Napisano 04.10.2008 - 11:44
Napisano 04.10.2008 - 11:57
Nie zgodzę się z Tobą w pełni. Klimat tworzą ludzie - to jest sprawa oczywista. Ale nie tylko oni. "Wygląd loga czy kolorki" ma bardzo duży wpływ na tworzenie aury tajemniczości, profesjonalizmu, etc. Tak to wygląda w przypadku stron o tematyce paranormalnej. Użytkownik, który zajrzy na tę stronę po raz pierwszy powinien momentalnie wiedzieć, że adres "paranormalne.pl" to nie pomyłka. Według mnie na tę chwilę może mieć o to poważne wątpliwości. Sam przez chwilę zastanawiałem się, czy oby na pewno wpisałem poprawny adres.Klimatu nie stworzy nam wygląd loga czy kolorki, a ludzie którzy sie udzielają (fakt, że teraz ciężko o normalnych ale taka jest prawda).
Każdy ma prawo mieć własne zdanie na temat stylu, to nie ulega wątpliwości. Ale weź pod uwagę to, że od parunastu ładnych miesięcy styl forum był ciemny. Zdecydowana większość użytkowników taki właśnie styl preferowała. To powinno moim zdaniem dawać do myślenia.Każdy potrafi narzekać ale nikt nie potrafi spojrzeć na to trochę łagodniej.
I z pewnością jest oryginalny. Tylko warto zastanowić się, czy oryginalność zawsze jest potrzebna. Bo wg mnie nie bez przyczyny: "Na wszystkich innych forach o zjawiskach paranormalnych w miejscu loga zobaczymy "twarz obcego", "pojazd kosmiczny" i inne tego typu brednie.". Zresztą już o tym napisałem.Eurycide chciał być po prostu oryginalny.
Moim zdaniem też wygląda bardzo dobrze, ale nijak ma się do tematyki paranormalnej. A całości dopełniają słuchawki w uszachOsobiście uważam, że logotyp Paranormalne.pl jest mistrzostwem.
Szczerze mówiąc od takich zapewnień to wolałbym wypowiedź samego Eurego...Sam Eurycide zapewne będzie jeszcze później wprowadzał jakieś dodatki i ulepszenia.
Napisano 04.10.2008 - 12:02
Napisano 04.10.2008 - 12:09
Owszem zgadzam się ale... W pełni inteligentny użytkownik, który trafia w nowe miejsce nie powinien go oceniać na podstawie samego wyglądu. Nie wiem jak inni ale kiedy ja"latam" po jakichś nowych forach na początku w ogólne nie patrze na wygląd. Sprawdzam ilość użytkowników, postów, tematów, użytkowników online. Potem przez najbliższy czas upewniam się czy te kilkadziesiąt tysięcy postów nie jest nabijaniem głupot i w 80% spamem.Użytkownik, który zajrzy na tę stronę po raz pierwszy powinien momentalnie wiedzieć, że adres "paranormalne.pl" to nie pomyłka.
Myślisz, że gdyby przez te kilkanaście miesięcy był jasny styl to ludzie nie przyzwyczaili się tylko do tego i nie preferowali tylko takiego?Ale weź pod uwagę to, że od parunastu ładnych miesięcy styl forum był ciemny. Zdecydowana większość użytkowników taki właśnie styl preferowała.
Gwoli ścisłości... logotyp:A całości dopełniają słuchawki w uszach
Według mnie nie do końca dobrze dobrane argumenty. Nie każde forum jest takie samo. Nie ma dwóch identycznych miejsc w internecie, gdzie znajdziesz taką samą treść, ludzi etc. Tak samo jest ze "stronami paranormalnymi".Chcesz zjeść pyszną pieczeń z ziemniaczkami i zestawem surówek. Masz do wyboru dwie restauracje, gdzie ów danie smakuje dokładnie tak samo. Masz możliwośc zjedzenia posiłku w pierwszej restauracji, gdzie szczury biegają po podłodze, wali się zapleśniały sufit, a okna są brudne. Masz też możliwość zjedzenia w drugiej restauracji, gdzie na wejsciu wita Cię czerwony dywanik, na każdym stoliku stoi elegancka świeca, panuje półmrok, a nagdarstki opierasz na aksamitnym obrusiku...
Napisano 04.10.2008 - 12:21
Każdy potrafi narzekać ale nikt nie potrafi spojrzeć na to trochę łagodniej. Co jest najważniejsze na forum tego typu? Wygląd czy treść? Odpowiedz jest bardzo prosta - treść. Klimatu nie stworzy nam wygląd loga czy kolorki, a ludzie którzy sie udzielają (fakt, że teraz ciężko o normalnych ale taka jest prawda).
Eurycide chciał być po prostu oryginalny. Na wszystkich innych forach o zjawiskach paranormalnych w miejscu loga zobaczymy "twarz obcego", "pojazd kosmiczny" i inne tego typu brednie. Portal VRP jest najbardziej rozwinięty w Polsce i co za tym idzie powinien utrzymywać poziom. Osobiście uważam, że logotyp Paranormalne.pl jest mistrzostwem.
Do każdego stylu można się przyzwyczaić. Tak było z każdym kolejnym. Sam Eurycide zapewne będzie jeszcze później wprowadzał jakieś dodatki i ulepszenia. Nie ma się co użalać bo od tego jeszcze nikt nie posunął się do przodu.
~truth
Napisano 04.10.2008 - 12:26
Napisano 04.10.2008 - 12:35
Napisano 04.10.2008 - 12:37
Napisano 04.10.2008 - 12:38
Napisano 04.10.2008 - 12:39
Napisano 04.10.2008 - 13:02
Napisano 04.10.2008 - 13:12
Napisano 04.10.2008 - 13:26
Popieram. Jak najbardziej pasuje do tematyki forum. Nie jest oklepany jak na innych forach, a opinie o nim pokazują co kto sobą reprezentuje. Ci, którzy widzą tylko faceta gapiącego się przez okno (pociągu ?) być może nie dostrzegli w nim głębi, drugiego dna. Już samo nowe motto: "Prawda jest bliżej niż Ci się wydaje" wskazuje o tu co chodzi. Ale nie będę tego tłumaczył, nich każdy się przyjrzy i pomyśli. Już wiecie?Osobiście uważam, że logotyp Paranormalne.pl jest mistrzostwem.
Nie wiem, może jestem tu za krótko, ale nie widziałem tu jasnego stylu. Tylko dwa ciemne, tak więc takie preferencje to lipa, bo cokolwiek byś wybrał i tak było ciemne.Każdy ma prawo mieć własne zdanie na temat stylu, to nie ulega wątpliwości. Ale weź pod uwagę to, że od parunastu ładnych miesięcy styl forum był ciemny. Zdecydowana większość użytkowników taki właśnie styl preferowała. To powinno moim zdaniem dawać do myślenia.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych