Skocz do zawartości

Komentarze do tematu "Wątek Foto"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1875 odpowiedzi w tym temacie

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wyglądać jak koks bez sterydów to długie lata ciężkiej, ciężkiej pracy na siłowni. Od treningów na rzeźbę (małe obciążenia dużo powtórzeń) dwa, nawet trzy razy w tygodniu nic się nie stanie. Jeśli chce się nabrać masy to najłatwiej jechać dużym obciążeniem, i przestać kiedy będzie pasowało. ; )

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

kiedyś, nie było anabolików i ludzie trzymali rzeźbę, no ale nie było też: komputerów, konsol, gwiazd tańczących na lodzie i makczikenów ...^^

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

^^ same przeszkody ... tia...

livin.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Limonka ja rozumiem dieta 1200, ale jak później tą wage utrzymać? Przecież nie można się wiecznie odchudzać,neee ;) ?

Użytkownik livin edytował ten post 10.09.2009 - 07:34

limonka.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Livin, później należy powoli podnosić dawkę kaloryczną, o jakieś 100 kcal co mniej więcej dwa tygodnie. W ten sposób zaczynam przyzwyczajać organizm do coraz większej ilości kalorii i w końcu zatrzymuję się przy ok. 2000, czyli tyle, ile powinnam jeść w ciągu dnia. Należy to robić powoli, bo w tym momencie mój metabolizm funkcjonuje na trybie jakby "głodowym", więc gdybym jednego dnia zakończyła dietę i wskoczyła od razu na 2000, to mój organizm te 1000 kcal, które mu zostają dostarczone "nadprogramowo", od razu zamieniałby na tłuszcz. Przynajmniej tak wnioskuję z tego, co do tej pory przeczytałam.

Heh... no i nie można żreć. Mnie zawsze gubiło obżeranie się wieczorami i wpieprzanie mnóstwa słonych rzeczy, typu słone paluszki, orzeszki, czipsy itd. Teraz bym tego nie tknęła, bo by mi chyba umysł nie pozwolił. Jak sobie uświadomię ile to ma kcal i ile tłuszczu, to mi słabo :P

Użytkownik limonka edytował ten post 10.09.2009 - 19:50

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dość sensownie wygląda dieta zgodna z grupą krwi. Stosuję ją równocześnie z tz. rozłączną.

limonka.
Reputacja

Napisano

Nie łączysz białek z węglowodanami? Stosowałam na początku, całkiem niezła. Jeśli to ta właśnie :]

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To co jemy, to węglowodany, pokarm zasadowy i kwasowy. Jak źle połączymy, to powstają np. sole. Pamiętamy ze szkoły podstawowej, że sole wypalają śliczne dziury. Dlatego jedzenie rozdzielne ma uzasadnienie. Są też produkty które nasz organizm traktuje jako balast, nie trawi... przede wszystkim to odkłada się mam na bokach.

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeśli odkłada nam się na bokach to znaczy że organizm to trawi. Przecież żeby przerobić jedzenie na sadło, musi ono zostać najpierw rozbite na czynniki pierwsze.

livin.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No to dziewczyny skoro zaczął się już temat odchudzania to zapytam czy któraś z was ma jakieś sprawdzone ćwiczenia na talie. Generelnie mam paskudne brzuszysko i za nic nie moge go zrzucić, a były i diety i ćwiczenia. Ostatnio przemyślałam sprawę i wymyśliłam, że nie musze nawet gubić tych 5 kg, a wystarczy żeby mi w tej cholernej talii zrobiło się jakies wcięcie i brzuszysko się spłaszczyło, bo z reszta opakowania jest w miare. Prosze o sprawdzone przepisy ;)

Paris.

V.I.P.

• Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Livin, ja tak jak pisałam w niecałe dwa tyg. straciłam 2 kg na brzuszkach... tzn, nie takich tradycyjnych brzuszkach, tylko 20 powtórzeń tak jakby niepełnych brzuszków (przy tym oczywiście dobra pozycja), 20 brzuszków z wyprostowanymi rękami, później 20 brzuszków na odwrót (tzn leżysz na plecach i nogami), później znów 20 nogami łącznie z unoszeniem głowy, następnie 20 uniesień i opuszczeń nóg (najpierw prawą, potem lewą - oby dwie liczysz jako jedno). To wszystko naraz, później ćwiczenie na boczki - kładziesz się na prawym boku opierając lewą ręką przed sobą, prawą rękę zakładasz za głowę, nogi muszą być 20 cm nad ziemią i unosisz ok 10-15 razy lewą nogę, później na drugą stronę. Robiłam tak rano i wieczorem, czasem w południe, do tego trzymałam dietę, piłam dużo wody i do tego ok 10-15 min. jeździłam na rowerze. To tyle ode mnie ;)

PS. Brzuszki są z płyty Tamilee "I want those ABS!" z pierwszej części ;)

Użytkownik Madison edytował ten post 11.09.2009 - 19:32

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zestaw minimum:
Rano 50 brzuszków. ( ewentualnie na leniucha w łóżku )
Wieczorem uproszczony zestaw jogi ( z przekrętem kręgosłupa i staniem na głowie )
Wstawanie od stołu z lekkim niedosytem.

limonka.
Reputacja

Napisano

Szóstkę Weidera. Jest niezawodna :] już po tygodniu są efekty, tylko że to męczące. Ew. hula hoop z masującymi wypustkami ;)

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

6 weidera :e to ćwiczenie potrafi zabić. Po 20 dniu robi się ciężko. Ale na odchudzanie brzuszki są średnim pomysłem, najlepsze efekty dają aeroby. Brzuszki to głównie na wzmocnienie mięśni niż na odchudzanie.

#1620 Gość_Aton

Gość_Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

Xenomorphiecacie (trudniejszego się nie dało :) ) widzę, że lubisz wyraźne makijaże. Jako płeć przeciwna poleciłbym ten makijaż http://www.anita.fol...duze/arab02.jpg :) Pasowałby do Twojej rudej siorstki.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych