Skocz do zawartości

Zdjęcie

"Nie wierzysz w Boga? Nie jesteś sam"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
165 odpowiedzi w tym temacie

Arahyll.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Aaaaa mam to w nosie, wszyscy ATEIŚCI jakich spotkałem tu ostatnio w tematach po prostu mnie wkur@#%! Najzabawniejsze jest to że nie wnerwiacie mnie tym ze nie wierzycie w Boga bo to jest sprawa indywidualna i co komu do tego. Ale działacie mi na nerwy WYBITNIE TYM CIĄGŁYM POWTARZANIEM ŻE WYSZLIŚCIE Z "PODMROKU". Tak na serio to chrzanicie jak banda potłuczonych nastolatków którzy przechodzą właśnie okres buntu. W takich momentach chciałbym aby wróciła jakaś inkwizycja buehehehehehehhehehe zdjąłbym miecz ze ściany i poodcinałbym wam głowy dla jakiegoś krwawego boga. I wierzcie że zrobiłbym to wyłącznie z powodu tego waszego cholernego wywyższania się. Pokazałbym wam jaka to ze mnie bezmózga kreatura która to tylko jedna rzecz potrafi - OBCINAĆ WAM ŁBY.

Wcale nie jesteście jacyś oświeceni. Z tego co napisałeś Donsie Corleone to jesteście jakimiś EMOWCAMI z nutką melancholii w sosie własnym. Wiecie ze jesteście marni a my jeszcze marniejsi bo o tym nie wiemy...BUAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHA człowieku, jesteś po prostu smutnym człowieczkiem który ma chyba jakiś kompleks mniejszości.

A ty Inspiring co? Przeczytałeś Biblię i nie przekonała Cię? Cholera, dziwne...MNIE KURNA TEŻ. Biblia to drogowskaz a nie reklama!

Żal mi was, żal jak jasna cholera. Każdy może sobie wierzyć lub nie, mam to głęboko w nosie. Ale ten wasz cholerny narcyzm po prostu mnie dobija. Jesteście ubodzy, nie posiadacie żadnej kultury a jednak chrzanicie cały czas ze wy widzicie więcej i lepsi jesteście. Nie jestem pewien czy Bóg istnieje ale jeśli tak to chciałbym się z wami spotkać tam po drugiej stronie, chodźby w piekle i brechtać się z was że racja jest MOJA! Wy z racji tego że nie wierzycie w nic nie możecie nawet mieć nadziei na to.

Dołączona grafika
  • 0

Inspring.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Arahyll pieprzysz jak potłuczony (powiem tak na Twoim poziomie to może zrozumiesz) ..

Jaki narcyzm widzisz w wypowiadaniu swojej opinii ??? zabrakło argumentów i stajesz się wulgarny ??

Mówimy o aspektach które zaprzeczają istnienia Boga..
I liczymy na logiczne argumenty które nas przekonają do wiary a wielcy Katolicy nam ich nie dają ..

Nazywasz wywyższaniem się mówienie własnej opinii gdy Ty nie masz żadnej , tak najłatwiej..' -jesteś głupi bo nie myślisz tak jak ja'

Przekonaj mnie do wiary to Ci podziekuje . a jak narazie to możesz wsadzić sobie piórko w dupke i pożeglować po oceanie wiary ..
  • 0

Papercat.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mnie śmieszy natomiast to, że teiści powtarzają w kółko "wiara, wiara, wiara". Ślepą wiarę w rzyć można sobie wsadzić. Jak powiedział Woody Allen bodajże: "Dla Ciebie jestem ateistą, dla Boga konstruktywną opozycją." Ja wolę być po stronie opozycji i nie jestem ateistą, bo się buntuję. Ja zwyczajnie nie potrafię wierzyć w Boga, tak samo jak nie uwierzę w Latającego Potwora Spaghetti; to jest dla mnie zwykła abstrakcja.

Nie uważam, że teiści są gorsi, chyba nikt tak nie uważa. Wg. mnie oni po prostu wierzą w bajki (bzdury jak ktoś chce). Tak samo jak ktoś jest z PiS, ktoś inny za PO, Kto jest gorszy? (Przykład może kiepski, bo polityka średnio mnie interesuje, ale to tak na szybko.)
  • 0

r3vo.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Sam do niego wskakujesz. Powielając poglądy jakiejś grupy chcąc nie chcąc upodabniasz się do niej, a przynajmniej tak jesteś postrzegany, np. warchole kojarzą się z Samoobroną RP.

to od tej pory bedziesz dla mnie szatanista : ]

ps. Papercat, Inspiring - mialem w swoim zyciu do czynienia z cudami, z ozdrowieniami - mialem tego nie pisac - ale jakie to ma znaczenie ?

1) po pierwsze i tak mi nie uwierzycie (placebo, autosugestia - ktorych zresztai tak naukowcy nie akceptuja)
2) po drugie - nie chcialem o tym mowic bo to prywatne sprawy - i nie zalezy mi na powielaniu wiernych - ani waszej przynaleznosci do wierzacych - a jedynie swiadomosci istnienia takich rzeczy - szczerze powiedziawszy mam gdzies jaka droga podazycie - bo to wasza droga ; ] po prostu nie chce byc obrazany przez "grupe" indywidualistów (to drugie w podwójnym cudzysłowie)
  • 0

Inspring.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mnie potrącił samochód , stratował koń , zeskoczyłem z motoru wypadki rowerowe z udziałem drzew to kij , w nocy wywróciłem sie kajakiem na rwącej rzece , dostałem kijem w głowe od dresów .. nigdy nic mi sie nie stało - zupełnie nic .

Cud ?
Nie łącze tego z Bogiem , tak było i tyle .
  • 0

r3vo.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mnie potrącił samochód , stratował koń , zeskoczyłem z motoru wypadki rowerowe z udziałem drzew to kij , w nocy wywróciłem sie kajakiem na rwącej rzece , dostałem kijem w głowe od dresów .. nigdy nic mi sie nie stało - zupełnie nic .

Cud ?
Nie łącze tego z Bogiem , tak było i tyle .

nie o takich myslalem - i tak jak mowilem o prywatnych sprawach nie bede pisal
kazdy idzie swoja droga
nie neguje waszej - radze sie zastanowic po prostu czy ateizm nie wynika z rozczarowania kosciolem (zreszta i wasza sprawa ;] )
  • 0

Arahyll.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Widzę ze muszę z polskiego na polski....NIE INTERESUJE MNIE TO CZY WIERZYCIE CZY NIE. NIE CHCĘ WAS DO NICZEGO PRZEKONYWAĆ. NIE BĘDĘ UDOWADNIAŁ WAM ŻE BÓG ISTNIEJE...phew.
Napisałem chyba ze 2 razy że mam w nosie czy wierzycie czy nie. Zakodujcie to sobie. Chodzi mi tylko o to żebyście przestali z siebie robić ludzi bardziej oświeconych od tych którzy wierzą. Jak przeczytałem wypowiedź Don'a to myślałem ze padnę. Opisał się jak jakiegoś emowca z łezką w oku - a ja ludzi którzy uważają ze są marni mam w nosie i nie pozwolę żeby dodatkowo stawiali MNIE niżej od samych siebie. Jeśli jesteście świadomi swej marności to zachowajcie ja dla siebie. Ja wolę chodzić z podniesioną głową a nie melancholijnie zastanawiać się nad tym jakim to pyłem jestem.
  • 0

Inspring.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Arahyll pokaż mi gdzie dokładnie się wywyższamy ? -Umieść w tagach [QUOTE] ..
Robimy to samo co wierzący ale mamy argumenty ...

Ja chodze z podniesioną głową bez wiary w Boga .. po prostu o tym co bedzie dowiem sie dopiero po śmierci ..

Swoje przemyślenia potraktowałem jako droge do wiary w siebie .
  • 0

judas666.
  • Tematów: 12
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A co ma robić niewierzący jak nie negować wiarę? To tak jakby fan Wisły nie negował "zajebistości" Legi.

wyobrazam sobie ze jedni i drudzy siedza na stadionie obok siebie - ciezkie do pojecia dla "ateisty" ?

Katole to fani Wisły, jacyś "innowiercy" to fani Legi. Oni się będą napierdzielać między sobą na meczach. Ja i ateiści jesteśmy tacy, co nam mecze są obojętne. Możemy ogladać a nawet kibicować jednej z drużyn, ale nie przejmiemy się żadna przegrana i na pewno nie będziemy nikogo atakować.

Ty chyba meczy nie widziałeś.

to od tej pory bedziesz dla mnie szatanista : ]

A co to takiego?
  • 0

Vaherem.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nie było mnie kilka stron, i przecieram oczy ze zdumienia. Nerwowa rekacja Arhylla całkowicie mnie zaskoczyła.

Tak na serio to chrzanicie jak banda potłuczonych nastolatków którzy przechodzą właśnie okres buntu. W takich momentach chciałbym aby wróciła jakaś inkwizycja buehehehehehehhehehe zdjąłbym miecz ze ściany i poodcinałbym wam głowy dla jakiegoś krwawego boga.

Tak na serio to chrzanisz jak potłuczony nastolatek, który przechodzi właśnie okres buntu, który nierozumie dlaczego nie chcemy przyznać mu racji itd, itd. Mam tylko nadzieje, że sie nam nie potniesz.

ps. Papercat, Inspiring - mialem w swoim zyciu do czynienia z cudami, z ozdrowieniami - mialem tego nie pisac - ale jakie to ma znaczenie ?

r3vo, jakby to nie miało znaczenia, to byś nie pisał. Moja mama do dziś wierzy, że jako 2-latka uzdrowiła mnie modlitwa do jednego ze świętych obrazów, który w tamtym czasie wędrował po domach. I jakoś jestem tym okropnym ateistą.
  • 0

Arahyll.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Vaherem wiesz o co mi chodzi wogóle? Widzę ze wykroiłeś kawałek tekstu i piszesz co Ci się podoba huh? Teraz Ci łaskawie wytłumaczę:
Nie chodzi mi o to żebyście przyznawali mi jakąkolwiek rację w sprawie wiary. Ile mam to jeszcze razy powtórzyć aby to do was dotarło? Ślepi jesteście? Powtarzam od jakichś dwóch stron że nie obchodzi mnie czy ktoś wierzy czy nie i w co. Wnerwia mnie tylko to "oświecenie" ateistów i "ciemnota" wierzących.
Dotarło?

A to dla Ciebie inspiring żebyś przeżył te wszystkie przepiękne posty jeszcze raz:

Papercat
Jestem ateistą i jestem z tego dumny również dlatego, ze jestem indywidualistą, myślę samodzielnie. - oh doprawdy, mnei ciągle mama za rączkę prowadza i mówi co mam robić.

Men_in_black
Wiesz Papercat, może ważniejsze będzie w tego rodzaju akcji ze Ci ludzie z łuskami na oczach zrozumieją że można inaczej żyć. - dzięki, bez Ciebie nie wiedziałbym ze istnieje coś jeszcze.

Vaherem
Nie mój drogi, to ciągle są czasy, w których kościół jedzie na swojej marce wyrobionej w ciągu ostatnich 2 tys. lat. Gdzie chrzci sie dzieci bo tak wypada, idzie sie do komuni, bo tak wypada...I tak dalej. Potem człowiek jest zabiegany, w ogóle nie myśli o takich sprawach, wsiada do tramwaju...i może akurat zacznie myśleć? Nie, nie chodzi mi już o to, że pokocha ateizm, ale o sam fakt myślenia. - myśl za nas wszystkich skoro nas na to nie stać.

Vaherem
Arahyll, powtórze ci, że dla mnie religia to narzędzie manipulacji ludźmi, wykorzystywanie ich wiary. Nie możesz zrozumieć, że takie jest moje zdanie? - oj tak my biedne bezmózgie marionetki.

Inspiring
Dla mnie osobiście Don Corleone jest jak przebłysk słońca w pochmurny dzień ( tak literacko) - oh jak pięknie sobie słodzicie, może założycie kółko wzajemnej adoracji?

Inspiring
Na Ateizm nie jest wiarą , jest drogą do szukania rozwiązania - FAKTÓW (naukowo filozoficznie) na tematy duchowe itp. a wiara (jakakolwiek) skutecznie to ogranicza - bo tak jest i C*** i macie w to Wierzyć ..
Dla Katolika myśl że może jest inaczej , że może Jezusa nie było jest jak temat tabu. I żaden się nie przyzna że tak pomyślał . A Ateizm daje furtkę - poszerza zakres widzenia - znowu poczułem się przez Ciebie jak ciemniak z zza płotu, chlip

Don
My chyba wiemy najlepiej kto jest pseudo lub nie, ponieważ to my reprezentujemy tą grupę. - tak tak, grupę wszystko wiedzącą....

Vaherem
Teraz powiem ci coś o twojej wizji świata. O twojej pseudowierze. Rodzi się ona ze strachu - przed wiecznym potępieniem. Twierdzisz, że jesteś antyklerykałem - zapewne jednak wpojone w dzieciństwie opowieści o piekle, sprawiają, że nie jesteś w stanie przyjąc do wiadomości, że Boga nie ma. Nie ma Boga, który wysłucha twoich modlitw, ani Boga który wyciągnie cię z każdego gówna w życiu, w jakie wdepniesz. Nie ma Boga, któy da ci nagrode w postaci wiecznego życia, jeśli spartolisz to obecne. - i dlatego my bojaźliwi pełzamy przy ziemi i nie patrzymy w niebo!

Inspiring
Nawracanie strachem przed nicością ŻAŁOSNE - tak, my biedni znamy tylko strach

Don
Jak ja lubię tych "oświeconych i postępowych" katolików. Widzę, że wszechwiedza waszego boga się wam udziela. - a tobie co się udziela?

Don
Ateizm to nie teizm, religią po prostu nie jest. O co chodzi? O szczerość bez obłudy; o wylanie na siebie wiadra zimnej wody i przyznaniu, że jesteśmy sami na tym świecie, nic nas nie czeka i nikt nas nie wyczekuje, jesteśmy marnym ziarnem we wszechświecie, przeminiemy kiedyś jak setki cywilizacji przed nami. - naprawdę się cieszę ze są tacy wspaniali ludzi jak ty którzy doszli d prawdy i mogą nas biednych głupców oświecić swym słowem.

Inspiring
Don Corleone ludzie boją się uświadomić sobie że to prawda ..
Niektórzy po prostu sobie z tym nie radzą , a gdy ktoś próbuje im o tym powiedzieć płaczą i łapią się wszystkich argumentów by temu zaprzeczyć ..
Ale to wystarcza by spowodować impuls do własnych przemyśleń , a to już sukces..- to jest prawdziwa perełka panie inspirujący. Może jeśli mi pomożesz to wstanę na nogi i dalej pójdzie z góry.

Frosti
Ludzie wierzący w boga przypominają mi dzieci wierzące w Świętego Mikołaja. - uhhh whatever

Dobra nie chcę mi się już więcej przytaczać tych cytatów(z góry przepraszam za surową formę bez quote). Powiesz mi może teraz Inspiring że nigdzie nie zrobiliście z nas ciemniaków a sami nie kreowaliście się na ludzi którzy przejrzeli na oczy? Ja naprawdę nie mam nic do jakichkolwiek wierzeń. Uważam ze pod tym względem powinna być wolność i tyle. Natomiast wy robicie taki mały podział na ludzi lepszych i gorszych INTELEKTUALNIE.
  • 0

Inspring.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Inspiring
Don Corleone ludzie boją się uświadomić sobie że to prawda ..
Niektórzy po prostu sobie z tym nie radzą , a gdy ktoś próbuje im o tym powiedzieć płaczą i łapią się wszystkich argumentów by temu zaprzeczyć .. - to jest prawdziwa perełka panie inspirujący. Może jeśli mi pomożesz to wstanę na nogi i dalej pójdzie z góry.

Jest Perełka jestem z niej dumny :) Zgniotłeś mnie - brawo
Jak chcesz to Ci pomoge nie ma sprawy.

moja kolej

Mój "Bóg" niczego mi nie nakazuje, Szanuję go i dziękuję z własnej woli za to co mam ; ]

-taki prywatny Bóg , Mój skarb nikt go nie ma ! Jestem fajny ! O.o

Kiedy część z was zrozumie że pseudoateizm który prezentujecie to w rzeczywistości Antyklerykalizm i Antykatolicyzm ?

To my już nie wiemy w co wieżymy (niewierzymy) ? :(

Kilka plakatów w metrze to nic z oblepaniem miast plakatami "świadectwa" Dziwisza, nowymi kościołami co kilometr i 30 metrowymi pomnikami Chrystusa Króla przy drogach...Polska wink2.gif

A my nie mamy Kosiciołów :(

CYTAT(Papercat @ 17.11.2008, 23:04) *
Masz chyba jakieś problemy z ateizmem, Confident, bo, kiedy tylko pojawi się jakaś wypowiedź przeciw Bogu, zaraz atakujesz autora. worried1.gif

Po prostu wyśmiewam sprawy śmieszne.

B.K ..

Wszyscy tu wszystkich atakują .. A w Biblii napisane jest " gdy ktoś uderzy Cie w policzek to nadstaw drugi "..

Smutne :(
  • 0

Don Corleone.

Dispositif

• Tematów: 68
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Żal mi was, żal jak jasna cholera. Każdy może sobie wierzyć lub nie, mam to głęboko w nosie. Ale ten wasz cholerny narcyzm po prostu mnie dobija. Jesteście ubodzy, nie posiadacie żadnej kultury a jednak chrzanicie cały czas ze wy widzicie więcej i lepsi jesteście. Nie jestem pewien czy Bóg istnieje ale jeśli tak to chciałbym się z wami spotkać tam po drugiej stronie, chodźby w piekle i brechtać się z was że racja jest MOJA! Wy z racji tego że nie wierzycie w nic nie możecie nawet mieć nadziei na to.

Powiem szczerze, że do subkultury emo nie należę. Rozumiem, że w imię bogatej kultury mamy pozwalać na debilizm w narodzie, zabobony itp., pozwalać na morderstwa w Azji i dziewiczych zakątkach Ziemi na tle religijnym, tylko aby na naszej "przewspaniałej" planetce było rozmaicie i bogato w różnorakie kultury?
  • 0

#134 Gość_Hellmaker

Gość_Hellmaker.
  • Tematów: 0

Napisano

Powiem szczerze, że do subkultury emo nie należę. Rozumiem, że w imię bogatej kultury mamy pozwalać na debilizm w narodzie, zabobony itp., pozwalać na morderstwa w Azji i dziewiczych zakątkach Ziemi na tle religijnym, tylko aby na naszej "przewspaniałej" planetce było rozmaicie i bogato w różnorakie kultury?

Mam przez to rozumieć, że nie pozwalasz? Cieszę się z tego, nawet nie wiesz jak bardzo. Z tego co piszesz wynika, że nie ograniczasz się jedynie do pisania na forum - może przedstawisz nam w jaki sposób propagujesz szeroko rozumianą normalność, człowieczeństwo, zwycięstwo nauki nad religią i zabobonami? Chętnie poczytam :) Chciałbym zwrócić uwagę na to, że czym innym jest atakowanie, a czym innym konstruktywna krytyka. I ja muszę się wam przyznać, że nie mam zielonego pojęcia co jest po śmierci, czy Bóg istnieje, czy nie. Jakoś nie jestem w 100% przekonany do swoich poglądów.
  • 0

Arahyll.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Inspring szkoda że nic takiego w tych cytatach fajnego nie zamieściłeś. Piszemy chyba cały czas o tym ze robicie z siebie wielkich panów a ty wywlekasz coś co nie ma nic wspólnego z tematem. Wysil się bardziej koleś. A policzek możesz nadstawić sam bo np ja nie mam zamiaru zostać jakimś męczennikiem tego forum.

A ty Don możesz nie pozwalać na całe to zło. Przecież nikt Ci nie broni ruszyć tyłka i zrobić coś dla sprawy....ale czekaj...patrz jaki numer. Zwaliłeś wszystko na ciemnotę wiec to nasza wina i my mamy się tym zająć. Ale się wkopaliśmy. No trudno.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych