Napisano 19.11.2008 - 00:09
Napisano 19.11.2008 - 01:04
Napisano 19.11.2008 - 07:19
Nikt nie odczuł, nie widział, nie słyszał, nie nagrał, nie sfotografował, , nie rozmawiał, nie został dotknięty / wybrany / namaszczony/ oświecony i niczyje kończyny jeszcze nie odrosły. Po co te wszystkie wątki , srsly ?
Cały dział powinien być tymczasowo zamknięty, tak jak to się dzieje z tematami z nieweryfikowalnymi informacjami.
Zamknięte dopóki nikt nie uświadczy jakiegoś boga i nie przedstawi dowodów na jego istnienie
A tak poważnie...
"Nie można powiedzieć że Bóg nie istnieje" - a to dlaczego ? Skoro na coś nie ma dowodów to logicznie rzecz biorąc nie istnieje. Wiara nie wymaga dowodów ? Ale wymaga wiarygodnych fundamentów. Biorąc pod uwagę różnorodność religii, żadne nie są wiarygodne.
Napisano 19.11.2008 - 07:42
Napisano 19.11.2008 - 08:55
czemu nie przejmujesz sie biednymi dziecmi w afryce ktorym to katolicy pomagaja
Napisano 19.11.2008 - 09:26
Ahhh i chciałbym dodać że za troszkę mamy Święta Bożego Narodzenia i skoro taki z ciebie porządny ateista to nie warz się ich obchodzić tylko mykaj do pracy. Te dni są dla nas - wierzących
Napisano 19.11.2008 - 11:13
czemu nie przejmujesz sie biednymi dziecmi w afryce ktorym to katolicy pomagaja
Człowieku, masz zadziwiający dar czytania w moich myślach i zakładania czym się przejmuje, a czym nie.
Arahyll, powtórze ci, że dla mnie religia to narzędzie manipulacji ludźmi, wykorzystywanie ich wiary. Nie możesz zrozumieć, że takie jest moje zdanie?
Dobrze, pewnie jestem pseudoateistą, wierzcie w to sobie - jak w inne sny.
Napisano 19.11.2008 - 11:34
Bayakus oczywiście element manipulacji może być ale czy przykazania na serio są takie złe? Zresztą, powiem Ci że ja chodzę do całkiem fajnego kościoła(dokładnie to jest to klasztor). Wszyscy bracia zakonni są dość wyluzowani i lubiani. Nieraz powtarzają że prawie niemożliwe jest trzymanie się cały czas zasad biblii, ale to nie musi przeszkadzać w byciu dobrym wierzącym.
Napisano 19.11.2008 - 14:02
Generalnie to nie wiem co chcesz osiągnąć takimi tematami Don Corleone, może jesteś mesjaszem który nie może patrzeć jak ci biedni katolicy się męczą, chcesz ich wyzwolić z rąk okrutnego dyktatora Boga aka "Dziadek w chmurach", może zbierasz armie. Nie wiem. Ale powodzenia.
Pseudoateizm jest dla mnie właśnie czymś takim. Po co Ateiście rozwieszać plakaty? Kościół walczy o wiernych- a Ateista? Ateizm nie potrzebuje wiary, nawoływanie do Ateizmu (czyli Pseudoateizm) jest niczym innym jak Antyklerykalizmem. No chyba że komuś taka postawo odpowiada - to jego problem ; ] świat bywa piękny i jest tysiące ciekawszych zajęć od rozwieszania plakatów ; ]
widocznie albo jestes mlody albo nie pojmujesz prawidel rzadzacych swiatem - czemu nie przejmujesz sie biednymi dziecmi w afryce ktorym to katolicy pomagaja - a martwia Cie babcie - ktore dobrowolnie oddaja swoje datki na ojca rydzyka
Napisano 19.11.2008 - 14:20
Zbieram legiony ateistycznych fanatyków do walki z rydzykowym szwadronem moherowych babć-karateków, bitwa odbędzie się już jutro o godzinie 16:16 pod Toruniem (wstęp płatny - pozyskane środki przekażę na fundusz dawkinsolubów. Na poważnie teraz; smutek mnie ogarnia i melancholia (jak i Lema) gdy widzę grono dzieci indoktrynowanych w niedzielny poranek lub kolejne niewinne dziecko chrzczone w kościele. Może i jestem mesjaszem, wojującym ateistą, który chce sprowadzić szarych ludzi na tor rozumu.
To jest jakaś hipokryzja. Po co wam budować kościoły co dwa kilometry lub zakładać radio? "Ateistycznego głosu w Twoim domu" jeszcze nie słyszałem. Co złego w antyklerykalizmie? Chcecie chyba, abyśmy siedzieli cicho w domu i nie nawyrządzali zbyt wielu szkód w perfekcyjnych "bożych dzieciach"..
Czyli trzeba być starym dziadem z długą siwą brodą aby mieć ten zaszczyt użycia rozumu? Czyli wierzący pomagają Afrykańczykom w nadziei na boski prezencik? Czy nie robiliby tego będąc niewierzącymi? Babcie wykorzystuje się aby napchać kasy we własną kieszeń.
Napisano 19.11.2008 - 14:24
Napisano 19.11.2008 - 14:39
Napisano 19.11.2008 - 14:55
Napisano 19.11.2008 - 15:10
Napisano 19.11.2008 - 15:26
0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych