawić że mur może runąć".

Ja nie chcę zmian, za mało w życiu widziałem, wole żeby pozostało na razie tak jak jest. Z drugiej strony będzie mi wtedy przykro że ktoś po raz kolejny usiłuje nas zrobić w wałka.
  • 0

#165 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.

Napisano

pozdrawiam Sechmet!
bardzo bym chciał żeby Federacja zechciała zrobić nam taki prezent, ale niestety z definicji tego nie zrobi - to co obserwujesz to kawałek potęgi Syriańskiego imperium, ale na kontakt za wcześnie - za duże zmiany w świadomości planety...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych