Napisano 03.10.2008 - 19:27
Napisano 03.10.2008 - 19:37
Napisano 03.10.2008 - 19:51
Napisano 03.10.2008 - 21:17
Napisano 03.10.2008 - 22:18
Napisano 03.10.2008 - 23:25
Napisano 04.10.2008 - 07:44
Napisano 04.10.2008 - 08:03
Coś dużo ich ostatnio i coraz bardziej świrują...pietrov, to nie cała religia islamu jest posrana, tylko fundamentaliści islamscy, którzy jak tylko mogą to narzucają wiernym, jak mają żyć.
Wiesz to jest możliwe, bo zachowanie i przyjęte zasady wpływają na sposób myśleniaSwoją drogą, ciekawe, czy sami żyją według wymyślonych przez siebie zasad
Koran jest dla mnie dużo bardziej wieloznaczny niż Biblia, dlatego bez trudu można go zinterpretować w tak pokręcony sposób, a jeśli połączy się to z pustynną "tradycją" arabską mamy fundamentalizm.nie jestem w stanie uwierzyć w to, że w Koranie, świętej księdze islamu, są zapisane tak do bólu absurdalne zalecenia
Napisano 04.10.2008 - 08:55
RELIGIA, NA PRZECIW ROZWOJOWI!
Napisano 04.10.2008 - 09:11
To jest pedofilia to raz, po drugie demonizujesz problem, a po trzecie Mahomet bynajmniej nie jest dobrym przykładem, część papieży zresztą też.-9 letnie prostytutki pracujące juz od 3 lat w zawodzie
Oooo a to co ? Ja widzę problem marginalizowania śmierci.-cywilizacja śmierci
Ciągnie się za Polakami od średniowiecza i Kościół coś pomógł ?-pijaństwo w co drugim domu
No cóż fałszywy chory liberalizm zastąpił prawdziwy...to jestem jak najbardziej przeciwny rozwojowi mimo że nie jestem religijny
Jesteśmy. My się nie okładamy TNT i nie robimy bum. Od tego mamy wojsko. Za zabitych cywili przynajmniej _częściowo_ ponosimy konsekwencje. Fundamentalizm to nienawiść do wszystkiego, co inne, szowinizm, w skrajnej postaci ubierający się w autorytaryzm lub totalitaryzm.Fundamentaliści Islamscy może dobrzy nie są, ale "my" wcale nie jesteśmy lepsi.
Napisano 04.10.2008 - 09:20
Jesteśmy. My się nie okładamy TNT i nie robimy bum.
To jest pedofilia to raz, po drugie demonizujesz problem,
Napisano 04.10.2008 - 09:38
Też tego nie pochwalam, ale oni nie walczą z cywilami przynajmniej teoretycznie. Jest to zemsta z obu perspektyw. Amerykanie mszczą się za WTC, fundamentaliści za inwazję koło się zamyka. Amerykanie tylko unikają wybijania cywilów, a ci zachowują się jak zwykli bandyci.Bush. Afganistan i Irak. Z ich perspektywy to zemsta.
Myślisz, że się tego nie obawiam ? Obawiam. Tylko na dzień dzisiejszy argument jest do bani. I w ogóle jest do bani, gdyż religia nie stanowi zabezpieczenia przed pedofilią.Poczekajmy 20 lat.
Napisano 04.10.2008 - 10:33
Przeczytaj twoj post, potem jeszcze raz, jeszcze raz, jesli dalej nie zauwzyles, ze napisales kompletne bzdury to lepiej nie pisz nic.A ja się pokłócę
RELIGIA, NA PRZECIW ROZWOJOWI!
Jeśli "rozwój" to:
-wyuzdane parady mniejszości seksualnych na ulicach
-kult pieniądza i "Amerykańskiego stylu życia"
-9 letnie prostytutki pracujące juz od 3 lat w zawodzie
-MTV
-ogólne pustactwo i przekładanie formy nad treść
-cywilizacja śmierci
-pijaństwo w co drugim domu
-porzuceie wyższych idei na rzecz coraz lepszych komórek
-i wreszcie brak jakichkolwiek celów i autorytetów
to jestem jak najbardziej przeciwny rozwojowi mimo że nie jestem religijny
Fundamentaliści Islamscy może dobrzy nie są, ale "my" wcale nie jesteśmy lepsi.
To dwie strony tej samej monety
Napisano 04.10.2008 - 10:37
Napisano 04.10.2008 - 10:56
No wiesz póki co to kupę kasy na tym stracili, ale to dyskusja polityczna.Powodem dla którego jest ona w tychże krajach jest poprostu ropa .
No tak ale czy jakby jej nie było byłoby różowiej ?Ogolnie jeśli chodzi o religie to sądze że spowodowała więcej kłopotów niż korzyści.
0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych