Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ziemia jest pusta w środku

• Zamknięty Temat jest zamknięty
305 replies to this topic

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Byc moze zachodza tam procesy tzw. Zimnej Fuzji. Widze ze temat wewnetrznego slonca was trapi dlatego zrobie osobny artykul w ciagu paru dni tylko na temat wewnetrznego slonca :) Poza tym nawet male ilosci uranu (uran nie wystepuje naturalnie ale prawdopodobnie wraz plutonem wystepuja w wewntrznym sloncu) wystarczaja na wytworzenie reakcji nuklearnej.

Czekam na ten artykuł z niecierpliwością, tym większą, że z Twoich słów można wywnioskować, że wewnętrzne "słońce" jest zwykłym reaktorem jądrowym, a nie gwiazdą, że o reaktorze zimnej fuzji nie wspomnę ;->

Wciąż jestem zainteresowany słabymi stronami obowiązującej teorii cyrkulacji pasatowej ;-)
  • 0

tomektrz.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak... a kolejne wejście do wnętrza ziemi jest w mojej piwnicy.... LUDZIE! Wy piszecie te bzdury sami z siebie czy ktoś wam za to płaci?
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tak... a kolejne wejście do wnętrza ziemi jest w mojej piwnicy.... LUDZIE! Wy piszecie te bzdury sami z siebie czy ktoś wam za to płaci?

Po pierwsze my (uczestnicy forum) nie jesteśmy autorami tej teorii - wiem ... dla scepa zawsze jest to trudne do zaobserwowania ... :lol :

Po drugie temat ten istnieje po to aby sobie pogdybać ... na rózne tematy , czego nikt nam nie broni. Chcesz czytać same mądre rzeczy (według Ciebie) to poszukaj sobie serwisów , które będą ciebie informowac o innych "pierdołach" ...
  • 0

IO.
  • Tematów: 6
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Byc moze zachodza tam procesy tzw. Zimnej Fuzji. Widze ze temat wewnetrznego slonca was trapi dlatego zrobie osobny artykul w ciagu paru dni tylko na temat wewnetrznego slonca :) Poza tym nawet male ilosci uranu (uran nie wystepuje naturalnie ale prawdopodobnie wraz plutonem wystepuja w wewntrznym sloncu) wystarczaja na wytworzenie reakcji nuklearnej.

Nawet jeśli jest możliwa zimna fuzja to nigdzie w naturze jej nie zaobserwowno w naturze (tj. kosmosie). Jeśli potrafisz podaj choć jeden przykłąd zimnej fuzji na naszym niebie.
A co ma uran do reakcji jądrowych w Słońcu? O ile wiem to reakcje jądrowe we gwiazdach polegają na syntezie, a nie jak w reaktorach na rozszczepieniu.
  • 0

grudzio.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam wszystkich, bardzo mnie zaciekawił ten temat ale mam mieszane uczucia.
Można przytaczać argumenty i kontrargumenty ale dowiemy sie dopiero prawdy jak ktoś dotrze do wnętrza i nagra to na video :)
Mam pytanie - co z radioaktywnością takiego wewnętrznego słońca
Jeżeli jest tam woda a chyba musi być to:
a) dlaczego siła odśrodkowa nie wyrzuca jej na zewnatrz? (przesącza)
bariera skorupy ziemskiej?
B) co z parowaniem tejże wody, powinna odparowywać otworami do naszego zewnętrznego świata i w końcu by jej tam brakło
c) czy są tam wogóle chmury? (powinny być) wiec i deszcz i burza co z takimi zjawiskami?

d)Co z dziura ozonową w obszarze biegunów?
e)Jeżeli istnieje cyrkulacja powietrza między swiatami to mają tak samo zanieczyszczone powietrze jak my, czyż nie? - więc czeka ich również coś ala efekt cieplarniany.
  • 0

Kula.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ten swiat "wewnarz Ziemi" nie istnieje w naszej czasoprzestrzeni. czasem otwiera sie portal do niego (patrz admiral Byrd i jego wizja z terenu Antarktydy) i wtedy wyglada to dla ziemskiego obserwatora jak wejscie wglab Ziemi. pisza o tym starozytne pisma wedyjskie, szczegolnie w kontekscie wezy Naga, ktore zamieszkuja jeden z takich swiatow. jest np. opis w Markandeya Puranie, gdzie jeden z Nagow uzywa specjalnego przyrzadu w formie wloczni zeby otwierac portal miedzy swiatem ludzi i swiatem Nagow.
  • 0

holi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ten swiat "wewnarz Ziemi" nie istnieje w naszej czasoprzestrzeni. czasem otwiera sie portal do niego (patrz admiral Byrd i jego wizja z terenu Antarktydy) i wtedy wyglada to dla ziemskiego obserwatora jak wejscie wglab Ziemi. pisza o tym starozytne pisma wedyjskie, szczegolnie w kontekscie wezy Naga, ktore zamieszkuja jeden z takich swiatow. jest np. opis w Markandeya Puranie, gdzie jeden z Nagow uzywa specjalnego przyrzadu w formie wloczni zeby otwierac portal miedzy swiatem ludzi i swiatem Nagow.

to skoro to tylko portal sie otwiera to Ziemia nie jest pusta w środku?
  • 0

Kula.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

to skoro to tylko portal sie otwiera to Ziemia nie jest pusta w środku?

moim zdaniem w naszym wymiarze raczej nie, choc byc moze sa lokalne "pustki" zamieszkale przez jakies szczegolne istoty. sa pewne przekazy ktore moga sugerowac istnienie takich miejsc, choc znacznie bardziej prawdopodobne jest ze przekazy te rowniez mowia o innych czasoprzestrzeniach.
  • 0

piechur.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeżeli jest tam woda a chyba musi być to:  
a) dlaczego siła odśrodkowa nie wyrzuca jej na zewnatrz? (przesącza)  
bariera skorupy ziemskiej?

Może właśnie wyrzuca i stąd biorą się różne wody głębinowe. Nie mam w ogóle wiedzy w tym zakresie, ale przypomniał mi się taki serial na RTL7 [sikłest] (napisałem fonetycznie, bo nie wiem jak to się pisze o takiej łodzi podwodnej. I w jednym odcinku było o wirach podziemnych w oceanach, które wciągają różne rzeczy do wnętrza ziemi. Czyli w tym przypadku do wewnętrznego świata.
  • 0

grudzio.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Równie nieprawdopodobne wydaje mi się istnienie wewnętrznych słońc w pustych planetach bo przypomina mi się proste doświadczenie ze szkoły.
Do dużej kuli wrzucamy mniejszą i wprawiamy ją w ruch wirowy, za drugim razem w ruch obrotowy wokół naszej osoby.
Gdzie podczas ruchu w obu przypadkach bedzie mniejsza kulka, bo raczej nie centralnie na środku dużej kuli. Jakież to siły miały by przeciwdziałać prawom fizyki?
  • 0

IO.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

No właśnie. Większa masa przyciąga mniejszą. Kula materi powiększa się i gęstnieje. Nawet jeśli jakimś cudem większe cząsteczki zostaną wypchnięte to i tak środek nie będzie pusty, ani gazowy. Może być tam jedynie płnna materia.
  • 0

Chessman.
  • Tematów: 11
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Dopiero niedawno usłyszałem o tej teorii, owszem były wcześniej różne fantastyczne filmy na ten temat, ale nie sądziłem, że teoria ta ma jakieś podstawy i wydawała mi się delikatnie mówiąc- niedorzeczna. Jednak po zapoznaniu się z kilkoma artukułami na ten temat jestem skłonny przyznać, że jest to możliwe, z kilku powodów. Najważniejszym wg mnie jest to, że jest to teoria cholernie prawdopodobna wbrew swoejej niedorzeczności hehe. Życie wewnątrz planet wydaje się znacznie bardziej sensowne. Tak jak zostało napisane wcześniej- ochrona przed uderzeniami "kosmicznych śmieci", stała temperatura itd. No i zawsze kiedy słyszę tego typu teorie to sobie myślę- "co za głupoty", jednak bardzo szybko weryfikuje swoje poglądy kiedy przypominam sobie jak w przeszłości najwięksi naukowcy, "wizjonerzy" byli szykanowani, wyśmiewani, za swoje poglądy. Wogóle patrząc na historię widzę, że ludzkość ciągle popełnia te same błędy, ja nie chce tego robić, więc daje tej teorii jak każdej innej szanse :) Chociaż właśnie ta wydaje mi się naprawdę możliwa, ze względu na hmm "logikę stworzenia".
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Gdzie podczas ruchu w obu przypadkach bedzie mniejsza kulka, bo raczej nie centralnie na środku dużej kuli. Jakież to siły miały by przeciwdziałać prawom fizyki?

Siły grawitacyjne rozlokowane w płaszczu zgodnie z modelem pustej Ziemi oraz siły repulsji światła równoważące chybotanie wewnętrznego słońca (które to mimo wszystko "chwieje się wewnątrz" co jest odzwierciedlane w delikatnym przemieszczaniu się osi pola magnetycznego Ziemi)
  • 0

IO.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nawet gdyby ta niedożecza teoria z wypchnięciem cięższych cząstek na zewnątrz była słuszna to wnętrze na pewno nie będzie gazowe. Wypchnięcie ciężkich cząstek tak? A więc lekkie są w środku. Więc jednak jakieś cząstki są w środku. Powinny one być w środku w dużych ilościach i być zagęszczone. Według mnie środek ziemi może być co najwyżej mniej gęst niż uważamy, a nie być kwitnącą krainą szczęścia gdzie wszystkie zwierzątka żyją w harmonii.
Natomiast dziury na biegunach to już zupełna bzdura. To pierwsze czarno-białe to eidentna przetróbka. Widizcie zaznaczone południki? Zresztą czemu nie ma tam chmur. Na koniec nagła dziura na biegunach to też bzdura. Zgodnie z tą teorią to grubość skorupy powinna się stopniowo zmniejszać.
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Siły grawitacyjne rozlokowane w płaszczu zgodnie z modelem pustej Ziemi oraz siły repulsji światła równoważące chybotanie wewnętrznego słońca (które to mimo wszystko "chwieje się wewnątrz" co jest odzwierciedlane w delikatnym przemieszczaniu się osi pola magnetycznego Ziemi)

Ja chciałbym zadać 2 pytania:
1. Czy mógłbyś przybliżyć mi te siły odpychające światła? Jak bardzo są silne?
2. Czy doczekam się wyjaśnienia słabych stron teorii cyrkulacji pasatowej? ;-)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych