Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ziemia jest pusta w środku

• Zamknięty Temat jest zamknięty
305 odpowiedzi w tym temacie

vadre.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie kapuje jednej rzeczy, zakładając że artykuł o pustej Ziemi jest prawdą to dlaczego żadna ekipa rządowa USA czy innego kraju nie pujdzie na biegun i nie sprawdzi? Chciałbym zapytać kiedyś Marka Kamińskiego czy jak wracał z bieguna ( zakładam ze wracał na piechote) to czuł że idzie pod górke? Jeszcze jedna sprawa mnie męczy mianowicie dlaczego nie widać ciagle światła z biegonów skoro to słońce wewnątrz ciagle świeci? Jeśli nie zrozumiałem tekstu to sorki:D
  • 0

Indoctrine.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

vadre--> Podobno wewnętrzne słońce jest odpowiedzialne za zorze, to częściowo tłumaczy światło. Poza tym, na stronach o Hollow Earth są zdjęcia Marsa gdzie się świecą bieguny... Oczywiście bzdury, ale jakoś muszą sobie tłumaczyć.
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie kapuje jednej rzeczy, zakładając że artykuł o pustej Ziemi jest prawdą to dlaczego żadna ekipa rządowa USA czy innego kraju nie pujdzie na biegun i nie sprawdzi?

A mało to już takich wypraw było? Teraz na biegun może sobie polecieć każdy, jeśli tylko go stać na wydatek rzędu 40k USD (cena za all-inclusive ;-) ). I jakoś nikt z odwiedzających nie wspomina o dziwnej dziurze i przejściu do wewnętrznego świata.

dlaczego nie widać ciagle światła z biegonów skoro to słońce wewnątrz ciagle świeci?

Bo wewnątrz nie ma żadnego słońca, a na biegunach nie ma żadnych dziur. To wszystko bzdury są :-)
  • 0

aga18.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

czytałam gdzieś że pod ziemią żyje jakaś rasa i przed 2012 rokiem sie ukaże więc może to o to chodzi o ta dziurę
  • 0

Laserdance.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

czytałam gdzieś że pod ziemią żyje jakaś rasa i przed 2012 rokiem sie ukaże więc może to o to chodzi o ta dziurę

noo i wychodzi w nocy na powierzchnię kraść jedzenie
  • 0

lukasz.8881.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja jakos w to nie wierze ze ziemia jest pusta w środku , no ale w sumie co my wiemy o wnętrzu ziemi ... Moze i jest pusta , nie wiadomo narazie ! :]
  • 0

Kamil Pawelak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

dlaczego zorza tworzy okrąg ??? zawsze okrąg ??? może to jest właśnie jakaś szczelina ???
  • 0

Kubek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ludzie! Czy wy widzieliście jakieś dziury na biegunie?! Oprócz tego sama ta "teoria powstania wewnętrznego słońca" jest zupełnie niewiarygodna i oparta na jakichś, domyślam się, ciekawych źródłach ;]

Nie, tak w ogóle to Ziemia jest kwadratem, krążymy wokół księżyca, a galaktyka ma kształt kaczki.

Nie chce mi się w to wierzyć. Całe to "centrum grawitacyjne" w głębi "skorupy" praktycznie według niektórych teorii nie ma prawa bytu!

Z drugiej jednak strony - analogicznie są też i argumenty na tak. Osobiście uważam, iż w Ziemi, bardzo głęboko są ogromne puste przestrzenie, w których COS jest.

NIE UWIERZE, POKI NIE ZOBACZE!

PS.

Musicie się do charakteru moich postów przyzwyczaić, bo zamierzam zostać tu na długo ;] Przy okazji, mam nadzieję, że nie uraziłem nikogo moim tekstem o kwadratowej Ziemi, bo miałem na celu przedstawienie ironii, przez którą chciałem pokazać, jak bardzo sceptycznie jestem nastawiony do tej teorii.
  • 0

pui.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a moze pusta ziemia to tajny rzadowy projekt 'US and A'(sic) i prwadziwym wejsciem do Agharty jest strefa 51? moze ktos uknul spisek mowiac ze wejscia do Agharty znajduja sie na biegunach, zeby ludzie pomysleli ze to bujda (bo przeciez bylo o tym wiadomo no nie?) bo jakis 'naukowiec' wpadl na iscie genialny pomysl ze ziemia jest pusta i rzad USA chce to bardzo sprytnie ukryc? moze to tam znajduje sie studio w ktorym 'odbyla sie' podroz na ksiezyc?.... mhm mozliwe pozdrawiam :D
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie chce mi się w to wierzyć. Całe to "centrum grawitacyjne" w głębi "skorupy" praktycznie według niektórych teorii nie ma prawa bytu!

Powiem nawet więcej.
Zwykła szkolna fizyka z teorią grawitacji na czele mówi "nie" takim dyrdymałom. ;)
  • 0

Uriziel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie, tak w ogóle to Ziemia jest kwadratem, krążymy wokół księżyca, a galaktyka ma kształt kaczki.

To nie nasza wina... To wina prezydenta i jemu podobnego

dj_cinex : Ostrzeżenie słowne... każdy tego typu wpis w przyszłości = delete + warn.
  • 0

Wildens.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zakładając, że to wejście na biegunach jest. Idąc cały czas po biegunie i cały czas patrząc 90stopni w górę, po pewnym czasie zobaczylibyśmy nad głowami ziemię :E Postaram się to pokazać na obrazku, jeśli do kogoś mój jakże wnikliwy opis tego zdarzenie mógłby nie dotrzeć :devil: Dołączona grafika
Druga sprawa: Będąc w samym środku 'szparki', jest się pomiędzy dwoma siłami grawitacyjnymi, w stosunkowo niewielkich od siebie odległościach.. to mogłoby sie bajecznie skończyć xD
  • 0

viatora.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

bylo napisane ze w srodku ta grawitacja jest niewielka wiec nic by ci sie nie stalo, poza tym jesli nawet to rece nie rozciagnelyby ci sie od razu czy nogi od razu by sie nie skurczyly, na takie cos trzebaby ciut dluzej poczekac, tak jak na naszej powierzchni nie od razu kobietom biust opada po pepek :P
  • 0

MrPukwa.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czytałem już wiele na temat tej teorii i musze powiedzieć że coś w tym jest.
Przypominam że to teoria, niektórzy podadzą jeden kontrargument i już mają radochę że ją obalili. Gdyby teorie obalano jednym argumentem to dziś mieszkalibyśmy w lepiankach i modlilibyśmy się do gwiazd. :cafe:
Wystarczy trochę o tym poczytać i już mamy minimalne pojęcie o sprawie. :roll:
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ostatnio widziałem filmik z Discovery Channel poruszający kwestię teorii 'pustej Ziemi" i w tym oto filmiku padło stwierdzenie, że USA ma wprowadzony zakaz "eksploracji" jaskiń przez zwykłych obywateli (i nie tylko...) i że takowe zwiedzanie może odbywać się tylko pod opieką specjalnie wyznaczonego "specjalisty" ... że jest to powiązane z Freedom Of Information Act, że wszelakie lokacje różnych "podziemnych przestrzeni" są w niektórych wypadkach "trzymane w tajemnicy". I nie padło tam stwierdzenie, iż to wywodzi się od kwestii bezpieczeństwa czy coś w tym stylu... Czy ktoś słyszał o czymś takim ?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych