Napisano 03.10.2008 - 17:11
Napisano 03.10.2008 - 17:48
Napisano 03.10.2008 - 20:56
Napisano 03.10.2008 - 21:29
Napisano 03.10.2008 - 21:40
Napisano 03.10.2008 - 22:10
Napisano 03.10.2008 - 22:53
Człowiek jak i inne stworzenia dąży do przetrwania gatunku, jego natura jak i natura innych istot żywych jest podporządkowana głównie temu właśnie celowi, reszta to pochodne tej pierwotnej przyczyny. Miałeś kiedyś w rękach podręcznik od biologii?A cóż to za brednie-"idźcie ,rozmnażajcie się i panujcie nad ziemią"
A od kiedy to dla społeczeństwa stało się tak ważne-biologiczne rodzicielstwo?
Czy Ty coś przed chwilą pisałeś o wyrywaniu wypowiedzi z kontekstu? Taka osoba w przypadku pary heteroseksualnej jest rodzicem zastępczym. Jeżeli Cię ten temat interesuje, to wiedz, że jeżeli rodzic nie jest biologicznym rodzicem, to w wielu przypadkach nieświadomie, czy podświadomie nie zdarza mu się traktować dziecko jako potomstwo obce. I odkryto pewną prawidłowość - mianowicie to, że rodzic zastępczy w takiej sytuacji gdy dziecko pochodzi z innego związku jego partnera o wiele częściej staje się sprawcą przestępstw typu np. maltretowanie, niż biologiczni rodzice dzieci. Przyczyną tego jest nieświadome dążenie, tendencja do "zrobienia miejsca" dla swojego potomstwa i zmaksymalizowania prawdopodobieństwa skutecznego przekazania swoich genów następnemu pokoleniu. To wszystko odbywa się oczywiście poza sferą świadomości, nie jest planowane itd.Wiec wedle tego co napisałeś osobo wiążąca się z inną,płci przeciwnej,lecz już posiadającej potomstwo-Może jedynie udawać rodzicielstwo
Napisano 03.10.2008 - 22:57
Napisano 03.10.2008 - 23:00
@Yawgmoth
Wiesz co? Skończyłam studia typowo nauczycielskie. I zgadnij co. Nikt się nie patrzył na mnie czy mogę uczyć czy nie, a byli wykładowcy, którzy wiedzą o mojej orientacji. I żaden z nich nie powiedział mi, że nie powinnam uczyć. Jak myślisz, że ja stoję w szkole i ślinię sie na gimnazjalistki czy dzieciaki w podstawówce to się grubo mylisz. Generalizujesz. Skoro pedał to na pewno pedofil i nekrofil i zoofil i nie wiadomo co jeszcze. Przecież pedalstwo ma tylko jedno w głowie. Jak się dostać bachorom lub heterykom do dupy. Takiego steku bzdur aż się czytać nie da.
Celowo używam takiego języka bo mam wrażenie, że inaczej nie jesteś w stanie zrozumieć. Ale podejrzewam, że ten post do Twojej główki też nie dotrze.
Napisano 03.10.2008 - 23:17
Napisano 03.10.2008 - 23:34
Napisano 04.10.2008 - 10:52
Napisano 04.10.2008 - 11:34
Bo pewien margines rodziców to ludzie nieodpowiedzialni. Nie ma to jednak żadnego wpływu na ogólną prawidłowość. Społeczeństwo wypracowało pewien mechanizm zaradzania tej nieodpowiedzialności jakim jest adopcja, na która wciąż czeka wiele tysięcy heteroseksualnych par.Skoro wg. Ciebie małżeństwo jest zawierane tylko po to by mieć dzieci to skąd ich tyle w domach dziecka czy na śmietnikach?
Tym razem wiem, że sobie że sobie ze mnie żartujesz, bo ideologiczna dialektyka ideologiczną dialektyką ale sa pewne graniceAleż ja nie potrzebuję mężczyzny żeby mieć dziecko
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych