Coś tam wspominałeś Eurycide o jakichś innych zmianach, choćby w reputacji. Możesz co nieco przybliżyć?
Nie ma na razie jasnych ustaleń w tej sprawie. Mogę tylko powiedzieć, że rozważamy system oceny postów analogiczny jak na youtube.com
Dużo lepiej. Nadal odrobinę za jasno (wydaje mi się jakbym patrzyła na stronę przez mgłę bo nadal czcionki w niektórych miejscach zlewają się z tłem) ale wszystkiego przecież mieć nie można.
Tak, ponieważ styl nie jest skończony, spokojnie będzie dobrze
Hmm. Dużo lepiej niż biały, ale martwi mnie, że nie ma ramek oddzielających min. podstawowe dane o użytkowniku tam po lewej posta gdzie avatar. Trochę za jasny jeszcze. Interfejs strony głównej forum był dużo lepszy wcześniej sad3.gif, ogólnie lepszy był poprzedni wygląd...
Dodanie tych ramek jest planowane, zreszta sami wkrotce ocenicie
1. Tło (to najciemniejsze), mogłoby być bardziej w czarnym odcieniu (ciemniejszy szary). Teraz jest taki pomieszany, szary z lekkim odcieniem brązu. sad2.gif a brązowy jest "be"
Zapewniam Cie, ze tlo nie ma grama "brazowego odcienia" To pewnie kwestia kalibracji monitora
Niektórzy chcą deep blue. Też bym chciał. Jednakże, jeśli wyrażamy swoje opinie to wole kolor czerwony (bardzo ciemny). Więc już lepiej, gdyby w tym stylu "Dark" dodać jakieś małe elementy czerwone np. oznakowanie nie przeczytanych tematów, nazwy tematów, liczby stron, plusy i minusy do reputacji (o, minusy mogły by być ciemno niebiesko – pasuje do czerwonego
Wezme pod uwage dodanie czerwieni do elementow stylu
Mam pytanie odnośnie zmian na forum. Czy fakt, iż nie mogę dodać/odjąć punktów reputacji również jest wpisany w owe zmiany? Bo pojawia mi się: "Napotkane błędy", a pod tym absolutnie zero treści
Zostalo to juz poprawione
Proponuję naprawić jeszcze różnorodne "krzaczki", czyli źle wyświetlane znaki m.in. w profilu i opcjach. Poprzednio ich nie było, a zmiana kodowania w przeglądarce nie pomaga.
Wiem o tych bledach, zostana poprawione bo to drobiazg
Ogólnie ładnie, chociaż całość wyglądała by lepiej gdyby była ciemniejsza (Ciemniejsza tło ogólne [nie tło postu], jaśniejsze litery, bo troche się to zlewa i robi się szara plama po godzinie czytania):
Coś w ten deseń:
#eeeeee literki
#27292d tło ogólne
tło postu to samo
Kolor liter i tlo postow zostaly tak dobrane, zeby nie wystepowal zbyt duzy kontrast. Im wiekszy konstrast tym szybciej mecza sie oczy, poza tym jest to drobny uklon w strone osob, ktore preferowaly style jasne. Docelowo zmieni sie tlo edytora.
Jeszcze jedno - trochę ubogie to forum, tylko biały i szary, mogłyby być jakieś ikonki przy kategoriach itp.
Ikon przy kategoriach nie bedzie
Ostatecznie zostanie TYLKO jeden styl
A to dlaczego? Czy jeśli każdy przegląda forum w ulubionym kolorze, to wpływa to znacząco na tempo jego działania?
Chodzi o wizualna identyfikacje serwisu, ktora powinna kojarzyc sie z konkretna stylistyka. Druga sprawa, w przypadku jednego stylu latwiej o wprowadzanie dobrze wygladajacych graficznych modyfikacji. W przypadku dwoch diametralnie roznych stylow czasem ciezko jest uzyskac zadowalajacy efekt dla elementow wspoldzielonych pomiedzy dwa rozne (jasny i ciemny) style.