Napisano 01.11.2008 - 21:22
Napisano 01.11.2008 - 21:38
Dla mnie totalny bezsens i głupota. Zasługi z upływem czasu stają się mniej ważne, tak? Jedno wielkie LOL. To jakby Wałęsie teraz powiedzieć, że jego zasługi są teraz niewiele znaczące, bo wszystko zdarzyło się dawno, dawno temu w odległej galaktyce...Zasługi danej osoby dla forum z upływem czasu stają się mniej ważne i są "zapominane" - co symulowane będzie dążeniem reputacji do zera i lepiej odda wartość aktualnie posiadanej reputacji.
Jeśli mowa już o zachowaniu równowagi to proponowałbym zaostrzyć ograniczenie w rozdawaniu punktów zależne od ilości postów na forum. Bo jak "co sprytniejszy" się uprze to może poczekać i te 30 dni żeby komuś dopiec, a już pisać te 100 postów nie będzie się chciało. A nawet jeśli będzie wtedy nabijanie to moderator wyłapie to i odpowiednio "nagrodzi" spamera.Tym samym dla zachowania równowagi, zwiększony został limit czasu, w którym dany użytkownik może dodać / odebrać punkt reputacji tej samej osobie z 14 do 30 dni.
Przydałaby się informacja, do kogo/w jakim temacie problem ma być zgłaszany.Jedyną sytuacją, w której jako administrator będę mógł skorygować wartość punktową reputacji danej osoby, będzie przypadek, w którym treść uzasadnienia rażąco łamie regulamin forum (np. jest wulgarna).
Napisano 01.11.2008 - 21:45
Temat otwarty, więc można komentować smile2.gif
Dla mnie totalny bezsens i głupota. Zasługi z upływem czasu stają się mniej ważne, tak? Jedno wielkie LOL. To jakby Wałęsie teraz powiedzieć, że jego zasługi są teraz niewiele znaczące, bo wszystko zdarzyło się dawno, dawno temu w odległej galaktyce... wink2.gif
Ale skoro takie rozwiązanie uważasz, Eury, za słuszne proszę bardzo. Tylko proponuję w takim wypadku zastosować to do wszystkich - z Tobą włącznie. Wtedy to będzie uczciwe i sprawiedliwe.
Jeśli mowa już o zachowaniu równowagi to proponowałbym zaostrzyć ograniczenie w rozdawaniu punktów zależne od ilości postów na forum. Bo jak "co sprytniejszy" się uprze to może poczekać i te 30 dni żeby komuś dopiec, a już pisać te 100 postów nie będzie się chciało. A nawet jeśli będzie wtedy nabijanie to moderator wyłapie to i odpowiednio "nagrodzi" spamera.
Przydałaby się informacja, do kogo/w jakim temacie problem ma być zgłaszany.
Napisano 01.11.2008 - 21:50
Napisano 01.11.2008 - 21:52
Jestem szczerze zaskoczony Czytając tekst wychodziłem z założenia, że podobnie jak z ostrzeżeniami cała ta akcja pomija moderatorów i Ciebie. Ale i tak pomysł nie podoba mi się ani na jotęDlatego powstała grupa, której ta zasada nie dotyczy. Mnie dotyczy więc jest sprawiedliwie mam nadzieję?
Jednakże osoba mająca te 100 postów jest już wkręcona w forum, ludzie takiego użytkownika kojarzą, znają jego posty, styl. Coś można o nim powiedzieć. Kolega mający (20 o ile się nie mylę? nie pamiętam ^^"), postów jest praktycznie nieznajomym gościem.Równie dobrze możemy ustawić od 1000 postów, ale wtedy tylko kilka osób będzie mogło rozdawać reputacj
Napisano 01.11.2008 - 21:59
Jednakże osoba mająca te 100 postów jest już wkręcona w forum, ludzie takiego użytkownika kojarzą, znają jego posty, styl. Coś można o nim powiedzieć. Kolega mający (20 o ile się nie mylę? nie pamiętam ^^"), postów jest praktycznie nieznajomym gościem.
Napisano 01.11.2008 - 22:08
Napisano 01.11.2008 - 22:16
Napisano 01.11.2008 - 22:19
Napisano 01.11.2008 - 22:50
Napisano 01.11.2008 - 23:04
Napisano 01.11.2008 - 23:07
"reputacja dąży do zera". Pierwszego dnia nowego miesiąca wszyscy użytkownicy forum tracą 1 punkt reputacji. Nie dotyczy to osób, które nie posiadają reputacji lub wartość punktowa ich reputacji jest mniejsza od zera, a także pomija jedyną grupę - "Zasłużeni".
Napisano 02.11.2008 - 10:11
Napisano 02.11.2008 - 10:18
Napisano 02.11.2008 - 10:48
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych