Napisano 08.11.2008 - 09:54
Napisano 08.11.2008 - 10:51
Bo skandynawowie mieli wielu bogów, to przecież całkowicie wystarcza, żeby móc stwierdzić, że stworzyli ich kosmici.OK, a skąd masz takie info?
PS: Za jednym zamachem 10 sezonów przewaliłem
A takie hasła jak "najpierw stałem się ja" to co? Stał się z niczego, a wszystko inne co się stało, stało się potem."Bogowie"jak to ich niesłusznie nazywasz nie tworzą się sami z niczego, zostali stworzeni przez innych, w taki sam sposób jak my przez nich. itd
A ja zapewniam cię, że Wielki Potwór Spaghetti istnieje, co prawda nie mam na to żadnych dowodów, ale to ty jesteś głupi, bo w to nie wierzyszNiestety jego dowodu tożsamości ze zdjęciem nie posiadam.
W Genesis znajdują się dwa opisy stworzenia, jeden nie do końca kompatybilny z drugim. Ten, o którym mówisz, to ten żywcem zerżnięty z mitów babilońskich, prawdopodobnie przeniknął do kultury hebrajskiej w czasach niewoli babilońskiej. Nic dziwnego, że widać w nim cechy religii politeistycznej.A wreszcie rzekł Bóg: «Uczyńmy człowieka na Nasz obraz, podobnego Nam. Niech panuje nad rybami morskimi, nad ptactwem powietrznym, nad bydłem, nad ziemią i nad wszystkimi zwierzętami pełzającymi po ziemi!»
/i]1 A kiedy ludzie zaczęli się mnożyć na ziemi, rodziły im się córki. 2 Synowie Boga1, widząc, że córki człowiecze są piękne, brali je sobie za żony, wszystkie, jakie im się tylko podobały.
A w owych czasach byli na ziemi giganci; a także później, gdy synowie Boga zbliżali się do córek człowieczych, te im rodziły. Byli to więc owi mocarze, mający sławę w owych dawnych czasach.
To może być równie dobrze lądowanie kosmitów, jak i efektowne zejście aniołów na ziemię. Albo i wizja naćpanego halucynogennymi środkami proroka... albo po prostu jego fantazja4 Patrzyłem, a oto wiatr gwałtowny nadszedł od północy, wielki obłok i ogień płonący <oraz blask dokoła niego>, a z jego środka [promieniowało coś] jakby połysk stopu złota ze srebrem, <ze środka ognia>. 5 Pośrodku było coś, co było podobne do czterech istot żyjących. Oto ich wygląd: miały one postać człowieka.
4 Dokoła tronu - dwadzieścia cztery trony,
a na tronach dwudziestu czterech siedzących Starców3,
odzianych w białe szaty,
a na ich głowach złote wieńce.
Ziemia leży w miejscu sprzyjającym do powstania życia i jest pełna wody. To raczej wystarczyło, żeby owo życie powstało.Aramroth, a tak poza tym, to jak ty uważasz, skąd tutaj się wzięliśmy? Za pomocą niewidzialnej mocy, czy tak przypadkowa cząsteczka do innej przypadkowej cząsteczki i siup po paru miliardach lat mamy, to co mamy?
Napisano 08.11.2008 - 13:56
Wlasciwie to Thor jest (byl) głownodowodzącym flotą Asgardy (rasa), która wyodzi sie Othalli (planeta) w galaktyce Ida.No właśnie. A ja uważam że kłamiesz i Elohim nie istnieli, a kosmitą który stworzył ludzkość był Thor z planety Asgard!
Napisano 08.11.2008 - 15:49
Bardzo jestem wdzięczny za to, że nie zakazujesz mi zaglądać do Biblii. Z drugiej strony tak bardzo to się nie naszukałeś. A co ważniejsze nie znalazłeś nic, co potwierdzałoby Twoja tezę o 'mnogości bogów'.Więcej nie chce mi się szukać, a tobie tego nie zabraniam, jak znajdziesz podobne, to możesz się nimi na łamach forum pochwalić.
Napisano 08.11.2008 - 19:11
Napisano 08.11.2008 - 20:36
Napisano 08.11.2008 - 21:01
Po raz kolejny piszę (i również i tym razem zapewne moją wypowiedź zignorujesz): jeśli wszystko rozkłada się do jak najprostszych cząstek, to dlaczego istnieją gwiazdy i planety? Dlaczego istnieją atomy?- cząsteczki leżały sobie a potem zaczęły się łączyć, łączyć w coraz to bardziej skomplikowane formy (co jest niezgodne z tym, że wszystko w przyrodzie rozkłada się do jak najprostszych cząstek - no ale ok)
Napisano 08.11.2008 - 21:26
Napisano 08.11.2008 - 21:35
Wiem, ale tak się w domu nudzę, że z chęcią mogę pogooglać o Biblii w oryginale i powymyślać historie o genetyku Prometeuszu z planety Olimp tworzącym ludziwątpie aby te tłumaczenia miały jakiś sens ^^ niektórzy mają swój świat i swoje kredki.
Napisano 08.11.2008 - 21:59
Napisano 08.11.2008 - 22:06
A ktoś tu mówi, że ja nie czytam czyichś wypowiedzi, z wami to też jak w beton.Jeżeli chciałyś, aby poważnie traktowano hipotezę o stworzeniu życia na Ziemi przez kosmitów, to musiałbyś odpowiedzieć na pytanie skąd wzięli się ci kosmici. Możliwe odpowiedzi są znowu trzy - identycznie jak w przypadku zycia na Ziemi. Tyle że łańcucha 'kosmicznych eksperymentatorów' nie da się ciągnąć w niskończoność. W nieunikniony sposób musisz więc odpowiedzieć na pytanie: skąd się wzięli pierwsi kosmici. A w tym przypadku pozostają już tylko dwie mozliwości - albo są 'produktem' ewolucji, albo zostali stworzeni przez jakiegoś boga. Innymi słowy: ostatecznie musisz zdecydować się na jedną z dwóch opcji, z których żadna nie jest Twoim zdaniem możliwa. No i supełek!
To są skupiska tej całej materii i energii wypełniającej nieskończoność, tak samo jak masz w jednym miejscu złoża rudy żelaza a w innym nie masz. A wszystko sprowadza się do możliwie najprostszych figur, takich jak kula, czy okrąg.Po raz kolejny piszę (i również i tym razem zapewne moją wypowiedź zignorujesz): jeśli wszystko rozkłada się do jak najprostszych cząstek, to dlaczego istnieją gwiazdy i planety? Dlaczego istnieją atomy?
Ty zapewne też masz swój fajny świat i swoje najfajniejsze ze wszystkich kredki.wątpie aby te tłumaczenia miały jakiś sens ^^ niektórzy mają swój świat i swoje kredki. ja dałam sobie spokój kiedy całkowicie olał moją wypowiedź kierowaną wprost do niego i zgodnie z tym co w tamtym poście napisałam, było to jednoznaczne z zakończeniem dyskucji w tamtym temacie
Napisano 08.11.2008 - 22:15
A jakim cudem to wszystko się trzyma? Powinno rozpaść się na kwarki, albo na jeszcze mniejsze cząstki.To są skupiska tej całej materii i energii wypełniającej nieskończoność, tak samo jak masz w jednym miejscu złoża rudy żelaza a w innym nie masz. A wszystko sprowadza się do możliwie najprostszych figur, takich jak kula, czy okrąg.
Napisano 08.11.2008 - 22:59
Napisano 08.11.2008 - 23:10
A jakim cudem to wszystko się trzyma? Powinno rozpaść się na kwarki, albo na jeszcze mniejsze cząstki.
I tutaj również wkracza chemia. Przykład: dlaczego 2Na + 2H2O -> 2NaOH + H2 ?
Według twojej teorii, że wszystko dąży do jak najprostszych postaci, powinno być tak: 2Na + 2H2O -> 2Na + 4H + O.
Każdy, kto chodził choćby do gimnazjum, wie, że tak nie jest.
No r3vo, naprawdę dużo tym wniosłeś. Możesz być z siebie dumny.Bo Solar Warden zaczął edukację od fizyki kwantowej - pomijajac tak zbedną naukę jak podstawy biologii chemii czy nawet geografii itp itd.
Napisano 08.11.2008 - 23:21
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych