Napisano 24.10.2008 - 20:00
Napisano 24.10.2008 - 21:46
Może po prostu przestań wierzyć w każdą pierdołe
Napisano 24.10.2008 - 22:22
stiopa (komentarz wysłany dnia 2008-10-21 17:40:10)
czy ktokolwiek z was, entuzjaści, zauważył, że pod koniec filmu na zdjęciach z zatoki są widoczne conajmniej dwie osoby w łodziach i żadna z nich nie okazuje najmniejszego zainteresowania żekomemu UFO ? Nie zdziwiłbym się gdyby to było oświetlenie omasztowania statku (nie, nie kosmicznego :-))
Napisano 24.10.2008 - 22:40
Przed 14 się bałem że na fali tego wydarzenia wiele osób powyrabia sobie poglądy na temat UFO
Dlaczego zwyczajnie nie założyć wariantu?
to nie Jezus i w to nie trzeba wierzyć
Napisano 24.10.2008 - 23:50
Napisano 25.10.2008 - 14:43
Rośmieszają mnie ci wszyscy UFOlodzy, którzy ciągle w kółko powtarzają że inni nie chcą do siebie dopuścić prawdy, że to zniszczy ich światopogląd.
W tych czasach, każdy kto siedzi choć troche w grafice potrafi zrobić praktycznie niepodważalnego fake'a. Więc ty, Muhadzie, możesz oczywiście w to wszystko wierzyć, nikt ci nie broni. Ale to nie zjawisko jest fantazją, bo takiego zjawiska nie ma.
Ale te wszystkie argumenty, że się nie chcą pokazać, że trzeba troche poczekać są doprawdy zabawne.
Każdy w miare rozwinięty człowiek, zobaczy że albo ci kosmici są idiotami, albo ich po prostu nie ma. Nikt mi nie wmówi, że w czasach gdy praktycznie każdy ma aparat w telefonie, nie dałoby rady sfilmować ŻADNEGO ufoludzika.
Może i jestem zamknięty na te wszystkie prawdy, na te Federacje Syriuszów którzy nie mają nic innego do roboty tylko chwalenie się statkiem, i bardzo dobrze. Nie zdziwiłbym się ANI troche, gdyby się okazało że te wszystkie stateczki na niebie, to po prostu prowadzony eksperyment przez jakiś rząd, w celu sprawdzenia reakcjii społeczności. A że większość to olewa, i ma w głębokim powarzaniu, to już inna sprawa.
Och, czuje się wywołany do tablicy. Tak jestem sceptykiem. Ale co mam robić celowo? Na prawde myślisz, że inni ludzie nie mają co robić tylko ukrywać tą twoją śmieszną "prawde"? Przestań zauważać wszędzie konspiracje, bo po przeczytaniu większości twoich postów, mam wrażenie że można ci wmówić dosłownie wszystko, zaczynając od tego że Amerykanie sami sobie rozwalili WTC, kończąc na UFO i jakiś artefaktach.
Póki ludzie którzy wymyślają te wszystkie bzdury będą trafiać na taki łatwowierny materiał, to możemy się spodziewać na prawde wielu objawień, i pewnie z trzy wiadomości od jakieś Federacjii Strachliwych Ufomenów.
Walczysz ze swoimi kompleksami z UFO? Ja tam wole maści różne itp.
Pozwól że dokończę, z prostej przyczyny że wierzenie w migające światełka na niebie jest nieprawdopodobnie głupie/naiwne/dziwne (do wyboru).
E, masło maślane. Jaki to jest według ciebie "obecny stan"?
Przepraszam bardzo, ale po co ośmieszać fakt że WTC rozwalili Amerykanie, czy że w podziemiach Iraku leżą artefakty Majów, skoro one się same ośmieszają? Może po prostu przestań wierzyć w każdą pierdołe, bo większość ludzi takie "prawdy" po prostu kwituje uśmiechem zażenowania.
Ja uważam, że wiara w jakieś kosmiczne kupy, ma co prawda coś wspolnego z rozwojem, a raczej ograniczeniem go.
Confident, widzę tu ciężki przypadek
. Najlepszym lekarstwem na Twój sceptycyzm byłoby doświadczenie negowanego zjawiska dlatego chciałbym żeby w końcu udało Ci się dostrzec na niebie coś co obróci w proch Twoje dotychczasowe przekonanie. Miałem to szczęście i swoje już na własne (i świadków) oczy zobaczyłem, czego i Tobie życzę, bo te jak piszesz "niewyobrażalne odległości" nie są dla Nich przeszkodą. Być może niektóre obserwacje "błyskających światełek" mają jakiś związek z tajnymi wojskowymi projektami, bo i ta teoria jest mi bliska, ale dla mnie i tak istnienie UFO jak i pozaziemskich cywilizacji jest faktem. Tak pomyślałem, że skoro jesteś sceptolem (respect
) to może ja jestem ufolem? (see avatar
). Pozdro dla Muhada
Napisano 25.10.2008 - 17:30
Po drugie nie podoba mi się to "bullshit" o WTC. Mi nikt nie musi nic wciskac i narzucac odnośnie tej sprawy nic, bo dobrze wiadomo, że był to pretekst, umożliwiający położenie łapsk na ropie naftowej. Wystarczy kojarzyc pewne fakty.
Otóż mylisz się, bo byłem wielokrotnym świadkiem tego zjawiska, dlatego nie widzę przeciwwskazań, by nie bronic argumentów ws tego, czy UFO jest prawdziwym zjawiskiem.
Dlaczego zabawne? Świat stopniowo odkrywa akta i oswaja opinię publiczną z tym zjawiskiem.
que???
Nie wiem czy to takie dobre myślenie, że nasza barbarzyńska rasa żyje samotnie we wszechświecie. Aleśmy pyszni
Napisałem jasno, więc wnioskuj.
Pan Einstain miał inne zdanie.
To ma czy nie ma wreszcie, bo się zakręciłeś, jak Wałęsa z "jestem za, a nawet przeciew".
Napisano 26.10.2008 - 10:59
Oczywiście bardzo dobrze kojarze fakty, ale czasem trzeba też troche rozskądku zamiast wiary i zaślepienia.
Gdyby rzeczywiście to rząd USA zaplanował cała tę akcję, zrobiłby to tak, że nikt nie mógłby powziąć najmniejszych wątpliwości.
Wszystko wyglądałoby kryształowo. Tymczasem z owych teorii wynika, że planując akcję CIA nie wzięła pod uwagę nawet informacji dostępnych dosłownie dla każdego ( np. o tym, że WTC " nie powinny " się zawalić po uderzeniu samolotu ) - słowem wszystko spartoliła.
Można uwierzyć w spisek - jednak w spisek tak ogromny, a zarazem wykonany tak nieudolnie uwierzyć po prostu nie sposób. Pomijając wszystkie względy moralne, nikt na coś takiego nie wyraziłby zgody.
Prowokacja prowokacją, ale jej skala byłaby tu zupełnie absurdalna. Gdyby to wyszło na jaw, musiałoby dojść do całkowitego załamania państwa. Państwo demokratyczne, które w tak olbrzymiej skali zwraca się przeciwko swoim obywatelom, po prostu popełnia samobójstwo.
Znowu - nikt na coś takiego by się nie zgodził. Ryzyko jest zbyt wielkie. Te całe filmy dokumentalne, puszczone po necie, niby odkrywające wszelakie prawdy odnośnie zamachu kojarzą mi się w całości z śledztwami w klimatach "pod napięciem", "uwaga" i innymi bzdetami tego pokroju. Są to dla mnie tanie sensacyjki. Po prostu nie potrafię ubrać tego w słowa, jak wielkim absurdem jest wierzenie w takie rzeczy, moim zdaniem skromnym. Kto to zrobił? Na jakiej podstawie? Jaka jest wiarygodność takich tajnych materiałów? Czemu nikt tego nie weryfikuje skoro jest to ogólnie dostępne? Pytań można stawiać setki.
Oczywiście, nie zabraniam ci. Ale po co najeżdzasz na sceptyków? Wszystko co opisałeś w poprzednim poście, można by użyć przeciwko tym wszystkim łatwiowiernym ludziom, i to z podwójną siłą.
Pytam się ponownie, z jakim zjawiskiem? Z tymi kropkami na niebie, czy zdjęciami statków do których autorzy po miesiącu (kiedy skończy się zainteresowanie) ujawniają że to był fake?
Otóż nie wierzę, że w czasach kiedy podobno co tydzień widać UFO nad meksykiem, nie byłoby możliwości sfilmować jakieś istoty, anyway. Nie wierze, że NIGDY, nie ma nagrań z eleganckiej kamery, w bardzo dobrej jakości. A dlaczego? Odpowiedź jest bardzo prosta, wtedy fake byłby rozpoznany po paru godzinach a tego autorzy zapewne nie chcą (przecież chodzi o sławe, i zainteresowanie).
Czytaj uważnie mój ostatni post, gdzie powiedziałem że nie wykluczam istnienia jakieś cywilizacjii gdzieś we wszechświecie, wykluczam te obserwacja na świecie.
Dla mnie jednak Pan Einstein nie jest Bogiem, i mógł sobie mówić co chciał, co prawda mówił BARDZO mądrze, ale nie we wszystkim się z nim zgadzam.
Rozwój jest określany jako doskonalenie się, ja powiedziałem że ma to związek z "cofaniem się w rozwoju" co z rozwojem nie ma nic wspólnego.
Napisano 26.10.2008 - 13:42
Dlaczego uważam, że to rząd USA odegrał główną rolę? Dlatego, że Bin Ladenowie robili i robią dalej interesy na terenie USA i zostawiają w bankach tego kraju ogromne kwoty. Dlatego, że Bin Laden w chwili zamachu był w rządowym szpitalu CIA (chyba o tą formację chodzi). Dlatego nie wierzę w nieporadnośc USA, bo zawalił się budynek, który nie ucierpiał od samolotu, a były w nim dokumenty CIA. Kolejną rzeczą, która całkowicie dyskredytuje udział ludzi wschodu jest fakt, że USA i Wielka Brytania przejęły ponad 80 procent wszystkich inwestycji, które dają zyski w Iraku i w innych miejscach okupowanych (również zyski z ropy naftowej). Bezczelnośc tych inicjatyw wynika z tego, że żony zmarłych mężów podczas 9/11 zostały zablokowane, tj. zablokowane były ich inicjatywy, które dążyły do stworzenia komisji śledczej, która z kolei miała wyjaśnic co wydarzyło się we wrześniu. Rząd bardzo szybko zainterweniował i komisja nie powstała. Dla mnie to jest ukrywanie czegoś, więc co chcą ukryc? Kolejna rzecz, która mnie dziwi. Dlaczego podaje się rzeczy do opinii publicznej odnośnie śmierci zamachowców, skoro większośc z nich żyła następnego dnia?
Mogli zrobic cokolwiek, bo świat generalnie jest przeciwko Arabom. Postaraliby się o detale, gdyby Islam był popierany przez świat.
Nie sądziłem, że ja potrzebuję czyjkolwiek zgody na wyrażanie własnego zdania
![]()
Obie strony mogą pluc błotem, ale nie o to chodzi.
Z takim zjawiskiem, które całkowicie rozwiało moje wątpliwości. Ja to opisałem na forum ok 2 lata temu.
Hola hola. Ja nie liczyłbym na tego typu nagranie (istota). Bez przesady.
Natomiast w Meksyku są bardzo dobre nagrania. Oryginałów przecież nie mamy dostępnych, więc nie wiemy jaka jest jakośc rzeczywista. Konferencja 2007 ma wiele materiałów, które są bardzo dobrej jakości. Szczególnie dobre jest ujęcie, w którym kamerzysta nagrał domy, drzewa iiiii ok 200 noli na niebieściutkim niebie
W jaki sposób wykluczasz moją obserwację?
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych