To ciekawe ze nikt go jeszcze nie znalazl.
No stary, jak jestes taki pewnie ze na Atlantyku lezy pod woda Atlantyda, to ja nie wiem na co czekasz. Jesli cos tam znajdziesz to:
a) bedziesz sławny
b) bedziesz bogaty
c) wszyscy uwierza w twoje teorie.
iniside, człowieku powiedz mi, gdzie ja napisałem coś takiego, że pod wodą Atlantyku leży Atlantyda
To najlepiej swiadczy o twojej jakze skromnej i malutkiej wiedzy w temacie.
Pangea jak jeden wielki kontynet istnial kilkaset milionow lat temu. Okolo 1mld, ale dokladnie nie pamietam.
30000 lat temu to uklad kontynetow byl taki sam jak dzisiaj.
A porponuje poczytac o ruchach plyt tektonicznych, zeby nastepnej glupoty nie palnac.
Wiem, że obecne teorie tak mówią, ale też wiem, że jest to bez sensu. Gdyby od początku istnienia Ziemi byłby tylko jeden ląd, to przez ten miliard lat woda niestety by go całego wcięła. Inaczej: morze wdarło by się w ląd, co prowadziłoby do tego, że Ziemia byłaby planetą całościowo pokryta wodą. To tak jakby ktoś nie wiedział po co umacnia się często brzegi mórz i oceanów (np. klify i inne). Ruchy tektoniczne dążą do zera.
Wczesniej to nasza planeta wyglada jak zbombardowany przez meteoryty, poligon, po ktorym plywaly rzeki lawy, bylo gorac i generalnie malo przyjemnie.
Ty mówisz o teorii skrajnie odległej historii geologicznej Ziemi. Ja mówię, jak wyglądała nasza planeta, kiedy ją znaleziono.
To nie dobrze. Wypadles z obiegu. Teraz to jaszczury tworzył ludzi a nie kosmici podobni do ludzi.
Niestety, ale to g

o prawda.
«Uczyńmy człowieka na Nasz obraz, podobnego Nam. Niech panuje nad rybami morskimi, nad ptactwem powietrznym, nad bydłem, nad ziemią i nad wszystkimi zwierzętami pełzającymi po ziemi!»Oczywiscie tu wiekszosc nie mowi ze teoria ewolucji jest w 100% poprawna. Bo kazdy srednio inteligentny czlowiek sie domysli ze nie jest.
No niektórzy nie tylko nie domyślają się tego, ale także twierdzą, że jest poprawna.
Bo oczywiscie nie znaczy ze wspanialomyslni kosmici postanowili sobie na ziemi zoo zrobic, a ziemia (o rany!! do tego co napisales o centrum wszechswiata), jest w CENTRUM zainteresowania kosmitow. No jakie to ludzkie. Skoro ziemia nie jest juz polozona w centrum wszechswiata, to teraz jest w centrum zainteresowania kazdej rozumnej rasy we wszechswiecie. Czysta hipokryzja.
Nie nazwałbym tego zoo, ale raczej INTELIGENTNYM PROJEKTEM. Absolutnie nie twierdzę, że Ziemia jest w
centrum zainteresowania kosmitów, a tym bardziej każdej rozumnej rasy we wszechświecie.
Liczba cywilizacji we wszechświecie jest nieskończona, więc słowo "każdej" całkowicie odpada.
Ilosc nadinterpretacji w Twoim toku rozumowania jest przytlaczajaca. Wylaczam sie z dyskusji - a co do Twoich znajomych to mysle ze sa "bardziej" Normalni od Ciebie. Z calym szacunkiem dla Twojej osoby, daj jakis dowod a nie pieprzysz bzdury - tym samym dolaczajac do grona wybitnych siewcow zametu - Wyznawcow NIBRU, ANNUNAKI, JASZCZUROW, ATLANTOMANIAKOW, itd itp. Jeszcze troche i psychiatryk sam Ci wysle zaproszenie ...
Tak samo i ja do ciebie mówię: nie pieprz, tylko daj dowód, na razie żaden nie jest jakkolwiek przekonujący.
Pewnie, że się wyłaczaj. Jak nie mieć co mówić, to lepiej nic nie mówić - święta prawda.
Nie jestem wyznawcą niczego, co tam na górze sobie w rządku wymieniłeś.
A tak poza tym to Jezusa też wzięli za wariata i wsadzili na krzyż, a Kolumba za debila, bo przecież spadnie w dół za horyzontem. Teorię z psychiatrykiem to ty sobie jednak odpuść.
Zastanawia mnie czy tez czekales na 14 pazdziernika i czekasz na 2012 ? I co po tych datach wygadywales/ bedziesz wygadywal - dodam tylko ze Te BZDURNE TEORIE mialy tak samo zagorzalych zwolennikow jakim Ty jestes teraz w swoich ... wypoćkach.
Żegnam. Nadinterpretuj dalej.
Nie czekałem, a co do 2012 to nic niezwykłego się raczej nie wydarzy, nic innego oprócz oczywiście tego, co ludzie sami sobie mogą wyrządzić.
Z bzdurnymi teoriami sobie odpuść, bo niczego jeszcze nie udowodniłeś i nie udowodnisz.
Żegnam.
Zeus z planety Olimp został wybrany przez senat Oriona na władcę Ziemi. Przeciwko jego rozkazom (nie ingerować w życie na tej planecie) wystąpił Prometeusz, który stworzył ludzi za pomocą zaawansowanej technologii i dał im ogień (DNA). (... bla bla bla...)
Pozwól, że naprostuję trochę. Nie mówię wcale, że mity greckie to jakieś bajki. Przeciwnie mają wiele wspólnego z prawdą. Niekoniecznie chodzi o poszczególnych wyimaginowanych bohaterów, ale sam motyw jest dość bliski prawdy, co do mnogości "bogów".
Prometeusz - niosący ogień, Lucyfer - niosący światło (sama nazwa to oznacza). Bardzo dużo jest analogii pomiędzy wierzeniami starożytnych greków, judaizmem i chrześcijaństwem, nie wspominając już o kulturze sumeryjskiej.
I żeby nie było, Szatan to nie jest ta sama osoba co Lucyfer.
Kamienne narzędzia i okazy Homo sapiens liczące sobie do 160 tys. lat znajdowane na stanowiskach archeologicznych przeczą Twojej koncepcji.
Pisałem już kilkakrotnie, że nie twierdzę, że jesteśmy tu pierwsi. A co do datowania znalezisk, to niestety, ale pomyłki są wszechobecne, gdyż nie słyszałem jeszcze o takim wynalazku, który by określał datę znaleziska z dokładnością 100-procentową. No chyba, że ty znasz takie technologie.
Zastanawialiście się kiedyś , dlaczego form przejściowych nie odnaleziono ?
A dlatego, bo czegoś takiego nie ma.
Ja się zastanawiam, dlaczego powstają gatunki "na dłużej". Zgodnie z doborem naturalnym, każdy organizm powinien być formą przejściową, a tym samym nie może powstać pełnoprawny gatunek, który mógłby egzystować miliony lat w prawie niezmienionej formie.
Dobrze, że się zastanawiasz. Ewolucja, jak sam widzisz, to musi być mit.