Napisano 01.11.2008 - 21:22
Napisano 01.11.2008 - 21:38
Dla mnie totalny bezsens i głupota. Zasługi z upływem czasu stają się mniej ważne, tak? Jedno wielkie LOL. To jakby Wałęsie teraz powiedzieć, że jego zasługi są teraz niewiele znaczące, bo wszystko zdarzyło się dawno, dawno temu w odległej galaktyce...Zasługi danej osoby dla forum z upływem czasu stają się mniej ważne i są "zapominane" - co symulowane będzie dążeniem reputacji do zera i lepiej odda wartość aktualnie posiadanej reputacji.
Jeśli mowa już o zachowaniu równowagi to proponowałbym zaostrzyć ograniczenie w rozdawaniu punktów zależne od ilości postów na forum. Bo jak "co sprytniejszy" się uprze to może poczekać i te 30 dni żeby komuś dopiec, a już pisać te 100 postów nie będzie się chciało. A nawet jeśli będzie wtedy nabijanie to moderator wyłapie to i odpowiednio "nagrodzi" spamera.Tym samym dla zachowania równowagi, zwiększony został limit czasu, w którym dany użytkownik może dodać / odebrać punkt reputacji tej samej osobie z 14 do 30 dni.
Przydałaby się informacja, do kogo/w jakim temacie problem ma być zgłaszany.Jedyną sytuacją, w której jako administrator będę mógł skorygować wartość punktową reputacji danej osoby, będzie przypadek, w którym treść uzasadnienia rażąco łamie regulamin forum (np. jest wulgarna).
Napisano 01.11.2008 - 21:45
Temat otwarty, więc można komentować smile2.gif
Dla mnie totalny bezsens i głupota. Zasługi z upływem czasu stają się mniej ważne, tak? Jedno wielkie LOL. To jakby Wałęsie teraz powiedzieć, że jego zasługi są teraz niewiele znaczące, bo wszystko zdarzyło się dawno, dawno temu w odległej galaktyce... wink2.gif
Ale skoro takie rozwiązanie uważasz, Eury, za słuszne proszę bardzo. Tylko proponuję w takim wypadku zastosować to do wszystkich - z Tobą włącznie. Wtedy to będzie uczciwe i sprawiedliwe.
Jeśli mowa już o zachowaniu równowagi to proponowałbym zaostrzyć ograniczenie w rozdawaniu punktów zależne od ilości postów na forum. Bo jak "co sprytniejszy" się uprze to może poczekać i te 30 dni żeby komuś dopiec, a już pisać te 100 postów nie będzie się chciało. A nawet jeśli będzie wtedy nabijanie to moderator wyłapie to i odpowiednio "nagrodzi" spamera.
Przydałaby się informacja, do kogo/w jakim temacie problem ma być zgłaszany.
Napisano 01.11.2008 - 21:50
Napisano 01.11.2008 - 21:52
Jestem szczerze zaskoczonyDlatego powstała grupa, której ta zasada nie dotyczy. Mnie dotyczy więc jest sprawiedliwie mam nadzieję?
Jednakże osoba mająca te 100 postów jest już wkręcona w forum, ludzie takiego użytkownika kojarzą, znają jego posty, styl. Coś można o nim powiedzieć. Kolega mający (20 o ile się nie mylę? nie pamiętam ^^"), postów jest praktycznie nieznajomym gościem.Równie dobrze możemy ustawić od 1000 postów, ale wtedy tylko kilka osób będzie mogło rozdawać reputacj
Napisano 01.11.2008 - 21:59
Jednakże osoba mająca te 100 postów jest już wkręcona w forum, ludzie takiego użytkownika kojarzą, znają jego posty, styl. Coś można o nim powiedzieć. Kolega mający (20 o ile się nie mylę? nie pamiętam ^^"), postów jest praktycznie nieznajomym gościem.
Napisano 01.11.2008 - 22:08
Napisano 01.11.2008 - 22:16
Napisano 01.11.2008 - 22:19
Napisano 01.11.2008 - 22:50
Napisano 01.11.2008 - 23:04
Napisano 01.11.2008 - 23:07
"reputacja dąży do zera". Pierwszego dnia nowego miesiąca wszyscy użytkownicy forum tracą 1 punkt reputacji. Nie dotyczy to osób, które nie posiadają reputacji lub wartość punktowa ich reputacji jest mniejsza od zera, a także pomija jedyną grupę - "Zasłużeni".
Napisano 02.11.2008 - 10:11
Napisano 02.11.2008 - 10:18
Napisano 02.11.2008 - 10:48
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych