Skocz do zawartości

Zdjęcie

Religijny nakaz: kobieta może odkrywać tylko jedno oko

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
40 odpowiedzi w tym temacie

limonka.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

No co, przecież mamy tolerancję. Jeżeli tak sobie postanowili, niech tak sobie robią. Nie wiem, dlaczego ktokolwiek miałby potępiać to, co robią. Napletki można obcinać, a nie można sobie oka zasłaniać? Phi ;D
  • 0

blindcrow.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

aha to było tam jakieś referendum,kobiety tez w nim brały udział?
  • 0

avallach.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

aha to było tam jakieś referendum,kobiety tez w nim brały udział?

Są niewolnicami zasad, które im wpojono. Bardzo słuszna uwaga

Jeżeli tak sobie postanowili, niech tak sobie robią.

No właśnie niech tak sobie robią u siebie, w Europie za zmuszanie kobiety do takiego zachowania każdy muzułmanin powinien być ścigany z urzędu.
  • 0

L. Mimai.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No to sobie okuliści zarobią x| chyba, że dla tych kretynów okulary to dzieło szatana.
Co za durna religia, która przyczyniła się do powstania takiej bandy idiotów. Ciekawe jaki iloraz inteligencji ma ten Al-Habaladacostam? No krew mnie zalewa jak słyszę o takich pacanach.
  • 0

CrAxMaN.
  • Tematów: 18
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[...] I w ogóle jest do bani, gdyż religia nie stanowi zabezpieczenia przed pedofilią.

Mało tego pedofilia zdarza się także wsród księży !

Poraz kolejny wychodzi na to, że każda skrajność jest zła. Ortodoksyjność ma miejsce niestety również w .. KK (Inkwizycja;Krucjaty;Kapelani w wojsku).
Co do wątku - niestety te kobiety mają przesrane :| Wychodzi na to, że nie zawsze patriarchat jest pozytywny - co ma swoje odbicie w krzywdzeniu kobiet przez fundamentalnych islamskich facetów... Okulista to za mało powiedziane... Co będzie dalej ?!?
  • 0

avallach.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wpadł mi genialny pomysł do głowy. Wyeksportujmy im Nellę(zwłascza ją), Szczypińską, Beger ew. Szczukę i Gretkowską (do pomocy tej pierwszej trójce), to im pomogą.

A i jeszcze K. Cichopek, żeby zatańczyła z tym panem co to wymyślił.
  • 0

limonka.
Reputacja

Napisano

Blindcrow, a czy ortodoksyjne żydówki same sobie wymyśliły, że muszą golić głowy i nie mogą dotykać mężczyzn podczas miesiączki?
  • 0

Kaiochin.
  • Tematów: 36
  • Artykułów: 8
Reputacja

Napisano

No co, przecież mamy tolerancję. Jeżeli tak sobie postanowili, niech tak sobie robią. Nie wiem, dlaczego ktokolwiek miałby potępiać to, co robią.

Mango - jak Ty to piszesz, brzmi to nadzwyczaj komicznie :P

Co do samego zakazu. Jest to nazdzwyczaj dziwne, aczkolwiek... może służy to jakiemuś celowi ? :D
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Co za durna religia, która przyczyniła się do powstania takiej bandy idiotów.

Ostatnio na forum przyglądałem się polemice w której przedstawiano wyższość przeciętnego Polaka w wykształceniu nad Amerykaninem i dochodzę do wniosku że poziom wykształcenia medialnego w Polsce w skali od 1 do 10 oscyluje w granicach 20 lub 30. Do powstania bandy idiotów przyczynił się tylko i wyłącznie człowiek a nie religia, a wszystkie niedouczone dzieci NEO nigdy nie czytały ani Biblii ani Koranu. W rzeczywistości Islam jako religia uniwersalna pierwsza uwolniła kobietę z jarzma niesprawiedliwości i przyznała jej wszystkie społeczne ,ekonomiczne ,polityczne prawa przysługujące mężczyźnie. Dowód ? Proszę bardzo....Koran mówi :”I szatan zwiódł ich na pokuszenie…..” W cywilizowanej religii chrześcijańskiej kobieta jest winna grzechu pierworodnego oraz konsekwencji z nim związanych. Religia Islamu obarcza grzechem zarówno chłopa jak i babę co daje im równe szanse przed Bogiem.

