Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ziemia jest pusta w środku

• Zamknięty Temat jest zamknięty
305 replies to this topic

Pomaranczka.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No trochę dziwnie bo przecież każdy może sobie pójść zwiedzać jaskinie bez czyjejś wiedzy.
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Przypominam że to teoria, niektórzy podadzą jeden kontrargument i już mają radochę że ją obalili. Gdyby teorie obalano jednym argumentem to dziś mieszkalibyśmy w lepiankach i modlilibyśmy się do gwiazd. cup.gif

Jeden ? cala ta teoria jest jednym wielkim kontrargumentem dla samej siebie :P wystarczy miec podstawowa wiedze z fizyki i geografii zeby to stwierdzic.
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zakładając, że to wejście na biegunach jest. Idąc cały czas po biegunie i cały czas patrząc 90stopni w górę, po pewnym czasie zobaczylibyśmy nad głowami ziemię :E Postaram się to pokazać na obrazku

1400 mil to sporo. Wątpie, że z takiej odległości zobaczyłbyś coś innego poza niebieską atmosferą i chmurami, pomijając już możliwości ludzkiego wzroku.

Ostatnio widziałem filmik z Discovery Channel poruszający kwestię teorii 'pustej Ziemi" i w tym oto filmiku padło stwierdzenie, że USA ma wprowadzony zakaz "eksploracji" jaskiń przez zwykłych obywateli (i nie tylko...)

Ja się zetknąłem w jednym tekście związanym właśnie z teorią pustej Ziemi. Tak właśnie jest, mają zakaz. Choć powodów może być sporo.
  • 0

Indoctrine.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

1400 mil to sporo. Wątpie, że z takiej odległości zobaczyłbyś coś innego poza niebieską atmosferą i chmurami, pomijając już możliwości ludzkiego wzroku.

A co z gwiazdami w nocy? Przecież nie byłoby widać...
  • 0

Constantine.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ziemia nie moze byc pusta w srodku przeciez...po co by byla cala nauka o astenosferach i nife,skoro to niby jest kit ??
jakie macie niby dowody na poparcie tej..."zdumiewającej" teorii ??? :cafe:
  • 0

pui.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

poszukaj na poczatku tematu....
  • 0

Okruch.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

(troche długo mi zajęła ta lektura... =|, jeśli coś powtórze to b. przepraszam)

No to tak, wg mnie, ta teoria ma troche sensu, lecz nie twierdze, że wiem na 100%, iz jest pusta ziemia.

Co do grawitacji, może te rasy już mają taką technologie, że mogą się bawić grawitacją itp. Wkońcu jeśli tam są, to chyba od baaardzo dawna, możliwe, że nawet od czasu gdy spadł wielki meteor na ziemie.

Bardzo mnie zaciekawiła sprawa z Egiptem i drogą do miasta... naprawde bardzo to ciekawe, lecz nie potrafie się wypowiedzieć na ten temat.

A wszyscy którzy mówią od razu "to jest nie możliwe, przestańcie się wygłupiać itd." - mam dla was jedno słowo "ŻAL"
  • 0

pui.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dlaczego "zal"? bo co? ludzie wierza w to co wiedza?
  • 0

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

bo co?

Ponieważ ludzie bez zapoznania się z argumentami odrzucają tą teorię.
  • 0

pui.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

alez oni sie zapoznaja z argumentami, to ze sie z nimi nie zgadzaja nie znaczy wcale ze odzrzucaja ta teorie bez zapoznania z nimi.. chodzi o to ze ta teoria jest poprsotu.. hmmm no bardzo malo wiarygodna z punktu widzenia dzisejszej nauki delikatnie mowiac
  • 0

Indoctrine.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ta teoria z punktu widzenia dzisiejszej nauki jest nie tyle mało prawdopodobna, co zupełnie niemożliwa. Trzeba by zweryfikować masę dziedzin naukowych aby pusta Ziemia stała się tworem możliwym do opracowania teoretycznego.
  • 0

Okruch.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmmm przepraszam, źle się wyraziłem.
ŻAL - dla ludzi którzy od razu wszystkich krytukują dyskutujących na ten temat...

Ostatnio leżałem i myślałem na ten temat. Wpadła mi do głowy głupia teoria. Może tam jest jądro i te wszystki inne pierdoły, ale nieliczne miejsca (połączone ze sobą kanałami) Gdzie jest pustka, gdzie oni żyją... choć to by było mniej wiarygodne. Z czego by żyli? Raczej nie wychodowali by sobie roślin, ani nie mieli by eletryczności (chyba, że miasto byłoby obok jakiegoś jeziora czy coś...) Sam nie wiem.

Co Wy na to?
  • 0

Rafi 79.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

O ile można - ile wy ludzie macie lat 6,7 góra 8. Jaka pusta ziemia w środku? Ktos z was słyszał o nauce zwanej geologią? Dla niewtajemniczonych to "nauka o ziemi". Ziemia na 100% pusta w środku nie jest. Puste są za to w środku łby tych którzy tak twierdzą. ktostam pisze ze sa puskti we wnetrzu ziemi - oczywiście ze sa. Nawet niekiedy występuje tam zycie. Ale niestety nie są to zielone ani czerwone ludziki, chyba ze gej Twinky Wynky :rotfl: . A co z wulkanami? Skąd bierze się lawa? Od ludzików :rotfl: ? A ze USA mają zakaz włażenia do jaskiń - jak sie patrzy co tzw speleolodzy amatorzy wyrabiają - to chyba mądrze ze nie mogą tam wejść laicy sami, tylko pod nadzorem kogos doświadczonego. Dawno nie dostałem nigdzie ostrzeżenia, wiec wkrótce sie jakiegoś doczekam.

A jak ktos niewierzy to ma bardzo prosty sposób na obalenie tej teorii - brac łopatę i kopać

Otrzymujesz ostrzeżenie za naśmiewanie się z osób o innych poglądach i posiadających, zapewne, mniejszą wiedzę od Ciebie.
Ivellios

• 0

----.
  • Tematów: 75
  • Artykułów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Rafi , zapewne jakbys zyl w sredniowieczu to bys twierdzil ze ziemia jest plaska

Nie wiem czy to juz bylo , ale wklejam

Dołączona grafika

These Images Now Show a Circular Opening at the North Pole!. Something that all Hollow Earth Theorists have been waiting for! How long these photos will remain on the web is anyone's guess. Apparently for some mysterious reasons they have been getting deleted from other people's sites. I recommend that you right click images and save them in a file...just in case the worst scenerio happens. Apollo 8 photos have been out since 1967 but up until now we haven't had any colored photos for the public to view.

From looking at these colored photos some questions can finally be answered. Off the black and whites you can not see it, but the blackness was merely an effect. The inside of the hole seems white. More important is this: BOTH photos show the ICE CAP clearly. The ICE CAP can been seen to be SMOOTH & SOLID. In EACH CASE, the hole lies on the EDGE of the ICE CAP. This strongly hints at NORTH MAGNETIC POLE!!!

In spite of the totally different angles, each image seems to contain EXACTLY the same features inside the polar entrance. That's fascinating for me. I'd sort of expected the hole to be round - but it seems to deviate a little from that - not that I see it as a problem. I'm just curious as to WHY. The first thing is the "V" shape on the northern edge of the hole, where it meets with the Arctic ice pack. It's as if there's a huge accumulation of ice covering the northern rim and jutting inwards.

The next thing is the somewhat irregular shape on the "eastern side" of the rim. The South and Western edges seem PERFECTLY CIRCULAR. Then there's the issue of the strange "whiteness" lying on the inside in the South-Western corner. Is it cloud? This whiteness, seems to be the only thing that varies between the two pictures - again, seeming to suggest cloud.

Looking at these pictures it seems as if the centre of the hole actually contains atmosphere? Or are we seeing light reflecting off of clouds inside the hole/tunnel? - perhaps that's more of a possibility.

http://www.burlingto...ollowearth.html
  • 0

MrPukwa.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A co z wulkanami? Skąd bierze się lawa?

:hmm: Ziemia nie jest kulą płynnej magmy, lawa którą wyrzuca wulkan nie pochodzi z tysięcy kilometrów spod ziemi. :ojej: Następna osoba która ma wielkie pojęcie o sprawie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych