Skocz do zawartości

Zdjęcie

Blossom tłumaczy się

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
157 odpowiedzi w tym temacie

thewake.
  • Tematów: 10
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

co bedzie to bedzie :) po co wybiegac myslami tak daleko? istnieje tylko teraz :) fakt kazdy zapewne chcialby zeby 11.11.2008 wyladowali - ale pisze ze to bedzie calkiem inaczej wygladac niz mozemy sobie wyobrazic dlatego nawet nie chce sobie wyobrazac :)
  • 0

Lordofdragonss.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ST. Germain? To przeciez ten sam "kosmita" który nawiedził Mike'a Quinsey'a!

W pierwszych opublikowanym Channelingu Salusa/St Germain/Diana poprzez Mike'a Quinsey'a mówią że są z "Galactic Federation" a u Blossom istoty zwą siebie Generacją Światła. Nie Galaktyczną Federacja Światła...

CYTAT:
WE ARE THE FEDERATION OF LIGHT. THIS NAME ENCOMPASSES ALL NATIONS OF LIGHT WITHIN OUR STAR SYSTEMS. SOME WHICH ARE KNOWN TO YOU ? SOME WHICH ARE NOT.

Co oznaczało by że to dwie rózne "instytucje" albo współpracujące ze soba. I dlaczego istoty Blossom, nie przedstawili się imionami i mówią o sobie w 3 osobie? (Ogólnie małe jest prawdopodobieństwo że istoty mają "Imiona" dlatego sadze że Salusa/St Germain/Diana to fikcja)

*Wiecie że Salusa to Planeta W "Diunie" Herberta? xD *
  • 0

Aramroth.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jest nowa informacja mowiaca, ze masowe ladowania na Ziemi beda mialy miejsce 11 listopada 2008. Wiadomosc zostala otrzymana przez channelingowca - Keenya Mcnamara i pochodzi od Istnienia St Germain, ktore mowi jako grupa istnien.

Kolejny, który zwęszył kasę?

Dobra, czas się przyznać. Skontaktowała się ze mną Shalamanaratashamakonashora, reprezentująca Galaktyczną Federację Światła, Pokoju i Miłości imienia Świętego Mashtaramawaranasharanamara.
Przylecą na Ziemię 13 maja 2009 roku.

A teraz czas napisać książkę, wydać parę filmików, zrobić stronę, powstawiać na nią kupę reklam... i czekać na naiwnych, którzy oddadzą mi swoje pieniądze :D
  • 0

Deadend.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja jestem dowodem. nie spałem przez 21 dni, a psychiatra powiedział mi że jestem książkowym przykładem i rozmawiał ze mną prawie 2 godziny, publiczny i za darmo, na koniec podziękował i powiedział że to była przyjemność

comprende?

Że co? lol... Nie osmieszaj sie... 21 dni - spadlem z krzesla buahahahahhah... Nie chce mi sie nawet szukac w necie wiarygodnych informacji w odpowiedzi na takie konfabulacje. Po prostu zal... Wiesz, rownie dobrze moglbym opowiadac pierdoly ze przebiegam 100 metrow w 5 sekund...
  • 0

Lordofdragonss.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czyli podsumowując mamy 4 rózne daty..
Czas na Audiotele :D
Jak sadzisz która z tych dat wskazuje naprawde kiedy laduja obcy:
a)24.10
b)30.10
c)11.11
d)wszystkie daty prawidłowe! Bedzie duuuzio kosmitów!
e)Żadna

Pożyjemy, zobaczymy...
  • 0

sechmet.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

*Wiecie że Salusa to Planeta W "Diunie" Herberta? biggrin4.gif*

jaka planeta ? może ten trop dokądś nas zaprowadzi - nieco intelektualnej zabawy nie zaszkodzi
  • 0

Marian666.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak czytam ten temat i odnoszę wrażenie, że (zakładając, że przekaz o 24.10 był prawdziwy) "Im" (kimkolwiek by nie byli) nie zależy na tym, byśmy traktowali ich poważnie. Wybitnie nie zależy. Bo gdyby im zależało, to by obietnicę spełnili i się pokazali. Ale nie spełnili i niech się teraz nie teraz dziwią, że "ciemny lud" w nich nie wierzy. A te tłumaczenia po fakcie są raczej śmieszne i żałosne. Bo skoro są tacy mądrzy, to mogli przewidzieć możliwe przeszkody i skalkulować ryzyko.

Ale to tylko taka moja mała refleksyjka jest ;)
  • 0

Lordofdragonss.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A oto co udało mi sie znaleść:
Salus - rzymskie uosobienie (personifikacja) zdrowia i bezpieczeństwa. Na rewersach monet rzymskich przedstawiana z berłem i paterą, z której karmi się wąż owinięty wokół ołtarza.

SALUSA SECUNDUS: trzecia planeta Gammy Waiping; po przeprowadzce dworu królewskiego na Kaitain ogłoszona imperialną planetą więzienną. Salausa Secundus jest ojczystą planetą rodu Corrinów i drugim przystankiem w migracji pielgrzymujących Zensunnitów. Fremeńska tradycja głosi, że byli oni niewolnikami na S.S. przez 9 pokoleń.

Hmm Wąż i planeta więzienna... Ciekawe...

------------------
A dlaczego 14 się nie pokazali? Może USA już coś im zrobiło? Chodź według rozmów wychodziło by że istoty wiedziały że rząd będzie chciał ukryć ich obecność. Może mu się udało? I to dlatego Bloosom straciła z nimi kontakt?
  • 0

Alpha lyr.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Staram się doceniać użytkowników VRP, jednak trudno mi uwierzyć, że bez odpowiedniego sprzętu, bez odpowiedniej - fachowej wiedzy, a co najważniejsze bez wieloletniego, czasem kilkudziesięcioletniego doświadczenia potrafią rozszyfrować podróbkę, a jakieś matołki w TV puszczają to jako oryginał. Bo przecież z materiałem filmowym mają pierwszy raz do czynienia.
Czy zdajesz sobie sprawę jakie szczeble decyzyjne musi przejść materiał, zanim zostanie zatwierdzony do emisji?

Może wymienisz te szczeble ? To nie jest większość 2/3 sejmowej aby cokolwiek przyjąć, emituje się to co chce zarząd. I tyle. Ciemny lud łyknie wszystko, oczywiscie dla dobrego imienia stacji dba się o jakość materiałów, ale bez przesady...

Podoba mi się porównanie. :) Może uwierzył bym, że nawałnicę spreparowano, gdybym nie widział zerwanego dachu u kolegi. Ale pewnie telewidzowie takie nagrania też preparują.

Odwracasz jak zwykle sytuację i podajesz specyficzną możliwość, której skala jest przez Ciebie przesadzona i nazbyt rozdmuchana bez wnikania w szczegóły czy ktoś coś preparuje czy nie.

Może coś mnie ominęło, a są jakieś niezaprzeczalne dowody, że to fals?

nie wtrącam z żadnymi argumentami, bo nie chce mi się o tym na nowo czytać i wnikać, ale na którymś z portali ukazał się artykuł o facecie co się przyznał. Analiza zdjęć mówią jednogłośnei (nie te z Nautilusa - choć i ten stracil zaufanie do zdarzenia ze Zdanów)
  • 0

vast.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hahahaha I WY W TO NADAL WIERZYCIE?

nic się nie stanie a pajace takie jak blossom dalej będą żądzić internetowymi umysłami

Edit: +.....
nie żądzić a rządzić

• 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Może wymienisz te szczeble ? To nie jest większość 2/3 sejmowej aby cokolwiek przyjąć, emituje się to co chce zarząd. I tyle. Ciemny lud łyknie wszystko, oczywiscie dla dobrego imienia stacji dba się o jakość materiałów, ale bez przesady...

W cytacie, który przytoczyłaś istotą rzeczy była fachowość ludzi pracujących przy materiałach nadesłanych, do tego sprzęt i doświadczenie.
Jednak jeśli pragniesz się zagłębić w sam proces decyzyjny, to poszukaj informacji na ten ten temat.

Odwracasz jak zwykle sytuację i podajesz specyficzną możliwość, której skala jest przez Ciebie przesadzona i nazbyt rozdmuchana bez wnikania w szczegóły czy ktoś coś preparuje czy nie.

Bardzo przepraszam, ale to Ty użyłaś takiego porównania. To oczywiste, że nikt nie sprawdza autentyczności filmów ze zjawiskami atmosferycznymi, wiedząc, że takie zjawiska występują. Jednak śmiem twierdzić, że przy tak niecodziennym zjawisku jak sfilmowany spodek latający materiał jest poddawany wnikliwej analizie.
Jeśli taki materiał porównujesz do zjawiska atmosferycznego, twierdząc, że nikt tego nie analizuje, to nie dziw się, że wyśmiewam takie stanowisko.

I co z tymi "miskami", masz jakieś niezaprzeczalne dowody, czy tylko coś tam słyszałaś?

dla mnie FN oprócz Zdanów nie wniosła nić nowego w życie Paranormalne,często walą śmieszne gafy,że aż przykro się to czyta, rok temu miałem ostry polew jak zawalili sprawę z Jackowskim do tej pory tej sytuacji nie wytłumaczyli... i grają wielkich badaczy itd.. żałosne...jedyna rzecz za którą mogę im podziękować to Zdany ;] więc jeśli masz jakieś argumenty to proszę podziel się z nami , bo pisanie ,że gdzieś słyszałeś itd. nie zmienia faktu ;) Co do Blossom to robi się to śmieszne powoli...dlaczego? filmiki chelingowców są strasznie "dziwne" żeby nie powiedzieć chore, żadnego przekazu od Federacji poprzez Blossom;] żadnych tłumaczeń, sama Blossom może fajna babka, i może jakaś zła energia sprawiła całe te zamieszanie..powiedziała parę słów od siebie...ale dlaczego nie skontaktuje się ponownie z Federacja :|
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak dla mnie to czyste bzdury... Jaki ma sens informowanie o swoim przybyciu przez obcych, gdy taka informacja nawet nie dociera do 1% wszystkich ludzi na Ziemi...

No właśnie.
Dlaczego owi kosmici nie nadadzą jednoczesnej multiczęstotliwościowej transmisji we wszystkich światowych mediach telewizyjnych i radiowych? Coś w stylu: "Za godzinę przylatujemy. Uwierzcie w to - dostrójcie swoją duszę do odpowiedniego poziomu wibracji i oczekujcie".
Nie wiem jak reszta, ale mnie dałoby to wiele do myślenia. :)
  • 0

Lordofdragonss.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak dla mnie to czyste bzdury... Jaki ma sens informowanie o swoim przybyciu przez obcych, gdy taka informacja nawet nie dociera do 1% wszystkich ludzi na Ziemi...

No właśnie.
Dlaczego owi kosmici nie nadadzą jednoczesnej multiczęstotliwościowej transmisji we wszystkich światowych mediach telewizyjnych i radiowych? Coś w stylu: "Za godzinę przylatujemy. Uwierzcie w to - dostrójcie swoją duszę do odpowiedniego poziomu wibracji i oczekujcie".
Nie wiem jak reszta, ale mnie dałoby to wiele do myślenia. :)

Jak sądze wywołało by to tak:
-Część nie siedziała by przy telewizorze/radioodbiorniku
-Część wzieła by to za żart, ale byli by zaciekawieni- młodsze pokolenie
-Część przełączyła by kanał- zignorowała przekaz, szczegóolnie starsi ludzie
-Część spanikowała by, biorac to za inwazję.
Według mnie brawa należą sie Blossom ponieważ jest ona jedynym z pierwszych Channelerów którzy pokazali na youtube swoja twarz. A kolejne brawa powinna dostac za to, że pomimo znienawidzenia jej przez wielu ludzi, odważyła się wystąpić kolejny raz.
  • 0

Indoctrine.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nancy Lieder z zetatalk też pokazuje swoją twarz. I tak samo jak w przypadku Blossom, mimo, że miała masę wpadek co do różnych rzecz, dalej wkoło niej kręci się całkiem spore grono zwolenników.

Mechanizm samooszukiwania się jest bardzo silny u ludzi. Szczególnie gdy dotyczy spraw jakie dla danej osoby są ważne i określają niejako to osobę. A tak jest z paranormalnymi i ich teoriami, channeligami i innymi zjawiskami. Zaakceptowanie, że miało się do czynienia z blagą, zbliżyłoby do śmiertelnego wroga, który posługuje się faktami i logiką czyli sceptyka. Stąd te różne gadania o energiach, które przeszkodziły, albo że chodziło o jakieś niuanse na poziomie wibracji a nie prawdziwy statek kosmiczny itp.
  • 0

stb.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Po co w takim razie w ogóle informować tak małe grono? Dajmy na to, że ten przekaz jest prawdziwy. Sądzicie, że osoby które go usłyszały i w niego uwierzyły będą miały jakieś profity u obcych? Niby dlaczego? Czy ktoś kto wierzy we wszystko co się w necie pojawi i jedna z takich informacji okaże się prawdziwa.. jest lepszy od kogoś kto nie wierzy w żadną?

Wg. mnie nawet jeśli obcy się pojawią (w co nie wierze, bo nie wierzę w to, że nas odwiedzają), to nie widzę, żadnego powodu dla którego mieli by mieć coś do mnie z tego powodu, że w nich "nie wierzyłem".

W taki sposób niektórzy po prostu robią z obcych kolejnego Boga. "Wierzcie w nich, bo gdy przylecą to zabiją wszystkich którzy nie wierzyli"... :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych