Skocz do zawartości

Mało Inteligentny Projekt

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_CriticalErr0r

Gość_CriticalErr0r.
  • Tematów: 0

Napisano

http://pl.youtube.com/watch?v=LFE_Thy5bSQ

4:58 - tego pana niektórzy znają c'nie ? :mrgreen:
ale zostawmy go, bo nie o nim chciałem gadać tylko o tym mało inteligentnym projekcie i krótkim wywodzie Neila Tysona.

jakieś komentarze ?
  • 2

Keysi.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://pl.youtube.com/watch?v=LFE_Thy5bSQ

4:58 - tego pana niektórzy znają c'nie ? :mrgreen:
ale zostawmy go, bo nie o nim chciałem gadać tylko o tym mało inteligentnym projekcie i krótkim wywodzie Neila Tysona.

jakieś komentarze ?

Nie znaju? :)
  • 0

Ladd.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Hmm z punktu widzenia ludzkiego sposobu myślenia to owszem wydaje się to bez sensu i może właśnie takie ma być. Niektórzy wielcy myśliciele ludzkości tacy jak Sokrates uważali że człowiek nie jest w stanie zrozumieć wszystkiego. Na przykład z tymi płodami, nauka ma jakiś tam wzorzec moralny z którego punktu widzenia wydaje się to nieludzkie ale to nie znaczy że takie musi być w istocie rzeczy. Tak samo przykład z wodospadem, piękno jest też indywidualnym punktem widzenia, nie istnieje samo z siebie, po prostu jest stanem w którym umysł ocenia cos na zasadzie, formy, kształtu, koloru i swoich wartości które są zbyt indywidualne by móc pokusić się o stwierdzenie że piękno to zjawisko istniejące samo w sobie. Żyjemy w czasach gdzie normy tego co piękne jest narzucane przez społeczeństwo i dlatego wielu ludzi preferuje inne rodzaje muzyki, sztuki itd. Jak to się mówi "są gusta i guściki, i na ich temat się nie dyskutuje" właśnie dlatego ze piękno jest zależne od poziomu rozwoju, świadomości i wiedzy. A jeśli chodzi o wrogość kosmosu względem nas to znaczy że tak widocznie z jakiś względów musi być to że nie wiemy dlaczego nie znaczy że to jest głupie.

Takie jest moje zdanie?

Dzięki i pozdro :)
  • 0

Spawn.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pełen wypas;] Miałem na kompie całą tą konferencje ale nie miałem siły przebrnąc;]

ten pan zajmuje sie astronomią generlanie, albo czymś pochodnym;]
  • 0

lunatyk.
  • Tematów: 9
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

He, bardzo ciekawie mówił, do mnie to nie przemawia ale posłuchać można bo przedstawia ciekawy 'światopogląd'
  • 0

#6 Gość_Bayakus

Gość_Bayakus.

Napisano

Co tutaj się dużo rozpisywać gościu ma po prostu rację.

W pewnym momencie filmu

Układ Słoneczny to strzelnica:komety,asteroidy,kaczki

Chyba chodziło o Kaczyńskich :mrgreen: .
  • 0

judas666.
  • Tematów: 12
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją. Dla mnie to co powiedział to rozrywka i stwierdzenie faktu, dla przeciwników - odwracanie kota ogonem i pomijanie tego, co dla nich jest faktem.
Chyba tylko ludzka ułomność każe nam dyskutować, bo nie wiem jaki to ma mieć sens? Nikt nikogo do niczego nie przekona.
  • 0

#8 Gość_CriticalErr0r

Gość_CriticalErr0r.

Napisano

Układ Słoneczny to strzelnica:komety,asteroidy,kaczki

Chyba chodziło o Kaczyńskich :mrgreen: .

to dziwne ze jeszcze nie nie zainteresowała sie tym
prokuratura, bo za obraze głowy panstwa nalezy sie wyrok.
  • 1

#9 Gość_Bayakus

Gość_Bayakus.

Napisano

Tak ale ta głowa ledwo dorasta do parapetu.A co ty jakiś fanatyk Kaczyńskich jesteś.Zresztą to był żart a nie obraza.Poza tym możemy się ich tylko wstydzić za to co sobą reprezentują.
  • 0

#10 Gość_CriticalErr0r

Gość_CriticalErr0r.

Napisano

A co ty jakiś fanatyk Kaczyńskich jesteś.

nie, to moja praca.

Zresztą to był żart a nie obraza.

Powiesz to w sądzie, zresztą podobnie mówili "że to był żart", ci co już mają wyroki.

Pismo o udostępnienie pana logów zostało wysłane do administracji paranormalne.pl
  • 1

#11 Gość_Bayakus

Gość_Bayakus.

Napisano

Powiesz to w sądzie, zresztą podobnie mówili "że to był żart", ci co już mają wyroki.

Tak ale nie jestem w sądzie tylko na forum internetowym a to różnica.

Pismo o udostępnienie pana logów zostało wysłane do administracji paranormalne.pl

:wtf:

Sorry za offtopic ale jak już podjąłem dyskusję to chciałem skończyć.
  • 0

Szert.
  • Tematów: 23
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak ale nie jestem w sądzie tylko na forum internetowym a to różnica.

:wtf:

Sorry za offtopic ale jak już podjąłem dyskusję to chciałem skończyć.

Ciiiiii ONI są w śród nas.... xD xD xD xD A facet mądrze gada. (ten na filmie)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych