Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ziemia jest pusta w środku

• Zamknięty Temat jest zamknięty
305 odpowiedzi w tym temacie

Kaiochin.
  • Tematów: 36
  • Artykułów: 8
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

ale jak wiemy jest to jak na razie teoria. A dowodow tez zbytnio nie ma. Wiec mozemy sobie tylko gdybac ;) . ktos powiedzial ze najwiecej glupot rodzi sie w ludzkiej glowie z nudow :) kiedys ludzie mysleli ze zemia jest plaska a za biegunami jest jakas inna cywilizacja :D ciekawe jak wygladaja gwiazdy tam we wnnetrzu ziemi :D
  • 0

maj46x.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://maps.google.c...&...mp;z=3&om=1

na biegunie południowym też widać odznaczający się , zamazany fragment w kształcie kolistym.Inne obszary zawierają duzo więcej szczegółów.

Proponuję komuś, aby wyszedł z ciała i zobaczył, jak jest naprawdę :)

Kaiochin - jak wyglądają gwiazdy we wnętrzu Ziemi?No cóż obawiam się że nie potrafię ci odpowiedzieć na to pytanie :D :D :D:D:D:D wielki LOL
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Z pewnością przykład maj46x pokazuje błąd obróbki graficzej. Tego czegoś tam w rzeczywistości nie ma.
Tamat istnieje więc można sobie przeczytać: http://www.paranorma...t...=1450&st=45
  • 0

darokrol.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ze względu na to że temat jest długi to może mi ktoś w skrócie napisać jak powstaje planeta pusta w środku ? bo nie rozumiem jak na ziemi gazy znalazły się w środku planety a na gazowych planetach odwrotnie :P
  • 0

BlaZe.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hej, wiem ze to moze nie jest najszybszy post na swiecie ( :P ) ale pozwolcie mi zauwarzyc 2 fakty

Po pierwsze odwoluje sie do tego 1szego linka na tej stronie, na biegunie widac jakies swiatlo, a jakim cudem ono sie tam znalazlo to ja pojecia nie mam, niech ktos madrzejszy mi to wytlumaczy :P
po 2gie-Nie wiem czy czytaliscie to o tym dziecku z ukrainy ktore mowilo ze jest z marsa, dziecko wspominalo ze pare milionow lat temu wybuchla tam wojna, ktorej skutkiem bylo znikniecie atmosfery z powierzchni marsa,przez co marsjanie musieli udac sie pod skorupe marsa zyjac w podziemnych tunelach. Gdzies tam w tym temacie pisalo ze ludzie zyjacy pod ziemia sa dosc wysocy, wiec mozliwe ze to atlantydzi/lemurianie czy nazwijta jak chceta nie zostali zatopieni a poprostu poszli sobie...pod ziemie. Da end, odpiszcie :P :D i tak btw. - to moj pierwszy post ! ;)

Użytkownik BlaZe edytował ten post 18.12.2007 - 01:50

• 0

darokrol.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

szybko się wkręciłeś hehe

nie możesz tak podchodzić do tych spraw, szczególnie jeśli chodzi o opowieści jakiegoś dziecka... a światło, fotomontaż, słyszałeś ?
  • 0

apo5.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

No tak, Ziemia jest pusta - dlatego utrzymuje się w kosmosie jak balon. W innym przypadku napewno by spadła x| [ironia]
  • 0

BlaZe.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

daro, z tego co mi wiadomo to to zwykly dzieciak nie jest :P a po drugie-po co Google mialoby robic fotomontaz?
  • 0

Cashpoint.

egoism

• Tematów: 126
  • Artykułów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

"Są rzeczy na tym świecie, które sie fizjologom nie śniły" - F.Kiepski
Nie gadajmy tu o mapie Google, bo tzw. "siły wyższe" mogą z nim i z mapą Google zrobić co im się żywnie podoba :) .
Ogólnie nie ma takiej siły w tym momencie na Ziemi, która przekona mnie do tego, ze "w środku" żyją ludzie albo jest przestrzeń itd. Nawet Ci wspomniani fizjologowie.
  • 0

Gradus.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

IMHO ta teoria o pustej Ziemi to jedna wielka wyssana z palca teoria, nie wspominam o tych "wejściach" do jej wnętrza w którym znajduje się wewnętrzne Słońce. Moją opinie mogę wyrazić o tak: :lol
  • 0

Luk2222.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co Wy na to?

My na to (a raczej ja) - bardzo ciekawa i smiała teoria. Tylko nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.

A CO TO JEST RZECZYWISTOść? ! TO W CZYM ŻYJEMY CAłA POPULACJA ŻYJE W zakłamaniu ,STEROWANA odgórnie przez grupke ludzi.
Przez setki lat rządził nami pieniądz to przykre ale prawdziwe!!(pycha ,chciwośc )

Super rzeczywistość naprawde !

Gdzieś po drodze zapomnieliśmy o miłości do bliźniego do naszej matki ziemi o naszej wolnej woli a w szczególności o tym kim jesteśmy i po co żyjemy (chodzi mi o nasza populacje o ludzi żyjących na tej ziemi )
  • 0

Korynt.
  • Tematów: 66
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

może mi ktoś w skrócie napisać jak powstaje planeta pusta w środku ?

według mnie to wyglądało tak:
Gdy układ słoneczny się tworzył, gazy krążące wokół młodego słońca utworzyły jeszcze inne małe gwiazdy wokół których zaczęły krążyć planetoidy, które z czasem połączyły się w skorupę. Początkowo skorupa była rozpalona ale z czasem ochłodziła się do stanu, jaki dziś znamy. a w centrum skurupy (nie planety!) utworzył się płaszcz, który jeszcze nie ostygł(stąd lawa i wulkany) i w nim mieści się centrum grawitacjii. a dziury na biegunach stąd, że strumień wylatującego z wewnętrznego słońca pola elektromagnetycznego utrudniał utworzenie się skorupy nad biegunami.
Tak to wyglądało według mnie :mrgreen:

nie rozumiem jak na ziemi gazy znalazły się w środku planety a na gazowych planetach odwrotnie

może dalej od słońca najpier planetoidy się połączyły w małą planetę, która przechwiciła gazy, a ponieważ gazy były na zewnątrz i nie były chronione od ochłodzenia (ta skorupa zachowuje się jak kurtka - radzę nie wychodzić w zimę (kosmos) bez niej - przymusowa wycieczka do szpitala :lol3: ) nie utworzyła się gwiazda (coś jak kosmiczne poronienie).

Użytkownik Kowal801 edytował ten post 01.01.2008 - 02:30

• 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Strasznie wybujała fantazja. :D

Albo, sylwestrowo-alkoholowy przypływ weny :))
  • 0

Korynt.
  • Tematów: 66
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Może to i dziwne, ale buszując po maps.google znalazłem:

http://maps.google.c.......mp;z=6&om=1

I aż dziw bierze , ze zdjęcia z bieguna są tak niedbale poskładane - tak , jakby chcieli coś ukryć

A spójżcie na północną granlandię - prawie jakby paintem rysowali. na google earth ta część znajdowała się nad 83 równoleżnikiem - a właśnie tam zaczyna się otwór
EDIT: właśnie włączyłem google earth, patrze na biegun południowy - :omfg: - cały biały dookoła, a wśrodku kółeczko z rozpoznawalnym otoczeniem dokladnie w miejcu otworu

Użytkownik Kowal801 edytował ten post 01.01.2008 - 17:31

• 0

Thorge.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dla mnie ta teoria jest trochę dziwaczna, ale nie odrzucam ją z jednego powodu: By życie powstało na obojętnie jakiej planecie decyduje bardzo wiele warunków, więc według mnie, jest nikła szansa by gdzieś w wszechświecie jest inne życie. A tak, planety bez życia, naprawdę pod powłoką płaszcza chowają różne istoty.

Nasza wiedza cały czas się zmienia, i nie raz nauka przewracała światopogląd ludzi.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych