Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ziemia jest pusta w środku

• Zamknięty Temat jest zamknięty
305 odpowiedzi w tym temacie

Rafi 79.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Napisalem swój tekst na szybko, nie wgłebiając sie w szczegóły budowy wew. ziemi. Nie o to tutaj chodzi. Ale stwierdzenie ze wewnątrz ziemi sa jakies niesamowite cywilizacje normalnie mnie rozpier.... . Moze krasnouidki i sierotka Marysia :rotfl: Czysty absurd. Inny zarzuca mi ze gdybym zył w średniowieczu wierzył bym ze ziemia jest płaska. Nie trzeba zyc w sredniowieczu. Na tym forum kretyni rozważają problem ze ziemia jest płaska :D :rotfl: . Proponuje pojsć dalej i połaczyc wasze rowno inteligentne teorie przyjmując ze ziemia jest płaska potrzymywana przez słonie czy cos tam, do tego pusta w srodku, a zamieszkuja ja wewnątrz kosmici, krasnoludki i moze jeszcze dinozaury :rotfl: :rotfl: :rotfl:

EDIT admin:
Kolejny warn za obrazę (kretyni). Gdybyś czytał forum wiedziałbyś, że dyskusja n.t. płaskiej ziemi miała charakter czysto teoretyczny i prowokacyjny. 5 dni urlopu.

• 0

MrPukwa.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A możesz mi pokazać gdzie ktoś tu twierdził że ziemia jest płaska?
  • 0

Rafi 79.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[url="http://www.paranormalne.pl/index.php?showt...p%B3aska+ziemia"]http://www.paranormalne.pl/index.php?showt...p%B3aska+ziemia[/url]
  • 0

snemies.
  • Tematów: 6
  • Artykułów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nie no ja rozumiem rożne odważne teorie ale żeby płaska ziemia lub pusta w środku to lekka przesada, istnienie wielu ogromnych jaskiń, rowów itd o niczym nie świadczy, poza tym te wszystkie "dziury" są tylko w ziemskiej skorupie złożonej z płyt tektonicznych "pływających po magmie". proponowałbym zamknąć temat bo na prawdę bardziej prawdopodobne są teorie o np zyciu na wenus niż o pustej ziemi. :wall:
  • 0

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

rafi - samś idiota, bo nie wiesz co to ironia...
swoja droga - skad wiesz, ze tak nie jest? byles w srodku i widziales na wlasne oczy?

dj_cinex : Proponuje zwolnić nieco tempo...
  • 0

Okruch.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tylko dlatego, że nie zniżam się do Twojego poziomu nie będę Cie obrażał. Każdy ma swoją teorie, a tu są nasze domysły, wiesz co to jest dyskusja? Każdy mówi coś co mu przyjdzie na myśl.
Ehhh, no właśnie, lece kopać...
Wszyscy łopaty do ręki :P
  • 0

Navarion.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wiecie jak tam się dostać?
Słyszałem, że niedługo będą tam rejsy wycieczkowe :P
  • 0

Florek.
  • Tematów: 40
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zastanawiam się kto wymyślił tę głupią teorię o tym że Ziemia jest wewnątrz pusta ?
Sejsmologowie, a oni więdzą najlepiej, twierdzą struktura Ziemi wygląda tak:
http://upload.wikime...th_interior.gif

Grubość skorupy ziemskiej (tej warstwy po której chodzimy) wynosi przeciętnie 12-15 kilometrów. Gdyby pod skorpuą ziemską istniała pustka, to z pewnością w skorupie ziemskiej dawno już powstały by ziejące czeluścią otwory. Czy znacie sprawę opisanego przez zespół Alvareza meteorytu, który 65 000 000 lat temu przyczynił się do wymarcia dinozaurów ?
Jego średnica została oceniona na 10 kilometrów. Gdyby pod skorupą ziemską była pustka, to nie ulega wątpliwością że tematen meteoryt przestrzeliłby ją na wylot.
Na powierzchni Ziemi, są łańcuchy górskie których wysokość niekiedy przekracza 8 kilometrów ponad poziom mora. Ich ciężar jest ogromny. Gdyby pod skorupą ziemską istniała pustka, to to pod naciskiem tych pasm górskich, dawno już zawaliła by się do środka Ziemi.
  • 0

_Silent_.
  • Tematów: 18
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Przecież "pusta Ziemia" nie musi oznaczać, że pod płaszczem zewn. nic nie ma. To może wyglądać inaczej, jak przekrój mrowiska np.
  • 0

Florek.
  • Tematów: 40
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Masz na myśli tunele jaskiń ? Z tego co się dowiedziałem, najgłębszą jest leżąca w Gruzji jaskinia Krubera. Sięga na głębokość 2140 metrów.
W ramach projektu "Call of the Abyss" ("Zew Otchłani") w roku 2004 jaskinia ta była eksplorowana przez wyprawę zorganizowaną przez National Geographic.
http://www7.national...multimedia.html
  • 0

_Silent_.
  • Tematów: 18
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie wiem co to ma na rzeczy. Nie każda jaskinia musi być połączona z "pusta Ziemią". Forsowany jest tu pogląd, że wejście ma byc na biegunach czy w himalajach.
  • 0

AlienGrey.

I know

• Tematów: 78
  • Artykułów: 5
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

(...) meteorytu, który 65 000 000 lat temu przyczynił się do wymarcia dinozaurów ?
Jego średnica została oceniona na 10 kilometrów. Gdyby pod skorupą ziemską była pustka, to nie ulega wątpliwością że tematen meteoryt przestrzeliłby ją na wylot.
(...)

Jak to przeczytałem, to sobie wyobraziłem jak meteoryt przestrzeliwuje ziemie na wylot :lol
Normalnie zgon :rotfl:
Szkoda, że nie mam wprawy w animacji :/
  • 0

armageddon.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Może i my jesteśmy w jakieś innej planecie:D;)
  • 0

pui.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a moze i Ziemia pusta nie jest?

chcialbym wierzyc ze "ten dowod" (meteoryt) otowrzy oczy zwolennikom "hollow Earth" ale pewnie znajdzie sie "ktos" kto przytoczy "jakas" madra wypowiedz "jakiegos" naukowca co od nowa otworzy dyskusje... ehhh
  • 0

Firemark The Tiramo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No weście ludzieeee... żalosne...
Jeżeli w środku grawitacja maleje, to jak sie trzyma te słonko ?
No i siła pola magnetycznego też jest uzależnionie od szybkości obrotu.
Zresztą, możliwe jest istnienie takiego czegoś, np. niektóre gwiazdy z powodu ogromnej grawitacji i innych czynników zapada w siebie, tworząc gorące jądro (na słońcu będzie wielkości ziemii) oraz obłok. Możliwe że ilość tego obłoku i dookoła meteorytów skleją skorupkę, ale tylko na chwile...
Tzn. nie jestem do końca całkowicie pełny...
I tak żeby uwzględnić ziemię za pustą, to by całkowicie zdegradowało inne teorie (choćby grawitacji)
Dziękuje za uwagę :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych