Skocz do zawartości

Zdjęcie

.:p!nkola:.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

.:p!nkola:..
  • Tematów: 14
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam!

Pewnie wszyscy zauważyli już że nie jestem tu nowa, ale jako że niby "każdy ma prawo do założenia jednej wizytówki" postanowiłam się trochę przedstawić.

Nazywam się Ola, mam 23 lata.
Obecnie mieszkam w Doncaster w UK, pochodzę z Trójmiasta, a dokładniej z Rumi.

Skończyłam pedagogikę na PWSH, teraz studiuję angielski w Doncaster College.
Kierunek - tłumacz przysięgły. Mój wymarzony zawód.

Interesuję się:

- pływaniem, skokami do wody i nurkowaniem
- zjawiskami paranormalnymi
- lataniem - jestem członkiem tutejszego aeroklubu

Jestem wegetarianką.
Kocham zwierzęta.
Jestem zazwyczaj pesymistką.

Pracuję w magazynie jako admin.

Mieszkam z moim narzeczonym który jest francuzem - pobieramy się w kwietniu 2009, więc jestem w trakcie papierkowej roboty, szukania sali, zespołu, sukni itp

Hmmm.... co tu jeszcze dodać... no chyba nic...

Jak jakieś pytania to walcie śmiało.

Pozdro

Paweł.
  • Tematów: 22
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Witaj :)

thewake.
  • Tematów: 10
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

hej Olu :) milo Cie poznac i mam nadzieje ze bedzie Ci odpowiadac nasze forum :) pozdrawiam

judas666.
  • Tematów: 12
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Witaj.

Po co się pobieracie? Przecież w 2012 będzie koniec świata :D

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ooo! Jakie miłe zaskoczenie :) A co dokładnie koleżanka robi w aeroklubie? Szybuje, skacze czy pilotuje? Co by to jednak nie było - jak mawiamy w Radomiu - blue sky! :)

Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

judas 666 - nie wierzę w 2012 :P
zresztą nawet jakby, to i tak bym wzięła ślub :P

Tak w aeroklubie uczę się latać takimi fajnymi samolocikami, jak na przykład Cessna 150/152/172 i 182.
Fajne maszynki :P

Pozdrawiam!

Arkadiusz.

Pilot in command

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No więc tym bardziej miło powitać koleżankę, która lata w realu :) Podane przez ciebie Cesenki to oczywiście super kosiareczki. Jak któregoś razu na EPRP przyleciał szwab w 182 z glass cocpitem, chłopaki jeden na drugiego wskakiwali, żeby chociaż pomacać, ale tam u was takie modyfikacyje to pewnikiem normalka. W takim razie cierpliwości do kręgów, miłych chłopaków ( i dziewczyn) na GND i APP, do miłego. Over! :)

Don Corleone.

Dispositif

• Tematów: 68
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Witam koleżankę F/O! Jak pilotaż, na C172? Latasz w fs na vatsim? Jeśli tak, to zapraszamy w sobotkę nad EPWA, Warsaw Nights w polskim vatsimie (SP-KOL jakby coś, albo LOT223). Miło z ludźmi po fachu pogadać, pirepa proszę odesłać ;) .

Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Don Corleone, dzieki!

Dopiero 6 miesięcy się uczę.

Czekam z niecierpliwością aż będę miała ten wymarzony lot bez instruktora :)
Ale jeszcze trochę mi zostało.

Niestety nie wpadnę, chociaż bym bardzo chciała!
(Za daleko mam :( )

Pozdrawiam!

P.S Zapomnałam dodać, ja latam w Finningley. W Sandtoft Flying School.

Arkadiusz.

Pilot in command

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Chyba nas koleżanka źle zrozumiała - VATSIM to ogólnoświatowy projekt symulujący wirtualną przestrzeń powietrzną. Korzysta się przy pomocy Microsoft Flight Simulatora i kilku dodatków potrzebnych do połączenia się siecią. To świetny trening z frazeologii i techniki prowadzenia korespondencji - po drugiej stronie siedzą żywi kontrolerzy, którzy są drugą stroną zabawy. Możesz spróbować swojego lokalnego VATSIMU - w UK działa on bardzo sprawnie, a kontrolerzy są hmm... cierpliwsi. Co do samego FS-a - chcesz czy nie - jesteś pilotem :) Obsługa więc nie sprawi Ci problemu... Nauka techniki lotu ma sens tylko z pełnym zestawem podłączonym do komputera (wolant, przepustnica i pedały) Latając za pomocą samego wolantu podczas lotu w prawdziwej maszynie zapomnisz od czego masz nogi i kulka na zakręcie Ci wyskoczy na podłogę z drugiej strony "rułki" :) Mimo wszystko polecam - zawsze możesz sobie śmignąć na Heathrow i poczuć na plecach oddech 747 kiedy Ty warczysz małym piperem, a miły pan z APP z angielską flegmą mówi "SP-XXX clear to land". Po przyziemieniu zaś GND łaskawie prosi "Exit the runway when able. 747 on final... You know... 7-4-7" :) :)

Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nigdy o tym nie słyszałam
Brzmi ciekawie?

Może jakiś link kolega by zapodał z informacjami na ten temat?

Arkadiusz.

Pilot in command

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To może na PW, bo lotnictwo wirtualne to podobnie jak jego realny odpowiednik temat-rzeka... Warto by też założyć osobny wątkek w dyskusjach ogólnych - dotyczący lotnictwa właśnie. Jest nas troje, zawsze będzie można legalnie pogwarzyć o tym, co tam w przestrzeni słychać. To są ciekawe sprawy, więc i członkowie forum nie mający związku z tematem na pewno z zainteresowaniem sobie poczytają, a ludzie ogarnięci strachem przed lataniem zrozumieją, że bać się naprawdę nie ma czego :) Tak więc podsumowując: fajnie, że wpadłaś. Oscar lima alfa, pas trzy piątka, na start zezwalam. Do 6000 z osią, po starcie utrzymuj, przejdź na 180.00, paranormalne zbliżanie. Over! :)

Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak założymy to zamknie nam na bank :P
Kiedyś zakładałam temat o pływaniu, to zamknął 15 minut after :D
^^

Mnie w latanie wkręcił ojciec kumpeli, który uczy w tej szkole.
Na moje urodziny polecieliśmy sobie w niebo :P
A potem mi się spodobało, to kupowałam na godziny, 1h z instruktorem - 100funtów :/
A potem zapisałam się na kurs, bo taniej wychodzi.

Mam 3 godziny w miesiącu, to mało ale na więcej mnie nie stać.

Dzięki i pozdrawiam!

judas666.
  • Tematów: 12
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Moderator i osoba, która jest tu prawie od dwóch lat nie wiedzą, że wielotematyczność forum została przez władze ograniczona?

Ivellios.

ÓSMY ZMYSŁ

• Tematów: 401
  • Artykułów: 109
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

User siedzący tutaj prawie 2 lata jeszcze nie wie, że w dziale poznawalnią zwanym można sobie pozwolić na małą (podkreślam: małą) wielotematyczność. :P

. :P !nkola:., wita Cię globalmod studiujący filologię angielską w programie język biznesu ^^

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych