Ale gotowość do zabicia kogoś jest skłonnością morderczą.
Na racjonaliście czytam o dostępie do broni i przeczytawszy coś takiego...
Tak! Właśnie o to chodzi. Mam ochotę postrzelać, k` przestrodze innych, do takich ludków, którym wydaje się, że wszystko im wolno. Władować parę kulek w kończyny nieznanego mi gówniarza, który w towarzystwie kolegów obrzuca mnie niewybrednymi epitetami, bo wie, że w obawie o swoje zęby nie odpowiem mu tym samym. Pragnę odstrzelić palce gnoja, który nabierze ochoty, by zabrać mi portfel, albo zegarek. Pragnę władować kulkę w łeb śmieciowi, który jako pierwszy z grupy podchodzi do mnie, wymachując nożem, kastetem, albo pałką.
...pomyślałem, że to sarkazm. Czytając dalej jednak okazało się, że to psychol... Jeśli i tacy ludzie są tutaj za dostępem do broni, no to ja przepraszam...
Taki ktoś nie przeszedł by badań. To Ci gwarantuję na 100%. Już kilkakrotnie zdawałem testy i robiłem badania na broń, i uwierz mi nie jest tak prosto. Zresztą lekarz wydający orzeczenie bierze na siebie odpowiedzialność za te orzeczenie, także karną. A takich psycholi jak ten o którym piszesz powyżej jest pełno na świecie. Dostęp do broni dla "normalnych" obywateli ma być właśnie po to by mogli się bronić przed takimi psycholami, a nie by tacy psychole mogli strzelać do "normalnych ludzi.
...pomyślałem, że to sarkazm. Czytając dalej jednak okazało się, że to psychol... Jeśli i tacy ludzie są tutaj za dostępem do broni, no to ja przepraszam...
Tacy "psychole", zawsze będa "za". Nie tylko w kwestiach dostępu do broni.
Ale gotowość do zabicia kogoś jest skłonnością morderczą.
Ale ja nie wiem, czy
we mnie jest psychiczna gotowośc do zabicia kogos
judas. Co innego zakładać, że w sytuacji zagrożenia by się człowiek zdecydował na to, a co innego zrobic to faktycznie. Więc nie inputuj mi żadnych skłonności morderczych OK. Szanuj moje wypowiedzi i to co pisze czytaj ze zrozumieniem. Unikniemy w ten sposób obrażania siebie.
nie rozumiem, w czym problem, przeciez można miec w Polsce broń, tylko trzeba przejśc jakieś testy psychologiczne, które są dobrym pomysłem, tak mi się wydaje chociaż, nie znam sie dobrze na takich sprawach ...
Owszem, można jednak obecnie stosowana polityka jest tak korupcjogenna, niesprawiedliwa społecznie, i do tego zajmuja sie nia organy które nie powinny sie tym zajmować z racji tego, iz są zainteresowane tym by broni było jak najmniej, więc podejmują różne dziwne pomysły (czasem łamiąc prawo) by doprowadzić do tego by uczciwi obywatele tej broni nie mieli.
w Polsce aby mieć pozwolenie na broń trzeba udowodnić że się było kiedyś napadniętym lub podać inny ważny argument za tym by pozwolenie otrzymać LUB iść do wojska LUB zostać policjantem.
sarkastycznie odpowiem
jeśli jesteś uczciwy, normalny, zdrowy, masz rodzinę, ciężko pracujesz, ktos ci grozi, a Ty wystapisz o pozwolenie na broń do ochrony osobistej, to dostaniesz te pozwolenie na 100% - problem w tym, że często pośmiertnie.