Skocz do zawartości

Zdjęcie

Krótki przegląd zmian na forum - 30.09.2008

• Zamknięty Temat jest zamknięty
145 odpowiedzi w tym temacie

Laserdance.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Brązowy z dodatkami czerwieni karał. Ten jest przejrzysty...i w sumie to tyle.

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

oki ^^

Snajper88.

Były moderator           Były 'szef' tłumaczy

• Tematów: 15
  • Artykułów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

No, ciemny o wiele lepszy :D . Ale: (tylko i wyłącznie moja opinia na temat "Dark")

1. Tło (to najciemniejsze), mogłoby być bardziej w czarnym odcieniu (ciemniejszy szary). Teraz jest taki pomieszany, szary z lekkim odcieniem brązu. :/ a brązowy jest "be" :P Reszta jest ok.

2. Niektórzy chcą deep blue. Też bym chciał. Jednakże, jeśli wyrażamy swoje opinie to wole kolor czerwony (bardzo ciemny). Więc już lepiej, gdyby w tym stylu "Dark" dodać jakieś małe elementy czerwone np. oznakowanie nie przeczytanych tematów, nazwy tematów, liczby stron, plusy i minusy do reputacji (o, minusy mogły by być ciemno niebiesko – pasuje do czerwonego ;) ) itp. W połączeniu z 1 pkt (tzn. przyciemnieniu tła) wydaje mi się że było by ładnie i z nastrojem (ciemniej z dodatkiem ciemnego, krwistego koloru – czyli mroczniej :D ). Kilka drobnych zmian, a zadowolenie na max. :P

Ale to tylko moja opinia. Zależy mi tylko na bardziej widocznym (kontrastującym i większym oznakowaniu tematów (nie przeczytanych, zamkniętych itp.)

#94 Gość_Hellmaker

Gość_Hellmaker.
  • Tematów: 0

Napisano

Mam pytanie odnośnie zmian na forum. Czy fakt, iż nie mogę dodać/odjąć punktów reputacji również jest wpisany w owe zmiany? Bo pojawia mi się: "Napotkane błędy", a pod tym absolutnie zero treści :)

1q2w3e4r5t6y7u8i9o0p.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kruczoczarny Eury, kruczoczarny zrób, bo mnie oczy bolą :omg: :)

Ill.

Nawigator

• Tematów: 40
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Proponuję naprawić jeszcze różnorodne "krzaczki", czyli źle wyświetlane znaki m.in. w profilu i opcjach. Poprzednio ich nie było, a zmiana kodowania w przeglądarce nie pomaga.

CrAxMaN.
  • Tematów: 18
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jest lepiej jak z tym jasnym, ale wolałbym starą skórę... :|

Gambit.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Raczej więcej czytam niż piszę jestem więc za stylem ciemnym.

Eury proponuje dodać troche borderów w poście, między innymi oddzielające avatar, info użytkownika itp dane od treści postu, i coś więcej niż te ledwo zauważalne kropeczki między postem a sygnaturą użytkownika (żeby zamknąć samą treść w zgrabnej rameczce, bo przynajmniej moim zdaniem, na pierwszy rzut oka na post, trzeba poszukać, gdzie jest jego właściwa treść, a gdzie np. zaczyna się sygnatura. Troche poprawek przy kodowaniu (?):
§ 5. Awatary 

5.1 Ka¿dy u¿ytkownik ma prawo do w³asnego awatara. 

5.2 Rozmiar maksymalny awatara to: 100x100 pikseli i 20KB. 

5.3 Dopuszczalne s± tylko awatary ³adowane z zewn±trz. 

5.4 Awatar nie mo¿e ³amaæ powszechnej netykiety; prezentowaæ tre¶ci obscenicznych, wulgarnych, rasistowskich itp.

Ogólnie ładnie, chociaż całość wyglądała by lepiej gdyby była ciemniejsza (Ciemniejsza tło ogólne [nie tło postu], jaśniejsze litery, bo troche się to zlewa i robi się szara plama po godzinie czytania):

Dołączona grafika

Coś w ten deseń:

#eeeeee literki
#27292d tło ogólne
tło postu to samo

Ale to tylko moje zdanie.
Pozdrawiam.

1q2w3e4r5t6y7u8i9o0p.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeszcze jedno - trochę ubogie to forum, tylko biały i szary, mogłyby być jakieś ikonki przy kategoriach itp. :mrgreen:

KriSSnt.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

No proszę, miła niespodzianka! :)

Tak jest o wiele lepiej :)

Bardzo trafnie ktoś zauważył, przydały by się akcenty czerwieni/bordo, do tego jeszcze jakieś linie oddzielające sygnaturkę, avatar itd...

i ...hmm

może warto by ogłosić KONKURS NA LOGO po prawej stronie na górze? :) Byłby to moim zdaniem bardzo ciekawy ruch :)

Pozdrawiam

Oski_m.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No to tak:
1. Lite jest tragiczny, gorzej się czyta i wygląd jest zły. Natomiast ciemny styl jest lepszy od jasnego, ale gorszy od niebieskiego.

2
Ostatecznie zostanie TYLKO jeden styl

A to dlaczego? Czy jeśli każdy przegląda forum w ulubionym kolorze, to wpływa to znacząco na tempo jego działania?

3. Powinien zostać założony osobny temat z ankietą na temat stylu. Jeśli już ma zostać jeden niech będzie to ten który preferuje większość.

Asieńka.

Wiedźma

• Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Eury proponuje dodać troche borderów w poście, między innymi oddzielające avatar, info użytkownika itp dane od treści postu, i coś więcej niż te ledwo zauważalne kropeczki między postem a sygnaturą użytkownika (żeby zamknąć samą treść w zgrabnej rameczce, bo przynajmniej moim zdaniem, na pierwszy rzut oka na post, trzeba poszukać, gdzie jest jego właściwa treść, a gdzie np. zaczyna się sygnatura. Troche poprawek przy kodowaniu (?):

Przychylam się, rozumiem że nadal pracujesz Eurycide nad wyglądem, jednak moim skromnym zdaniem trochę granatu lub ciemnej czerwieni ubarwiło by styl.

Dołączona grafika

Coś w ten deseń:

#eeeeee literki
#27292d tło ogólne
tło postu to samo

Dokładnie w tej chwili forum jest jakby za mgłą, czcionka zlewa się z tłem.

Wcześniej korzystałam cały czas z jasnego stylu i za takim bym się opowiadała, ciemny jest przytłaczający, a jeżeli paranormalne kojarzy się większości z ciemnymi barwami to dla mnie jakieś stereotypy, przecież chodzi o rozjaśnianie umysłów o poszerzanie wiedzy. Proponuję więcej światła i barw w stylu forum. Jeżeli miałby pozostać tylko ciemny to zdecydowanie lepszy jest niebieski(granatowy), a nie odcienie szarości bo są dołujące.

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Świetny styl z 'mistycznym' klimatem.

Frost.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jak dla mnie poprawki ze stylem pogarszaja tylko to forum... najlepiej wygladalo to rok temu i tak powinno pozostac. Teraz nawet newsy sa dodawane raz na miesiac. Przestancie kombinowac bo zle to wychodzi

Cumulonimbus.
  • Tematów: 12
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tragedia, szczerze to wole klikac 3 razy na adres forum, zeby sie wczytalo, niz ogladac je normalnie patrzac na ten szarobury layout, ktory z reszta wyglada koszmarnie.

BORDO, lub DEEP BLUE!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych