Napisano 29.11.2008 - 23:30
Hehe, tak sobie zacząłem szukać na zagranicznych stronach o tym i znalazłem coś ciekawego.
http://www.gearthblo..._in_google.html - czyżby prostokąt też był błędem? Właściwie przeglądając niebo w Google Earth, wydaje mi się, że chyba jednak może, pełno tam jakiś kwadratów, nałożonych na siebie tekstur itd. Sprawdźcie sami.
Napisano 29.11.2008 - 23:31
O czym ty chłopie gadasz?? No i co z tego! jakoś inne gwiazdy dużo dalsze wyszły SUPER i nikt ich nie zamalowywał!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i nie porównuj Teleskopu Hubble'a do lustrzanki... idź fotografować ptaszki, a nie mój temat zaśmiecasz.
Napisano 29.11.2008 - 23:38
Napisano 30.11.2008 - 00:00
Bełkotem to jest ten temat.Rozwiń - jak to się ma do plamy, bo nie przywykłem do bełkotu.Tymczasem pomarańczowy obszar na Twoim zdjęciu z Google Sky ma rozmiary porównywalne z kątową średnicą tarczy Księżyca, czyli ok. 0,5o.
Napisano 30.11.2008 - 00:03
mamma skończ te farmazony, bo to PLAMY nie tłumaczy!!!!! HALO MY TU O PLAMIE! żółtej plamie na gwieździe Syriusz, którą mogli by sobie powiększać-pomniejszać, dorysować buźkę, ale po co zamazywać jej wewnętrzny obszar?? Nawet żeby to Polaroidem robili to i tak zamalowanie "plamą" jest dziwne i podejrzane.
Napisano 30.11.2008 - 00:17
Napisano 30.11.2008 - 00:21
Napisano 30.11.2008 - 01:12
Napisano 30.11.2008 - 01:24
Zaintrygowany Twoją hipotezą postanowiłem zbadać sprawę dokładniej. Sprawdziłem źródła zdjęć w ściśle tajnych archiwach (tutaj; jakby co, nic nie widziałeś).Nie zabijaj w dzieciach nadziei....wiadomo że są tam wykadrowane statki kosmiczne imperium Klingonów które ruszają na podbój Rosji wzamian za przykręcenie kurków z gazem i ropą.
Napisano 30.11.2008 - 13:36
A poważnie...
Okazało się, że ten defekt (bo tym to jest) występuje tylko dla zdjęcia wykonanego z użyciem filtra czerwonego. Dla zdjęć w innych zakresach barw (niebieski, podczerwień) wszystko jest OK.
Napisano 30.11.2008 - 21:26
...wiadomo że są tam wykadrowane statki kosmiczne imperium Klingonów które
Widzę, że nie skorzystałeś z dobrej rady, aby dowiedzieć się czegoś o optyce, zanim zaczniesz robić za eksperta.
Napisano 30.11.2008 - 22:59
TAK - powiększcie maksymalnie i przejeźdźcie kawałek mapy dokładnie, a zobaczycie ślady po napisach - jakby podpisach danych fragmentów nieba (trochę cyfr i litery w odbiciu lustrzanym do tego) są one zamazane - niedokładnie ale o wiele bardziej estetycznie niż ta plama - no i widać co zamazywali.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych