Napisano 19.10.2008 - 12:07
Napisano 19.10.2008 - 13:10
SALUSA SECUNDUS: trzecia planeta Gammy Waiping; po przeprowadzce dworu królewskiego na Kaitain ogłoszona imperialną planetą więzienną. Salausa Secundus jest ojczystą planetą rodu Corrinów i drugim przystankiem w migracji pielgrzymujących Zensunnitów. Fremeńska tradycja głosi, że byli oni niewolnikami na S.S. przez 9 pokoleń.
O widze, że ludziska tu stareńką diunę czytają, ja się wkurzyłem gdzieś w połowie "dzieci diuny"
------------------
A dlaczego 14 się nie pokazali? Może USA już coś im zrobiło? Chodź według rozmów wychodziło by że istoty wiedziały że rząd będzie chciał ukryć ich obecność. Może mu się udało? I to dlatego Bloosom straciła z nimi kontakt?
Napisano 19.10.2008 - 13:16
Napisano 19.10.2008 - 13:26
No właśnie, w jaki sposób powinna się z nami skontaktować inna cywilizacja, żeby nie wywoływać strachu?
Napisano 19.10.2008 - 13:39
A najlepszym sposobem byłoby wylądowanie przed kilkoma centrami rządowymi na świecie (jakimi, to zależy od wiedzy obcych na temat polityki Ziemi) i obwieszczenie "Hej ludzie, nie jesteście sami, ale nie bójcie się, nic wam złego nie zrobimy"
Napisano 19.10.2008 - 14:02
Napisano 19.10.2008 - 14:37
Żaden problem. Myślę, że informacja o przekazie nadawanym na wszystkich kanałach radiowych i telewizyjnych rozeszła by się wśród ludzi bardzo szybko.Część nie siedziała by przy telewizorze/radioodbiorniku
Myślę, że opcja "żart" bardzo szybko by się rozwiała.-Część wzieła by to za żart, ale byli by zaciekawieni- młodsze pokolenie
A tu znowu to samo. Pstryk i znowu. Pstryk... CNN i to samo po angielsku.... Nawet na TV Trwam. Ciężko byłoby takie coś zignorować.-Część przełączyła by kanał- zignorowała przekaz, szczegóolnie starsi ludzie
To oczywiste. Strach przed nieznanym jest wpisany w ludzką naturę.-Część spanikowała by, biorac to za inwazję.
W odpowiednim. W zalezności do stacji. Widzisz jakiś problem? Bo ja nie.he, he, a w jakim języku miała by to być transmisja?
Patrz nieco wyżej.I poza tym myślisz, że ktoś by tego nie potraktował jako żartu?
Czemu zaraz nazywać to tak strasznie "siłowym opanowaniem wszystkich mediów"? Ja bym to nazwał prostym i skutecznym sposobem przekazu ważnej informacji za pośrednictwem mediów. Po prostu grzeczna zapowiedź wizyty. Lepsze to niż odwiedziny z zaskoczenia...Ale gdyby to:
Czy przypadkiem nie była by to ingerencja w wolną wolę? Wszak to siłowe opanowanie wszystkich mediów.
Jak w obliczu zapanowania nad mediami wyglądał by przekaz o miłości?
Napisano 19.10.2008 - 15:21
Napisano 19.10.2008 - 16:04
Napisano 19.10.2008 - 16:22
sorry ale czy Star Trek to wyznacznik kosmicznych zasad???Nie oglądałaś Star treka?kto wydał rozporządzenie o niełamaniu wolnej woli przez inne cywilizacje.
Zresztą co za różnica? Dla ciebie to takie same bajki jak konsekwencje karmiczne.
Napisano 19.10.2008 - 16:39
Napisano 19.10.2008 - 16:50
ja bym chetnie poczytał kto Wam nagadał jak to piszesz- takich głupot-może uwierze??pytam powaznieAlpha lyr dyrektywa o wolnej woli jest zapisana w statucie Federacji - powstałej 4,5 miliona lat temu. Obecnie ta organizacja skupia 200 000 pełnoprawnych członków - cywilizacji planetarnych oraz mniejszych związków i unii galaktycznych. Około 40 % jej członków to cywilizacje humanoidalne. Jej najwięksi przedstawiciele to: Andromedianie ( z konstelacji Andromedy), Arcturianie ( z Arcturus w konstelacji Wolarza,), Bellatrixianie ( z Bellatrix w konstelacji Oriona), Centaurianie ( z Alpha Centauri w konstelacji Centaura), Fomahaultianie ( z konstelacji Południowej Ryby), Mintakianie (z konstelacji Oriona), Pegazjanie (z konstelacji Pegaza), Procjonianie ( z Procjona w konstelacji Małego Psa) oraz Cetianie ( z konstelacji Wieloryba).
A Przemo jest jej przedstawicielem na Ziemii, podobnie jak ja - i nie pytaj się kto nam takich głupot nagadał bo i tak nie uwierzysz...
pozdrawiam
Napisano 19.10.2008 - 17:11
To nie byle co, jeżeli wiedzę czerpiesz ze Star Treka to jaki jest sens dyskusji np. z mariuszem który mówi dobrze, że mogliby się zapowiedzieć poprzez przekaz telewizyjno radiowy. No jak już rozmawiamy to chociaż poważnie. I nie obrażaj się od razu.Nie oglądałaś Star treka?kto wydał rozporządzenie o niełamaniu wolnej woli przez inne cywilizacje.
Zresztą co za różnica? Dla ciebie to takie same bajki jak konsekwencje karmiczne.
Napisano 19.10.2008 - 17:38
Napisano 19.10.2008 - 17:41
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych