Dzięki za miłe słowa ale konkurs to głupota.
Ktoś zawsze będzie poszkodowany i będzie mu przykro. Dla mnie każdy jest wyjątkowy i niech tak zostanie.
Staniczku pokaż się z tymi żółtymi zębami z mojej wizji .
Napisano 04.12.2016 - 13:05
Zdjęcia "nowe" można zamieszczać osobiście lub wskazać będące już w zasobach para ... ( tutaj już istnieje zgoda )
Otóż nie - bo zgoda na upublicznienie swojej fotografii poprzez zamieszczenie jej na forum publicznym, to jednak nie to samo co zgoda na poddanie jej osądowi w postaci jakiegokolwiek konkursu.
I ja na przykład takiej zgody nie wyrażałem i nadal nie wyrażam.
Za innych się nie wypowiem ale myślę, że przez zwyczajną grzeczność wypadałoby ich najpierw zapytać, czy chcą brać udział w takiej zabawie.
Co innego, ci, którzy się sami do niej zgłoszą.
Napisano 04.12.2016 - 13:14
Zdjęcia "nowe" można zamieszczać osobiście lub wskazać będące już w zasobach para ... ( tutaj już istnieje zgoda )
Otóż nie - bo zgoda na upublicznienie swojej fotografii poprzez zamieszczenie jej na forum publicznym, to jednak nie to samo co zgoda na poddanie jej osądowi w postaci jakiegokolwiek konkursu.
I ja na przykład takiej zgody nie wyrażałem i nadal nie wyrażam.
Za innych się nie wypowiem ale myślę, że przez zwyczajną grzeczność wypadałoby ich najpierw zapytać, czy chcą brać udział w takiej zabawie.
Co innego, ci, którzy się sami do niej zgłoszą.
To była możliwość z której można było by skorzystać.
Napisano 04.12.2016 - 13:20
No trochę się rozpędzilas Aidil bo juz sobie wszystko ustaliłas a nawet ja nikogo do niczego nie zmuszam
Skorzystałam tylko i wyłącznie z twojego pomysłu który minę zainspirował, ot i cała historia.
Patrząc jaki niepokój wzbudził pomysł na konkurs z całą pewnością się on nie odbędzie.
Aidil ogłasza konkursy i ustala zasady a sama swojej foty z tego co wiem nie dała na forum. Trochę to śmieszne takie stawianie innym wymogów w takiej sytuacji.
Jak już wspominałam skorzystałam z pomysłu @Blantinho.
Napisano 04.12.2016 - 13:25
Patrząc jaki niepokój wzbudził pomysł na konkurs z całą pewnością się on nie odbędzie.
A nie chcesz założyć o tym tematu (na przykład z ankietą lub zwykłym pytaniem w tresci) w Hydeparku i po prostu zapytać innych?
Tak było o wiele prościej niż zakładanie z góry - w jedna lub drugą stronę.
Kto wie - może się jednak znajda chętni do udziału w takiej zabawie.
Zbyt łatwo się poddajesz.
Ten tu temat przegląda zaledwie mała część użytkowników.
Ja nie mówię, że sam pomysł jest zły - wyrażam tylko swoje stanowisko w stosunku do mojego udziału w takim przedsięwzięciu.
Ale ja, to nie wszyscy.
Napisano 04.12.2016 - 13:32
A nie chcesz założyć o tym tematu (na przykład z ankietą lub zwykłym pytaniem w tresci) w Hydeparku i po prostu zapytać innych?
Tak było o wiele prościej niż zakładanie z góry - w jedna lub drugą stronę.
Kto wie - może się jednak znajda chętni do udziału w takiej zabawie.
Zbyt łatwo się poddajesz.
Ten tu temat przegląda zaledwie mała część użytkowników.
Ja nie mówię, że sam pomysł jest zły - wyrażam tylko swoje stanowisko w stosunku do mojego udziału w takim przedsięwzięciu.
Ale ja, to nie wszyscy.
To był sondaż jak już wspomniałam w dziwny sposób wyparowanym poście.
Nie znam zwyczaju na para ... by uzyskiwać wcześniej zgodę na rozpoczęcie konkursu, ankiety czy napisanie postu. Ale możne się mylę.
Wycofuję się z tego typu aktywności na para ...
Użytkownik Aidil edytował ten post 04.12.2016 - 13:38
Napisano 04.12.2016 - 13:48
Nie znam zwyczaju na para ... by uzyskiwać wcześniej zgodę na rozpoczęcie konkursu, ankiety czy napisanie postu. Ale możne się mylę.
Wycofuję się z tego typu aktywności na para ...
Napisanie postu, postawienie ankiety, czy założenie tematu, nie wymaga zgody nikogo.
Jednak ogłoszenie konkursu, z tego co się orientuję wymaga co najmniej poinformowania administracji - niezależnie od tego czy konkurs ogłasza użytkownik, czy moderator.
I moim zdaniem jest to zupełnie normalne.
Druga sprawa, to zgoda użytkowników na udział w takim konkursie.
Masz tu dwie opcje postępowania.
Opcja pierwsza - po uzgodnieniu z administracja otwierasz temat z konkursem i ryzykujesz, że nikt się nie zgłosi.
Opcja druga - najpierw badasz zainteresowanie konkursem, stawiając temat z pytaniem ( i o tym własnie pisałem). Liczysz potencjalnych chętnych i wtedy podejmujesz decyzję, czy nadawać sprawie bieg formalny.
Jednak w obu przypadkach, nie wyobrażam sobie żeby do konkursu odgórnie wpisywać osoby, które nie zadeklarowały chęci udziału w nim poprzez zgłoszenie (takie, czy inne).
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych