Skocz do zawartości

Zdjęcie

Akcja dla zycia, bronisz nienarodzonych?

• Please log in to reply
359 replies to this topic

daxx.
  • Tematów: 116
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja myślę, że to kwestia odpowiedniej edukacji. Jestem facetem i kiedyś byłem za aborcją ale obejrzałem na początku lat 90tych jeden stary film z lat 60tych, gdzie dokładnie pokazano jak się odbywa zabieg aborcji i jakimi narzędziami - u mnie nastąpiła zmiana o 180 stopni.

Wydarzeniem, które zmienia poglądy jest poronienie w późnym etapie ciąży (np. 22 tydzień) czy uduszenie się dziecka podczas porodu pępowiną.

Życzę wszystkim zwolennikom aborcji żeby nie uczestniczyli w takich wydarzeniach.
  • 0

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

My tu mówimy o aborcji w fazie zarodka. Kiedy jeszcze ten twór nie przypomina człowieka i nie ma systemu nerwowego.

...gdzie dokładnie pokazano jak się odbywa zabieg aborcji i jakimi narzędziami...

Idąc twoim tokie rozumowania powinnyśmy również zakazać operacji narządach w kaltce piersiowej bo to przez jest najpierw nacięcie skóry a potem wielką piła przecinanie mostka. To też jest straszne, a jakie narzędzia do tego są używane :o
  • 0

Lia.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Tommy, no a o czym ja mówiłam? To, że nie ma zalegalizowanej aborcji jest właśnie skutkiem m.in moralności jaką każdy z nas posiada. Państwo dyktuje Ci moralność? Świetnie! Mnie nikt niczego nie narzuca. Sama tworzę własny pogląd na świat. To, że aparat rządowy ma takie, a nie inne zdanie nie zależy od nas, a będąc obywatelami państwa polskiego nie mamy wyboru jak się tylko temu przyporządkować. Chyba, że wprowadzimy anarchię. :lol

PaZi - czy normalna operacja ma na celu śmierć człowieka? To już jest zasadnicza różnica. I żeby nie było - ośmielam się mówić człowiek, bo nie jest to zarodek, a płód. Coś, co posiada już wykształcone kończyny i bijące serce nie jest zlepkiem komórek.
  • 0

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

My tu mówimy o aborcji w fazie zarodka. Kiedy jeszcze ten twór nie przypomina człowieka i nie ma systemu nerwowego.

Czy naprawde muszę się powtarzać? Mi chodzi tylko o wolną wolę i żeby dać kobiecie czas na zauważenie ciąży i jej ew przemyślenie. Gdy jest już okresie fazu płodu to nic nie może już jej usprawiedliwić. 2,5 miesiąca to wystarczająco dużo czasu na wszystko. Potem żeczywiście trudno nie uznać że jest to zabójstwo człowieka skoro go nawet przypomina.
  • 0

Fresco.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A pomyśleć tylko że tak wielce frapującego i burzliwego wątku by w ogóle nie było, gdyby była powszechna i skuteczna antykoncepcja oraz edukacja seksualna. Gdyby ludzie sami, świadomie podejmowali decyzje o poczęciu dziecka. Zostałaby jedynie scenariusz pogorszenia się na stałe (czas nieokreślony) sytuacji życiowej/zdrowotnej kobiety już będącej w ciąży ale od tego mamy społeczeństwo i jego instytucja. No tak, wiem, antykoncepcja i edukacja seksualna też jest be. Jak tu zjeść jabłko i mieć jabłko ?

Tak, to mnie zastanawia: Kościół jest zarazem przeciwko aborcji, ale i przeciwko antykoncepcji. Coś czuję, że ksiądz którego znam mógłby odpowiedzieć, że "przecież człowiek jest istota myślącą i to go różni od zwierzęcia, że umie, a przynajmniej powinien panować nad swoimi popędami". Kościół niestety na wszystko ma odpowiedź. Nie żebym była jakaś antyklerykalna, ale coraz częściej moje poglądy burzliwie ścierają się z postawami Kościoła w wielu sprawach.
  • 0

Drunken Reaper.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Żeby było śmieszniej kościół jest też przeciwko in-vitro.
  • 0

Lia.
Reputacja

Napisano

Mi chodzi tylko o wolną wolę i żeby dać kobiecie czas na zauważenie ciąży i jej ew przemyślenie. Gdy jest już okresie fazu płodu to nic nie może już jej usprawiedliwić. 2,5 miesiąca to wystarczająco dużo czasu na wszystko. Potem żeczywiście trudno nie uznać że jest to zabójstwo człowieka skoro go nawet przypomina.

Kobieta bardzo często dowiaduje się, że jest w ciąży, kiedy ta już ma ponad 2 miesiące. Płód tworzy się właśnie w tym samym czasie - 2,5 miesiąca do 3.

KK to jedna wielka zakłamana w sobie instytucja. Wszystko jest według nich be.
  • 0

judas666.
  • Tematów: 12
Reputacja

Napisano

Dostanę warna i bana i co tylko, ale co mi tam.

Nie klikam na filmiki, nie oglądałem ich i jakoś nie mam ochoty oglądać. Z pewnością są drastyczne i nieprzyjemne (wnioskuję po miniaturach). Zostaliście ostrzeżeni.

http://fuckingshocki...8365ea3d98f595/
  • 0

Lia.
Reputacja

Napisano

Judas, co do miniatur - tak wygląda właśnie płód w 2-3 miesiącu. I nazywajcie to tym swoim zlepkiem komórek... przykre. Jak wspomniałam wyżej, kobieta nie dowiaduje się o ciąży w ciągu miesiąca, żeby poddać się aborcji, kiedy to naprawdę jeszcze niewykształcony człowiek. Tylko żaden zwolennik aborcji jakoś nie chce tego przyjąć do świadomości.
  • 0

judas666.
Reputacja

Napisano

A żaden przeciwnik aborcji nie potrafi przyjąć do wiadomości, że to problem kobiety, jej wybór, jej wola i jej moralność.
  • 0

Ano.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Czemu zdjęcia płodu po aborcji są obok faceta robiącego dobrze kobiecie pomiędzy jej udami ?
  • 0

judas666.
Reputacja

Napisano

To są filmiki bystrzaku, a na stronie ogólnie można znaleźć wiele... ciekawych filmików. Z resztą nazwa strony mówi sama za siebie.
  • 0

Ano.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ciekawe połączone, zastanawia mnie reakcja mężczyzny onanizującego się który nagle natrafia na zdjęcia płodu po aborcji... jeśli robił to bardzo długo, po zobaczeniu tego powinna zajść reakcja chemiczna w jego mózgu co skutkowało by nową dewiacją seksualną !! (W taki sposób miej więcej wszystkie dewiacje powstają, oczywiście nie od razu, ale z czasem racjonalizujący umysł zacząłby syntezować białko w mózgu jako odpowiedź na te widoki i...)

...i ludzie zaczęliby popierać aborcję, gdyż uznawali by ją za fascynującą. (Tak, napisałem to żeby nie było offtopu)
  • 0

Tommy.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A jakby tam była operacja na mózgu, która prawdopodobnie jest podobnie "obrzydliwa" to też by było, że fuj i się powinno tego zabronić? Poza tym zwróćcie uwagę, że filmik wyraźnie został stworzony w celu zniechęcenia ludzi do aborcji (celowe zbliżenia na rączki). Tak, jest to ohydne, ale ludzie robią często o wiele gorsze rzeczy (choćby zwierzętom) i jest na to moralne przyzwolenie w społeczeństwie. Wszystko zależy od tego, jak to zostanie przedstawione - tu zostało, według mnie, pokazane to tak, żeby ludzi przekonać, że aborcja jest zła. Można to przedstawić w inny sposób - pokazać 16 letnią dziewczynę, która dzięki aborcji ma szansę na normalne życie jak jej rówieśnicy.
  • 0

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Może ktoś w inny sposób podać linka bo ten poprzedni mi nie działa a przekopując się przez tą stronkę wysiadam po 10 minutach :/ Ja pier***** co za rzeczy tam są :o My tu dyskutujemy czy zarodek można nazwać człowiekiem a widzę że dorośli potrafią się zachować gorzej jak zwierzęta.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych