Napisano 01.11.2008 - 10:43
Napisano 01.11.2008 - 11:39
Napisano 01.11.2008 - 11:46
Napisano 01.11.2008 - 11:57
Homo sapiens powędrował z Afryki do Europy i Azji, a z Azji do obu Ameryk. Chyba nie myślisz, że Bóg powiedział "niechaj stanie się człowiek w puszczy amazońskiej!" i zobaczył, że to jest dobre?Widzisz, niestety w dżungli amazońskiej dalej mieszkają małpy, oraz ludzie, którzy z tego lasu jeszcze nigdy nie wychodzili, dlatego tlumaczenie ... jest naprawdę nie na miejscu. To tak jakbyś rdzennych mieszkańców puszczy amazońskiej w ogóle pomijał, albo zapominał, że oni też są ludźmi i do małp im daleko tak samo jak i tobie. A wiele plemion nie ma pojęcia o istnieniu świata zewnętrznego jak np. ci ostatnio zaobserwowani z pokładu helikoptera gdzieś w środku puszczy amazońskiej, do którego to helikoptera strzelali z łuku.
No właśnie, i dlatego nie widzę sensu w dalszym ciągnięciu tej dyskusji.Jak ktoś coś sobie wbije na dobre do głowy, to nawet kijem go nie przekonasz.
Czyli twierdzisz, że Jezus był kosmitą.Owszem, prymitywny lud mógł wtedy nazwać bogiem gościa, który używał, albo raczej był wspomagany niezwykłymi sztuczkami technologicznymi, ale nie po to aby był nazwany bogiem, tylko po to, aby przekonać ludzi, że to o czym mówi jest faktycznie ważne.
I nie mówił o sobie, że jest bogiem, ani tego, że jego ojciec jest bogiem, tylko, że jego ojciec "jest w niebie". A mając już w XXI wieku trochę informacji o tym co jest w tym "niebie" można się reszty scenariusza chyba domyślić, co oznaczało owe "w niebie".
Napisano 01.11.2008 - 18:15
Napisano 01.11.2008 - 18:37
Sprzyjające warunki. Prawda, można tym to wytłumaczyć, jednak takie dobre warunki powtórzyły się w historii parę razy (np. Jura), a żadna "eksplozja" nie nastąpiła. Jednak nadal te parę milionów lat to za mało na wykształcenie się (zgodnie z prawidłami doboru naturalnego) tak ogromnej rzeszy różniących się od siebie organizmów.Jednak co masz na myśli, mówiąc, że wykształciła się większość żyjących dziś grup zwierząt? Przecież to były zaledwie prymitywne organizmy typu gąbek, jamochłonów czy stawonogów. Próżno tam szukać gadów, płazów czy chociażby ryb.
Napisano 01.11.2008 - 21:35
Napisano 01.11.2008 - 23:06
Nie był kosmitą, był tzw. hybrydą. Matka ziemska, której imię znacie, a ojciec (dawca DNA) "z nieba", którego imię również znacieCzyli twierdzisz, że Jezus był kosmitą.
Nie, aczkolwiek ciekawi mnie wiele różnych zagadnień i teorii.Czyżbyś był kolejnym fanatykiem (...) ?
Nie do końca gotowych, większość prac badawczych toczyło się już tutaj na Ziemi. Tak, nie było żadnej ewolucji, faktyczna "ewolucja" zachodzi w ten sposób, że stwórca chce zrobić lepszą wersję siebie (mniej więcej). Jesteśmy jakby lepszymi modelami tych, którzy nas stworzyli i tu umieścili. Tak to jest z prawdziwymi naukowcami-geniuszami, chcą zawsze zrobić coś lepiej niż jest.Dobra czyli według Sol'a ludzi przywieźli ' gotowych ' kosmici, żadnej ewolucji nie było, nie było czegoś takiego jak początek świata.
Ludzkość, jako całość, nie jest starsza niż 13000 lat. Nie, jeśli się nie będą krzyżować, to będą wyglądali, tak jak wyglądają. Chociaż wątpliwe jest to, abyśmy za parę milionów lat rezydowali jeszcze na tej planecie.Człowiek szybko opanował większość świata. Oni mieszkają tam zaledwie kilka (max 10-12) tys. lat!
Myślisz, że (jeśli ludzkość przetrwa) za parę MILIONÓW lat ludzie żyjący w dżungli amazońskiej będą wyglądać tak samo jak człowiek europejski?
U "kosmitów" również nie było ewolucji. Oni są stworzeni, tak samo jak i my. Niewiele jest ras (znamy tylko jedną w tej części Wszechświata), które dotarły do takiego rozwoju cywilizacyjno-technologicznego w pokoju (bez atomowej autodestrukcji), aby były zdolne do roznoszenia życia dalej. Mam nadzieję, że my też kiedyś będziemy do tego zdolni. Opanowując do perfekcji podróże międzyplanetarne oraz genetykę, żyjąc w pokoju oraz systemie wzajemnej współpracy.Tu rodzi się pytanie, skoro nie było ewolucji u ludzi, to czy zaszła ona u kosmitów, czy ewoluowali od najprostszej komórki czy odbył się proces samokreacji gatunku inteligentnego potrafiącego ' na starcie' budować statki kosmiczne ?
Napisano 01.11.2008 - 23:11
Napisano 01.11.2008 - 23:13
Oraz inne tego typu rewelacje. A teraz powiedz mi łaskawie, skąd czerpiesz te, jakże interesujące, informacje?Nie był kosmitą, był tzw. hybrydą. Matka ziemska, której imię znacie, a ojciec (dawca DNA) "z nieba", którego imię również znacie
Napisano 01.11.2008 - 23:17
Ok, kosmici, dawcy życia, bla bla bla. Tylko skąd się wzięli Ci dawcy życia?? Skoro nie ewoluowali i nie zostali stworzeni przez innych kosmitów?
Dobrym źródłem jest np. Biblia i inne starożytne pisma.Oraz inne tego typu rewelacje. A teraz powiedz mi łaskawie, skąd czerpiesz te, jakże interesujące, informacje?
Napisano 01.11.2008 - 23:22
Napisano 01.11.2008 - 23:23
Napisano 01.11.2008 - 23:42
Napisano 01.11.2008 - 23:57
Po co mam czas tracić na mówienie do ściany - ściana i tak zawsze swoje wie.
Solar - liczę, że pojąłeś tę jakże skomplikowaną metaforę. I moje ostatnie zdanie do Ciebie: póki nie przedstawisz jakiegoś dowodu z prawdziwego zdarzenia dla Twoich ekstremalnie dziwacznych teorii, nie spodziewaj się, że będę z Tobą dyskutował. Innym zalecam to samo.
Kolego, czytałeś może Stary Testament, a min. Księgę Ezechiela albo przekazanie tablic z przykazaniami? Widać, że nie za bardzo, więc polecam się zaznajomić bardziej z tematem.SolarWarden, z całym szacunkiem do Twojej osoby, ale Twoje rozumienie Biblii, nauki jako takiej, jest poniżej krytyki. Wybujała wyobraźnia - to jedyne, co mogę o Tobie powiedzieć, bez obrażania Ciebie jako osoby.
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych