A ja mam ważną wskazówkę dla niezorientowanych w temacie - zanim zaczniecie bawić się czakrami, to zgłębcie wpierw porządnie temat, najlepiej z kilku różnych, wiarygodnych źródeł.
Po pierwsze - jeśli skupiacie się na jednym czakramie, olewając pozostałe to efekty nie będą zbyt fajne - będzie się powiększała dysharmonia pomiędzy poszczególnymi czakramami powodując tylko zamęt w waszym życiu.
Po drugie - czakry to już nieco wyższa szkoła jazdy w rozwoju duchowym - wpierw trzeba się skupić na podstawach - wypracować sobie porządnie samoocenę, poczucie bezpieczeństwa, itd. Bez tego nie polecałbym takich zabaw.
Po trzecie - nie tykać czakry trzeciego oka, nie mając wyżej wspomnianych podstaw plus w miarę uzdrowionych niżej położonych czakr. Wierzcie mi, że otwierając sobie tą czakrę bez przygotowania narażacie się na choroby psychiczne, bo najzwyczajniej w świecie to co zobaczycie i doświadczycie może Was przerosnąć...
Po czwarte - jeśli jedynym celem takiego zabiegu ma być zdobycie "bajerzastych super mocy" to sobie odpuście, przy pracach z czakrami chodzi o coś całkowicie innego.
Ja nikomu nic nie narzucam, ale imo na stosie się powinno palić ludzi, którzy opowiadają takie rzeczy nie tylko bez odpowiednich ostrzeżeń, ale jeszcze zapewniając jakie to bezpieczne dla każdego... Nie macie żadnej pewności że to takie bezpieczne, a mimo to chcecie brać odpowiedzialność za biedaków, którzy sobie krzywdę zrobią?
btw. nie ma czegoś takiego jak spalenie czakry 3 oka
Spalić(a właściwie sparzyć) to się możecie metaforycznie jak to zrobicie nieodpowiedzialnie