"Bóg stworzył świat ku radości wiernych, ale tym, co jest na nim najradośniejsze, jest uczciwa kobieta"

IV sura koraniczna zatytułowana Kobiety

Drogi forumowiczu obraz muzułmanki spowitej od stóp do głów w ciężkie szaty nie znajduje odzwierciedlenia w Koranie, historycy doszukują się tej tradycji w Asyrii i Babilonii gdzie „burka" była symbolem przynależności stanowej, tylko kobiecie wolnej przysługiwało prawo do jej noszenia. Prawdopodobnie skąd została przejęta przez Islam, świadczyła o arystokratycznym pochodzeniu. Zwyczaj ten nie jest miły Bogu, widać to podczas rytualnych pielgrzymek do Mekki. Muzułmańskie kobiety zdejmują ją. To kolejny dowód na to, że kobiety i mężczyźni są równi w oczach Boga.
Równie dobrze można posądzać Chrystusa o nawoływanie do wypraw krzyżowych oraz palenia na stosie. Obydwie religie zostały wypaczone przez ludzi żądnych władzy.

Tak więc Ewa w/g Koranu pierwsza kobieta nie jest jako jedyna obciążona odpowiedzialnością za pierwszy grzech.
Czasami mam czkawkę słuchając wywodów "wykształconych" ludzi którzy wmawiają społeczeństwu że Koran nawołuje do terroryzmu.
  • 0

limonka.
Reputacja

Napisano

Tatik, nawet nie wiesz jak to dobrze, że tu jesteś ;]
I dobrze wiesz, że w modzie jest krytykowanie wszystkiego, co nie zgadza się z odgórnie przyjętymi europejskimi normami o wolności i równości, więc zamiast oświecać, bierz się do roboty i krytykuj! ;]
  • 0

blindcrow.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oczywiście Mango,masz racje ja jedynie pokazuje palcem paranoje,jeśli ktoś myśli ze zasada jednego oka ma pogłębić wiarę i jest zgodna z naukami Islamu,to moim skromnym zdaniem się myli
To jedno oko ma upewnić kobiety w ich roli w życiu społecznym i w ich miejscu(bardzo niskim) w hierarchii społeczeństwa

jeszcze coś-ortodoksyjna żydówka może przestać być ortodoksyjna, narazi się tym samym jedynie na to ze rodzina i ortodoksi się jej wyrzekną ,a w przypadku ortodoksyjnych islamistów ,może się to skończyć pod sterta kamieni lub oskarżeniem o niewierność i skutkiem śmiertelnym ,
Pozdrawiam Mango-mam nadzieje ze nie reinstalujesz nigdy jako islamska kobieta w kraju rządzonym przez ortodoksów,szkoda by było
  • 0

limonka.
Reputacja

Napisano

Nie bój się blindcrow ;)
Po prostu jestem zdania, że nie ma sensu krytykować zwyczajów religii, która pomimo tego, że budzi ogromne kontrowersje, zyskuje coraz to nowych zwolenników w Europie i jest przy tym najbardziej ekspansywną religią na świecie.
I tak najgorzej mają kobiety w małych miasteczkach i wioskach. Tym, które mieszkają w miejscowościach turystycznych i mają duży kontakt z zachodem, żyje się o wiele lepiej. Kiedyś mówiła o tym w tv pewna muzułmanka, która przyjechała do Polski [za chwilę pewnie pojawi się stwierdzenie, że na pewno musiało być jej strasznie źle i uciekła stamtąd ;p ]
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

I dobrze wiesz, że w modzie jest krytykowanie wszystkiego, co nie zgadza się z odgórnie przyjętymi europejskimi normami o wolności i równości, więc zamiast oświecać, bierz się do roboty i krytykuj! ;]

Nie ma szans, kiedyś na forum wykazałem że jedyną religią współczesnego świata uznającą i kontynuującą niewolnictwo jest....Buddyzm, w efekcie zostałem ostro skrytykowany ponieważ w modzie było hasło medialne "Wolność dla Nepalu" czyli kult chlubnej tradycji niewolnictwa....jak dobrze być ateistą :mrgreen:
  • 0

limonka.
Reputacja

Napisano

Media, media, media. Czyli nie ma szans, żeby podważać ich [wątpliwy] autorytet. Muzułmanin terrorysta, muzułmanka zatrwożona niewolnica, wystarczy ;]
  • 0

blindcrow.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mahomet, Muhammad ibn Abd Allah-któregoś razu podczas głoszenia nauk,na jego płaszczu usnuł kot,Mahomet zabronił budzenia kota wyjął sztylet i odciął fragment płaszcza,od tamtego dnia koty są zwierzętami szczególnymi dla Muzułmanów

Czy naprawdę myślisz ze człowiek o takiej wrażliwości,pragnął przekazać tak bzdurne reguły?

źródłem tej historyjki ,jest wspaniale spędzony rok na Zakaukaziu wśród wyznawców islamu,opowiedziano mi ją bo koty w tym domu bardzo do mnie lgnęły,islam jest religią dobra,wypaczają go niestety fundamentaliści.
Jeśli zerkniesz na moje inne posty ,zauważysz jaki mam stosunek do zachodniego stylu życia
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych