Dużo bardziej inwazyjne od wazektomii.Jesli jakas kobieta nie chce miec dzieci, to niech sobie podwiaze jajniki i po problemie
Napisano 18.06.2009 - 09:07
Dużo bardziej inwazyjne od wazektomii.Jesli jakas kobieta nie chce miec dzieci, to niech sobie podwiaze jajniki i po problemie
Napisano 18.06.2009 - 09:28
Napisano 18.06.2009 - 09:34
Problem człowieka polega na tym, że dziś nie chce mieć dzieci, a jutro chce. Jak kobieta sobie powiąże jajniki to będzie "wolna", ale po 5 latach będzie żałowała, bo teraz chcę mieć dzieci.Jesli jakas kobieta nie chce miec dzieci, to niech sobie podwiaze jajniki i po problemie
Dziecko pobiera składniki odżywcze, tlen i inne substancje przez pępowinę. W jej malutkim ciałku płynie krew, więc "żyje".co nie żyje i nie czuje
Napisano 18.06.2009 - 09:53
Napisano 18.06.2009 - 10:04
Napisano 18.06.2009 - 10:34
Idąc tym tokiem - aborcja odcina płodowi spełnianie tych warunków, doprowadza do umartwienia tkanki - ergo aborcja jest zabójstwem żywego organizmu.
Napisano 18.06.2009 - 10:51
Napisano 18.06.2009 - 11:00
Tak, każda komórka to żywy organizm, ale na boga, skończcie z tą zafajdaną hipokryzją! Rośliny to też żywe organizmy, zwierzęta to oczywiste, ale ich nie bronicie. Wyjaśnijcie mi dlaczego.
Wyjaśnijmy sobie jedno - nie każdy jest za aborcją do porodu. To jest ulubiony argument pro-liferów. Ja, jak już nie raz mówiłem, jestem za usunięciem zlepku komórek, który jeszcze nie ma narządów, lub co najwyżej ich resztki. Nie mniej jednak czasami lepiej jest nie żyć.
Napisano 18.06.2009 - 12:07
Napisano 18.06.2009 - 12:31
Przekonanie, że dzieci niechciane przez matki można albo zabić albo skazać na dom dziecka jest błędne, gdyż dzieci małe - noworodki itd. nie czekają zbyt długo na nową rodzinę, gdyż par chętnych je zaadoptować jest więcej niż takich dzieci. Na możliwość zaadoptowania małego dziecka trzeba długo czekać. A gdyby matka wykazała inicjatywę przed urodzeniem, to mogłaby dziecku zorganizować przyszłą nową rodzinę jeszcze przed jego narodzeniem.Dobra prolife. W taki razie idź do szpitala i adoptuj dzieci które są nie chciane przez rodziców a które urodziły się przez wasze antyaborcyjne protesty.
Te zasady stosuje się do wszystkich istot żywych (nie ma czegoś takiego jak abstrakcyjne, niezindywidualizowane "życie"), mówimy np. o nasionach żyta, pszenicy. Podobnie jest z zarodkami, nie ma jakichś abstrakcyjnej uniwersalnej grupy zarodków. Zarodek ludzki nie jest abstrakcyjnym "życiem", ani odrębnym gatunkem, jest zarodkiem ludzkim a więc człowiekiem.Właściwie coś co ma ludzkie geny jest człowiekiem. Chodzi o gatunek w końcu.
Napisano 18.06.2009 - 12:50
Dobra prolife. W taki razie idź do szpitala i adoptuj dzieci które są nie chciane przez rodziców a które urodziły się przez wasze antyaborcyjne protesty.
Napisano 18.06.2009 - 14:51
Napisano 18.06.2009 - 17:44
Od każdego kto złożył podpis powinien być co miesiąc ściągany dodatkowy podatek w wysokości 100-200 złotych na zapomogę dla mamusi z dzieckiem które zabroniliście abortować. To by dało niezłą lekcje tym wszystkim dzieciolubom.
Napisano 18.06.2009 - 18:19
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych